Şimdi Ara

Honda Accord vs Kia Sportage

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
2
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, aşağıdaki 2 araç arasında kaldım, ikisini de sürme veya çalışırken görme şansım olmadı, zaten şu ana kadar 2009 Opel Corsa'm dışında pek bir araç tecrübem yok. Biri SUV biri sedan olduğu için garip bir karşılaştırma farkındayım. 4 kişilk bir aile için bakıyorum. Yakıt verimliliği çok önemli değil, zaten az km yapıyorum. Görebildiğim kadarıyla şöyle değerlendirdim:


    Honda Accord Executive+ : 2.200.000 TL

    + Daha lüks hissettiriyor

    + Otomatik park (eşim için önemli)

    + CVT şanzıman (DCT ye göre daha az sorun çıkarıyormuş)

    + Daha güvenli (mi?)

    - Bagajı geniş ama ağzı dar ve otomatik açılmıyor

    - Çok uzun

    - Çirkin vites kolu

    - Model Türkiye'den çekiliyor, bir daha gelmeyecekmiş



    Kia Sportage Prestige 1.6 Benzinli Mild-Hybrid 150PS : 2.065.000 TL

    + Daha yeni teknoloji

    + Konsoldaki ekran çok güzel

    + Panoramik tavan

    + 7 yıl garanti

    - Daha küçük

    - Malzeme kalitesi biraz daha düşük gibi geldi


    Tecrübe ve düşünceleriniz nelerdir?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rV -- 14 Ocak 2024; 15:59:37 >







  • Çok farklı araçlar. Hanım da kullanacağı için sportage daha mantıklı. Accord d segment daha iyi bir araç ama almazdım şahsen o paralara. Ederi 1800-1900 bence.

    Sportage değil ama kardeşi tucson ile aynı gün accord test ettim. Accord çok daha hoşuma gitti. Yalıtımı, konforu, performansı daha iyi. Tek olumsuz yanı bence cvt nin sürüş keyfini baltalaması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • commandx C kullanıcısına yanıt

    Accord'un diğer bir olumsuz yanıda piyasasının olmaması bir de üstüne model Türkiye'den çekiliyor o zaman ikinci elde fırsat araçlar olabilir. İlla 2.200'e sıfırını almaya gerek yok bence


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyada sedan araç talebi zaten düşüktü, SUV rüzgarı Passatın bile sonunu getirdi artık. O yüzden Türkiye'de neredeyse numunelik satılan Accord'un bitmesine şaşırmamalı. Sizin için bence Sportage almak daha mantıklı olur.

  • İkinci eli dert ediyorsan Accord alma çok güzel bir araç ama parasının arabası değil kesinlikle hemde makyaj geldi araca bu arada İstanbul şehir içi Accord 9 küsur yakıyor bence o kasaya uygun yakıtı ,bu arada geçen hafta ikinciel sitesinde 1300 e Accord vardı 25 bin km de 2 yaşında inanılmaz değer kaybı var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 14 Ocak 2024; 17:8:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Accord sportif D segmenti bir araç Kia Spotage yerden yükseltilmiş Suv'umsu bir araç. Yol tutuş ve sürüş özelliklerinin birbiri ile alakası bile yok.

    Sürüş keyfi arayan insan için Accord çok güzel duygular hissettirir. Ancak a noktasından b noktasına gideyim diyen insan için Kia Sportage daha yüksek oturma pozisyonu ile şehir içinde sürüş/görüş kolaylığı sağlayacaktır.

    Accord'un kasası değişecek yeni kasayı Türkiye'ye getirirler mi bilmiyorum. Accord alınacaksa sıfır yerine düşük km yapmış ikinci el alınırsa fiyat avantajı olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bagaj yükleme alanının darlığı çocuklu aileler için baya sıkıntı yaratıyor. Bagaj hacmi yüksek de olsa daracık kapaktan içeri bebek arabası çanta mantayı içeri tepmeye çalışmak çok yorucu. O sebeple suv'dan şaşmayın derim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sportage daha mantıklı bir seçim olur bu arada citroen c5a ya bakın derim bayiler 1480-1560 aralığında bırakıyorlardı bir hafta önce 600bin fazla vermeyi gerektirecek birşey yok spoda
    Yine 3008i de 1600-1680e allure paket veriyorlarlardı tabi bayilerde kaldıysa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Accord piyasası diğer D segmentlere göre geride. İleriki yıllarda değiştirmek isterseniz satmanız zaman alabilir. Bütçeniz anladığım kadarıyla 2m civari. Tiguan araştırdınız mı ?

  • Accord'u test etme şansım olmuştu. Amerika pazarına özel bir tasarımı olduğunu düşünüyorum çünkü boyutları gerçekten çok büyük gelmişti bana. Yalıtım, konfor oldukça iyi, performans ise tatminkar seviyedeydi. SUV araç sevmem, o yüzden ben bu iki araç yerine bu paralara başka alternatif bakardım ancak SUV lere sıcak bakıyor olsaydım bir Accord sever olarak daha yeni olması sebebi ile Sportage tercihim olurdu. Accord'un bu kasası da oldukça eskidi ve yeni kasası sanırım gelmeyecek ülkeye

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.