Şimdi Ara

HIZ LİMİTLERİ HAKKINDA DANIŞTAYA DAVA AÇMAK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
25.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba,
    sırf bu konu için foruma üye oldum.. Kesinlikle bende varım dava açma konusunda..
    Ben fiorino sahibiyim ve artık kafayı yemek üzereyim.. 1 sene içinde yediğim ceza 1000 lirayı geçti!!!!
    ve sadece fiorino sahibi olduğum için yedim bukadar cezayı!!! ceza puanım dolmak üzere..
    yediğim bütün cezalar 100km hızın altında!!
    kafayı yicem ya!!!
    daha önce binek arabam vardı yıllarca sıkıntı yaşamadım?!!
    esnafım; terörist muamelesi görüyorum devletten, devletin memurundan..
    yav sadece fiorino sahibi olduğum için ehliyetimi elimden alıcak bu devlet..
    az yakar tasarruf ederim diye aldım, almaz olaydım..
    tamam az yakıyor ama yediğim ceza + her sene muayene canımdan bezdirdi!!!
    daha dün yedim yine 465 lira!!! !!!!465 TÜRK LİRASI!!!!
    sırf polisle dikleştim diye.. birşeyler bildiğimi duyarlı vatandaş olduğumu gösterdim diye..
    ne varsa yazdı.. camda çok koyu olmayan film var, onu bile yazdı..
    o önemli değil film sökeriz.. benim derdim RADAR!!! YANİ HIZ LİMİTİ!!!
    kim verdi bunlara bukadar güveni anlamıyorum?
    ben 100 lira değil 500 lirada veririm.. yeterki bir araya gelip sesimi duyuralım.. açalım davamızı..
    bu allahsızların kesesine gideceğine bir avukat arkadaşımız kazansın..
    lütfen dostlarım, duyarsız kalmayalım..




  • Slm,forumu baştan sona kadar okudum,hepinize geçmiş olsun ve bir şekilde hemen hemen herkes mağdur olmuş. Aslında tesadüfen bu sayfaya rastladım.Bazı arkadaşların foruma ilginin olmadığı yönünde açıklamaları olmuş,bu doğru değil gerçekten doğru değil nedini de çok basit bu başlıktan kimsenin haberi yok dediğim gibi bende öylesine farkettim ve ilgisiz kalamadım .Gemi kaptanıyım belki şu anki durum bana uzak gibi görünsede ortada mağdur bir kesim var ve gerçekten de çaresizlik gibi bir durum ile karşı karşıya.Okudum kayıtsız kalamadım alabileceğiniz hertürlü organizasyona mutlaka bir şekilde iştirak etmek isterim,forumu okudukça tabiri caiz ise nevrim döndü,sinirlenmemek elde değil.Bu işin peşini sakın bırakmayın haklısınız ve bu haklılığınız mutlaka teyit edilecektir.Yeterki kararlı olunuz ve mümkün olduğu kadarda fazla kişiye ulaşınız.Yukarıda yazdığım gibi ben tesadüfen foruma rastladım.Nasıl bir tanıtım yapabilirsiniz bilemiyorum ama onbinlerce kişinin desteğini alacağınıza inancım tamdır.




  • Arkadaşlar 21 Mart itibarı ile durum biraz da olsa değişti. Bilginiz var mı bilmiyorum. Buna göre: "21 Mart 2012 tarih ve 28420 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 100. Maddesi’nde yer alan tabloya panelvan (N1) araç cinsi ibaresi eklenmiş, yönetmeliğin “Tanımlar” başlıklı 3. Maddesi’ne de “Sürücü ve yanındaki oturma yerleri dışında oturma yeri de bulunabilen, sürücü bölümü gövde ile birleşik kamyonetlere panelvan denir..” ibaresi eklenmiştir.
    Panelvan olarak tanımlanan araçların hız sınırlarının karayollarına daha uygun hale getirilerek trafik akışının güvenli ve düzenli olarak sağlanması amaçlanan yönetmelikle panelvanlar için yeni hız limitleri yerleşim yeri içinde 50, şehirlerarası çift yönlü karayollarında 85, bölünmüş yollarda 100 ve otoyollarda 110 km olarak belirlenmiştir."

