Şimdi Ara

Hollanda'daki şirketime kendi aracımla demirbaş götürmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba

    Benim bir sorum var. Şöyle ki; şu aralar nasipse Hollanda'da iş kurma planlarım var. Önden gidip araştırmalarımı yaptım. Prosedürler oturma izinleri vs bu konuları netleştirdim. Bir avukat ve bir muhasebeci bile ayarladım. Kalkışacağım iş için gerekli demirbaş ve malzmeler orada kur farkından dolayı son derece masraflı oluyor. Dolayısıyla bende bunları Türkiye'den alıp oraya götürmek istiyorum. Örneğin bir ofis masası orada 1.000€ iken burada 1.000Tl gibi bir absürd fark oluşuyor.
    Sadede gelirsek orada kuracak olduğum şirket kendi adıma olacak.Ortaklık söz konusu değil. Bir limited şirket. (Hollanda'da LTD şirketler B.V. olarak adlandırılıyorlar ve tek kişilik olabiliyorlar.) Türkiye'den lazım olan ve almayı planladığım demirbaşları ihracat kayıtlı fatura ile orada kuracak olduğum şirkete fatura ettirerek, bu ürünleri yine kendime ait hususi kamyonetim aracılığıyla, kendim kullanarak Hollanda'ya götürebilir miyim?
    Burada esas olarak kafamı kurcalayan bu işin nakliye kısmını kendi imkanlarımla gerçekletirebilir miyim?

    Şimdi bu başlığı açmadan önce Dh Forum listesinde daha uygun bir bölüm bulamadım. Var ise de gözümden kaçmıştır affola.
    Bu konuda geyik haricinde bana bilgi verebilecek arkadaşların yardımlarını rica ediyorum.
    Bunu gümrük kapısına ve gümrük işletme şefliğine arayarak sorduk. Fakat çok sağlıklı cevaplar alamadığımız gibi üstelik konuyu da birbirlerinin üzerlerine attılar. En son birisinin tavsiyesi ise bir gümrük alanına giderek oradaki memurlara danışmam şeklinde oldu.Henüz bunu gerçekleştirmedim fakat yapacağım.
    Şimdilik gözüm kulağım sizde. Bu konudaki her türlü tavsiye görüş ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.







  • Malzemelere ait sizin Hollanda firmanıza faturayı kesecek olan Türkiye'deki satıcılar ise, onların ihracat gümrük beyannamesi açtırması gerekli. Yani masayı aldığınız yer ayrı, sandalye aldığınız yer ayrı beyanname açacak gibi...

    Türkiye'de bir firmanız olmadığını varsayıyorum. tek elden hepsi çıksın derseniz, şahsınıza fatura keserler ama şahıslar da fatura kesemeyeceği için bu malları demirbaş olarak Hollanda'daki şirketinizin envanterine nasıl kaydedersiniz bilemiyorum.

    Her koşulda Türkiye'de bir gümrük müşavirine ihtiyacınız olacak. bence onlara danışmanızda fayda var. gümrük memurlarına gidip sormayın faydası olmaz.size seçenek sunamazlar. müşavirlik firmalarından destek isteyin daha sağlıklı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.