Şimdi Ara

Hoca Beni Engellemiş!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, ben lise 10. sınıfa giden bir öğrenciyim.

    Sınavlar bittikten sonra öğretmenler teker teker sınavlarımızı oluyorlardı. 1. dönem 2. yazılılarımız da bitmişti. Ortalamam 90 küsür geldi yani ortalama bir öğrenciyim ve kimseye de saygısızlık etmemeye çalışırım.

    OLAYIN SEBEBİNİ MERAK EDENLER İÇİN: Biyoloji sınav kağıtlarımıza bakıyorduk ne yanlışımız var diye. Ben kendi kağıdıma bakarken 4 puanlık bir sorudan 0 puan aldığımı fark ettim. Soru şöyleydi: "Mendel'in Bağımsız Dağılım İlkesi'ni açıklayınız.". Ben de cevap olarak "Aynı karakterdeki genlerin birbiriyle rastgele birleşmesi" yazmışım. Orada "birleşme" yerine "dağılma" yazmam gerekiyormuş ama ben oraya dalgınlıkla "birleşme" yazmışım. Ama yine de açık uçlu bir soru olduğu için en azından 2 puan vermesi gerekirdi bence. Çünkü o kelime dışındaki kelimelerin hepsi doğru. Diğer sınavlarımda da böyle şeylerden hep puan vermişlerdir ama bir tek biyoloji hocası böyle yaptı ve direkt 0 puan verdi. Daha sonra ben buna itiraz ettim. Önce "Yapma, olur mu öyle şey, sen dağılma yerine birleşme yazmışsın bu yüzden cümlenin tamamı yanlış olmuş." dedi. Ben de diğer hocaların böyle şeylerden puan verdiğini söyledim çünkü diğer 5 kelimem doğruydu. O da ben diğer hocalara benzemem dedi. Daha sonra bana tüm sınıf içinde kızdı ve dedi ki: "Ben eleştiriye açığım, fakat seninkisi eleştiriyi de aşıyor.".

    Daha sonra ben de daha fazla bir şey söylemedim ve olayın kapanması için bir daha konusunu açmadım kimseye. Fakat 1 hafta sonra hocaya WhatsApp üzerinden teslim etmem gereken ödevi yolladığımda beni engellediğini fark ettim. Biyoloji grubuna da yazdım hocam beni engellemişsiniz sanırım ondan mesaj iletilemedi dedim. O da görüldü attı üstelik gruba hiçbir şey olmamış gibi başka bir şey yazmaya devam etti.

    Şimdi ben ne yapayım sizce arkadaşlar sizin düşünceleriniz nedir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Ona bunun onur kırıcı bir davranış olduğunu söyle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayvayi yedin hoca kitlenmis sana ayiya dayi dicen özür dileyecen yapacak bir şey yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ona sert sözler söyleyin.

  • Saygısızlığın bedelini ödetmiş azıcık. Başka hocalar böyle yapıyor diyerek aklın sıra baskı altına almaya çalışırken baskının Allah'ını görmüşsün. Bundan sonra bir insanı başka bir insanla kıyaslayarak eleştirmenin ne kadar ayıp olduğunu anlamış bulunursun. Onun dışında yapacağın şey yanına gidip hocam söylediğim saygısızcaydı, özür dilerim, bir daha olmayacak diyip engelini kaldırmasını rica etmen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocanın yaptığı da bir garip yani ilk defa mi öğrenci görüyor tamam kızarsın azarlarsın da engellemek nedir ? Hiç yakışmamış yaptığı hareket boşver özür filan da dileme hak etmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Puan kirmakta hoca hakli olabilir ama engelllemek fln gereksiz isler konusur cozulurdu. Tabi tepkinde cok ileri gidip gercekten saygisizlik yaptiysan o baska.

  • puan konusunda bana kalırsa haksızsın. sorunun aslı zaten oradaki kelime.


    ama engelleme konusunda çocukça davranmış.

  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt
    Benim orada yaptığım şey hakkımı savunmaktı. Üstelik sınavdan 92 almışım ve 4 puanım gitmiş sadece. Almanca'dan 60 aldığımda hiç sesim çıkmadı çünkü hakettiğim not buydu. Fakat biyolojiden 4 puanımın orada haksız yere gittiğini düşündüğüm için itiraz etme hakkımı kullandım. "Diğer hocaların böyle şeylerden puan verdiğini" söylemekteki amacım, orada diğer hocaların yaptığı şeyin doğru, fakat biyoloji hocasının yaptığı şeyin yanlış olduğuna o an emin olmamdı. Evet belki sonradan düşününce haksız olabilirim ama o an onu emin olduğum için yaptım. Sayenizde de birisini başkasıyla karşılaştırarak eleştirmenin ayıp olduğunu öğrenmiş oldum. Buraya kadar bir sorun yok. Fakat şu ki üslubunuz beni biraz rahatsız etti.

    "Aklınca baskı altına almaya çalışırken" demişsiniz. Ben kimseyi baskı altına almaya çalışmadım. Keşke böyle bir ifade kullanmasaydınız. Maalesef sizin de önce gençlere karşı biraz daha anlayışlı olmanız lazım. İyi günler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Ona " R yaparsam adam değilim" de.  

  • Some Turkey problems

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.