    Detaylı açıklama için:http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/03/20120321.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/03/20120321.htm

    veya kısa hali:http://www.polisbulteni.com/haber_detay.asp?haberID=3692

    Gerçi ben kötü bir kullanıcıydım. Partner Adventure Origin Pack'imi yılbaşında almış ve 90'ı geçmemiştim. ama Denizli'den Trabzon'a 90'la gitmek de akıl kârı değildi doğrusu. Hız limit değişikliği iyi olmuş.




  • Çok şükür ben de bu mevzuat değişikliğinden haberdar oldum ve çok sevindim. Kazasız belasız hayırlı yolculuklar dilerim.

    Arkadaşlar, Trafik hayati önemi çok yüksek bir mecra, lütfen direksiyon başında iken kimsenin hayatını tehlikeye atacak hareketlerde bulunmayalım ve dikkatli araç kullanalım.

    Saygılarımla

    Bu konudaki gelişmeyi blogumdan da duyurdum. Buna göre güncel Hız Limitleri şöyledir.

    GÜNCEL HIZ LİMİTLERİ
  • Arkadaşlar yeni hız hız limitleri Emniyet Genel Müdürlüğüne tebliğ edildi mi acaba?
  • Bunu zaten yönetmelik olarak yayınlayan Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı bir kuruluş, buraya tebliğ diye bir husus olamaz..!
  • Şehir içi: 50 KM (Bazı sehırlerde trafık yogunluguna gore.. O bolgeye ayıt beledıye kurumları sehır ıcınde 20 km eklebılıyor..)

    tabi bunuda tabele uyarısı ıle yol kenarlarında bellı edıyor.. 70 km ile gıdılebılen yollara tabele koyuyorlar.. Bılgınıze..

    Şehirler arası çift yonlu karayollarında: 85 km (Yani hem geliş hemde gidişin oldugu yollarda)

    Şehirler arası bölünmüş karayollarında: 100 km (İki yolu bırbırınden ayıran refüj olan yollar.. Ayrıca illa refüj olması gerekmıyor.. 2 adet bırbırıne paralel uzun cızgıde olursa bolunmu kara yoluna gırıyor..)

    Şehirler arası otoyollar: 110 km (otoban olarak adlandırdıgımız karayolları..)

    Bu arada radara yakalanma sınırınız bu hızlar uzerınden %10 dur..

    Çift yonlu yollarda hızı sınırı 85 km.. Bizim bunu %10 aşma hakkımız var.. 93 km yapıyor.. Ceza yok.. 94 km oldugu an yazarlar cezayı..

    Bölünmüş yollarda hız sınırı 100 km.. Bizim bunu %10 aşma hakkımız var.. 110 km ile gidersek ceza yok.. 111 km oldugu an yazarlar cezayı..

    Dıgerlerı ıcınde aynısı gecerlı..

    Ufak bı bılgı ve hatırlatma..




  • partner tarzı araçlarda en iyisi hususi ruhsat. hem mtv öderken kaskolu araçlarda indirim yapılıyor hemde 2 yılda bir muayene avantajı var. 420 tlik bir vergiyi 280 tl ödüyorum kaskolu olduğu için. zaten kasko şart, hiç değilse kasko param bu avantajlardan çıkıyor
  • hayırlı olsun.

    Sonunda koca yolda kağnı gibi gitmek zorunda kalmayacağız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismail64

    Hız limitlerini değiştirmeye kalkacağınıza aracınızı değiştirin, aracın binek versiyonunu alın.

    Mesela doblonun ve fiorinonun hem ticari, hem binek versiyonu var (partnerde var mı bilmiyorum)

    Ama, ticari araçlara hız sınırının düşük olması taraftarıyım.

