Şimdi Ara

Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU] (108. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.175
Cevap
209
Favori
90.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • berkans kullanıcısına yanıt

    Evet hocam, çok denedim. Sonuç değişmiyor maalesef, alttaki gibi hatayı almaya devam ediyorum.


    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]
  • ananni A kullanıcısına yanıt

    Aynı olay bır kere olmustu bana. Restart atınca anında duzelmıstı. Belkı dedım dıkkatınızden kacmıstır.


    Bır sey 8123 portunu blokluyor sanırım. Router olarak kullanıyorsanız ana modeme gelen bır guncelleme olabılır mesela. Yenı bır keendns adresı alıp o sekılde baglanmayı deneyın. SSL sertıfıkasının suresı dolmus olabılır kı olmaması gerek bunun. Bu olmassa keneetıc router ya da modemınızı sıfırlayın. Sıfırladıktan sonra yenı bır dns acın.


    8123 portunu baska bır uygulama kullanıyor da olabılır. port check yapın.

  • Şuanda subdomainden bağlanabilmeye başladım. Sanıyorum domaini silip tekrardan kurmamın etkisini ancak görebildim. Destek için teşekkür ederim. Ancak halen HA-Alexa entegrasyonu problemli görünüyor ancak o da bir süre içinde düzelebilir, biraz bekliyorum sorun çözülmezse onunla ilgili de sizden destek rica edebilirim. Tekrardan çok teşekkürler.


    @berkans @serkan887

  • ananni A kullanıcısına yanıt

    Muhtemelen farklı bır domaın actıgınız ıcın HA-Alexa entegrasyonunda kullandıgınız domaın ıle uyumsuzluktan dolayı calısmıyor. Keendns adresını yenıden sılıp eskıden actıgınızı (sılmenız lazım once, sılmedıysenız sılın) tekrardan gırersenız sorun duzelebılır dıye tahmın edıyorum.

  • berkans kullanıcısına yanıt

    Yok hocam eski alan adıma dönüş yaptım, ben de düzelir diye bekliyorum bakalım beklemedeyim şuan.

  • ananni A kullanıcısına yanıt
    Ana alan adını silip tekrar aldıysanız bu yeni ssl üretmesine sebep oluyor. Alexa tarafında bu yeni sslden kaynaklı bir sorun olabilir. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam artık alexa skilleri ücretliye dönüyor, yada döndü. Onunla alakalıda olabilirmi acaba? Aws alexa için ücretsiz verdiği bir hizmeti ücretliye çeviriyordu. Yanlışta hatırlıyor olabilirim. Türkçe desteği gelmediği için alexa entegrasyonunu kapattım bayadır.
  • Yeni SSL kaynaklı sorun olabileceğini düşünüp tüm entegrasyon kodlarını ve AWS-Alexa bağlantılarını kontrol etmek için tüm ayarları sıfırdan kontrol ettim, her şey sağlıklı görünüyordu. En son Alexa üzerindeki skille baktığımda skill aktif görünmüyordu. Onu tekrardan aktif ettim ve sorun çözüldü şuan tüm sistem sorunsuz şekilde ayağa kalkmış gibi görünüyor. Skilli bağlarken keenetic üzerinden oluşturulan alt alan adı üzerinden username-password girişi istediği için muhtemelen oradan bağlanamadığı bir zamanda skill bağlantısını kesmiş alexa.


    Yardımlar ve ilginiz için teşekkür ederim. @serkan887 @berkans

  • ananni A kullanıcısına yanıt

    ssl sertifikası dolmuş görünüyor tarayıcı cloud dns giriyorsanız tarayıcınız http sitelerine girmenizi engelleyebilir. ya http ile giriş yapmalısınız yada https için ssl süresini uzatmalısınız. Siz büyük ihtimal port vs açıyorsunuz. Bilemiyorum. Bana bu konuda en güvenli gelen alan adı alıp. alan adınızı cloud dns girmeniz geldi. Yıllık alan adı üçreti oluyor ama bir çok home asistanın özelliklerinin önünü güvenli bir şekilde açıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 15 Nisan 2024; 11:8:19 >
  • berkans kullanıcısına yanıt

    Severek kullanacağım kısmet olursa, Beni çok heyecanlandıran bir eklenti olacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 15 Nisan 2024; 11:14:25 >
  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

    Bu eklentı degıl ama. Sadece yaml ıle yazılmıs sayfalar. Icerısınde bır cok otomasyon ve boolean barındırıyor.

  • berkans kullanıcısına yanıt

    olsun çalışsın da daha iyi işte her şey açık görürüz miss

  • Sigorta kutusu tarafına enerji izleme için kullandığınız ve HA entegrasyonu iyi olan ürün önerebilir misiniz?


    Shelly EM 50A ürünü var malum fiyatları yüksek 2.500 TL civarında.

    Alternatif olarak AliExpress üzerinde satılan Tomzn, Tongou markanın ürünleri mevcut. Ne kadar kullanışlı, uyumlu ve güvenilir bilemiyorum.

  • Fushicho kullanıcısına yanıt

    Ben aliexpress den enerji izleme özelliği olan çok mcb kullanıyorum, tuya ve smarthome uyumlu. Cok sağlam çalışıyorlar, şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım ama HA uyumunu bilmiyorum, ben kullanmıyorum HA.

