Şimdi Ara

Hobi Elektronik

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben elektroniğe özellikle bu devreler,çipler,entegreler,PIC meraklıyım. Evdeki hesap makinelerini açıyorum bakıyorum nasıl yapmışlar diye ama bişey anlamadığım için geri kapatıyorum Ben şu anda sınıf öğretmenliği okuyorum. Bilgisayarla aram çok iyi. Amatör olarak programlama ile uğraşıyorum. Elektroniğe de merakım olduğu için hobi olarak bişeyler yapmak istiyorum. Şimdi ben elektroniğe nerden nasıl başlamalıyım. Hangi kitabı hangi dökümanları kullanmalıyım. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim.



  • Sonra da temel elemanlardan edinin. Havya, lehim, plaketler, bir avuç direnç, kondansatör vs... Nette bulacağınız basit projelerle başlayın. İlk birkaç devrenizi asla çalıştıramayacağınızı hiç unutmayın. Bunları göze alın. Yılmayın. Çünkü ısrar ederseniz sonunda olur bu iş... Kolay gelsin.
  • kitap almasak olmazmı intenetten yararlanacağımız e-book varmı. benim bir protez kol projem var ama elektronikle ilgili hiçbişey bilmiyorum bişeyler öğrenio basitte olsa bişeyler yapmam lazım internetten site verirseniz sevinirim
  • Arkadaşlar aklıma şöyle birşey geldi:
    Artık biliyorsunuz Youtube.com gibi siteler çok yaygınlaştı.Birçoğumuzun da elinde kameralar var.Yani elimizde kolayca videolar kaydedip nette paylaşacak imkanlar var.
    Belirli konularda bilgi sahibi,tecrübeli insanlar sadece yazılı paylaşım yerine görüntülü paylaşım da yapabilirler.Böylelikle daha görsel şeyler öğrenilebilir.Örneğin lehim nasıl yapılır,breadboard'a devre kurmak gibi vs..
    Sizlerin de görüşlerini almak istedim.Ben böyle birşey yapmayı düşünüyorum.
  • Bence de harika bir fikir elimden gelen desteği yapmaya hazırım. Evlerdeki adsl lerin de hızlanmasıyla insanlar bu tarz medialara çok daha hızlı ulaşabiliyorlar. Bir 60 70 mb lık film yeterli uzunlukta olabilir ve bu dosyayı upload etmek çok ciddi zamanlar almaz. Yani tüm imkanlar elimzde geriye kalan biraz emek.
  • Upload etmenin adsl kotasına dahil olmaması da güzel tabi
  • ben elektronik hurdacısıyım ucuz parçalar elimde var ilgilenirseniz
  • Parçalarınıza bakmak isterim elinizde neler var. Yeriniz nerede görme imkanımız varmı
    quote:

    Orjinalden alıntı: TEKNOHURDA

    ben elektronik hurdacısıyım ucuz parçalar elimde var ilgilenirseniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.