    SEVGİLİ DOSTUM,BUDA SANA KAPAK OLSUN,BİR ŞEYİ İSTERSEN ELDE EDERSİN,İŞTE AZMİN ZAFERİ:


    21 Mart 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28240
    YÖNETMELİK
    İçişleri Bakanlığından:
    KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
    YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

    MADDE 1 – 18/7/1997 tarihli ve 23053 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan “Taksi”, “Taksi Dolmuş”, “Kamyonet”, “Motosiklet”, “Motorlu Bisiklet”, “Bisiklet”, “Kamp Taşıtı”, “Taşıma Sınırı (Kapasite)” tanımları ile aynı fıkranın (d) bendinde yer alan “Motor Karavan”, “Zırhlı Taşıt”, “Ambulans”, “Cenaze Arabası” tanımları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı bendin (5) numaralı alt bendine “SF Seyyar vinçler” tanımı eklenmiştir.
    “Taksi: Yapısı itibariyle sürücüsü dahil en çok 8 oturma yeri olan, insan taşımak için imal edilmiş bulunan ve taksimetre veya tarife ile yolcu taşıyan M1 sınıfı ticari motorlu araçtır.
    Taksi Dolmuş: Yapısı itibariyle sürücüsü dahil en çok 8 oturma yeri olan ve insan taşımak için imal edilmiş bulunan, adam başına tarifeli ücretle yolcu taşıyan M1 sınıfı ticari motorlu araçtır.”
    ………………………….
    “4) Kamyonet: Azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogramı geçmeyen ve yük taşımak için imal edilmiş motorlu taşıttır. Sürücü ve yanındaki oturma yerleri dışında başka oturma yeri de bulunabilen, sürücü bölümü gövde ile birleşik kamyonetlere panelvan denir.”
    …………………………….
    MADDE 13 – Aynı Yönetmeliğin 100 üncü maddesinde yer alan tabloda “Kamyonet (N1), (N2)” araç cinsi satırından sonra gelmek üzere “Panelvan (N1)” araç cinsi ibaresi eklenmiş ve yol durumlarına göre bu aracın azami hız sınırları gösterilmiştir.
    Panelvan (N1)
    ŞEHİR İÇİ ÇİFT YÖNLÜ YOL BÖLÜNMÜŞ YOL OTOYOL
    50 85 100 110
    …………………………………..
    MADDE 29 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri, Çevre ve Şehircilik ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanları birlikte yürütür.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: etrüskler


    quote:

    Orijinalden alıntı: officer33


    quote:

    Orijinalden alıntı: etrüskler

    evet avrupa birliği ile ilgisi var okumadın galibaaa ne diyor AB nin bu araclar için belirlediği limitler göz önüne alınarak berlinlenmiştir , ibaresini okumadan cvp yazıyosun dostum dikkatini çekerim

    Sayın arkadaşım,Bu konuyu açan benim EGM,Karayollarına ilk müracaat eden benim gelen cevabıda ezbere noktasına kadar biliyorum.Kaldı ki yazıyı bırak bizzat EGM ye giderek olayı araştıranda benim.AB.nin bu araçlar için belirlediği limitler falan hikaye,AB de bu araçlar hususi otomobil geçiyor.TR.de ticari geçiyor sebeb mi?ÖTV az ödemek için aracı daha ucuza sata bilmek için firmalar TİCARİ olarak sokuyor piyasaya.Sebep bu (Renaultun Dacia loganı otomobil oldugu halde kamyonet olarak satabilmek adına mahkemeye dava açması ve kazanması gibi ).Otomobil oldugu zaman fiyat artacak ve satışı az olacak.Anladın herhalde.Arazi araçları,4*4ler neden otomobil senin aracından farkımı var sanıyorsun.motoru,büyüklüğü,kabortası,ağırlığı,Bagajı her şeyi aynı hemde arazi amaçlı üretilmesine rağmen neden hız sınırı 70 KM.değilde otomobil gibi değerlendirilip 110 KM.Ben söyliyeyim,onlara zenginler biniyor ve adamlar ağırlıklarını koyup 2003 te yönetmeliği değiştirtip otomobil sıtatüsüne soktular o araçları.BİZ HALA BURDA BİRBİRİMİZİ YEMEKLE MEŞGULÜZ.DEDİMYA HERKES HALİNDEN MEMNUN!!!



