Şimdi Ara

Hint bülbülünün ayağına ip dolandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hayatımda ilk defa dün hint bülbülü beslemeye karar verdim petshopa gittim ve bir çift hint bülbülü aldım. Alırken çok incelemedim eve geldim bu sabah baktığımda dişi olan ayaklarının üzerinde duramıyordu. Elime aldım dikkatli baktım ve bir ipin iki ayağınada dolaştığını gördüm. Yaklaşık yarım saat uğraştım ilk ayağından ipi söktüm ama diğer ayağı daha kötü durumda. İp ayaklarını öyle sıkmışkı parmakları neredeyse kopacak gibi hep kanamış, kanamanın üzerinede peçete vs yapışmış. Güzelce temizedim ama orada ki ipi bir türlü çıkaramadım. Bu durumda ne yapmalıyım, yaralı olan ayağının üzerine basamıyor. Diğer söktüğüm ayağının üstüne ise basmaya başladı. Merhem vs mi sürmem gerek ?

    Tekrardan petshopa götürüp vermek istemiyorum. Biliyorum bu kuşla ilgilenmeyecekler belkide ölüme terkedecekler.

    Şuanda veterinerede götüremem çünkü veteriner bana 90 km uzaklıkta ben yayladayım.







  • iyice ipleri temizle ışıkla incele kangren olmasın. bepantene vs varsa sür düzelir ciddi sonuç yoksa.


    hata sizde o ip nasıl dolanıyor. kaç yıllardan beri kuş besliyorum hiç öyle bir şey başıma gelmedi ip kafeste ne alaka. kuşa verme hakkında yok o kuşu sen o hale getirdin iyileştirip besleyeceksin.
  • Arkadaşım önce yazılanları otur adam akıllı oku daha sonra gel burada konuş. Yukarıda açıkladığım gibi kuşları daha dün akşam aldım. Ve bu bir gecede olacak birşey değil, petshopta iken olmuş bir olay.

    Gelmiş birde celalleniyor bana....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: messevim

    Arkadaşım önce yazılanları otur adam akıllı oku daha sonra gel burada konuş. Yukarıda açıkladığım gibi kuşları daha dün akşam aldım. Ve bu bir gecede olacak birşey değil, petshopta iken olmuş bir olay.

    Gelmiş birde celalleniyor bana....

    :) Hepte öyle olur kuzenim yapmış desedin daha iyidi.
  • SubhanAllah... işimizi gücümüzü bıraktık çoluk çocuk ile uğraşıyoruz.... aklı başında biri çıkmayacakmı karşımıza anlamış değilim... Herkesi kendiniz gibi yalancımı zannediyorsunuz ?
  • Kardeşim sen iyi misin yoksa kafan mı güzel? Bende kuş besliyorum hatta hint bülbülü... bu kuşlar çok çabuk ürerler kafesin eğer örtüsü falan var ise yuva örerken o iplere ayağı takılmış olabilir o yüzden her ihtimal olabilir. Adam mı ayağını ipe doladı bilerek? Ne hemen tepki veriyorsun adam ilk defa aldım diyor belkide bilmiyor yardımcı olsana...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefonun ışığı ile ipleri cımbızla al, Bepanthol krem sür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynısı benim başıma geldi yuva yapcam diye kafes ötrüsünün lastiğini ayağına dolamış bi parmağı sıkışmış gözle görebildiğim kadarını çözdüm ama ipler çok kuvbetli naylon ve görünmüyor. Ne yapılabilir. Bunu bakamayan birisi başkasına verdi aslında adam buzamana kadar iyi bakmış. Kuş besleyen biri almıştı ama bana hiç uyarmadılar kafesi verirken değiştirmişler normalde bunların kafes küçük ve örtüsüz oluyormuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gencom G kullanıcısına yanıt
    Telefonun flaşını açıp ayağa tutun, dikkatlice inceleyin. Kuşu biri nazikçe tutsun başkası da ipi kessin yoksa kangren olabilir. Siz yapamayacaksanız, zarar gelebilir diyorsanız veterinerler de yapar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gencom G kullanıcısına yanıt
    Rabbim yardımcın olsun. Çok zor bir durum. Zaten incecik bir ayakları var..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyileştiler sene baktım ayağını kendim ameliyat ettim. sonra asıl sahibine geri verdim. kendisininki

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.