Şimdi Ara

HIZ TÜMSEKLERİNDE KLAKSON ÇALMAYA NE DERSİNİZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
4.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık 1 yıldır hız tümseklerinden geçerken korna çalıyorum, isterse saat gecenin 3'ü olsun, bazı tümsekler makul ve mantıklı, onlara diğeceğim yok, hızını düşürürsün aracına zarar vermeden geçersin, bazılarıda nasıl geçersen geç zarar veriyor, özellikle metal tırtıklı olanlar ve sarı plastikten olanlar, birde adam evine yolun karşısından su veya doğalgaz alıyor, sonra borunun üzerini kapatırken hız tümseği yapıyor.. Bende bu tür tümseklerin tam üzerinden geçerken korna çalarak oraya onları yaptıranları rahatsız ediyorum, herkesin benim gibi yapması durumunda bu tür tümseklerin ortadan kalkacağına inanıyorum..



  • sen çalmaya devam et birşey değişmez ama dikkat et arkadaşım mahalle sakinleri yakalamasın gecenin 3'ünde
  • ıyı ana denk gelme.

    aracın altı oldukça alcak. hele son işlemlerden sonra ıyıce alcaldı. Vallahi şakam yok iner doverim.

    Hiç yapmadıgım şey degil cunku
  • Güzel yapılmış tümseklere lafımız olmaz. Ama öyle tümsekler yapılyor ki tümsekten ziyade arabaya zarar vermek için yapılmış tuzaklara benziyorlar. Eğim vermedikleri için 1. viteste bile araç bir kütleye toslamış gibi oluyor. Bence bu işim bir standardı olmalı. Herkes aklına estiği gibi tümsek yapamamalı....
  • Yalnız okul önleri hariç hız kesmek için o tümsekleri yapmanın, tırtırlı yol şeritlerini koymanın hiç bir mantığı olamaz.. O tümsekten ambulansta geçiyor içindeki hasta ile hiçmi bunu düşünen olmuyor mu? Üstelik araçlar büyük zarar görebiliyor fark edilmediği zamanlarda.. Koy onun yerine hız tespit edici bir radar ve kamera, madem hız yapıyor sürücü, kes cezasını.. Hiç olmazsa devlet kazansın. Tümsekler sayesinde yedek parçalar ile diğer ülkeler kazanıyor.
  • Standartına uygun hız tümseklerinin olmasını destekliyorum ama bazısı yüksek geniş bazısı alçak bir sürü saçma sapan tümsek var.ayrıca bu tümseklerin görünülürlüğüde çok önemli o şehrin yabancısıysanız ilk kez geliyorsanız birazda dikkatsizseniz al başına belayı.
    Birde kendiliğinden oluşan hız çukurları var onlarada dikkat etmek gerek.
    Ne yolu yol ne trafiği trafik nasıl bir memleketiz çok üzücü.imreniyorum gelişmiş ülkelerinin yollarına.
  • bazi yerlerde de oldukca kalin halat cekiyorlar yola ya, bence en kotusu onlar..
  • Halat çekenler kandi kafalarına göre evlerinin önüne çekenler,

    öyle yerlerde kornaya abanma fikri çok iyi fikir, bunu bende yapacağım artık.. Bunların müstehakkı ancak budur

    Birde en uyuz olduğum şey, madem tümsek yapıyosun şunu iyice reflektörlü beyaz boyayla boya bi iyice yaz kış!! uyduruk bi tümsek yapıp sonra kendi kaderine terketmek nedir!? gece oluyor karanlık, yağmur vs oluyor göremiyorsun vuruyor, 30 la bile gitsen yüksek kalıyor..
  • şehir dışından gelmiş birini düşünün.gece 50 km ile şehir içinde yolculuk ediyor.ve aninden önüne dengesiz yapılmış bir tümsek çıkıyor.

    sonrasıda şans işte.ben okulu bitirip döndügümde kendi şehirmde uçtum böyle bir tümsekten.araba yaylanıp altını vurdu.öylece atlattık.

    herşeyin oldugu gibi tümseklerinde standart ı olmalı
  • ya sanki yollarımız çok düzgünmüş gibi bide hız kesici tümsekler yapıyolar zaten rogar kapakları bile yeterli seviyede ne biçim yollarımız var hiç anlamış değilim bene hız tümsekleri sadece okul çevresinde olmalı öğrencilerin güvenli açısından onun dışında gereksiz bir uygulama
  • Arkadaslar yanlis anlamayinda siz nerede yasiyosunuz iran mi ?

    hiz tümsegi buralardada vardi 15 sene önce ama su an tek tümsek yok..

    aracin hizini kesmek istiyosan kamera sistemi kurarsin ceza kesersin cözümü bu bence.
  • Benim bir hız tümseğinden anladığım şudur;

    * Aracı yavaşlatmak için ordadırlar ve araç ne olursa olsun zarar görmeden yavaşça oradan geçebilmesine imkan sağlayabilmelidirler.

    Bunun haricinde; Yol ile ayni renkte tümsek olmaz, onun adı araba tuzağıdır. 2 metre ara ile tümsek olmaz onun adı engelli parkurdur, hele ki altı yere yakın araçları düşünmeden yapılan öküzümsü şeylere tümsek değil yolkıran adı falan verilmelidir. Bunları yapanların daima kulakları çınlayacaktır.

