Şimdi Ara

Honda cbr 250 veya ninja 250r (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HatimİndirenSteveJOBS

    Açıkçası orada işin içine bütçe girer. Arabada ikinci ele güvenirim de motorda MotoTal vs gibi yerlerden olmadıkça güvenmem Çünkü bu işin piyasası daha çok bilmeyen adam olduğu için düşüren, deviren eden falan çok fazla. Bir de kazasız falan yazar onlar. İşte o zaman iyice tadımız tuzumuz kaçar anlayacağın. Sen sıfıra doğru yürü abi

    Hocam sıfırı 11 bin tl. peki ikinci el piyasası nasıl yani en fazla en temizine nekadar verilir sizce ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    quote:

    Orijinalden alıntı: HatimİndirenSteveJOBS

    Açıkçası orada işin içine bütçe girer. Arabada ikinci ele güvenirim de motorda MotoTal vs gibi yerlerden olmadıkça güvenmem Çünkü bu işin piyasası daha çok bilmeyen adam olduğu için düşüren, deviren eden falan çok fazla. Bir de kazasız falan yazar onlar. İşte o zaman iyice tadımız tuzumuz kaçar anlayacağın. Sen sıfıra doğru yürü abi

    Hocam sıfırı 11 bin tl. peki ikinci el piyasası nasıl yani en fazla en temizine nekadar verilir sizce ?

    En fazla 2000 km de olan 2012-2013 modeline 9000-9500 yürür




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    quote:

    Orijinalden alıntı: urunguu

    quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    quote:

    Orijinalden alıntı: urunguu

    Yaklaşık 20 bin km Honda CBR 250 kullandım ve kışa girmeden sattım motorumu.
    İlk motorumdu ve başlangıç motoru olarak çok uygun bir motor.

    İlk zamanlarda 5000-6000 km dolmadan tam gaz açmamak lazım, 250cc diye düşünmeyin gazı açınca çok iyi uzuyor ve yeni başlayanlar için tehlikeli olabilir. Onun için size tavsiyem ilk 1000 km çok sakin kullanın, dönüşlere çalışın, frenlemeyi iyice oturtun. Her iki frenide hangi durumlarda nasıl kullanacağınızı test edin. Bol bol forumlarda falan okuyun yazıları. Viraj teknikleri, fren teknikleri falan.

    Ninjanın yetkili servisi ve yedek parçası hondaya göre zayıf. O yüzden bile Honda seçilmeli. Ayırca hondanın oturuşu daha kullanıcı dostu (touring tarzı racingden cok) ve şehir içi daha kıvrak motor. Sonuçta her ikisi de çok kaliteli ve birbirine yakın motorlar ama ben Honda tavsiye ederim. 2. eli de daha hareketli ve çabuk alınır ve satılır.

    Yakıt konusunda şehirlerarası 3lt/100 km yakar 100km civarı ortalama hızla falan takılırsanız. Şehiriçi sakin kullanımda 3,5lt/100km biraz agresifte 4lt/100km yakar. 4 litreden çok fazla yukarı cıkmaz tabi eğer dip gaz falan gitmezseniz. Zaten gitmeyin de motora iyice alışana kadar.

    Standart bakımları 80 lira civarı tutar. Sadece yağ-yağ filtresi değişimi, zincir temizleme, yağlama, hava filtresi falan. Esas para balatalar değişirse 150 lira civarı ön-arka balata toplamda. Orjinal lastikleri çok kötü onları değiştirmek lazım michelin pilot active olabilir mesela. Ya da 2. el alırsanız lastiklere mutlaka bakın eğer eski ve yıpranmış ise mutlaka değiştirin 500-600 lira masraftan kaçınmayın bir düşüp grenajları,sinyalleri falan kırarsanız o kadar masraf çıkar zaten. Zincir ve dişli takımı falan da 300 TL civarı olması lazım.

    Hocam çok sağolun uzun uzun yazmışsınız elleriniz dert görmesin çok iyi bir açıklama oldu benim için

    hocam ben öğrenciyim. okula hergün gidip gelmem zor oluyor biraz birikmiş param ve birazda babamın desteği ile 10 bin tl bütçe var şuanda. aslında motorda hız çok önemli değil benim için. Zaten motorla nerdeyse yeni tanışacağım en azından bir racing motorla. yüksek hızlara çıkacağımı sanmıyorum bulunduğum şehirde buna müsait değil zaten. Sadece istediğim ara sırada olsa hızlanmalarda beni üzmesin yakıt açısından iyi olursun. Birde en önemlisi görüntü olarak biraz daha heybetli ve sesi güzel olsun. bu açıdan 10 bin tl'ye en iyi motor hangisi onu seçmeye çalışıyorum. Aslına bakarsanız bende honda düşünüyorum fakat bir arkadaşın ninja tavsiyesi üzerine biraz araştırdım vs. görüntü olarak vs oda güzel tabiki diğer özelliklerini pek bilmiyorum. birde bu zamana kadar hep araba kullandım motora geçmem kolay olacak mı onuda bilmiyorum.

