Şimdi Ara

Hogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU] (66. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.340
Cevap
50
Favori
87.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • psycho90 kullanıcısına yanıt

    Oyunu dün itibariyle bitirdim. Görüşlerimi yazacaktım ama bu mesajı görünce direk buna katılayım dedim. Ana hikayesi beni çok etkilemese de oynanış olarak oyunun keyifli olduğunu söyleyebirim. Evrene senin kadar hakim değilim hocam. Fakat yıllardır oyunlarını oynadık filmlerini izledik hep. Ortam olarak beni tatmin etti. Ana hikayeden ziyade Natty, Poppy ve Sebastian yan-ana görev karışımı görevleri daha çok beğendim. Özellikle bir Hufflepuff olarak Poppy ile yaptığımız görevler ve tabii ki de Sebastian görevleri beni daha çok sardı. Sebastian görevleri ana hikayenin vermediği gizemi ve merakı verdi bana. Keşke ana hikayenin kötüsü Ranrok gibi bir cincüce değil de, Voldemort vari güçlü bir karanlık büyücü üzerine kurgulansaydı. Ranrok hiç sürükleyici ve "Ne yapacak acaba" diye merak ettiren bir karakter değildi. Muhafızlardan Charles Rockwood'un soyu olması yüzünden, Victor Rockwood'dan başlarda beklentim fazlaydı. Fakat hiç tatmin etmedi o da.


    Yapımcının Warner Bros olması hasebiyle, bu oyuna bir hikaye genişlemesi veya içerik desteği geleceğini ise düşünmüyorum. Warner Bros genellikle oyunlarını çıkarır ve bırakır. Oyuna teknik güncellemeler bile zar zor geliyor. Sırf yapımcı WB diye bu oyuna para vermek istemiyordum ama dayanamadım. DLC ile geleceğini ümit ettiğimiz Quidditch'in de ayrı bir oyun olarak geleceğini öğrendik zaten. Sırf bu daha fazla para kazanma hırslarından dolayı, oyundaki Quidditch yokluğunu "Bir öğrencinin yaralanması yüzünden Quidditch sezonunun iptali" şeklinde oyuna da yedirmişler. Diyecek bir şey bulamıyorum bu konuda artık. Şimdilik 2003 yapımı Harry Potter: Quidditch World Cup'a kaldık yine.


    Oyun bir başyapıt olmasa da keyifli. Film oyunlarındaki Gryffindor zorbalığına maruz kalmadan istediğimiz hane ile oynamak zaten en büyük artılardan biri. Sarı siyah cübbeyle bu evrende dolaşmak senelerdir istediğim bir şeydiHogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU] 


    Türkiye şartlarında bu oyunun 700TL'de etmeyeceğini de söylemem gerek. Fakat indirime girerse kesinlikle alınır. Yarın bir gün NG+ özellliği gelirse de tekrardan oynanabilir benim için.





  • Ambarad kullanıcısına yanıt

    Ana kötüler gerçekten hayal kırıklığıydı hocam. Harry Potter evreninde çok güzel yazılmış siyah ve gri karakterler varken oyunda onca karakter içinde sadece Sebastian’ın ilgi çekmesi durumu özetliyor zaten.

    Ayrı Quidditch oyunu da bende yine hayal kırıklığı yarattı. Şu oyuna entegre etmek varken sırf para uğruna hiç ettiler o işi de


