Şimdi Ara

Hollanda Meselesinin Aslı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hükümetin türkiye adına hamaset ile nato ve ab, ap dolayısıyla kurumsal olarak ittifakı olan avrupaya karşı bu çiğ hasmane tavrı anlamak istemeyen cahil cühelaya -ahmak siyasal islamcılarda bulunmayan- empati ile aptala anlatır gibi anlatalım bunlara.. zira karışımızda zeka geriliğinden başka bir şey yok.

    farzedin ki kuzey ırak anayasa referandumuna gidiyor, barzani ve talabani karşı karşıya. barzani'de müttefikliğe güvenip bu hengamede diyarbakırda gelip kürtlere konuşma yapmak istiyor. bir an için iktidarda aklı başında, diplomatik teamülleri bilen düzgün bir hükümetimiz olduğunu düşünün. hükümetimiz diyor ki: "bizim türkiye'de kürtlerle durumumuz zaten sıkıntılı, bir denge kurmaya çalışıyoruz. talabani, barzani destekçileri dışında bir de pkk destekçileri var. senin gidip orada konuşman bizim kürt vatandaşlarımız arasında gerginlik çıkartır, kamplaştırır ve türk halkına karşı sıkıntılı bir duruma düşeriz. türkiye'ye geleceksen gel, ankara'ya istanbul'a gel, burada bir kaç ticari siyasi temasta bulun basın toplantısı düzenleriz burada bir kaç gazeteci ayarlarız sana referandum ve türkiye'de ki kürtler hakkında bir iki soru sorar, cevaplarsın, bir kaç önemli köşe yazarına mevzuyu çıtlatır türkiye'de ki kürtleri unutmadığını hatırlatır, onlara mesajını verirsin."

    barzani bunu kabul etmiyor. diyarbakır'a uçağını ayarlıyor, hükümet yine diplomatik kanallardan uyarıyor "bak yapma, uçuş iznini iptal ederiz" diyorlar ama mevzuyu basına yansıtmıyorlar. sonra barzani "yaptırımlarımız olur" diyor, bizim hükümette "ehh senle mi uğraşçam len, elinden geleni ardına koyma, konuşma yapamazsın" diyor diplomatik bir dille ve yine diplomatik kanallardan. sonra barzani basına çıkıp "türkiye beni uçak iznimle tehdit etti, bunlar demokrat değil, bunlar 1915 ittihat ve terakki uygulaması, bunlar talat paşanın, enver paşanın torunları" diyor. bak burada "ittihat terakki, 1915 enver veya talat" doğru mu değil mi mevzusu mühim değil. hükümet çıkıyor diyor "barzani gelebilir, gelmesin demiyoruz, ama burada konuşma yapmasını istemiyoruz" diyor ve sonra barzani durmuyor, türkiye devletinin egemenlik haklarını hiçe sayıyor oğlunu arabayla diyarbakır'a yolluyor. hükümette barzani'nin oğlunu tutukluyor.

    şimdi burada hasmane ve düşmanca tavrı kim sergiliyor? burada türkiye mi kuzey ırak'a, ırak'a düşmanlık yapıyor, yoksa barzani mi türkiye'ye düşmanca tavır takınıyor.

    ya ak boylar... işte hükümet böyle oy devşirmek için böyle gerzek, böyle gerizekalı, böyle rezil bir duruma düşürüyor türkiye'yi.

    edit: az önce polisli görüntüleri izledimde farkettim, ağzını yaya yaya sanki uluslararası teamülleri biliyormuş gibi "uluslarası teammüllerde böyle bir şey yok" diyor bakan. monşer dediğiniz deneyimli bürokratları atıp kadroları cahil cühelayla doldurmasaydınızpersona non grata diye bir teamül olduğunu gayet iyi bilir böyle rezil etmezdiniz kendinizi.

    ---Alıntıdır---

    Bu kadar yaygara koparmalarının tek sebebi ülke dış politikasını günlük hırslarına alet edip oy koparma çalışması.

    Türkiye Cumhuriyeti'ni dünya önünde rezil ettiler. Prestij, itibar sıfırlandı, katledildi. Siyasal islamcıların bu mahalle ağzı ve tavrı hepimizin geleceğini olumsuz etkiliyor. Sonumuz HAYIR'lı olsun.

    Demokrasi sadece bir kelime değildir, demokrat olursan aynı şekilde cevap alırsın. Sadece 15 Temmuz'da hatırladığın demokrasi gerçek demokrasi değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ekşi Sözlükten nefret ederim ama adam konuşmuş şimdi.