    Bunu da bırakın, yere yakın bir araç ile hiç giremediğim yollar bile var, sırf bu sivri zekalılar yüzünden yolumu değiştiriyorum. Yola su döken, set çeken ve bilumum danalık yapan siz insan evlatları, umarım yaptığınız o şeylerle birgün bir aracın kontrolünü kaybedip sizin evinize bodoslama dalmasını sağlarsınız da aklınız başınıza gelir.
  • hız tümseklerinin standartı yok türkiyede her yer farklı yapıyor.bazıları arabaya zarar veriyor.
    ama şunuda unutmamak lazım şehir içinde çok hız yapanlara bir nebze etkisi oluyor.
    şehir içi hız kurallarına uyulduğu takdirde ilk defa geçtiğimiz yoldaki tümseği ne kadar geç fark etsekde yavaşlama şansımız var.(çok yüksekler hariç)
  • Arkadaşlar tümsek konusunda haklısınız çok düzensiz tümsekler var ancak gecenin üçünde korna çalmakta saygısızlık olur. belediyenin yaptığı bir hatalı uygulama yüzünden bende bu yöntemi izlesem ve gecenin üçünde sizin çocuğunuz eşiniz anneniz babanız neyse hastayken bangır bangır korna çalıp uyadırsam veya rahatsız etsem hoşunuza gidermi? gitmez. mantıklı bir iş yapmak istiyorsanız iki satır dilekçe yazar ilgili makama yollarsınız ama suçu günahı olmayan adamı rahatsız etmeye hakkınız yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jubax

    Yaklaşık 1 yıldır hız tümseklerinden geçerken korna çalıyorum, isterse saat gecenin 3'ü olsun, bazı tümsekler makul ve mantıklı, onlara diğeceğim yok, hızını düşürürsün aracına zarar vermeden geçersin, bazılarıda nasıl geçersen geç zarar veriyor, özellikle metal tırtıklı olanlar ve sarı plastikten olanlar, birde adam evine yolun karşısından su veya doğalgaz alıyor, sonra borunun üzerini kapatırken hız tümseği yapıyor.. Bende bu tür tümseklerin tam üzerinden geçerken korna çalarak oraya onları yaptıranları rahatsız ediyorum, herkesin benim gibi yapması durumunda bu tür tümseklerin ortadan kalkacağına inanıyorum..

    Çılgınlık bu




  • Ümraniye'de ikamet ediyorum, buralarda Tantavi denilen yeri bilen bilir, Sessiz, modern ve nezih bir semt, gelgelelim bahsettiğim tümseklerin hepsinden var, hemde sık aralıklarla, vitesi 2'ye alamadan bir sonraki çıkıyor, zaten korna fikri burada aklıma geldi, ayrıca kimse kimseye neden korna çalıyorsun diye hesap soramaz..
    quote:

    Orjinalden alıntı: mert107

    Arkadaslar yanlis anlamayinda siz nerede yasiyosunuz iran mi ?

    hiz tümsegi buralardada vardi 15 sene önce ama su an tek tümsek yok..

    aracin hizini kesmek istiyosan kamera sistemi kurarsin ceza kesersin cözümü bu bence.
  • hızınızı azaltın diye yola barikat kurmak ne kadar da saçma
    sen insanına kurallara uymayı öğretemediğin sürece devam eder bu barikatlar

    toplumda kırmızıda geçen söförler hayli fazla
    onlar için düşünülmüş çivi çiviyi söker misali bir uygulama
  • almanyada korna calmak genel olarak yasak, 40 eu gibi de bir cezasi var. gurultu/cevre kirliligine giriyor.

    Turkiyede de bunu yapacaklardi ama genel olarak degil, belli yerlerde yasak sanirim (okul, hastane vs. gibi)

    quote:

    Orjinalden alıntı: Jubax

    Ümraniye'de ikamet ediyorum, buralarda Tantavi denilen yeri bilen bilir, Sessiz, modern ve nezih bir semt, gelgelelim bahsettiğim tümseklerin hepsinden var, hemde sık aralıklarla, vitesi 2'ye alamadan bir sonraki çıkıyor, zaten korna fikri burada aklıma geldi, ayrıca kimse kimseye neden korna çalıyorsun diye hesap soramaz..
    quote:

    Orjinalden alıntı: mert107

    Arkadaslar yanlis anlamayinda siz nerede yasiyosunuz iran mi ?

    hiz tümsegi buralardada vardi 15 sene önce ama su an tek tümsek yok..

    aracin hizini kesmek istiyosan kamera sistemi kurarsin ceza kesersin cözümü bu bence.






  • zıplatmayan hız çukuru...

     HIZ TÜMSEKLERİNDE KLAKSON ÇALMAYA NE DERSİNİZ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havnitekin -- 18 Haziran 2008; 11:26:55 >
  • tümseklerin tutarsız ve görünmez olması bence iyi. neden derseniz arkdaşlar direksiyona oturunca insan değişiyor kendini yolların fatihi sanıyor kendine arabasına güveniyor ve durabileceğini sanıyor usta şöförüm diyor.Tabi ki sizler de haklısınız ama ne yazıkki ülkemizde trafik magandası çok.Böyle tümseklerin olması insanlarda şöyle bir psikoloji oluşturup hızlarını yavaşlatmak da olabilir.Hangi tümseğin daha alçak daha sert olduğunu bilemediğimiz için nerde tümsek olduğunu önceden göremediğimiz zaman temkinli gitmemizi sağlamak da olabilir.böyle düşünerek daha temkinli ve yavaş giderbiliriz hem canımız hem malımızı hem de başkasının canlarını tehlikeye atmamış oluruz.Tabi ki ben de böyle tümseklerde aracımı üzdüm duramadım v.s ama suç benim hızlı gitmesem bu olmayacak.Gönül isterki böyle tümsekler hiçolmasın ama durakta bekleyen insanlar bile kontrolünü kaybetmiş araç yüzünden ezliyor ve ölüyorsa bu durum nasıl önlenecek tabiki de her yol denenmeye çalışılıyor.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.