Şimdi Ara

Hollanda'ya taşınmalı mıyım? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
3
Favori
4.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eşiniz çalışacaksa ora daha mantıklı çalışmayacaksa bura çünkü 1200 euro kira 1000-1500 euro rahat gider maddi olarak 3 aşağı 5 yukarı aynı olur sizin için ama eşinizin çalışması durumu değiştirir daha avantajlı olursunuz diğer konular için Türkiye"de iyi bir semtte yaşıyorsanız çocuklarınız gittiği okuldan memnun ise burada yaşamak daha avantajlı bence, evet birçok konuda daha iyiler hukuk vs işi olur başka şeyler ama netice itibariyle bir Türk"sünüz diğer konularda burada daha rahat yaşıyacağınızı düşünüyorum yeter ki iyi bir semtte oturun.

  • Hollanda uzay cagindaki bir ulke Avrupa'da boyutuna gore en güçlü ülke kesinlikle gidilir cocuklarinin geleceği guvence altında olur ben 4000 maas alsam çöpçü bile olurum orada
  • 4000 Euro netto maaş alabilirsen eğer şuan TR'de almış olduğun maaş kadar kenara para koyarsın. Hele eşinde Part-Time çalışabilir ise refah seviyenizi inanılmaz bir boyuta çıkartabilirsin.


    Bu ödeyeceğin kirayı maksimum 1-2 sene ödersin. Ardından oradan ev satın alırsın 20-25 sene kredi ile aydan aya 800-900 euro ödersin maksimum. Hem giderin azalmış olur hemde ileride bilirsin elinde 300.000-400.000 euroluk bir gayrimenkulun olur.


    Haftada maksimum çalışacağın 36-40 saat arasında olur. En ufak bir sinir,stress içermeden mutlu mesut çalışırsın. Ailene daha fazla vakit ayırabilir ailenle birlikte bir çok sosyal aktivitede bulunabilirsin. Çok daha ucuza çok daha kaliteli bir şekilde gıda ihtiyacını giderebilirsin. Çocuklarında aklın kalmaz çünkü gece vakti bile güven içerisinde sokakta,parkta rahatça dolaşabilirler.


    Merak ettiğin şeyler varsa eğer elimden geldiğince yardımcı olurum. Böyle bir seçeneğin varsa sana tek söyleyebileceğim daha fazla düşünmeden bu işin peşinden git. Eğer gitmezsen ileride çok ama çok pişman olursun...





  • Herkes gidiyor biz kaldık burada. Etraf suri dolu düzgün insanlar hep kaçtı gitti.

  • Seçimlerden önce gitmeyin bi yere
  • parayı hiç düşünme, sadece çocuklarını düşün ve git!!!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exhume10

    Firmanla görüş kalan kredini bisekilde halledebilirlerse güzel olur sat evi vs ne varsa. Git orada ki kültür hayat standartları vs vs saymakla bitmeyecek Artin var gelmek istersen yazları yine gelir tatilini yaparsın. Söz konusu evlatların ise öncelikle düşüneceğin daha iyi bir eğitimi geleceği hayatı nerde saglayabilirim olmalı. Ki cevabı da basit.

    Kredi anlamında çok sıkıntı yok. Yaklaşık 21.000 kalmıştı, ayda 3.000 TL ödüyorum. Toplamda çalışma sürem 7000 iş günün geçtiği için, Türkiye'deki SGK işyerinden (kendi isteğimle dahil) ayrılınca her halükarda kıdem tazminatı, yıllık izin paraları vs kabaca bi 110.000 TL civarı nakit alacağım oluyor. Krediyi kapatmak, orada ev tutmak, kuvvetle muhtemel eşyaları taşımak yerine oradan almak için başta yeterli olur diye düşünüyorum.





  • Bu maaş net 4000 EURO mu? Yani vergiler kesilmiş fiyat? Eğer değilse Hollanda'da büyük şehirde problemler çıkabilir, para konusunda. He oralarda para kazanmak basittir başka yol bulursun tabi.


    Ben daha önce Birleşik Krallık ve Macaristan'da yaşamıştım. Birleşik Krallık favorimdi, Hollanda ve Belçika'dan gelip yaşayanlar vardı. Macaristan'da ise şirketim olduğu için mecbur kalacağım tabi.


    Bana sorarsan oraya git, vatandaşlık al. Ondan sonra istediğini yaparsın, beğenmezsen başka ülkeye geçersin.

  • her şey bir yana çocuğun düzgün bir toplumda , iyi bir eğitim alarak hayatına devam eder, kaliteli üniversitelerde okur gelecek kaygısı çekmeden güzel bir hayat yaşar bir de hollanda pasaportu alır ileride hayatını kurtarır

  • Düşünmeniz hata dyerek başlıyorum, sizin durumunuz iyi olabilir belki ama ilerde çocuklarınızın durumunu düşünerek hareket etmeniz en sağlıklısı olacak.Kesinlikle üşünmeyin ve gidin. İnanın çocuklarınız çok daha iyi yaşayacak.