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunu yaklaşık 55 saatin sonunda bitirdim. İlk başta 16 GB ram yüzünden FPS yüksek olsa bile oynanmaz haldeydi. 32 GB ram e geçince akıcı oynanmaya başladı. Oyuna puanım 8/10 . Büyü evrenini sevdiğimdem dolayı verdim açıkcası bu puanı. Harry Potter fanı değilim ama atmosferini vs severim. Oyunun hikayesi genel olarak beğenilmemiş, ben orta buldum. Daha gizemli, merak unsurları içeren karanlık bir hikaye daha iyi olabilirdi. Yer yer aslında bunu yapmak istemişler ama olmamış. Yine de kadim büyü olayını sevdim. Sebastian ın hikayesi güzeldi. Hogwarts tasarımı cidden güzel olmuş, haritasının boyutu gayet yeterli. Oyunun en güçlü yanı, kesinlikle dövüş mekanikleri. Büyü sayısı az olsa da, zaten belli başlı büyüleri kullanıyorsunuz. Affedilmez lanetler aşama aşama açılıyor, Kadevra laneti ile düşmanı yenmek çok zevkli. Oyun ilk çıktığında Hogwarts da öğrencilere vs yapılabiliyormuş, bundan dolayı eleştirilmişti ama şuan yapılamıyor. Devam oyunun da daha farklı büyüler, örneğin patronus gibi büyüler bekliyorum. Bir ton bulmaca var, bir süre sonra sıkıyor. İhtiyaç odasını böyle beklemiyordum, şaşırttı beni. Farklı ekipmanlar alsakta isteğimiz görünümü vermesini iyi düşünmüşler. Ben Slytherini seçtim, jeton görevini yaparsanız çok güzel bir kıyafet veriyor (Resimdeki kıyafet, her büyü yapışınız da parlıyor). 2. oyunda hikaye, büyü çeşitliliği ve quidditch olayını çözerlerse daha çok beğenilir.

    Hogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU]


    Hogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU]




  • i5 10400f den, i5 13600kf ve ddr5 ram e geçince oyun resmen rahat nefes aldı, fps droplardan oynanmaz haldeydi, şuan yağ gibi akıyor 3060 ti ile, son dönem oyunları işlemci ve ram yükü iyice arrtı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Empress sürümde rx6600, 16 ram, r5 3600 ile problemsiz oynamıştım. Şimdi indirimlerde satın almayı düşünüyorum oyunun performansı nasıl? Denuvo dedikleri kadar oyuna etki ediyor mu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba dostlar, oyunu 20 saat başka hesapta oynamıştım. İndirimlerde kendi hesabıma satın aldım. Eski hesaptaki save dosyami kopyalamistim. Yeni hesaba alınca savegames kısmına attım ama save'imi görmüyor. Ne yapabilirim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satürnlü06 -- 6 Temmuz 2023; 18:56:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • nexus mod ile mod kurmayı denedim. İlk kez bir oyuna mod kurmayı deniyorum. Hangi modu kurarsam kurayım oyun açıldıktan bir süre sonra hiçbir hata vermeden kapanıyor. Oyunu Steam'den açınca sorun yok. Vortex üzerinden açınca herhangi bir mod aktifken kapanıyor. Oyun çok kolay geldi zevk almıyorum. Zorlaştırayım dedim mod kurmayı beceremedim Hogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU] 


    Hogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU] Edit: Vortexden başlatmayınca sorun çözüldü




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokıta -- 27 Temmuz 2023; 0:25:3 >
  • Steam sürümü sürekli olarak oyundan atıyor. Rtx 4060 8 gb, ryzen 5 7640hs işlemci var. Ram 16 gb. Ayarlar otomatikte. Dlss açsam da kapatsam da oynayamadım. Var mıdır çözümü?

  • Oyunu D*di üzerinden ilaçlı şekilde oynamaya başladım ve cidden söylemeliyim ki oyun olarak harika bir iş çıkarmışlar. RPG olarak güzel bir iş olmuş. Hikaye olarak ise meh diyebilirim. Halihazırda 15.saatteyim ama sıkılmadım diyebilirim. Özellikle bölüm tasarımları muazzam güzel. Ana görevleri geçtim, yan görevlerde dahi özel zindanlar var ve çok güzel tasarlanmışlar. Oynanış ise oldukça çeşitli ama tatmin edici değil. Vuruş hissi yok diyebilirim. Açık dünyası ise baya geniş ve dolu.


    Optimizasyon olarak ise sanırım oyun, Cyberpunk dan beri gördüğüm en kötü optimizasyona sahip oyun. O kadar ki oyun bütün yükünü FSR/DLSS'e dayamış ve öyle çıkartmışlar. Kaç ay geçmiş, forumlardan okuduğuma göre de düzgün bir gözle görülür gelişme yok. Kendi kullandığım sürüm ilaçlı olduğundan sadece 1.update var ama şu ana kadar sanırım 5 update çıkmış. Umarım düzeltirler. i7-9750H/GTX 1650/16 GB Ram sistemim oyunun minimumunu karşılasa da daha yüksek sistemlerde dahi kararsızlık ve dahi birçok şey okudum, gördüm. Yine de kendim aşağıdaki modları kullarak oyunu FSR 2 - Dengeli de 45 fps sabit ve stutter'sız akıcı bir şekilde oynayabiliyorum. Yine de oyunda aşırı bir memory leak var ve sistemi aşırı şekilde şişirdiğini de söyleyebilirim.


