Şimdi Ara

Hisse senedi al-sat üzerinden devlete vergi oranı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Akbank mobil üzerinden hisse senedi hesabı açıp alım ve satım işlemi yapmak istiyorum. Fakat bu konu hakkında net bilgi elde edemedim.

    Alım satım yaptığımda kar elde edince devlet benden gelir vergisi gibi vergi isteyebilir mi?

    Banka hisse senedi hesabımdan aylık yada yıllık hesap işletim ücreti vs gibi hangi ücretleri alabilir?


    Bu konuda sıfır bilgim var, zaman ayırıp cevap verirseniz çok teşekkür ederim.




  • borsa istanbul hisse senetlerinde alım-satım kazancı üzerinden vergi ödemiyorsun. sadece temettü gelirlerinde yıllık 140bin tl den fazla temettü grlirin olmuşsa o vakit temettünün beyannamesini veriyorsun.

    sen şimdi mini minnacık bir yatırımcı olduğuna göre yıllık 140 bintl temettü gelirin de asla olmayacağına göre sıkıntı yok.


    hesap işletim ücreti,hisse senedi saklama ücreti gibi ücretler evet var ama çok düşük paralar. alım satım komisyonlarından bile düşük paralar alınıyor.

  • ozbey08 kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, zaman ayırıp cevap yazdığınız için çok teşekkür ederim.

    Küçük yatırımcı olarak deneme yapmak için 5 bin TL gibi bir rakam ile hisse senedi alacağım, Akbank'ta senelik bakım ücreti komisyonlar gibi ücretlerden bahsettiler, o ücretler haricinde korkum kar elde ettim diye devlet ufak kar için beyanname vermedin, şirketin nerde gibi sorular ile gelir mi diyeydi.

  • -the- kullanıcısına yanıt

    Hocam görünen o ki acemisiniz borsa konusunda, size önerim günlük al-sat yani trade işine kaybederseniz üzüleceğiniz parayla girmeyin. Kumardan farkı yok, investing gibi sitelerin forumlarına bakarsanız her gün kağıda, patrona, bankof'a söven al-satçıları görebilirsiniz. Sövüyorlar çünkü hepsi para kaybediyor, bir kağıttan 5 kazanıyorlarsa başka yerden 10 kaybedip çıkıyorlar. Hele acemi iseniz para kazanma ihtimaliniz çok çok düşük.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.