Şimdi Ara

Hidrofor basınç şalteri ayarını yapamıyorum. Lütfen yardım edin. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
30.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ayhan6 A kullanıcısına yanıt

    Hocam bizdede 3 katlı binda kullandığımız bir hidrofor var. bunun anahtarı 2 ayda bir bozluyor. anahtaralama yapan uçlar eriyor sanırım. buradaki Elektirikçiler sadece değişim yapıyor. bunu nasıl çözeriz.

  • mlbozkurt M kullanıcısına yanıt

    Elektrik motorunuz yanmadığı-bozulmadığı halde, anahtarlama yapan kısım dediğiniz basınç şalterinin bağlantı kısımları bozuluyorsa ilk akla gelen aşırı akım çekilmesidir. Ancak birkaç kW'lık motorlardaki akımın pek önemi olmaz basınç şalter kısmı için. Eğer aşırı akımdan yanıyorsa şalter bağlantı kısmı, şalter ile kontaktör çektirilip(çalıştırılıp) motoru kontaktör çalıştırır. Yani şaltere ek bir adet kontaktör bağlanır. kontaktör pahalı bir eleman değil.


    Yalnız motorunuzun gücü nedir? resim ekleyebilir misiniz? eğer tek fazlı motor ise, motora gitmesi gereken faz ucunu basınç şalterindeki 3 faz bağlantısının üçünü de paralel kullanarak verebilirsiniz. bu sayede 3 kez azaltırsınız şalter yükünü. motor tek fazlı iken iki bağlantı ucu olur ve biri direk bağlıyken diğerinden anahtarlama yapılır. Ancak tek fazlı bir motorun gücü, çektiği akım az olduğundan, şalterin bağlantı ucunu nasıl yaksın???


    farklı bir sorun vardır muhtemelen... motor çalışmaya başladıktan sonra, şalter atana kadar hiç yanında durup dinlediniz mi? Hem resim hem de video atsanız anlaşılmasına vesile olur. Eğer motor dururken bir (elektriksel) cızırtı, bir ses oluyorsa çözülmesi gereken önemli sorun var demektir. O şekilde çalıştırılmaz.


    Eğer hidrofor içinde basınçlı hava yoksa, hatta su direk basınç şalterine temas ediyorsa iç kısımdan; su deposunda su sıkışarak basınç şalteirne darbe vurarak elektiriği keser bu da şalteri bozar. bu şalter iç kısımdaki hava basıncı ile çalışır ve su sıkışması gibi darbe etkisine maruz kalmaz.


    Eğer hidrofor içinde aşırı hava basınç varsa, bu da şaltere uçlarda ayar yapılmasına, aşırı basınç gibi uç kısımlarda çalışmasına sebep olur.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.