    Ultra Plus Better Lighting and Performance - Oyunun performans sorunlarını muazzam oranda çözen harika bir mod. 5 dk da birkaç dosyayı kuruyorsunuz ve sonrasında sorunsuz ve takılma vs olmadan oyununuzu oynuyorsunuz.


    Mouse Controls for Broom - Oyunda şahsen büyük eksiklik olarak gördüğüm süpürge kontrollerini mouse'a entegre eden ve oynanışı çok daha keyifli hale getiren bir mod.


    Üstteki her iki modu da aşırı şekilde öneriyorum. Özellikle Ultra+ modu oyunu adeta düzelten koca bir modlar topluluğu olmuş.



    Hogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU]




  • Hudson51 kullanıcısına yanıt

    Merhaba, performans modunun nasıl uygulanacağını yazabilir misiniz? Sitedeki açıklamalar bana çok karışık geldi.

  • slyman_b kullanıcısına yanıt

    Mod sayfasında ki Files kısmından Ultra Plus v8.4 adlı dosyayı indirin ve bir klasöre çıkarın hocam. Gerisini sırasıyla anlatıyorum.


    Öncelikle hiçbir şey yüklemeden önce oyunu bir kere açıp kapatın. Ayrıca mümkünse oyunu SSD'ye kurun. Gözle görülür fark baya fazla.


    1- "0. Pak file (choose one)" klasörüne girin ve "zzz_UltraPlus_v8.4.pak" dosyasını Hogwarts Legacy\Phoenix\Content\Paks\~mods klasörünün içine atın. Eğer mods klasörü yoksa siz oluşturun. Diğer dosya oyunun pek çok yerine ray tracing ekleyen bir mod. Çok yüksek ekran kartınız yoksa kullanmayın.


    2- "1. Lighting (choose one)" klasörüne girin ve "zzz_UltraPlus_VanillaTweakedLighting_v1.1.pak" dosyasını yine mods klasörüne atın. Bu dosya düzenlenmiş bir ışıklandırma dosyası olduğundan oyunun pek çok ışıklandırma sorununu da çözüyor.


    3- "2. INI file (choose one)" klasörüne girin ve ekran kartınıza göre olan klasörüne girin. Basic (1000/2000 serisi ekran kartları), Full (2000/3000 veya AMD de ki karşılığında ki ekran kartları), Insane (3000/4000 serisi ve AMD de ki karşılığındaki ekran kartları) ve Insane with RT Water'ı (Insane ile aynı ama su grafiklerinde ray tracing kullanıyor) seçebilirsiniz. Seçtiğiniz klasörün içinde ki "Engine" dosyasını "%LocalAppData%\Hogwarts Legacy\Saved\Config\WindowsNoEditor" klasörüne atın. Eğer WindowsNoEditor klasörü yoksa siz oluşturun.


    4- Eğer isterseniz oyunda ki vinyet efektini kaldırmak için de "Disable Vignette (optional)" klasöründe ki "zzz_UltraPlus_DisableVignette.pak" dosyasını yine mods klasörüne atabilirsiniz.


    Bu kadar. Bundan sonra yapmanız gereken şey oyuna girmek ve ekran kartınızın gücüne göre grafik ayarlamalarını yapmak ve oyunu oynamak. Eğer 4 GB ekran kartınız varsa Low, 6 GB ekran kartınız varsa Medium, 8-10 GB ekran kartınız varsa High, 12 GB ve üstü ekran kartınız varsa Ultra kullanabilirsiniz.


    Mod yapımcıları Vsnyc kapalı oynayın demiş ama ben Vsync açınca ve fps'i 60'a sınırlayınca çok daha stabil bir şekilde oynadım. Eğer çökme/aşırı fps düşüşü/kaplamaların geç yüklenmesi/yüklenmemesi/açılmama gibi sorunlar olursa oyunun shader cache dosyalarını ve DirectX cache dosyalarını silin düzelecektir.





