Şimdi Ara

hipertrofi için tekrar sayısı mı yoksa saniye mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • tecrübeli abilerimizden ya da bu konuda ciddi bilgisi olan arkadaşlarımıdan yardım bekliyorum. hipertrofi için bir sette tekrar sayısı mı (6-12) yoksa saniye mi (40-70) daha etkili olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bana göre hareketin nizami yapılması
    hipertrofi diye 20 kilo ile biceps omuzdan çalışmak gereksiz
  • normal hızlarda,patlayıcı değil de orta-yavaş hızlarda kası tüm tekrar boyunca hissetmeye calısarak yaparsan tekrarları(ki bu hızlarda zaten cok yüksek kglar giremezsin) zaten bu saniye ile de alakalı hale gelir. 10 tekrar ortalama 40snye gelmiş olur asagıya 2 sn de indir (yarım sn bekle,kası esnet)(tercihe kalmıs bu), yukarıya 1 sn de bas yukarıda da yarım sn 1 sn kası sık. her tekrar bunu yapsan zaten ortalama 8-10 tekarda 40-50 saniyeyi bulur bir setin. yani aslına bakarsan bu 8-12 tekrar zaten time under tension metodundan gelir. yoksa sihirli sayılar değil yani bu sayılar.adamın biri "8-12 tekrarda kas daha iyi büyür bence" dememiş. denemişler ve en fazla faydayı bu tekrar aralıgında almışlar,ama altında yatan asıl mantık: kasın belli bir ağırlığa,belli miktarda dirence karşı gerilim altında kaldıgı toplam süre miktarı.

    aralarda da güc icin patlayıcı antremanlar yaparsın.yüksek kilolar ile 3-5 tekrar olarak. bu sekilde devam edersin.

    proggresive overloadı kullanman lazım ama hipertrofi için,hangi metod ile çalışırsan çalış bir sonraki idmanın bir önceki idmanından bir tık daha iyi olsun.her zaman bu gerçekleşmeyebilir,ama amaç bu olmalı.mümkün oldugunca bunu gerçekleştirmeye calısarak ilerlemek lazım.

    vücut geliştirme icin süpersetlere drop setlere başlangıç olarak hiç girme.giant setler,normal kilolarla patlayıcı tekrarlar,crossfit tarzı antremanlar daha cok bokscular,futbolcular basketçiler bu tarz adamların işi.öncelikli olarak kas geliştirmek isteyenlerin işi değil.

    süpersetler,drop setler ise yoğunluk arttırma metodları,ileride gelişim yavaşladıgında kullanılabilecek şeyler.hali hazırda sade bir program ile gelişim elde ediliyorken eklenmesine gerek olmayan şeyler.normal 3-4 hareket seç,8-10 tekrar ,bu tekrarları nizami olacak şekilde yapabileceğin en yüksek kilo ile 4 er setten yap gitsin. presslerde,çekişlerde bu sekilde yap, açışlarda(fly hareketleri,lateral raise,front raise,bent over rear delt raise)lerde ise ağır kilo değil hareketleri biraz daha yavaslatarak 8-10 değil 12-15 tekrar arası yap,tamamdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 20 Şubat 2018; 14:52:37 >




  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt
    hocam bir kas grubunu haftada 2 kere çalıştırıyorum itiş çekiş metoduyla. haftada 1. antrenmanımda hipertorfi için bahsettiğimiz tekrar aralıklarında 2. antrenmanda ise güç için 3-5 tekrar aralığında setler yapsam sizce 2. antrenmanlarımda hipertrofi için az da olsa verim alabilir miyiz? yoksa 2 antrenmanı da hipertrofi için mi ayıralım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acy23 A kullanıcısına yanıt
    bence ikisini de aynı şekilde çalış.uzun bir dönem hipertrofiye yönelik calıs,sonra biraz 5x5 5-3-1 tarzı güç idmanlarına geç.daha sonra tekrar hipertrofi ile devam et.bir idman güc bir idman hipertrofi idmanı bence mantıklı değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yigitcan19901 -- 21 Şubat 2018; 23:39:36 >
  • yigitcan19901 Y kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.