    Aynısı bize yapılsa bi ton olay çıkardı. Düşün esed gelip miting yapmaya çalışsa neler olur neler. Bu national bir mesele falan değil arkadaş, akpnin bizi düşürdüğü durum bu. Onlr yüzünden böyleyiz, onlr yüzünden önüne gelenden posta yiyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meselenin aslı Hollanda'daki seçimlerdir.

    Hiç merak ettiniz mi bu güne kadar ılımlı ve barışcıl bir imaj çizen dünyanın en mutlu ülkesi Hollanda ne oldu da bir anda Türkleri ve Faslıları ve topyekün Müslümanları hedef alacak anormal reaksiyonlar göstermeye başladı?

    Bunda kuşkusuz iki gün sonra yapılacak Hollanda'daki seçimler ön planda. Tıpkı Erdoğan ve Hükümeti gibi Hollanda da bu tür ayrımcı ve ırkçı ve ayrıştırıcı meseleleri oy potansiyeli olarak görmeye devam ediyor ve harcanan ülke itibarı bile olsa sandığa giren oyların peşindeler.

    Hollanda'da yapılacak seçimlerin Avrupa basını yorumlarında da bunlar apaçık ortada.




    https://www.eurotopics.net/tr/175761/hollanda-2017-secim-yilina-girdi

    Hollanda 2017 seçim yılına girdi

    Brexit referandumu ve Trump'ın seçim zaferinin ardından gözlemciler 15 Mart'ta Hollanda'da yapılacak seçim bağlamında Geert Wilders ve onun yabancı düşmanı partisi PVV'yi izlemeye aldı. Sağ-popülist siyasetçi aylarca anketlerden birinci çıktı, ancak şimdi başbakan Mark Rutte ve sağ-liberal partisi VVD burun farkıyla önde. Basın, Avrupa için son derece önemli bu 2017 yılı seçimlerinde seçmenlerin nasıl oy kullanacağını merak ediyor.



    Goeteborgs - Posten - 10 Mart 2017

    Tabular yıkıldı, şimdi sıra itidalde

    Wilders'in -parlamento seçimlerini kazanamasa bile- ülkeye damgasını vurduğunu Göteborgs-Posten şöyle açıklıyor:

    Geert Wilders tehlikeli, çünkü diğer partiler seçmeni gaza getiren konularda ona alan açıyor. Hollanda'nın sorunları diğer Batı Avrupa ülkelerininki ile aynı. Ekonomik canlılığa rağmen yaşlı seçmenin ağırlıkta olduğu bir grup var ki, bu canlılıktan pay alamıyor. ... Wilder'in partisi İslama karşı hoşgörüsüzlükle başarı sağlayınca, büyük partiler de aynı şeyi yapmaya başladı. Başbakan ve VVD başkanı Mark Rutte bir süre önce yayınladığı açık mektupta, 'Eşcinselleri ve kısa etekli kadınları taciz edenler ya da normal Hollandalıları ırkçılıkla suçlayanlar isterlerse gidebilirler' dedi. Şimdiye kadar böylesi normal konulara değinmek tabuydu. ... Hollandalılar sorunların üstüne gitmeli. Ama bilgece ve Wilder'in poltikalarından daha ölçülü olarak. “

    *


    Hollanda halkı Wilders'in ırkçılığına alıştı

    Volksgrant köşe yazarı Sheila Sitalsing, yabancı basının Wilders hakkında yazdıkları, Hollanda halkının gözünü açmaya yaradı, diyor:


    „Dış basın bizim Wilder korkumuzdan daha daha çok bu iri yarı sarışın liderden etkilenmiş görünüyor. ... Köşe yazarları Hollanda siyaset hayatındaki son 15 yılı es geçmiş gibiler. Burada Müslümanlar hakkında, göçmenler hakkında rahatça konuşulabildiğini ancak şimdi anladılar. Bizim yorgun bir şekilde sadece gülümsediğimiz Wilders'in görüşlerini öğrenip de dehşete düşen muhabirler bunlar. Bu küstahlığa, anayasa ihlallerine, açık ırkçılığa, nefret ve kışkırtmalara bizler öylesine alıştık ki, yabancı bir gazeteci Hollanda'da artık başka bir boyuta geçmiş tartışmalara şaşırdıklarında dikkatle dinliyoruz. “

