Şimdi Ara

Hidrokarbonlardan yapamyacağım soru yok diyebilen?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu organic kimya bana çok karışık ve soyut bir konu gibi geliyor, özellikle alkanların, alkenlerin eldesi işte würtz sentezidir, su çekilmesidir onları Anlayamıyorum! Elimde Güvender Organik Kimya Konu Anlatımlı, Uğur'un ve Fem'in kimya kitapları vardı hepsine baktım yine olmadı. Klasik sınavından da 14 aldım. Ve ptesi 3.sınavı olacağız(bu sefer test) bende gittim Celal Aydın ÇKS aldım yarın ona girişeceğim, acaba hidrokarbonları süper anladım diyen birisi var mı forumda? Nasıl o seviyeye gelmiş? Bu würtz sentezine, grignard sentezine ben mi çok kafayı takıyorum? Onları yüzeysel bilsek yetiyor mu?



  • ben geçen sene diyodum yapamadığım soru yoktu. ama dersanedeki hocamız müthişti gerçekten onun sayesinde kitaptan filan anlaşılcak şey değil
  • hocam bu konu ezber yeteneğinle alakalı biraz. ezberin zayıf büyük ihtimal o yüzden kaçırıyosun soruları. ben geçen sene 1hafta çalıştım [ bahsettiğin organik kimya güvender konu anlatımdan ] ve sınavda bütün soruları yapmıştım.Bu konu altın konudur abicim 10+ soru gelebilir.Dikkat.
  • hidrokarbonların fazla zorluğu yok aslında.würtz ve grignard bildiğin ezber soru çözerek kendini geliştirirsin.Bende başta zorlanıyordum hidrokarbonlarda ve fonksyonel gruplarda ama 2 gün adam akıllı çalış halledersin.unutma önemli olan çok soru çözmen ve kuralları sık sık tekrar et unutursan sil baştan başlaman lazım çünkü HC ve fonk. gruplar birbiri ile bağlantılı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bundeskanzler -- 8 Ocak 2011; 22:40:09 >
  • Kimse böyle bir şey diyemez tabii Lise son düzeyinde de yapamayacağım organik kimya sorusu olabilir tabii ama iddalıyım, diyebilirim. Lise düzeyinden bahsediyorsak zor bir şey yok. Lisede görülen şeyler özetin özeti zaten. Sadece yeni şeyler olduğu için bir lise son öğrencisine uzun ve karışık gelebilir. Motivasyon, istek, düzenli çalışma, sık tekrar ve gerekli pratik ile lys'de gelebilecek soruları kolaylıkla harcarsın. Adım adım başla, panik yapma, gereksiz önyargı oluşturma, kendine güven, Allah'ın izniyle yaparsın. Hem organik eğlencelidir, bir kaptırsan bırakmazsın zaten




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.