Şimdi Ara

HKS Blow off ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi aksamlar,

    Sorum aslinda biraz da gercekten anlayanlara...

    2 ay once Alfa Romeo Mito aldim. 1.4 TB 155 bg lik versiyonu... Eski sahibi araci alcaltmis, K&N acik hava filtresi takmis, D moduna chip tuning yaptirmis ve egzoz ilk aldigimda duz boruydu. Neyseki orjinal susturucuyu verdi ve arabayi ilk aldiktan sonraki ilk isim kendi susturucusunu taktirmak oldu.

    Araca yazilim atilinca turbo basinci arttigi icin lag i onlemek ve de turbo omrunu uzatmak icin HKS Blow off valve takilmis. Blow off arac N modta calisirken neredeyse hic devreye girmiyor, D modta ise sesini alabiliyordum. Fakat son zamanlarda sanki Blow Off un sesi azaldi ve arac sogukken ilk bir dakikada devirlenirse blow off ve turbonun bulundugu taraftan kayis siyirmasi gibi bi ciyaklama geliyor. Usta ilk calistirildiginda blow off un oyle bi ses yapmasinin normal oldugunu soyledi. Fakat blow off un sesinin niye azaldigini ustaya soramadim henuz. Acaba forumdan fikri olan var midir ?







  • Blow off'u çok severim
  • Hepimiz blow off'u çok severiz
  • Vites boşta iken gaz verdiğinizde, çok yüksek devirlere çıkmaz iseniz Turbo fazla dönemediği ve basıç oluşturamadığından BOV çalışmayabilir bu normaldir.

    Peki araç yürür durumda ve turbo basıncımız peak konumda iken, hatta daha büyük bir örnek verelim 1.5 bar turbo basıncımız olsun. Nasıl oluyorda BOV basıncı kaçırmaz iken ayağımızı gazdan çektiğimizde çalışıp geri basıncı dışarı atıyor?

    İşte bunu sağlayan BOV a giren emme vakum hortumudur. Basınç varken BOV a ters istikametten o hortum vasıtası ile basınç gelir ve BOV u kaçırmaması için tersten sıkıştırır. Gazı bıraktığımız anda ise gaz kelebeğimiz kapanır ve emme manifoltumuzun içindeki boost birden vakuma dönüşür. Bu vakum BOV u serbest bırakarak intercooler tesisatımızın içindeki basınçlı havayı tahliye eder ki turbomuz sıkışıp devri düşmesin, tekrar gazladığınızda lag miktarı azalsın.

    Senin sorununun çözümü için bu vakum hortumunun BOV a takılı olup olmadığına bak, vakum hortumunda kaçırma var mı kontrol et. BOV ön ve arka tesisatında kaçak var mı kontrol et. BOV un takılı olduğu flanşta BOV u tutan bir segman ve altında oring conta vardır. Oralarda kaçak var mı kontrol et. Turbon hafif yağ vermişse BOV kurum bağlamış ve tam kapatmıyor olabilir BOV u söküp temizle bakımını yap.

    Bu kontrollerden sonra sorunun düzelecektir.




  • Cok tesekkurler hocam...

    BOV'un calisma prensibini az cok biliyordum...

    Bugun talihsiz bi olay oldu ve arabanin sorununu da daha iyi anlamis olduk...

    TEM'de eve donerken birden kaputtan beyaz bi duman atti cok hafif, gostergelerde bi sikinti yoktu, duman klimadan da iceri girdi... Hemen arabayi saga cekip baktim... BOV su haznesine yakindi, araba da biraz su kaciriyordu normalde... Radyatorden akitiyordu... Persembe gunu suyunu doldurdum, lastik hava basinci ve yagini da kontrol edip benzin almistim... Baktim su haznesi yine baya bosalmis... Dedim heralde su eksiltti hararet yapti... Ustayi aradim, her ihtimale karsi arabayi calistirma, cekiciyle getir dedi... Su haznesinin ve turbonun altinda, motor tarafinda bi islaklik vardi... Kesin hortum patladi dedim... Neyse, baska bi usta geldi, yol ustunde bakti, su doldurduk... Su kacirmadi, hortum patlak degil, araba yag kacirmis dedi... Islakligin uzerine su doktuk, damla damla oldu, kesin yag kacirmis arac... Sonra baktik, yag egzoza damladigi icin duman atmis, adam yag ekleyelim git, cekiciye para verme dedi... Dusundum, yine ciddi miktar yag kacirirsa egzozdan yangin cikma veya yatak sarma riski vardi... Cekiciyi beklemeyi sectim... Adam da biraz bozulup gitti...

    Kendi ustam da iyi ki cekiciyle getirmissin, risk almaya gerek yok, 150-200 tl vermemek icin yatak sardirabilir daha kotusu arabani yakabilirdin dedi...

    Simdi araba serviste, pazartesi yag kacagi tespit edilip yapilacak, radyator tamir edilecek... Yine ucuz atlattik...




  • Gecmis olsun. Umarim fazla masraf cikmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun hocam.
    Çekici tercihiniz doğru olmus Hic risk almaya gerek yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese tesekkurler...

    Simdilik ustaya teslim ettik... Ciddi bi sikinti olmadigini soyledi, pazartesi cikacak...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.