Şimdi Ara

Hokkabazın senaryosu çalıntı mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 'Cem, Hokkabaz'ı benden çaldı'

    Savaş Ay, "Cem Yılmaz fikir hırsızlığı yaptı. Senaryomu çalıp Hokkabaz'ı çekti" dedi.

    Savaş Ay, Cem Yılmaz fikir hırsızlığı yaptı. Senaryomu çalıp Hokkabaz'ı çekti dedi. Cem Yılmaz ise Savaş Ağabey herhalde bayram şakası yapıyor yanıtını verdi

    Cem Yılmaz'ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini Ali Taner Baltacı ile birlikte üstlendiği Hokkabaz filmi vizyona girer girmez, çalıntı olduğu yolunda bir iddia ortaya atıldı.
    Gazeteci Savaş Ay, Hokkabaz'ın, 1999'da yazdığı Şeytan Torbası adlı senaryodan çalıntı olduğunu iddia etti. Filmi izledikten sonra hayretler içinde kaldığını belirten Ay, İnsanın 'Doktor bu ne?' diyesi geliyor. Senaryoyu ilk okuyanlardan biri de Ahmet Altan'dır mesela... O dönem ekonomik kriz nedeniyle filmi çekemedim. Ama oyuncularım bile belliydi. Başrollerde Memet Ali Alabora ve Doğa Rutkay olacaktı. Senaryo elbette bire bir aynı değil ama hikâyenin ana fikri tamamen aynı. Yani Cem Yılmaz fikir hırsızlığı yaptı. Kendisini mahkemeye vereceğim dedi.

    1965 YTL'lik tazminat davası açacak
    Şeytan Torbasındaki hikâyenin 1965 yılında geçtiğini, bu tarihe gönderme yapmak için de Yılmaz'a 1965 YTL'lik manevi tazminat davası açacağını belirten Ay, şöyle konuştu:
    Benim yazdığım senaryoda, başarılı olamamış bir sihirbaz, bir sağlık sorunu nedeniyle para bulmak için Anadolu'ya turneye çıkıyor ve baba oğul arasında çelişkiler yaşanıyor. Hokkabaz'ın ana fikri de bu. Bu senaryom birçok sinemacının elinde vardı. Bu ailemin hikâyesi. Babam 45 sene profesyonel sihirbazlık yaptı. Hayatımız turnelerde geçti.


    G.O.R.A. çekilirken duymuş olabilir
    Ay, Yılmaz'ın senaryoyu nasıl duymuş olabileceğiyle ilgili olarak da şunları söyledi: Cem çok sevdiğim biri, bunu bana niye yapıyor ki? Benim A Takımı'ndaki ekibim, G.O.R.A.'yı çekti. Sohbet sırasında 'Savaş Ağabey'in böyle bir işi var' demeleri yeter. Film çekilirken de o asistanlar, 'Abi bu senin hikâyen' diyerek beni aradı. Günlerdir Cem Yılmaz'a ulaşmaya çalışıyoruz. Telefonlara çıkmıyorlar.

    'Onu medyaya ben çıkardım'
    Filmin yapımcısı Necati Akpınar'ın kendisini arayarak, Çok üzüldük, ne oldu, nereden çıktı bu abi? Cem de üzgün dediğini anlatan Ay, Ben de 2000 yılında senaryonun özetini yazdığım köşe yazımı okumalarını söyledim. Cem Yılmaz'ı ilk medyaya takdim eden benim. Elinden tutup mekân sahiplerinden rica edip Bodrum'da sahneye çıkaran da benim. Ama adam fikir hırsızlığı yapmış, vefasızlık yapması da doğaldır diye konuştu.

    Cem Yılmaz şaşkın
    Polemiğe girmek istemeyen Cem Yılmaz ise Ay'ın iddiasına kısaca yanıt vermeyi tercih etti. Şaşırdığını belirten Yılmaz, Savaş Ağabey, herhalde bayram şakası yapıyor dedi.

    MİLLİYET (alıntı)







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.