Şimdi Ara

Himedia Q3 Quad Core (4K+H265) : 299TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
4.479
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • En az 2 GB ramli alin butur cihaz alacaksaniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ingilizce bilmeyen ya da yurt dışı alışverişinden çekinenleri avlıyorlar, fiyata ve cihaza bak, şaka gibi
  • Tavsite etmiyorum, elverişli değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tnt-2

    indirim kodu ile 29.99 kod= MK808B

     Himedia Q3 Quad Core (4K+H265) : 299TL


    http://www.gearbest.com/m-goods-id-124593.htm



    Yani satıcıyı savunmak gibi olmasın ama bende Himedia'yı çinden aldım. 100 tl daha uyguna geldi, ama atladığınız bazı şeyler var. Firma bu cihazı satarken 2 yıl garanti veriyor. Çinden aldığınız ürünlerde garanti yok. Ayrıca aldığınız ürün faturalı olduğu için %18 firma KDV ödemek zorunda kalıyor. Ayrıca sanalpazara ödenen %5 komisyon gibi farklar var. İşletme giderlerini saymıyor bile. Bunlarıda hesaba kattığınızda bence fiyat makul. Bizim milletimize bedava versen kargo parasını kim ödeyecek der.

    Yine bir şeye değinmek istiyorum dongle diye gösterdiğiniz daha hızlı olan cihazlar doğru daha hızlı ama ev sineması yönünden tam bir rezalet. Bence en önemli eksiklerinden biri 5+1 ses destekleri yok. optik yada hdmi üzerinden sesleri anfiye göndermeniz mümün değil. Uzaktan kumandaları yok, belki bazıları harici kumanda alırım diyecek ama bu cihazında yanında gelen kumandayı kesinlikle tutmaz. Ayrıca bu cihazda 4 adet usb (1adeti usb 3)kart okuyucu var. Hızlı diye satılan bu cihazların hiç birinde bunlarda yok. Yani kısacası diyeceğim aslında kullanım amacına göre Himedia gibi cihazların yerini önerdiğiniz cihazlar tam manası ile yerinin tutmayacağıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sansar61 -- 21 Şubat 2015; 11:03:41 >




  • "Edit: Aşşağıda belirttiğim sorun yeni yazılım bile gelmesine gerek olmadan, cihazın kendi içindeki bir saçma ayar sayesinde düzeldi. Mantıklı bir sorun değildi, çözümü de aynı oranda mantıksız oldu ama şu anda cihaz ile ilgili şunu söylemek istiyorum,
    nefis bir player, başka özelliklerini bilmiyorum ama eğer sadece player olarak kullanacaksanız gerçekten çok çok iyi bir cihaz. Geri kalan hiçbir yorumuma dokunmuyorum, değiştirmiyorum. Saygılarımla"



    Yurt dışından sürekli ürün getirten bir kullanıcıyım. Elektronik cihazlardan da çok iyi anlarım.

    Bu cihaz için 4K falan yazdığına bakılmasın, cihaz 720p'den upscale yapıp 1080p gibi gösteriyor videoları.

    720p görüntü almak için cihaz aldık anlayacağınız. Biz yaptık, sizler yapmayın.

    Ben firmaya telefon etmiş olmama karşı bir kere bile geri dönüş yapılmadı sorun ile ilgili.

    Hatta sorun varsa, Himedia'ya mail atmam istendi. Yahu garantili cihaz diye satın alıyoruz, biz uğraşmayalım da aldığımız firma arkasında dursun istiyoruz, bize söylenen kapsamlı bir mail atmamız.

    Ayrıca da cihazın satışı, Himedia Q5 quad core tanıtımı yapılan bir forum konusu üzerinden yapıldı, konuya bakınca nefis bir cihaz gibi yorumlar var kullanıcısı tarafından yapılan, sonra Sancak Bilgisayar aynı konu içinde bu cihazın satışını başlattı, cihaz sadece daha ucuzmuş, player özellikleri aynı, hatta görüntü kalitesi birçok cihazdan çok daha iyi diye söylendi.

    Güvendik.

    Şimdi yazılımla düzeltileceği iddia edilen bir sorun var cihazda ve yaygara çıkardığımız, büyüttüğümüz söyleniyor.

    Ayıptır.