  • 10 yildir Yurtdisinda calisiyorum (Rusya). Benim yurt disi icin kistasim net; Turkiye'de alinan maasin (Benefitler ile birlikte) 2 kati ve daha ustune + benefitlere her turlu Yurt disina gidilir.


    4000 Euro'dan Avrupa icin iyi bir maas degil belkide ancak Turkiye'deki 20.000 e nazaran hayat standardi olarak daha iyi bir maas. 2000 i kira ve diger ihtiyaclara gider. Elinize esiniz calismasa bile 2000 Euro kalir.


    Sosyal bir devlet, ilerisi icin oturum izni ve sonrasinda vatandaslik bile dusunulebilir. Firma kurumsalsa ve pozisyon uzun vadeli ise bir dakika dusunmeden gidilir.


    Bana yurt disinda aldigim maasa yakin bir maas + benefitleri teklif etseler su anda buyuk olasilikla kabul etmem. Yurt disinda calismak her halukarda Turkiye'de calismaktan iyidir.  

  • Sizce ülkeden ayrılmak için tek neden maddiyat mı ? Türk halkı psikolojik olarak rahat mı ? Millet sokakta 'selamımı niye almıyorsun' diye birbirini vurdu bunu gördük. Kadınlara tacizde bulunup katledenlerin denetimli serbest bırakıldığını görüyoruz . Türkiye medeni bir ülke değil kimse kusura bakmasın, ülkenin yarısı aklı başında ise diğer yarısı da katıksız cahildir.Ben 19 yaşında bir gencim , hayalim bu ülkeden uzamak ( umarım istediğim bir gün olur ) . Düşünebilen,sorgulayabilen bir insan topluluğu istiyorum sadece . Umarım kararınızı taşınmaktan yana kullanırsınız.

  • Gidip gitmeme konusunda düşünmen bile, gitmeyi hak etmediğini gösteriyor. 43 yaşındayım bir dakika dahi durmam imkanım olsa.

  • cat_power C kullanıcısına yanıt
    Muhakkak ancak o güzelliğide yaparlar sizin için demek istemiştim. Güçlü firmalarda problem olmaz böyle konular gittiğinizde alismaniz yerleşmeniz için ödenek dahi çıkarırlar ki siz firmanızı daha iyi tanirsiniz.

    Hayırlısı olsun sizin için şimdiden.

    Nekadar verirseniz verin ,evlatlarınizi bu kararı alırken ön planda tutmanizi öneririm.
  • Bu ikilemde kalman bile ^ hala bu ulkede birseyler duzelir mi bu ulkede kalmaya deger mi^ hayali tasiyor. keske bu sekilde olsa

  • Hocam 5 sene sonra pişman olursun gitmezsen çocuklarının geleceği için gidilir
  • hocam çocukların eğitim sonrası pasaportları Hollanda olacaktır. bunu hesap edin derim. şu an 4. sırada Kanada ve İngiltere'den daha iyi.

  • Her türlü rahat bir yaşam var düşünme bile.. Çevremde kafası çalışan vizyoner ne kadar adam varsa gitti yurtdışına ailesiyle birlikte. Orada sadece "kurallar" konusunda sıkıntı çekersin. Zira kurallar harfiyen uygulanmaya çalışılıyor, uygulanıyorda. Türkiye'de esnek davranabileceğin herhangi bir konuda orada kurallara uymak zorundasın. Burası sigara içilmeyen alan veya sandalyeyi oraya çekmeyin gibi gibi..

    İnsanları insan ya en basitinden trafikte mal mal adamlarla uğraşmazsın sinir harbi yaşamazsın. Hollanda'da toplumun büyük çoğunluğunun kafası çalışıyor öküz insan az. Bu bile bir tercih sebebidir. Refah anlamında birebir aynı ücrete geçsen dahi daha rahat edersin. Sosyal devlet orası Türkiye gibi beylik değil. Devlet her alanda imkan sunuyor vatandaşına. Kısaca benim fikrim imkan varken değerlendir. Darısı isteyen herkesin başına..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: sniper23

    Bu maaş net 4000 EURO mu? Yani vergiler kesilmiş fiyat? Eğer değilse Hollanda'da büyük şehirde problemler çıkabilir, para konusunda. He oralarda para kazanmak basittir başka yol bulursun tabi.


    Ben daha önce Birleşik Krallık ve Macaristan'da yaşamıştım. Birleşik Krallık favorimdi, Hollanda ve Belçika'dan gelip yaşayanlar vardı. Macaristan'da ise şirketim olduğu için mecbur kalacağım tabi.


    Bana sorarsan oraya git, vatandaşlık al. Ondan sonra istediğini yaparsın, beğenmezsen başka ülkeye geçersin.

    Evet, yaklaşık net değer. Mühendislik yapıyorum ve şirkette yönetici pozisyonundayım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cat_power

    Evet, yaklaşık net değer. Mühendislik yapıyorum ve şirkette yönetici pozisyonundayım.



    Alıntıları Göster

    O zaman iyi. Bence git. Vatandaş olana kadar dur, sonra vatandaş olunca istediğini yaparsın. Benim abim Birleşik Krallığa gidince epey kararsızdı ama şimdi vatandaş oldu, Pasaportu da aldı.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.