    *

    Yalnızca Wilders'e ilgi gösterilmemeli

    Anketler yeşil Jesse Klaver, sol-liberal Alexander Pechtold ve Hıristiyan-demokrat Sybrand Buma'nın da oylarını attırdığını gösteriyor. Ama yabancı basın sadece sağ-popülist Geert Wilders'le meşgul, diyor NRC Handelsblad köşe yazarı Tom-Jan Meeus:


    „Seçim kampanyalarının basit diliyle söyleyecek olursak: Klaver fazla naif, Pechtold fazla muğlak, Buma çok muhafazakar. Bu üçü demokrasimizin güzel taraflarını resmediyor, diye düşünüyorum ben. Ama dünya basını Wilders hakkında yazmak için geliyor buraya. Hollanda basını ise aylardır öfkeli yurttaşları anlatmak istiyor. Ama oylarını arttıran bu üç aday bize gösteriyor ki, çoğu Hollandalı öfkelerini yaygınlaştırmak değil, yapıcı kalmak peşinde.“

    *


    Nexit bir alternatif değil

    Jutarni list , Hollanda'da sağ popülist partilerin yıllardır ivme kazandığına dikkat çekerek, ülkenin AB'den ayrılmasının beklenmediğini analiz ediyor:


    „Ekonomi tıkırında, işsizlik azalıyor ve bu trendler çoğu vatandaş için popülist sloganlardan daha önemli. Hollandalılar ülke sorunlarının farkında, farklı etnisitelerin yarattığı sorunları biliyorlar, ancak popülistlerin istediği gibi bunların nedeni olarak sadece Müslümanları görmüyorlar. Bir zamanlar Batı dünyasının en liberal ülkesi olan Hollanda her şeye rağmen değişti. Yabancıların uyumunda giderek daha yavaş yol alınıyor ve başbakan uzun zamandır tek başına bisikletle işe gidemiyor. Hollanda toplumu elit siyasetçilerden bıktı artık ve bu yüzden seçime ramak kala ülkeye hala büyük bir belirsizlik hakim. Buna rağmen bir Nexit (Hollanda'nın AB'den ayrılması) söz konusu olmayacak. Avrupa Birliği Britanya'sız da yoluna devam edebilir, ama Hollanda olmadan edemez.“









  • Mesele evet oylarını yükseltmek.birde daha çok mağdur edebiyatı olsun diye,bayan birisini gönderiyorlar..



    Hayırcılar bilindik siyaset ile oy toplamak için herşeyi yapsınlar.diğer taraf ali cengiz oyunları kurup oynasınlar..



    Omurgasızlığın adı milliyetçilik olmuş biz ne yapalım





    Hollanda Meselesinin Aslı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ekşi sözlük gibi PKK'lı vatan haini besleyen bir topluluğun olduğu yerde başka birşey yazılması beklenemezdi. Ne kadar yanlış bir uygulama olsa da senin yurt dışındaki vatandaşların oy kullanacaklar. Daha geçenlerde Hollandalı siyasetçi destek için gittiği ülkede resmi ziyaretlerde bulunurken kendisine başörtüsü verilmişti oda geri dönmüştü. Yani kısacası Hollanda'da yurt dışına destek için giden bir ülke. Neyse bu kalsın bir köşede. Senin Türk vatandaşın Hollanda'da hangi terör faaliyetine katılmışta sen burada ki kürtlerle, barzaniyle onları bir kefeye koyuyorsun ? Oradaki Türk vatandaşlarının hangisi özerk bölge için Hollanda askeri ile çatıştı ? Hangisi yol kesip öğretmen öldürdü, asker öldürdü, polis öldürdü ? Hangisi canlı bomba olup yüzlerce sivilin ölümüne neden oldu ? Hangisini yaptı da sen kalkıp oradaki Türk vatandaşlarını aynı kefeye koyup barzani-kürt örneğini verebiliyorsun ? Seni bu kadar hainliğe iten sebep neydi acaba ?




  • Senin alnını karışlarım kimse alamaz elimden. Sen kime hain diyorsun bre şaklaban?



    Senin gibi çakma vatanseverler Rusya'ya atar gider yapıp sonra özür dileyecek kadar aşağı seviyede. Senin gibi çakma milliyetçiler Barzani ile iş tutup, teröristle kolkola gezer, bayrağını göndere çeker, bir tane de laf etmez. Benim ağzımı açtırma, senin gibi düz akılların yüzünden bugün Avrupa ile takışıyoruz.