    Büyütülen şey cihazın saçma bir programı açıp açmaması değildir.
    Cihaz yapması gereken, gerçek görevi olan, kullanıcıların aslen tercih etme sebebi olan, video oynatma kısmında sorunlu.

    4K yazıyor, 1080p görüntü vermiyor.

    http://forum.donanimhaber.com/m_95335155/mpage_16/tm.htm

    Üşenmeyin ve açın okuyun, "filips" isimli forum kullanıcısının attığı mesajdan sonrasına odaklanırsanız, gerçekleri öğrenirsiniz cihazla iligili.

    Başka Forumda konu açıp, üstüne de gerçek yorumları şuradan okuyun, buradan okuyun diyor oluşunuz da ayrıca ayıptır.

    Bizlerin yaptığı yorum falan değil testlerdir.
    Test konusu da resim formatları değil video formatlarıdır.

    Saygılarımla

    "CİHAZ ARTIK 1080P GÖRÜNTÜ VERİYOR, BU KONUDA BİR SORUNU KALMAMIŞTIR"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugsay -- 24 Şubat 2015; 21:31:54 >




  • Cihazı yaklaşık 1 aydır kullanıyorum.Benim gibi orta düzey bir kullanıcı için fiyatına göre iyi bir cihaz.1080 p veremiyomuş testi yok bende ,tabiki bu donanımda bir cihazdan 1080p oynatmasını beklemek lazım.Lakin benim gibi xbmc den yada en fazla 20gb flim dosyası izliyorsan görüntü , 4k tv de beni tatmin ediyor.xbmc den kendime göre bir flim arşivi yaptım .4k flim izlemedim.Buarada kendi oynatıcıdan hdmı dan Tv'den ses alamıyorum .Oynatıcı olarak xbmc yi kullanıyorum passthrough kapatınca sorun çüzülüyor.

    Elinizde bir dolu flim varsa ve ,isminden hangisi olduğunu hatırlayamıyorsanız , flim resimlerine , konusuna , aldığı reytingi , oyuncuların kim olduğu ve tabiki sinemalarda oynayan son flimlere ulaşabileceğiniz xbmc yi kurup kullanabileceğiniz bir media player.

    Arayış içinde olanlar için birşeyler paylaşmaya çalıştım.

    Herkese iyi seyirler...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz o 3288'li stick'lerden alıp bir film izlemeye çalışın bakalım ondan sonra tekrar konuşalım. O zaman takılıp atlatarak 1080p çıkış mı tercih edersiniz yoksa yağ gibi oynayan ve daha sonra yazılım güncellemesi ile düzeltilebilecek 720p çıkış mı bir kez daha düşünün derim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • "CİHAZIN 1080P GÖRÜNTÜ PROBLEMİ ORTADAN KALKMIŞTIR. ÇOK GÜZEL BİR PLAYER, ELİMDEKİ TÜM DOSYA FORMATLARINI PROBLEMSİZ ÇALIŞTIRIYOR VE 1080P GÖRÜNTÜ VERİYOR. ALMAYI DÜŞÜNEN ARKADAŞLAR AŞŞAĞIDA YAZDIKLARIMIN ARTIK BİR PROBLEM OLMADIĞINI BİLSİNLER İSTERİM. ÖNCEDEN YAZDIKLARIMI ÖZELLİKLE DEĞİŞTİRMİYORUM. FORUMLAR BU YÜZDEN VAR VE İYİ Kİ DE VAR. SAYGILARIMLA"

    Takılıp bozulmadan, yağ gibi oynayan 1080p çıkış tercih ederim.
    Hatta 4k videoları 1080p'den upscale yapıp oynatsa bile olur, 4k televizyon zaten yeni bir teknoloji, şu an için olmasa da olur hiç sorun değil fakat 1080p yeni birşey değil, birçok film dosyası 1080p kalitesinde artık.

    Uzun süre download için uğraşıp, kaliteli görüntü için hem internet kotasını hem de vaktini harcayan insanların da tercihi 1080p izlemek olacaktır.

    1080p gibi gözüküp 720p görüntüyü izlemeyi tercih etmem.

    XBMC denen program çok keyifli fakat bunu düzgün çalıştırabilen cihaz sayısı çok azmış, bu alet de zaten xbmc'nin playerını kullanarak çalışmıyor, kendi playerını xbmc'ye tanıtıyorsun öyle çalışıyor, yani 720p görüntüyü 1080p gibi görüyorsun, çalışıyor. :)

    Televizyonu 1080p olmayanlara tavsiye ederim cihazı.