  • Hudson51 kullanıcısına yanıt

    3. maddedeki dosya yolunu bulamadım, nerede olması gerek?

  • slyman_b kullanıcısına yanıt

    Win+R ile çalıştırı açın. "%appdata%" yazın ve enterlayın. Çıkan klasörde üstte klasör yolunda Appdata'ya basın. Local klasörüne girin. Oyunun klasörü "Hogwarts Legacy" veya "Phoenix" şeklinde kayıtlıdır.

  • Hudson51 kullanıcısına yanıt

    Hogwarts Legacy değil de Phoenix imiş dosya ismi.


    Mod ile ilgili ilk izlenimim oldukça olumlu, görüntü kalitesi epey iyi oldu. Oyun sırasındaki kasmalar da büyük oranda azalmış görünüyor, okulun içinde koşarken çok kasılmalar, donmalar oluyordu şimdi olmuyor, kapılardan geçerken doku yüklemeleri görünüyordu o da gitmiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slyman_b -- 12 Eylül 2023; 22:27:48 >
  • slyman_b kullanıcısına yanıt

    Ayrıca mod yapımcıları mutlaka FSR 2.0 veya DLSS kullanılmasını ve bunlarda da kalite modunda olmasını öneriyor. Ben FSR 2.0/performans modunda 0.5 keskinlik ayarında kullandım baya da akıcı ve keskindi.

  • Oyunu yaklaşık 40 saatte ana + yan görev şeklinde bitirdim ve söylemeliyim ki bir oyun olarak oldukça ortalama olsa da bir Harry Potter evreninde geçen bir oyun olarak enfes bir iş. Hatta öyle ki HP serisine bir daha bitirmemi sağladı. Oyun hikaye olarak öncelikle pekte iyi değil. Sizi genel olarak odağında tutuyor ama ne kötü adamı çok iyi ne de anlatmaya çalıştığı şey. Hatta yer yer vasata bile oynuyor. Hikaye açısından akılda kalan pekte karakter yok bu sebeple. Oynanış olarak ise oyun oldukça iyi. Birçok farklı büyüyü birer yetenek olarak kullandığınız, yer yer gizli yer yer açık ve kalabalık pek çok savaşa girdiğiniz, birçok farklı boss'a sahip bir oyun olmuş. Hatta süpürgenize veya uçan hayvanınıza atlayıp geniş açık dünyayı da gezebiliyor ve filmlerden aşina olduğumuz pek çok farklı yeri de görebiliyoruz. Oyun harita içeriği olarakta oldukça dolu ve çeşitli. Haritanın birçok bölgesinde bir sürü bulmaca ve temizlenecek kamp var. Bu açıdan oyun sizi baya meşgul ediyor. Bu meşgaleleri ise ödüllendirmesi baya güzel. Oyunda loot sistemi de var ve sizi bu görevlere giderken daha heyecanda tutan da işte bu sistem. Her seferinde üstünüzün değişmesi sizi oyunda da tutuyor. Ayrıca sevenleri için transmog sistemi de oyunda var. Oyunun eksi noktası ise bence optimizasyonu. Oyun baya Cyberpunk seviyesinde kötü bir optimizasyon ile çıktı. Birkaç mesaj üstte bunun üstesinden nasıl geldiğimi anlattım ama yine de sağlam patch'lere ihtiyaç var. Oyun yakın zamanda zam yedi ama güzel bir indirimde 400 TL altına net alınır diyorum.



    Hogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU]




  • Merhaba MuggleHogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU] ,


    Oyunu Hard zorluk seviyesinde 72 saatte oyuniçi %100 yaparak bitirdim. Başarımlar için ise sürekli aynı şeyleri yaptırdığından uğraşma gereği duymadım. Ama İnek başarımı iyiydi.Hogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU] 


    Öncelikle HP Evrenini sevmemle beraber öyle çok hayranı değilim. Zamanında heves edip ilk iki filmini sinemada izlemiştik. Hey gidi gençliğim. Hogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU] 

    Oyuna çıktığı dönem eski bilgisayarımda başlamış, performans içler acısı olduğu için bırakmıştım. Aradan geçen sürede yeni bilgisayar yaptım, üstüne Harry Potter serisini tekrar izledim.