    vayyy vayyy vayy neymişsin sen yaaa

    SEVGİLİ DOSTUM,BUDA SANA KAPAK OLSUN,BİR ŞEYİ İSTERSEN ELDE EDERSİN,İŞTE AZMİN ZAFERİ:


    21 Mart 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28240
    YÖNETMELİK
    İçişleri Bakanlığından:
    KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK
    YApilMASINA DAİR YÖNETMELİK

    MADDE 1 – 18/7/1997 tarihli ve 23053 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan “Taksi”, “Taksi Dolmuş”, “Kamyonet”, “Motosiklet”, “Motorlu Bisiklet”, “Bisiklet”, “Kamp Taşıtı”, “Taşıma Sınırı (Kapasite)” tanımları ile aynı fıkranın (d) bendinde yer alan “Motor Karavan”, “Zırhlı Taşıt”, “Ambulans”, “Cenaze Arabası” tanımları aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı bendin (5) numaralı alt bendine “SF Seyyar vinçler” tanımı eklenmiştir.
    “Taksi: Yapısı itibariyle sürücüsü dahil en çok 8 oturma yeri olan, insan taşımak için imal edilmiş bulunan ve taksimetre veya tarife ile yolcu taşıyan M1 sınıfı ticari motorlu araçtır.
    Taksi Dolmuş: Yapısı itibariyle sürücüsü dahil en çok 8 oturma yeri olan ve insan taşımak için imal edilmiş bulunan, adam başına tarifeli ücretle yolcu taşıyan M1 sınıfı ticari motorlu araçtır.”
    ………………………….
    “4) Kamyonet: Azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogramı geçmeyen ve yük taşımak için imal edilmiş motorlu taşıttır. Sürücü ve yanındaki oturma yerleri dışında başka oturma yeri de bulunabilen, sürücü bölümü gövde ile birleşik kamyonetlere panelvan denir.”
    …………………………….
    MADDE 13 – Aynı Yönetmeliğin 100 üncü maddesinde yer alan tabloda “Kamyonet (N1), (N2)” araç cinsi satırından sonra gelmek üzere “Panelvan (N1)” araç cinsi ibaresi eklenmiş ve yol durumlarına göre bu aracın azami hız sınırları gösterilmiştir.
    Panelvan (N1)
    ŞEHİR İÇİ ÇİFT YÖNLÜ YOL BÖLÜNMÜŞ YOL OTOYOL
    50 85 100 110
    …………………………………..
    MADDE 29 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri, Çevre ve Şehircilik ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanları birlikte yürütür.




  • arkadaşlar herkez bir bimere başbakanlık iletişim merkezine yazarsak hız sınırını vede muayeneyi vede kullanım şekli ne göre işlem yapılmasını herkez yazarsa iyi olur yarayışlı olur özüm bulunur
  • Arkadaşlar yazılanları ve en son olarak panelvan tanımını okudum.Yazana göre peugeot tepee bipper ruhsatta hususi kamyonet yazmasına rağmen panelvan tanımına uymakta.Acaba panelvan limitlerine mi yoksa kamyonet limitlerine mi tabiyim.Bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim. Saygılar.
    Not:Devlet memuruyum yani aracımı aile arabası olarak kullanacağım.Aracı 20.000 TL 0 faizli kredi kullanıp aldım.(param ona yetti.)Ocak 2013 ilk haftası aracı teslim alacağım inşallah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetbutcu

    Arkadaşlar yazılanları ve en son olarak panelvan tanımını okudum.Yazana göre peugeot tepee bipper ruhsatta hususi kamyonet yazmasına rağmen panelvan tanımına uymakta.Acaba panelvan limitlerine mi yoksa kamyonet limitlerine mi tabiyim.Bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim. Saygılar.
    Not:Devlet memuruyum yani aracımı aile arabası olarak kullanacağım.Aracı 20.000 TL 0 faizli kredi kullanıp aldım.(param ona yetti.)Ocak 2013 ilk haftası aracı teslim alacağım inşallah.