    Çok hızlı çalışıyor cihaz, dosyaları çok güzel okuyor, takılmıyor, ileri geri sarmada çok hızlı, çok memnun kalırsınız eğer televizyonunuz 1080p değilse veya dosyalarınız boyut olarak küçük dosyalarsa.
    Piyasadaki birçok player gibi bu da o dosyaları çok güzel oynatır.

    Bu cihazın avantajı şu olur sizler için, elinizde büyük dosyalar varsa yani çözünürlüğü yüksek kalitede dosyalar, yani görüntü kalitesi çok iyi olan dosyalar, birçok player o dosyaları açamaz ve oynatamaz, takılır, bu player onları da açar ve okur, çok da hızlı çalışır, takılma yapmaz, sadece o dosyaların kaliteli olmasının, büyük dosyalar olmasının bir avantajı kalmaz, yine 720p izlersiniz :)

    Cihazla ilgili 1080p Ui sorunu olduğu söyleniyor. Yok öyle bir sorun, cihaz 1080p Ui olarak kullanılabiliyor, sadece sanal klavyesi büyük çıkıyor bir şey yazmak isterseniz, yani sorun o değil cihazla ilgili.

    Cihazdaki sorun, dosyaları televizyona 1080p görüntü yollamış gibi gönderiyor, yani televizyon 1080p yazısını çıkartıyor ekranda fakat izlediğiniz görüntü kalitesi 720p'nin büyütülmüş hali oluyor.

    Saygılarımla

    Not: Himedia ile de bağlantı kurdum, onların satış temsilcisine ben de sorunu bildirdim, şu anda tatildeymiş firma, ay'ın 27'sinde tekrar işe başlayacaklarmış, sorunu çözecekler mi, düzeltecekler mi ondan sonra göreceğiz hepberaber. Satın almak isteyenlerin bilgisi olsun.

    Ben alışveriş yaptığım ve konunun sahibi olan bu firmadan tek bir sebepten ötürü memnun kalmadım, konuyla ilgili 4-5 kere telefon edip bilgilendirme yapmış olmama rağmen, bir kere bile geri dönüş yapılmadı, evet sorun varmış ama biz ilgileneceğiz diye bir söylem birebir yapılmadı. Forum üzerinden yorumlandı konu. Ben telefon ettiğimde forum'a yazmayacağımı da ayrıca belirtmiştim, ticari olarak sıkıntı yaşamalarını da istemediğim için ama bana foruma yazmamda sakınca olmadığını belirttiler ayrıca da himedia'ya mail atmamı önerdiler.

    Yani bu firmaya telefon etmenizin bir anlamı yok. Forumlarda yazabilirsiniz, zaten orada yazdığınızda da abartıp büyütmüş olursunuz veya siz ne anlarsınız ki elektronik cihazda, almasaydınız keşke olur. :)

    Forumlar bu yüzden varlar, insanlar bu tarz konularda bilgi sahibi olabilsinler diye.
    Cihazlar önce çokca övülsün, abartılsın, sonra da satışı yapılsın diye değil.

    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugsay -- 24 Şubat 2015; 21:35:33 >




  • @burakc nickli arkadaşın video incelemesi ( Sesli - Türkçe - 42 Dakika )




    Yukarıdaki video'nun 01:35 ve 02:00 dakikaları arasındaki gibi ekrana sığdırma işlemi yapıldığı takdirde (köşelerde mavi boşluk kalmayacak) ilgili test dosyaları ( PNG dosyası hariç ) enteresan birşekilde 1080P çıkış veriyor.

    Bunun bu şekilde niçin olduğu konusunda hiçbir fikrim yok ve konu hakkında Himedia ile tekrardan görüşeceğim.
    Acaba bu bir hata mıdır yoksa zorunlu bir ayarmıdır , bilemiyorum.

    Bundan emin olmak için XBMC altından kendi medya oynatıcısı ile de deneme yaptım ve sonuç aynı.

    İlgili PNG dosyasını Himedia Q5 Quad ile de denedim ve onda da aynı sorun var. ( bulanık gösteriyor )

    Ekstra olarak aşağıda linki olan " Universal Test Pattern 1080P ..." MP4 dosyasını da Dune HD ve Popcorn ile karşılaştırdım ve sonuç aynı.
    Yani çıkış 1080P. sizde indirip deneyebilirsiniz.