    Fantastic Beasts serisini ise izleyeli 1 yıl olduğu için tekrar izleme gereği duymadım. Bu ön hazırlıklardan sonra oyundan yüksek FPS'in etkisi de var tabii oyundan daha çok zevk almaya başladım. Lore'a filmler seviyesinde hakim olunca oyun keyfi de hayli arttı.


    Oyun özünde bir RPG oyunu, Açık Dünya'sı kimine göre boş kimine göre ise tekrara düşen bir yapıda. Benim için ikisi de tamam. Son 3 AC oyununu(Mirage öncesi) hatim etmiş birisi olarak beni pek bezmedi.

    Süpürgeyle etrafta gezmek gayet keyifli. Teleport noktalarını genelde kullanmak bile istemedim bu yüzden. Benden hızlısı var mı be.


    Oyunun savaş mekanikleri büyüleri elde ettikçe gelişiyor. Büyü çeşitleri filmlerden bildiğimiz, Affedilmez lanetler dahil büyüler mevcut. Bunun için ise derse girip ödev yapıyoruz. Ödevler genel olarak 3 tane bundan yakala, 5 tane şundan öldür gibi ilerliyor. Bazı büyüler ise yan görevler ile açılıyor.

    Yan görevler Arkadaşlık ve World Event olarak ayrılmış. Arkadaşlık görevleri genel olarak Ana oyun/yan görev olarak karışık ilerliyor. Diğer yan görevler ise klasik böceğimi çaldılar, kuşum kaçtı vs gibi.Yan görevler dediğim gibi standart tipte olması dışında bazı Lore'a özgün görevler de mevcut. Fantastic Beasts çiftleştirdiğimiz bile oldu.Hogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU] 


    Oyun ile ilgili en büyük şüphe duyulan kısmı orijinal hikayeden 100 yıl öncesinde geçmesi. Burada anladığım kadarıyla Lore'dan, kitaplardan ve kendi yarattıkları hikayelerden yararlanmış yapımcı firma.

    Ana hikaye olarak olay örgüsünü beğendim açıkçası. Klasik iyi / kötü taraf gelişimi diyebiliriz. Burada Yapımcı firma Evrendeki Ünlü Karakterlerin ailelerinden de yararlanmış. Weasley var, Black var. Birde Dumbledore görsem gool diye bağırırdım. Veya Golden Snitch.Hogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU] 


    Gelelim oyundaki olumsuz kısımlara. Daha önce de bahsettiğim gibi günümüz klasik Açık Dünya RPG elementlerinden kurtulamıyor oyun maalesef. Keşif hissiyatını pek yaşamıyorsunuz. Buna görev gereksinimlerinde sürekli aynı olması bir süre sonra oyunda tekrara düşürüyor oyuncuyu.

    Bir diğer rahatsız olduğum konu aslında benimle ilgili. Oyun bir Harry Potter oyunu ve Birleşik Krallık'da geçiyor. Bunda hemfikiriz fakat sürekli bir saygınlık, sürekli Sööör, Professör diye diye baydım bir yerden sonra. Öğrenciler bile, ki Öğrenci dediğin küfür eder la ama nerede. Sürekli önünü iliklemiş gibi konuşmalar. Bir süre sonra baydım bundan. Küfür istiyorum, hakaret istiyorum.Hogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU]  Düşmanımız bile alaycı bir dille bize laf sokarken Youuur diyor. Lan dedim yeter..Hogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU] 


    Oyunu Anonymous Çeviri'nin yaması ile oynadım. Çeviri kalitesi genel olarak çok iyiydi. Yer yer kelime ve çeviri hataları mevcuttu. Yerelleştirme kısmında özüne sadık kalmaları ise yerinde karar olmuş.


    Günün sonunda yıllardır beklenen bir Harry Potter içermeyen Harry Potter oyunu gelmiş. Olumlu kısımları ağır basmakla beraber oynanası bir oyun olmuş. Darısı Middle Earth(LotR) evrenine. Bir gün sen de yargılanacaksın Warner Bros..


    Avada Kedavra..





  • ne kadar kanser bir oyun ya. Sürekli oyun kapanıyor kendi kendine. Korsan versiyonda sorun yokmuş diyorlar para verip korsan mı oynayalım? Hogwarts Legacy (2023) [PC ANA KONU] 

  • 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.