  • Fushicho kullanıcısına yanıt

    Shelly EM 50A bence röle mantığında kullanın. Forumda akıllı sigorta ürünleri kullanan arkadaşlar var. Fiyatları ne tam bilmiyorum ama güvenlik için bence öyle bir şey daha mantıklı.


    Benim ev ahşap her yer neredeyse akıllı ürün kaynıyor. Yangın çıkar mı diye çekimser oluyorum. Elektronik eşa sayısı 300 üstünde o yüzden bu konuda doğru neyse onu takmak daha mantıklı geliyor.

  • asukrumercan A kullanıcısına yanıt
    Sizin pano topladığınız konuyu incelemiştim.
    Tomzn ve Tongou ürünlerini bolca kullanmışsınız.

    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]

    Şu üründen alıp HA tarafı için denemek lazım. Fiyatlarıda uygun.

    Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
  • Fushicho kullanıcısına yanıt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 16 Nisan 2024; 18:48:25 >




  • Bilgisayar odam ve yatak odasında kullacağım kilit. Parmak izi şifre nfc kart telefonla açma sesli komutla açma su geçirmez. Ne ararsan var. Büyük ihtimal yangına da dayanıklı ince oluşu ve bizim evdeki kapı sistemine tam uyuyor. Türkçe sesli komut yavaş İngilizce hızlı diğer fonksiyonlar çok hızlı çalışıyor.



    @seranyayinda

    Makfa akıllı kilit sistemleri #ttlock #tthotel #makfa #lock #smartlock #akıllıkilit #akıllıev #smarthome #office #ofis #smartthings #smarthometechnology #homeassistant #google #googlehome #googlehomemini #googlehomenest #googlehomehub #homehub #alexa #alexa #amazon #amazonalexa #alexashow #apple #applewatch #applehome #applehomekit #homepod #tthotel #akıllıev #akıllıevim #akıllıevsistemleri #akıllısaat #samsung #samsungwatch6 #watch6 #smarthomegadgets

    ♬ Offroading - ROKKA
    Home Assistant ve Akıllı Evler[ANA KONU]Serhan Sukuroglutiktok
    Makfa akıllı kilit sistemleri #ttlock #tthotel #makfa #lock #smartlock #akıllıkilit #akıllıev #smarthome #office #ofis #smartthings #smarthometechnology #homeassistant #google #googlehome #googlehomemini #googlehomenest #googlehomehub #homehub #alexa #alexa #amazon #amazonalexa #alexashow #apple #applewatch #applehome #applehomekit #homepod #tthotel #akıllıev #akıllıevim #akıllıevsistemleri #akıllısaat #samsung #samsungwatch6 #watch6 #smarthomegadgets
    https://www.tiktok.com/@seranyayinda/video/7358504275649105158?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7287868708252501510




  • Fushicho kullanıcısına yanıt

    eğer zigbee kullanıyorsanız işiniz çok daha kolay olur yok wi fi kullanacaksanız HA a tam uyum için entegrasyonu olan bir ürün seçmezseniz işler biraz zorlaşıyor mesela yüksek gerilim ayarı yada kaç liralık elektrik tükettiğinizi HA üzerinden göemek için 40 dereden su getirtir çoğu zaman en fazla akım gerilim ve anlık güç değerini görürsünüz birde varsa rölesini ama tuya üzerinden yapabildiğiniz ayarlara ulaşmak genelde mümkün olmuyor ama zigbee de özelliklede Z2M ile çok uyumlu çalışanlar var örnek



    aliexpress.com
    910.22TRY 70% OFF|Yeni Tuya Zigbee WiFi enerji metre akıllı güç tüketimi monitör akıllı yaşam App tedbir Alarm Zigbee 2MQTT ev yardımcısı|Akıllı Uzaktan Kumanda| - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/1005003124743423.html?spm=a2g0o.home.0.0.790510d0QYIibk&mp=1&gatewayAdapt=glo2tur




  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt

    son derece haklısınız özellikle şebeke elektriği ile ilgili cihazların yapması gerekeni ne ölçüde yaptığı ve güvenli olup olmadığı herhangi bir uluslararası norma uygun üretilmediğiı için tam bir soru işareti




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stoll -- 16 Nisan 2024; 22:36:30 >
  • Arkadaşlar selamlar. Ben ev inşaatımız için birkaç firma ile akıllı ev konusunda görüştüm ama çok anormal fiyatlar isteniyor. Ayrıca kablolama ve işçilik masrafları da cabası. İnternette tamamen kablosuz sonradan bile kurulabilen sistemler gördüm. Örneğin Tapo’nun birçok ürünü mevcut. Bana priz, aydınlatma, kamera, görüntülü (telefona bağlanabilen) diafon ve ısıtma sistemi (kombi ya da ısı pompası) için bir sistem lazım. Bunları en makul şekilde nasıl hallederim? Tapo’da kombi kontrolü haricinde her şey var aslında sanırım. Bir de prizleri sıva altı değil.
    Buna benzer bir sistemi kendim kurabilir miyim? Yapım aşamasında nelere dikkat etmem gerekiyor? Bazı ürünlerde ayrı nötr hattı falan gerekiyormuş. Elektrik işine pek hakim değilim ama teknoloji ile aram iyidir. Çok zor değilse montaj sonrası kurulum tanıtma gibi işlemeleri kendim yapabilirim gibi düşündüm. Ne tavsiye edersiniz şu aşamada bana?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srvngrc -- 17 Nisan 2024; 16:22:46 >




  • 
Sayfa: önceki 105106107108109
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.