    Aracınız N1 sınıfı bir araç ise yani panelvan,Tabiki hız sınırı yeni düzenleme ile olan şekilde kullanacaksınız.Ben kanun maddesini tam yazmıştım.oradan bakın nerde ne kadar hız sınırınız olduguna
  • aslında hiç verg, alınmaması en güzelide
    bence en doğrusu bu partner türü araçları kango cady doblo eğer esnafsan alırsın yok ben öğretmenim diyorsan bende öğretmenim %40 ötv yi verip paşa paşa otomobil olarak kaydettirip 120 km hız ve iki yıl muayeneli binersin
  • hafif yada değil ticari aracla neyin 85km si yetmiyor anlamadım ki ben, önüme geldiğinde deve gibi önümü göremiyorum zaten 100km yi üretimde fabrika sınırı olması lazım 85 i aşanada türlü türlü ceza lazım amac calışmak mı yarışmak mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cavador

    hafif yada değil ticari aracla neyin 85km si yetmiyor anlamadım ki ben, önüme geldiğinde deve gibi önümü göremiyorum zaten 100km yi üretimde fabrika sınırı olması lazım 85 i aşanada türlü türlü ceza lazım amac calışmak mı yarışmak mı?

    Her kazada 2 ye bölünen şahin doğan vs. gibi araclar 110 km de gitsin.. Hem milletin canına kast etsin hemde aracta hıc bır güvenlık onlemı olmasın..
    Ama bızım 4 hava yastıklı espsi olan 308 platformuna oturtulup yapılmıs otomobil konforu veren yol tutusu binek otomobil sınıfında olan hafif ticari aracımız 85 km hıza sabıt tutlsun.. Ne güzel Türkiye be..

    Gereksiz yorumlara ihtiyaç yok..

    Madem önünü göremiyorsun sollar gidersin madem sollayamıyorsun takip mesafesini korursun onudamı yapamıyorsun trafiğe cıkmazsın..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: crepis

    aslında hiç verg, alınmaması en güzelide
    bence en doğrusu bu partner türü araçları kango cady doblo eğer esnafsan alırsın yok ben öğretmenim diyorsan bende öğretmenim %40 ötv yi verip paşa paşa otomobil olarak kaydettirip 120 km hız ve iki yıl muayeneli binersin


    Haklısınız hocam..

    Bu tarz araçların ticari platformdan aile aracı olarak tasarlanmasının sebebide geniş iç hacminin olması.. En basta onemlı etken bence bu..

    Ailecek kullanıcaksanız mantıklı olarak alınabılecek en ıyı araclar sınıfındadır Hafif ticariler.. Cunku kullanım alanları cok geniş..

    Hiç bir otomobilin bagajına 750 kg yuk atıpta rahat kullanamazsınız.. Ayrıca 5 yetişkin binemezsiniz.. Ama bu tarz araclar zaten bunun ıcın uretılmıstır..

    Birde otomobil ruhsatlı olması ekstra avantaj oluyor dedıgınız gıbı.. Devletimiz izin versede keşke o kadar vergi ödemeden otomobil ruhsatlısına binebilsek..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mitoqondri

    quote:

    Orijinalden alıntı: cavador

    hafif yada değil ticari aracla neyin 85km si yetmiyor anlamadım ki ben, önüme geldiğinde deve gibi önümü göremiyorum zaten 100km yi üretimde fabrika sınırı olması lazım 85 i aşanada türlü türlü ceza lazım amac calışmak mı yarışmak mı?

    Her kazada 2 ye bölünen şahin doğan vs. gibi araclar 110 km de gitsin.. Hem milletin canına kast etsin hemde aracta hıc bır güvenlık onlemı olmasın..
    Ama bızım 4 hava yastıklı espsi olan 308 platformuna oturtulup yapılmıs otomobil konforu veren yol tutusu binek otomobil sınıfında olan hafif ticari aracımız 85 km hıza sabıt tutlsun.. Ne güzel Türkiye be..

    Gereksiz yorumlara ihtiyaç yok..

    Madem önünü göremiyorsun sollar gidersin madem sollayamıyorsun takip mesafesini korursun onudamı yapamıyorsun trafiğe cıkmazsın..



    2 ye bölünmek falan nerdesin sen ya, şahin, doğan, değil mesele, biri araba, biri ticari sen anladın mı anlamadın mı meseleyi.

