Şimdi Ara

Hilesiz Yeni Bir FM Kariyeri İçin Kriterler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamün Aleyküm,

    Bu FMRTEditörü gördükten sonra anladım ki hileli oyunun hiçbir amacı yokmuş. Hilelide olsa Bursaspor'u başarı olarak görmek bana haz veriyordu. Lakin FMTRE ile bütün yıldızları klübe getirebilir ve en zengin klüpten daha zengin bir bütçeyi kendiniz atayabilirsiniz. Öyleyse neden uğraşıyorum ki save-load yaparak başarı elde etmeye ...

    Bu konuyu açmamdaki amac neyin hile olup neyin olmadığını tartışalım. Bende Ona göre oynayayım .

    1-) Save - Load olayının her türlüsü hile sayılırmı ? Kontratlarda bilhassa adam çekip gidiyor bazen :) Dur kardeş diyemiyoruz :)

    2-) Scout programları kullanmak hilemidir ? CA PA ya göre oyuncu aramak ? Ya da sadece staff bulmak için kullanılabilir mi ? Ya da oyun içinden bulduğumuz stafların kontrolü yapılabilir mi ? (Kaç yıldız veriyor muş die? Ya da en temizi iyi bir staf için gerekli özellikler başlıklı makaleleri okuyup ona göre staff search lemek mi gerekir oyun içinden ?

    3-) Başkasının hazırladığı antrenman programını kullanmak caizmidir :) Yoksa kendimiz yeni bir program mı oluşturmamız gerekir ?

    4-) Daha önceki birikimlerimizi (kısa listelerimizi) kullanabilirmiyiz ? (Daha önce scoutlarımızın bulduklarını tabiki ? Yoksa yeni bir oyun yeni birikimlerle mi oluşmalıdır ?

    5-) Tatile git olayı ne kadar doğru bir olay ? Basit maçlar dahi olsa tatile gidilebilinir mi ?







  • İlk ben cevaplayayım ...

    1-) Bence save-load olayının her türlüsü hiledir , gerçek hayatta zamanı geri alamayız. Ayrıca futbol mejerleri pretty soon die bir tabir kullanıyor bazen o tabirin altındaki teklifi dahi kabul edebiliyorlar. Bu bülöf oluyor. Gerisi sizin o oyuncuya verdiğiniz değere kalıyor. Değerliyse bülöfü düşünmeyip kabul etmek gerekir.

    2-) Bence scout programlarını kullanmak hile değildir. Çünkü klübe sadece gözlemciler oyuncu tavsiye etmez , teknik direktörün isteği üzerine falanca oyuncuya başkan imza artırır. Teknik direktör ona tavsiye edilen oyuncuyuda alabilir kendide oyuncu seçebilir. Ki CA zaten bellidir gözle görülüyor PA ise herzaman ulaşılamayan bir değerdir. Riski olduğundan dolayı hile sayılmaz.

    3- ) Başkasının hazırladığı taktik ve antreman ile yöneteceksen öyleyse git yardımcı antrenör ol !

    4-) Bence daha önce hazırlanan kısalisteleri kullanmakta bir sakınca yoktur. Bir teknik adam farklı bir takıma gittiğinde beynine veya bilgilerinin saklı olduğu laptopuna format atmıyor. Bizimde önceki serilerden ve bu seriyle birlikte oynadığımız önceki kariyerler bize ışık tutabilir. Antreman programlarını ve taktikleri kendimiz hazırlamışsak ssorun yok diyorum. Oyuncu kısalisteleri de kullanılabilir başkası hazırlamış olsa dahi çünkü onları gözlemlemek için scout görevlendirip alıp almamak konusunda tekrar karar vermek icab edecektir.

    5-) Ben gerçek hayatta böyle bir şeye rastlamadım . Hiledir.


