Şimdi Ara

High Definition Sürücüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Ben çok önceden xp olan bilgisayarıma format atıp win7 yapmıştım ancak win7 yaptıktan sonra bilgisayarıma internetten High Defination Audio sürücüsünü indirdim (kendi sitesinden). Ancak bilgisayarımda High Definition programını göremedim ve ön paneldeki kulaklık, arka paneldeki mikrofonu görmüyor. Şimdilerde ise arka kulaklık jakı bozuldu (sanırım) ve ses çok berbat geliyor. Bir çözümü var mıdır yoksa bir bilgisayarcıya gidip jakları değiştirsem yeter mi?



  • High def. audio sürücü HDMI üzerinden ses aktarmak için gereken sürücüdür ve jaklarla ilgisi yoktur. Jakları kontrol eden ses sürücüsü Realtek AC97 sürücüsüdür. Ses girişlerinin bozulması diye bir şey pek duyulmuş bir şey değil, çok çok ender bir arızadır. Siz ses sürücüsünü (realtek), ayarları ve taktığınız hoparlörün/kulaklığın kablosunu kontrol edin (başka bir alete takıp deneyin).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thunderwatcher

    High def. audio sürücü HDMI üzerinden ses aktarmak için gereken sürücüdür ve jaklarla ilgisi yoktur. Jakları kontrol eden ses sürücüsü Realtek AC97 sürücüsüdür. Ses girişlerinin bozulması diye bir şey pek duyulmuş bir şey değil, çok çok ender bir arızadır. Siz ses sürücüsünü (realtek), ayarları ve taktığınız hoparlörün/kulaklığın kablosunu kontrol edin (başka bir alete takıp deneyin).

    İlk önce teşekkür ederim sorun kulaklıktaymış. Realtek AC97 sürücüsünü indirdim ancak setup.exe tıkladığım zaman biraz yüklüyor ve "Windows bu sürücü yazılımının yayımcısını doğrulayamıyor" diye bir hata veriyor."Bu sürücü yazılımını yine de yükle" diyorum ve tekrar karşıma çıkıyor. Diğer seçeneği de denedim ve tekrar karşıma çıktı. Yükleme hiç ilerlemiyor. Bu konuda bilgi sahibi misiniz acaba?




  • Başka bir kaynaktan indirip tekrar deneyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle anakartınızın modeli nedir? Her anakart Realtek ses yongasını kullanmaz ki anakartınızın ses yongası Realtek değilse yanlış driver yüklersiniz, bu da size zaman kaybından başka bir şey getirmez. Anakartınızı belirtin ona göre yardımcı olalım.
  • Anakartım: ECS 945GCT -M2
    Başka kaynaktan denediğimde de olmadı
  • Tahmin ettiğim gibi, ses kartınız Realtek değilmiş. Anakartınız IDT ses yongasına sahip. Aşağıdaki linkten IDT ses sürücüsünü indirin ve kurun:

    http://eudownload.ecs.com.tw/dlfileecs/driver/mb/sound/idt/IDT115.zip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MAXSTAR

    Bunu deneyin:http://drivers.softpedia.com/get/SOUND-CARD/OTHER-SOUNDCARDS/VIA-VT1708-VT8237A-VT8251-160d.shtml

    IDT ses yongasına sahip bir anakarta VIA ses yongasının sürücüsünü önermenin mantığı nedir? Siz benim verdiğim sürücüyü kurun, o verdiğim link Anakartınızın üreticisinin sitesinden, direk kaynaktan yani.
  • 7heaven kullanıcısına yanıt
    Haklısınız yanlışlık olmuş
  • Tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bilgisayarımdaki sorunu çözdüm sayenizde. Tekrar teşekkür ederim herkese iyi forumlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.