Şimdi Ara

Hindistan 5 yıl içinde küresel çip merkezi olmak istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hindistan 5 yıl içinde küresel çip merkezi olmak istiyor
    Yarı iletken çip üretiminin önemi giderek daha fazla artıyor. Bazılarına göre çip üretimini veya tedariğini güvence altına alamayan ülkeleri ciddi sorunlar bekliyor. Bunun farkında olan Hindistan, agresif bir hedef ile 5 yıl içinde küresel çip merkezlerinden bir tanesi olmayı amaçlıyor. Plan agresif olsa da Hindistan’ın bu hedefe ulaşması olası görünüyor.



    Hindistan’dan çip atılımı



    Elektronik ve bilgi teknolojileri, demiryolları ve iletişim bakanı Ashwini Vaishnaw, çip endüstrisinin çok karmaşık bir pazar olduğunu söylerken önümüzdeki 5 yıl içinde Hindistan’ın dünyanın ilk beş yarı iletken ülkesi arasında yer alacağını düşündüğünü söyledi. Bu agresif bir hedef olsa da ulaşılamaz değil. Pazar analiz firması TrendForce'a göre, aralık ayı itibariyle küresel yarı iletken endüstrisinde üretim kapasitesinin başında yüzde 46 ile Tayvan bulunuyor. Onu Çin (%26), Güney Kore (%12), ABD (%6) ve Japonya (%2) takip ediyor.



    Mevcut koşullar itibariyle ABD ve Çin arasındaki gerilimin devam edeceği veya en azından yarı iletken yaptırımlarının kısa vadede Doğu Asya ülkesinin üzerinden kalkmayacağı anlaşılıyor. Bu durum, Çin’in yeni yatırımları çekemeyeceği anlamına gelirken Hindistan gibi ülkelerin bundan faydalanabileceğini gösteriyor.



    Ayrıca Bkz.TSMC, yapay zeka için CoWoS teknolojisine 16 milyar dolar yatırım yapıyor



    Esasında Hindistan bazı yatırımları da çoktan çekmeye başladı. Geçtiğimiz hafta Başbakan Narendra Modi üç yarı iletken fabrikasının açılışını yaptı. Bu tesislerden biri Tata Electronics ve Tayvanlı PSMC (Powerchip Semiconductor Manufacturing Corp.) arasındaki bir ortak girişim. PSMC, hedefin 2026 yılına kadar Hindistan'ın ilk yarı iletken çipini üretmek olduğunu söyledi. Qualcomm da ülkede 10 yıldan beri faaliyet gösteriyor. Buna ek olarak Foxconn, geçtiğimiz yıl 1,5 milyar dolardan fazla yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Aynı zamanda Hindistan hükümeti 21 milyar dolarlık bir teşvik paketi hazırlıyor. Hindistan’da bulunan geniş yetenek havuzu da düşünüldüğünde yarı iletkenler özelinde ülke için yıldızların hizalandığını söyleyebiliriz.




    Kaynak:https://www.cnbc.com/2024/03/18/india-wants-to-be-a-global-chip-powerhouse-in-5-years-says-it-minister.html







  • Hindistan sokağa sıçan, sonra da o b*ktan sokak lezzetleri yaratan, gelen gidene tecavüz eden, dünyanın en büyük nüfuslu b*k çukuru. Çipi silikon yerine tezekten mi üretecekler?

  • tahir40 kullanıcısına yanıt
    Diğer taraftan adamlar 92 kez uzay aracı fırlattı. Biz de yancı turist gönderdik, top oynayıp geldi. Yıllardır otomobil de üretiyorlar. Adamların sokakları, bizim vizyonumuz b*k.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 18 Mart 2024; 22:54:31 >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt

    Dünyanın en kalabalık ülkesi hindistan. Düşünebiliyor musun, 5 kişiden biri hindu. Bir zahmet yani. Çekler 19. yüzyıldan beri araç hatta kamyon üretiyorlar. 1.437.963.781 kişiden bahsediyoruz, 3 5i de birşey yapsın.

  • tahir40 kullanıcısına yanıt
    Kültürlerini aşırı derecede eleştirsem de çok çalışkanlar, adamların ellerinden her iş geliyor. Bu yüzyılın en çok konuşulan ülkelerinden birisi olacaktır kesin. Uluslararası şirketler artık Hindistan'a çekiyor yatırımlarını.

  • tahir40 kullanıcısına yanıt
    :) e işte bunu da yapabilirler diyorum

  • zor. Batı'dan yardım alırsa belki. Batı, Çin'e ambargo koymasa Çin 5 yılda kesin yapardı derdim, yardım almadan, ama Hindistan zor ya

  • Hindistan küresel çöp merkezi olsun. Adamların dünyalarında temizlik denen bi kavram yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cehalet ve ilkelliğin had safhada olduğu bi ülke. Neyin ne zaman karışacağı belli değil. Batı çin yerine bunların kanına gözünü dikmiş ama işler umdukları gibi gitmeyebilir.

  • Hindistanı yeni çip üssü yapmak çok doğru bir hamle olur. Hindistan'da kişi başı düşen milli gelir 2.500 dolar, Çin de ise 13.000 dolar. Teknik olarak Çin'de üretim işçi başına 10.000 dolar daha pahalı.

    Hindistan'da üretim yapmak demek; çok ucuz işlemciler ve ekran kartları demek, Hindistan'ın kalkınması demek. Bu atılımla Dünya'nın en büyük nüfusunun zamanla orta gelir grubuna çıkması, bu çıkışı yaparken de hepimizi sudan ucuz çiplerle buluşturması herkesin faydasınadır.

  • bulduren B kullanıcısına yanıt

    + Hindistan jeopolitik olarak aforoz edilmeye çalışılan rakibim Çin'e değil de bana gelin diyor aslında. ABD Çin yerine Hindistan'ın küresel çip üretim merkezi olup Çin'i dengelemesini tercih eder.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaynaklar yine Çin'den gelecek.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hintliler neye elini atsa sicip batirirlar tek basina, dünyanin en kalitesiz is üreten milleti. birilerinin yine arka bahcesi olarak ucuz is gücü görevini yerine getirirler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.