    Sonuç olarak... 1-) Hile 2-) DEĞİL 3-) Hile 4-) DEĞİL 5-) Hiledir .. Diyorum .. Sizinde fikirleriniz alıp kariyerime başlıyacağım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinaslan1 -- 6 Aralık 2010; 2:22:08 >




  • Bana göre;

    1 ) Tartışmasız hile

    2 ) Scout programı tartışmaya açık ama bana göre hiledir. Staff konusu için hangi antreman kategorisi için hangi özelliklere bakman gerekliliğini kendin bulmaya çalış ki oyundan aldığın zevk artsın. Kaldı ki FM ' yi birkaç senedir oynuyorsan oyunun personel yıldız değerlendirmesinin her sene % 90 oranında aynı olduğunu görmüşsündür.

    3 ) Oyunun zaafiyetlerini kullanarak kullandığın taktikler ( korner bugu vb ) hileye girer. Başkalarının belli takımlarda belli kadrolarla başarı sağladığı taktikleri kullanmak bence hileye girmez ki zaten o taktiklerde her takımda işe yaramaz. Taktiğe göre oyuncu değil oyuncuya göre taktik kurulmalıdır...

    4 ) Belli başlı listeler seni her başladığın kariyerde seni aynı oyunculara iter, sonra bir bakmışsın takımlar farklı oyuncular aynı olmaya başlamış. Başarı illa potansiyeli çok yüksek olan genç yıldızları bir takıma toplayıp 3-5 sene meyvelerini yemekle olmamalı.

    5 ) Tatile gitmeyi sadece Milli takımı çalıştırdığım zamanlar sonraki maça çok uzun bir süre varsa kullanırım




  • guzel konu

    1-) Kesinlikle hile. bunun hakkinda yorum yapmak bile zaman kaybi

    2-) Ben de kullaniyorum fakat hile. sonuc olarak kendi yapabilecegin birseyi ekstra bir program kullanarak kisa surede yapmis oluyorsun. takime bircok scout alip kesfe yollamak varken 5 saniye icinde butun sonuclara ulasmak ne olursa olsun hiledir.
    Staff konusunu ben hile olarak gormuyorum. tek tek aramak sadece zaman kaybi bana gore ve cok da sikici. scout programlariyla staff bulmanin bana gore kotu bir yani yok.

    3-)bence bunun da bir kusuru yok. her taktik her takimda ise yarayacak diye birsey yok. keza hepsi de senin yapabilecegin seyler. internetten indirdigin bir taktigi pekala kendi basinada yapabilirsin. aynisi antreman programlari icin de gecerli. sonuc olarak ben onlari hazir indirmesem de 3 asagi 5 yukari ayni olacaklar. tutup da mal gibi defans oyuncusuna intense attacking calistiracak halimiz yok yani :)

    4-) Hile sayilmaz fakat oyunun belli bir yonunu senin acindan ortadan kaldirdigi bir gercek. oyunculari tek tek arayip bulmak, scoutlarina arastirtmak, gelisimini incelemek varken hazira konuyorsun bir nevi. oyuncu arama, tecrubelerinden yararlanma gibi olaylardan mahrum birakiyorsun kendini fakat ote yandan buyuk bir zaman kaybindan ve riskden kurtuluyorsun. mesela bazi oyuncularin butun ozellikleri mukemmel olduklari halde CA lari dusuk oldugundan verim alamayabiliyorsun. hepsini de tek tek programsiz yada tavsiyesiz ogrenmen mumkun degil.

    5-) 5 senedir Fm oynuyorum bir kere bile tatile cikmadim. madem tatile cikacaksin neden Fm oynuyorsun ki? arkadasin dedigi gibi sadece milli takim calistiriyorsan tatile cikmak mantikli olabilir ancak

    bunlar da benim yorumlamam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uAslAnkara -- 6 Aralık 2010; 6:13:10 >