    Ticari araçların yaptığı kazaların 10da 1 ini yapmaz trafikteki araçlar. Kimi kör öküzler gibi süren ticari araç sürücüleri yüzünden kış tekeri zorunlulaştırdılar ticarilere, gelişigüzel yazılmıyor yani kurallar.

    Senin ticari aracın yada ahmet abinin kamyoneti 4 hava yastıklı diye 85 km yi aşma mercedes, porsche vs.. gibi bir araçla aynı hız hakkımı olmalı yani. Sen ticari araçınla yapmak istediğin şey nedir ki.


    Bu arada


    """""""Madem önünü göremiyorsun sollar gidersin madem sollayamıyorsun takip mesafesini korursun onudamı yapamıyorsun trafiğe cıkmazsın.. """"""""

    Sen o aklınla akıl vermeden önce bir durumu hayal et sonra akıl ver; Zaten soldan gidiyorsa, trafikte sıkışıksa her önünü göremediğini sollayamazsın...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cavador
    2 ye bölünmek falan nerdesin sen ya, şahin, doğan, değil mesele, biri araba, biri ticari sen anladın mı anlamadın mı meseleyi.

    Ticari araçların yaptığı kazaların 10da 1 ini yapmaz trafikteki araçlar. Kimi kör öküzler gibi süren ticari araç sürücüleri yüzünden kış tekeri zorunlulaştırdılar ticarilere, gelişigüzel yazılmıyor yani kurallar.

    Senin ticari aracın yada ahmet abinin kamyoneti 4 hava yastıklı diye 85 km yi aşma mercedes, porsche vs.. gibi bir araçla aynı hız hakkımı olmalı yani. Sen ticari araçınla yapmak istediğin şey nedir ki.


    Bu arada


    """""""Madem önünü göremiyorsun sollar gidersin madem sollayamıyorsun takip mesafesini korursun onudamı yapamıyorsun trafiğe cıkmazsın.. """"""""

    Sen o aklınla akıl vermeden önce bir durumu hayal et sonra akıl ver; Zaten soldan gidiyorsa, trafikte sıkışıksa her önünü göremediğini sollayamazsın...

    Biri araba biri ticari diye bir ayrım yoktur trafikte başta bunu bilesin.. Araba 4 tekerleki veya daha fazla tekerleği olan kara taşıtlarına denir.. Bu 1..

    2.si kaza oranını nasıl belirledin kafana göre anlamış değilim 10'da 1'i derken..

    Kurallardan bahseden sen aracında kış lastiği varmı da laf yapıyorsun.. ? Amaç zaten can güvenliği değil mi.. ? Sonuçta yasal olarak kurallarda bunu gerektiriyor.. O öküz gibi kullanlar yüzünden değil.. Böyle olması gerektiği için.. Başta bunu o beynine sok istersen..

    3.sü Ticari olarak konuşulan araçlar KAMYONET PANELVAN MİNİBÜSLER vs. değildi bu konuda.. Hafif ticarilerin hız konusunda geride kalmaları.. Sonuçta ruhsatta kamyonet olarak geçtiğinden dolayı bizlerde bu hızlarda gitme mecburıyetımız var.. Otomobil ruhsatlı oldugunda 120 ile gidersek eğer bu seferde haaaa bu arac gidebilir otomobil ruhsatlımı diyeceksin..

    Madem konumuz şahin doğan vs. değil.. O zaman Mercedes veya Porsche'de değil.. Mantıklı ol biraz..
    Nereden zıpladın kafana gore hemen oralara.. Ayrıca ticari aracımla yapmak istediğimi zaten yapıyorum.. Sıkıntı değil.. Amaç konulan kuralların bazı yerde akla mantığa sığmayışı..

    Bak ne diyorum tekrar söyliyeceğim.. Madem sol şeritten gidiyor ayrıca trafikde sıkışık diyorsun daha ne demeye araclara kusur buluyorsun.. Önüne geçince açılıyormu trafik.. Madem oyle cıkmayacaksın trafıge kafan rahat olucak..




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.