    İyi oku iyi, Kuzey Irak örneği bir benzetmedir. Aynı şeyi Hollanda'nın aşırı sağı ve tekbir diye gezen Akplileri için düşün.



    Sen kimsin de beni hain ilan edecek tıyneti kendinde buluyorsun? Kendini abartma, sen herşeye alkış tutan düz akıllı bir kulsun. Cahil cesareti ile yıllardır her halta alkış tuttunuz, sonra gidip paşa paşa özür dilediniz. AKP dışında ki herkes sağduyu çağrısı yaparken, siz çakma kahramanlar ülkede turist dövüp kendinizi avutuyordunuz.



    Dikkat et bugün sövdüğün Avrupa'dan yarın özür dileyince bu attığın ahlaksız mesajlar bir yerinde patlar, silmek zorunda kalırsın.



    Sizin ciğerinizi biliyor bu ülke, o yüzden ahkam kesme, yarın Suriye'de , Rusya'da, Hainlik Sürecinde, FETÖ'de olduğu gibi bir kandırıldık, özür dileriz açıklaması gelir, cahilliğinle dımdızlak kalırsın ortada.



    Demokrasinin D'sini bilmeyen tipler mevzu kendilerine dokununca zırlamaya başlıyor.



    Bu parti propagandasını devlet meselesi diye kimseye yutturamazsın, siz de azıcık ahlak varsa devletin imkanları ile yurtdışına miting yapmaya gitmezsiniz.



    Utanmadan miting için bile devletin resmi uçağı, arabası ile gidiyorlar babasının malı gibi.



    Ha bu arada yurtdışında parti mitingi yapmak yasaktır, anayasa da vardır.



    O yüzden o aciz ve cahil cesaretin ile bana ahkam keseceğine defol git adalarımızı işgal eden Yunanistan'a, terörist bayrağını göndere çekenlere laf söyle, bir tarafın yerse.



    Çakma kabadayılar sizi... Bu ülke senin gibilere mi kaldı zannettin, bir de beni hain ilan edecek. Ahlaksız herifler, faturayı ödemeden ahkam kesiyor burada.

    Zeka seviyen "ora teröriz yuvası" diye gezmenden belli zaten. Sana pompalanan hikayeler ile yaşamaya devam et sen, senin gibilere ihtiyaç yok zaten, masal dünyan da yaşa git.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsntrk -- 12 Mart 2017; 13:19:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Millet artık bunlardan illallah etti gitseler de kurtulsak.
  • hsntrk kullanıcısına yanıt
    Çok korkuttun kardeş altıma şey yaptım. Hainsin bu kadar net ve ortada. Benim barzaniyle el sıkıştığımı nereden uyduruyorsun ? Yada Rusya'ya atar yaptığımı nereden uyduruyorsun. Zeka fışkırıyor maşallah bizim hainlerden. Bak yazıda ne diyorum, ne kadar yanlış bir uygumala olduğunu belirtiyorum zaten yurt dışı oy kullanma meselesinin. Ama sende o yazıyı anlayacak zeka yok. Neyse yazdığım yazıda yarası olan gocunur. Kendini o hainlerin yerine koyanlar gocunur. Bu kadar basit ve net. Hadi güle güle. Ha bu arada çok korkuttun kardeş.
  • Hain yukarı hain aşağı, düşmanına söylerken bile iki kere düşüneceğin şeyler ancak senin gibilerin ağzından sakız olur.



    Defol git, işine bak çocuk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsntrk -- 12 Mart 2017; 18:20:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ortalığı karıştırıyorlar. önce almanya sonra hollanda. referanduma kadar daha hangi ülkelerle tartışacağız kim bilir
    avrupa, amerika bizi çekemiyor evet çıkarmamak için mitinglerimizi engelliyorlar bakın, vatan için millet için evet diyeceğiz ayağına getiriyorlar
  • uyumak istemeyen adam U kullanıcısına yanıt
    Tabi hocam dertleri bu zaten, kararsız ve şüpheci AKP seçmenini-insanları aptal yerine koyarak bir tiyatro oynuyorlar ki yine bir mağduriyet yaratıp prim yapsınlar. Ama yeter, insanları bu kadar salak yerine koymak fazla.
  • hsntrk kullanıcısına yanıt
    Ne oldu ama daha anlaşacaktık ? Sen insanlara her mesajda istediğini söyle ama birisi sana gelip aynısını söyleyince çocuk çocuk ha :D Yediremiyorsan yazma kardeş
  • Peki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.