  • Öyleyse şimdi Bursaspor ile kariyerimi açıyorum ,

    1-) save load yapmıyorm hiç bir zaman ne olursa olsun

    2-) önceden bulduğum ve bs ye gelmeyi kabul eden staff ları hemen alıyorum .. ve sout programını sadece staff için kulalnıyorum çünkü kulübümdeki scoutlara personel araştırması yaptıramıyorum kendimde teker teker incelemek gercekten çok zor... belli hesapları var yıldız olayının her bir staff için özellikleri çarpı antrenman puanı = alacağı yıldız işi baya kasacağından hesapmakinesi yeni staff programını kullanıyorum . Çünkü oyun içindede aynı muhabbet var mesela atak için koç özelliklerini görüntüleye yapıp atak sütununa bastığımızda ona göre yukardan aşağıya koçlara tıklayıp özelliklerinin çarpıp toplayıp sonuca ulaşmak işi harbiden uzun ve sıkıcı ve gereksiz ..(yaptım ordan biliyorum)

    3-) Anrenmanı MJF's nin kini kullanayım öyleyse hiç denemedim deneme fırsatım olur hem .. Ama sercana özel natrenman yaptıracam ve şutu full leyecem :)

    4- )Hiç bir oyuncuyu elle kısalisteme aktarmıyorum ,, silbaştan scoutları gönderiyorum onların buyldukları arasında secme yapıyoprum .. istisnai bir durum olarak konratın son senesinde olan oytuncuları oyun içi search tan araştırıp kaliteli gördüklerim oyunculara scout göndericem heralde bunun bir sakıncası yoktur ...

    5-) Ben zor kolay her maçta tatile gidiyordum , hatta taktiksel bilgisi yüksek bir yardımcı antrenör alıp maçları direk ona devretmeyi bile düşündüm :)) Ama bu kariyerimde tatile gitmekte yok öyleyse ..

    Haydi başlayalım ( İlk defa hilesiz oynucam )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinaslan1 -- 6 Aralık 2010; 15:54:03 >




  • Güzel konu aslında " yasinaslan1 " katılıyorum.
  • 1- Saveload kesinlikle hile

    2- Bende scout programını hileden saymak istemem aslında zaknafein'nin dediği gibi regen oyuna geliyor hop hemen büyük bi klüp kapıyor. Takımınız fazla ünlü değilse onu almak zor. Yani bir nevi oyun hile yapıyor :d Bilgisayar o oyuncuları birkaç ay geç keşfetse çok daha iyi olur aslında.

    3- Başkasının taktik antremanına aslında kendi sistemimizi kurana kadar kullanılabilinir. Ama atıyorum sağ açığınızın driblingi fazla değildir soldaki adamınız daha iyi koşuyodur ve kalite olarak daha iyidir. Herhangi bi taktik indirirsiniz bu kanat ve o adamı bol bol dribling yaptırmaya iterseniz orda bol bol top kaybeder kontra yiyebilirsiniz vs. Oyuncuya göre taktik yapmak mantıklı. Beşiktaş oynuyorsanız Q7 yi kullanmanız gerekir. Messiye göre ayarlanmış santrafor ayarı torreste uymayabilir veya adamın stoperleri baya iyi kafaya çıkıyodur kornerleri arka direk ayarlamıştır ama sizin stoperleriniz rakibe göre daha iyi yükselemiyodur vs vs gibi birsürü olay var. Takımı tanıyıp oyunculara göre taktik yapmak daha çok başarı getirir kanımca.

    Aynışekilde antreman için. Oyuncunuz ağırdır ona bol bol çalım at filan diyemezsiniz başarısız olur.

    4- daha önceki tecrübeyi kullanmak kadar doğal birşey yok herhalde :d

    5-Tatil valla Hiddingi gördükten sonra pek fazla hile gibi değil sanki xd tabi milli takım başına geçiyorsanız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reahax -- 6 Aralık 2010; 19:02:31 >




