Şimdi Ara

Hipernet ve Asus DSL-N66U (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hty_007

    arkadaşlar lütfen yardım kaç gündür uğraşıyorum.ttnetin kendi modemiyle internete bağlanabiliyorum ama n55u modem.de dsl ısıgı yanmasına rağmen hala dha internet isigi yanmıyor bi turlu internete bağlanamadım

    n55u 'nun vdsl desteği yok.
  • n55u kullanıyorum wan olarak da kullanmayı denedim yine internete bağlanamıyorm :/ ayrica wan ayarlarında ptm.i bulamadım
  • arkadaşlar konu hortlayacak ama bende napcamı şaşırdım artık modem snr değeri 6 dan bağlanıyo 7 8 oluyo iyileşiyo yani net güzel hzlı herşey iyi giderken bi bakıyorsun modem reset atıyor. asusun sitedeki fw leri hep denedim nerdeyse hepsi aynı. bi arkadaş 1050 versiyon yani üzerinde geleni en stabil olanı yazmış ama bi türlü yüklenmiyo. diğer fwlerin hepsi yükleniyo 1.0.5.0 versiyondan tık yok. geçersiz versiyon yazıyor.

    kurtarma modunda açıp yüklemen bahsedilmiş ama kurtarma modu nasıl açılıyor onuda bulamadım. eski versiyon olması önemli değil ben diğer hiçbir özellikleri kullanmıyorum sadece netim kesilmesin modem reset atmasın yeterli.

    vdsl kullanıyorum. stabil çalışan bildiğiniz versiyon varsa onuda yazarsanız sevinirim. modem bana asusa nerseyse ilalallah dedirtcek. modemde sıkıntı yok fw yükledikçe değişiyo huyu. yazılımda sıkıntı olduğu belli. 2. el almasam ellemezdim fw sine falanda aldığım adam güncellemiş zannedersem oda aynı şekilde ayar tutturamayınca sattı.

    orjinal fw lerin içinde en geç reset atan versiyon gördüğüm kadarıyla DSL-N66U_1076 sürümü. sabah 8 de açıyorum öğlen sonu 14:00 15:00 gibi kesiyor neti.
    diğerleri 2 3 en geç 4 saatte neti resliyor.

    bu gün beta versiyonları aradım buldum DSL-N66U_1.0.5.9_1121 bu versiyonu yükledim deniyorum. diğer fwlerde ulaşılabilir hız 28mb ile 32mb arasında değişirken bunda 38mb çıktı noldu bilmiyorum bi yazılım nasıl oluyorda bu kadar etki ediyor anlayamadım.


    http://www.hizliresimyukle.com/image/Bo6d




  • snr değerinin modemle veya fw ile alakası yok tamamen hattının kalitesine bağlı... aynı modem bende de var son fw ile kullanıyorum 50mbit ve snr 21 sorunsuz %100 stabil.
  • yok şöyle huvai modem var onda reset atmıyor net. ama az yavaş bu modeme göre 100 mb nede olsa. bunda fw yükledikçe değişiyor sanırım varsayılan snr ye göre reset atıyor buda bizim buralarda hatlar alacağı max değeri kullanıyoz zaten fiber yok. bi fw de snr 8 den bağlanırken birinde 5 den bağlanıyo ve reset durumları değişiklik gösteriyo. gördüğüm kadarıyla ilk versiyonlarda daha iyi bağlantı kuruyor modem. 1.0.5.0 versiyonu yükleyebilseydim bi olmadı genel olarak onun official olduğundan ve daha iyi olduğundan bahsetmişler forumlarda. onuda yükletmiyor.
  • demek istediğim hattının kalitesi zaten kötü olmalı ki modemler tam sınırda bağlanıyorlar. huawei'nin reset atmaması hattın kalitesinin iyi olduğunu değil, bu modemin kötü hatta biraz daha tolerasnlı olduğunu gösteriyor sadece :) bence hattı iyileştirmeye bak sen... yeni kablo mu döşersin ne yaparsın artık apartman içine bilemem.
  • kutudan cat6 kablo ile aldım modeme splitter da yok. air 5750 var ondada reset atmıyor ama o modemde kronik bi sorun var 5 yada 6 pc bağlanınca lolde delay yapıyo yeniden bağlanıyo uyarısı çıkıyo ama bu esnada internette herhangi sorun oluşmuyo. airties servisi yenisini gönderdi ondada aynı sorun vardı.asus modem çok hızlı olmasa hiç uğraşmayacamda lolde diğerlerinde ping 90 100 lerdeyken bu modemde 74 85 arasında oluyor. her neyse belki sorunu yaşayıp firmware ile çözen varsa bekleyecez artık. kendim zaten biyerden reset attıkca fw değiştiriyorum. belki rasgelir.
  • 1.0.6.0 beta versiyon yükledim 3 gündür reset atmıyor ve stabil internet kullanımı var. kopma sorunu olanlara tavsiye ediyorum. diğer firmware lerde 28 mb olan internet bağlantısı bu versiyonda 37 38 mb larda çıkıyo ve stabil çalışıyor bilginize sunulur.( usb disk kullanımı veya herhangi bi özelliğinde sorun varsa bilmiyorum sadece internet bağlantısı için kullanıyorum modemi )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fevzikeles -- 14 Mart 2015; 23:29:28 >
  • Bizde de wifi biranda ortadan yok oluyordu misafir wifisini bile denedim sonuc almayinca 2 gun sonra iade ettim 304 liralik urun ama bunu yapmasi hayal kirikligi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omercilsaldi kullanıcısına yanıt
    hocam bende eve ttnet fiber 24mbps bağlattım ve tilgin modem verdiler. Ben tilgin modemi hiç sevmedim ve asus modem almaya karar verdim acaba bu modemi alsam bağlanabilirmiyim internete... İyi günler
  • aytacaksel A kullanıcısına yanıt
    Konu hortlatmış olacağım ama 2 gündür türk telekomun çözemediği sorunu sayenizde çözdüm.

    Adsl den Vdsl ye geçtik telefonda ikna ettiler. 16 dan 24mbps ye.

    Eve geldik internet yok. Müşteri hizmetleri çözemedi. Arıza kaydı açıldı hat sağlam demiş kapatmışlar. Ofislerine gittim kaydı tekrar açtırdım.

    Eve geldim biraz kurcalarken bu VLAN ID ne ki değer mi girmeli acaba dedim. Google a yazınca sizin mesaj çıktı. Sanırım Türk Telekoma modemler firmadan ayarlı geliyor teknik birimlerinde hiç bilgisi yok.

    Tekrar teşekkürler

    NOT: Modemin Fritzbox 7390



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alibaba -- 4 Ocak 2018; 16:18:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alibaba A kullanıcısına yanıt
    Google dan vdsl kurulum diye aratırsanız girmeniz gereken bilgiler yazar( asus cihazlarda otomatik)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, sonradan birkaç yerde daha buldum.
    Mevcut ayarlara ilave olarak tek yaptığım şey VLAN ID yi aktif edip değer olarak 35 girmek oldu.
    Selamlar
  • Arkadaşlar, modemin içindeki download master özelliğini kullanan oldu'mu ? 50Mbps bağlantım ve ama download master üzerinden torrent indirmeye çalıştığımda 2-3Mbps gibi çok düşük hızlarda geziyor. Çok güzel bir özellik, zaman ayarı'da koymuşlar gece 2 ile sabah 8'e ayarladım. Koca sistemi bir dowload için açık tutmadan indirmeleri yapıyor ancak hız çok düşük.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.