Şimdi Ara

HM 9505 hd UYDU CİHAZINA HANGİ LNB ALINMALI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forumdaşlar, Evde 10 yllık HM 9505 HD cihaza bağlı digitürk var yayın sıfır! hiç hareket yok. servis 349 tl sadece geliş parası istiyor. azıcık anlarım. Kabloları vs ölçüm multimetre ile kablolar sağlam. Lnb den şüğheleniyorum. Universal Lnb alıp taksam çalışırmı?



    Edit :


    HM 9505 Cihazlara piyasada 50-100 tl arası satılan Universal Lnb denilen ürünler oluyor.

    Digitürkün ısrarlar eutelsattan Türksata geri ayar yapmak için 349 tl istediği için Mahalleden Uydu kurulum yapan bir ustayı çağırdım 250 tl verdim. Lnb açısını çanak anten açısını cihaz bağlayıp sinyal seviyesine bakarak düzeltti ayarladı. Uzun süre çanak üzerinden yayın almadığım için Digital anahtarım boşa çıkmış. Müşteri hizmetlerini arayıp onuda açtırdım.


    Şuan Çok küfür ederekte olsa sorumu çözmüş oldum.


    Digitürk pişmanlıktır. Ancak Adamların alternatifi olmadığı için tüm dayatmalarına göz yumuyoruz. malesef




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgin_yener -- 22 Ağustos 2023; 14:8:17 >







  • 10 yıldır kullanılmayan digiturku tekrar çalıştırmayı denediyseniz o çanak eutelsata bakıyor olabilir. Digiturk artık sadece turksattan yayın yapıyor. O durumda çanak yönğ değişmesi gerekir.
    4k kutular hariç hepsi universal lnb ile çalışıyor. 4k kutu için dmdu gerekiyor.
  • board728 kullanıcısına yanıt

    Cevap için çok tşk ederim. Geçen yıla kadar aktif eutelsat dan yayın alıyor kullanıyordum. Eutelsattan geçiş yaptıklarında çevirmeye kimse gelmedi. Kaldı öyle şimdide aktif üyeyim 349 tl para istiyorlar. Dediğiniz gibi çağırayım çevirsinler yada ben kendim yapamaz mıyım acaba!

  • Mahalleden uyducu çağırdım. 75 tl lik standart lnb ilede çalışıyor. Adam cihazı bagladı dıdı dıdı ayarladı lnb saat yönünde çevrilen bir ayarda varmış onuda yaptı. açtık izledik. süper oldu. 250 tl para verdim. Yetkili servi kahrını çekmedim.!

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.