    Link : https://vimeo.com/41414940/download?t=1424344842&v=96251360&s=c1406a25b57037fa7bdb7fef0f3ab063

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sancak Bilgisayar

    @burakc nickli arkadaşın video incelemesi ( Sesli - Türkçe - 42 Dakika )




    Yukarıdaki video'nun 01:35 ve 02:00 dakikaları arasındaki gibi ekrana sığdırma işlemi yapıldığı takdirde (köşelerde mavi boşluk kalmayacak) ilgili test dosyaları ( PNG dosyası hariç ) enteresan birşekilde 1080P çıkış veriyor.

    Bunun bu şekilde niçin olduğu konusunda hiçbir fikrim yok ve konu hakkında Himedia ile tekrardan görüşeceğim.
    Acaba bu bir hata mıdır yoksa zorunlu bir ayarmıdır , bilemiyorum.

    Bundan emin olmak için XBMC altından kendi medya oynatıcısı ile de deneme yaptım ve sonuç aynı.

    İlgili PNG dosyasını Himedia Q5 Quad ile de denedim ve onda da aynı sorun var. ( bulanık gösteriyor )

    Ekstra olarak aşağıda linki olan " Universal Test Pattern 1080P ..." MP4 dosyasını da Dune HD ve Popcorn ile karşılaştırdım ve sonuç aynı.
    Yani çıkış 1080P. sizde indirip deneyebilirsiniz.

    Link : https://vimeo.com/41414940/download?t=1424344842&v=96251360&s=c1406a25b57037fa7bdb7fef0f3ab063


    Gerekli testleri yaptım, hatta 50gb boyutundaki 3D iso dosyası ile de daha önce seyrettiğim birşeyi tekrar izledim baktım, aradaki fark bariz şekilde ortada.
    Cihaz hem çok hızlı, hem her dosyayı çok güzel okuyor, hem de görüntü kalitesi şu anda çok başarılı.

    Şu anda bu hızda, 1080p görüntü verebilen, çok çok başarılı bir cihaz olduğunu söyleyebilirim.

    Almak isteyen arkadaşlar buna göre karar versinler. Ben media player arayışında olanlara öneriyorum bu ürünü.

    Ayrıca da; Cihazı sipariş ettiğim gün kargoya verildi, ertesi gün elimdeydi, faturası ile ilgili bir ricada bulundum, telefonla arandım ve fatura düzeltildi. Bu konularda Sancak Bilgisayar'dan satın alırken hiçbir sorun yaşamadım.
    Cihaz ile hediye verilen markası bilinmeyen mouse çok kallitesiz bir mouse (Logitech değil, markasız denebilir bizim siparişle gelen hediye mouse), masa parlak olmamasına karşı masada çalışmıyor, altına beyaz kağıt koydum, çalışmıyor, elime tutuyorum çalışmıyor. Mouse pad ile denemedim, belki o zaman çalışabilir.

    Yazdığım yorumları ve konu ile ilgili olan kısımları hiç değiştirmiyorum. Sorunun düzeldiği notlarımı anlaşılır şekilde ve kırmızı renkte ekledim yazdıklarımın üst kısmına. Forum kullancısı olarak her türlü bilginin paylaşılması tarftarıyım. Bu şekilde hem satıcı, hem alıcı doğru bilgilendirilir.

    Hayırlı satışlar dilerim.

    Saygılarımla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tugsay -- 26 Şubat 2015; 1:20:28 >




  • Merhaba;

    Bu Media Player ile bilgisayarı kullanmadan sıkıntısız bir şekilde torrent kullanabilir miyim?
    Ayrıca DTS-HD Master Audio ve Dolby TruHD olarak sadece BD.iso değilde MKV filmleride passtrough yaparak AVR'de DTS-HD ve Dolby TruHD sesleri kayıpsız bir şekilde alabilecek miyim?
    Birde 3D.iso filmlerde altyazı ekleyebiliyor muyuz?
  • Şaşırdım kaldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanalpazar yerine doğrudan sizden alsak, komisyon parasını da indirim olarak yansıtsanız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi bakalım Himedia Q3 Quad Core - 4K Android Smart tv Box ile aranızdayım.
    sanal Pazardan aldım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.