  • 1- Hile ancak öyle durumlar oluyorki arada yapıyorum.
    2- Bence hile ama kullanıyorum. Sonuçta gerçekte kimse özellikleri girip oyuncu bulmuyor dünyada. Scout içinde Staff Search bölümü çok güzel bence. Çünkü oyuncuyu izlettirebiliyorsun ama scoutların özelliklerinin hepsi açık geliyor. :)
    3- Antreman bence değil çünkü TD antremanla pek uğraşmıyor. Ancak fizik kondisyoner bunlardan anlar. Fizik kondisyonerin iyisi zaten kendi programını kendi getirir. (Roland Koch)
    4- Bence değil, sonuçta Capello Emerson'u her gittiği takıma götürürdü, şimdi Capello hile mi yapıyor? Oyuncuya para veriyorsan hile olduğunu düşünmüyorum. (Değeri kadar paradan söz ettim)
    5- Tatil oyunun bir özelliği bence kullanılılabilir, çünkü 4. lig takımı ile kupa maçı yapmak gerçekten sıkıcı ve oyundan sıkılmak istemeyenlere her zaman güzel bir alternatif. (4.lig takımı ile maçımı izleyeceğime rakibin oynayacağı maçı izler hiç değilse tehlike yaratma şeklini vs öğrenirim)




  • konuyu sen açıyorsun sen cevaplıyorsun nasıl iş anlamadım.
  • fail
  • quote:

    Bu konuyu açmamdaki amac neyin hile olup neyin olmadığını tartışalım. Bende Ona göre oynayayım .



    FeArLeSs1907 ilk mesajımda alıntı içerisinde gösterdiğim şeyi yazdım . E haliyle tartışmak için benimde fikir beyan etmem doğal değil mi ? ben fikrimi söyledim fikrime katılanlar katılmayanlar çıktı tartışmış olduk :) keşke sende fikrini söyleseydin bende kendim çalıp kendim oyanamamış olurdum ( ki olmadım 5 kişi sağolsun güzel fikir beyan etmişler.. )


    _zaknafein_ scout programlarını staff için hile saymayışımızın nedeni sahip olduğumuz scoutları gözlemcilerimize arattıramıyoruz 2 fikrini alamıyoruz (kaç yıldız dır die) elle hesaplamakta uzun süreceğinden yıldızları ondan kullanılabilir dedik . ama oyuncu için ;

    Uaslankaranın; dediği gibi "2-) Ben de kullaniyorum fakat hile. sonuc olarak kendi yapabilecegin birseyi ekstra bir program kullanarak kisa surede yapmis oluyorsun. takime bircok scout alip kesfe yollamak varken 5 saniye icinde butun sonuclara ulasmak ne olursa olsun hiledir.
    Staff konusunu ben hile olarak gormuyorum. tek tek aramak sadece zaman kaybi bana gore ve cok da sikici. scout programlariyla staff bulmanin bana gore kotu bir yani yok. "



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinaslan1 -- 6 Aralık 2010; 21:51:07 >




  • İlk resmi maçım trabzon ile sercan hattrick yaptı şut abntremanı full ledim bir de soğukkanlılık çalıştırıyom :)

     Hilesiz Yeni Bir FM Kariyeri İçin Kriterler


    WBR Koray arslan a teklif yaptım konrat imzaladık , eskişehiri bırakamam dedi ne saçmalık madem bırakamıcan nie zaman kaybı yaptırıon
  • ya zor olmasına seninkide zor fakat staff ile oyuncu bulma arasında fark var diorum oyuncuyu scoutların gezer bulur ama staff ları bulmaz belki yıl içinde personelin 2-3 tane önerir o kadar .. hem staffları gözlemleytip puanını öğrenemiyorsun .. ama oyuncuların scoutun için searchını istediğin gibi ayarlayabiliyorsun yaş uyruk blank blank blank ...

    2. denememde koray arslan bursada :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinaslan1 -- 7 Aralık 2010; 0:02:43 >
  • Staff için gerekli 1-2 özellik var. Her antreman için belirli bir Scout bulmak gerek.

    Gerekli futbolcuları 5Sn'de bulmak hile iken 5 Sn'de gerekli scoutları bulmak hile değil mi? (!)

    Scout bulmak kolay, staff searchtan özeliik aralığını giriyorsun hemen çıkıyor. Futbolcu bulmak için 1 gün bile gerekiyor bazen...
  • Peki öyleyse staff için dahi scout programı kullanmıyorum. Scout programına
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.