    Birde hocam Honda cbr 125 ile 250 arasında görüntü açısından fark var mı. İnternetten baktığım kadarıyla pek fark görünmüyor. Birde 125 cc ve 250cc arasından hangisini önerirsiniz.

    Rica ederim. Oncelikle hiz onemli degil demissiniz cok dogru bir yaklasim. Hiz zamanla kullandikca geliyor zaten kullandikca motorun cogu arabadan cok daha atak olacagini goreceksiniz. 0-100 u 8,5 saniye olmasi lazim. Internetten bakin bmwnin 1 serisinde 1600cc 136 bg 220 torklu benzinli aracin 0-100u 8,7 saniye.

    O yuzden iciniz rahat olsun sehirici trafikte falan 250cc hic uzmez sizi. Mesela bir taksi sikistirdi diyelim arkadan ufak bi gaz acmayla aninda kacarsiniz sorun olmaz tabi eger dogru viteste iseniz. Neden cunku tek silindir oldugu icin alet, vites onemli torku belli devir araliklarinda verdigi icin oralarda seyretmek gerekiyor fazla baymamak lazim motoru. Kullandikca zaten alisilan seyler bunlar ben sadece fikir vermesi acisindan yaziyorum.

    Hiz konusunda ninjanin son hizi daha yuksektir yani 160km/s falan gorebilir tabi agirliginiza, yola falan bagli. Hondanin son hizi daha az ama torku yuksek oldugu icin esas sizin kullanacaginiz sehir ici hizlarda (60-100km/s arasi mesela) daha canlidir. Bu cok onemli bir etken bence.

    Ninjanin yesil rengi yakiyor ortaligi orasi oyle. Mesela onemli olan servis agidir. Mesela benim grenaj kirilmisti siparis verdiler tayvandan 2 hafta geldi ve takildi, kawanin da servis ve yedek parca sorunlari oldugunu duymustum. Bir de 250cc lerde ses aramayin ayrica oyle egzoz falan isine de girmeyin derim birakin ses cikmasin sorun degil yeter ki siz kullanmayi ogrenin, viraja girmeyi, durmayi (en onemlisi), trafikte konumlanmayi bunlar onemli birakin ses olmasin.

    Araba tecrubesi tabiki faydali olur ama motor kullanmak ayri bir dunya. Imkaniniz var ise egitim alin mutlaka. Gelin istanbula 300 tl ye falan hondanin guvenli surus 1 egitimini alin 2 gun boyunca. Motor neymis ne degilmis ogrenin. Egitim cok onemli ozellikle vurguluyorum duzgun bir yerlerden en az tam 1 gun olmak kosulu ile egitim alin. Sakaya gelmez bu motor ise 250cc deyip gecmeyin yanlislikla bir cukura girip yanlislikla gaz acarsaniz acemilikle tutamazsiniz motoru atar sizi uzerinizden o yuzden egitim mutlaka alin ve cok okuyun sabah aksam okuyun forumlarda bir suru forum blog var. Altin elbiseli adamin tum ogretici videolarini izleyin youtubedan.


    125cc nin neredeyse yari gucunde 250ccnin ve gorunus olarakta arka tekeri daha ince. Arka teker kalin olunca virajlarda kolaylik saglar ve frenleme iyilesir, dengesi daha iyi olur motorun. 250cc alirsaniz sikilmadan 20bin km falan yapabilirsiniz sizde ama 125cc belli bir sure sonra yetmemeye baslar. Ayrica 125cc otobanda falan biraz tehlike yaratabilir tabi sehiricinde de az yakar sorun cikarmaz. Mesela ben 250cc ile istanbuldan antalya yaptim bir arkadasla her hangi bir sorun cikmadi.

    Gelelim koruma isine, mutlaka kask, mont ve eldiven, dizlik lazim bunlar olmadan sakin ha sakin motora binmeyin. Yazin kavurucu sicagida olsa thsirtle falan sakin binmeyin. Eger butceniz var ise motosiklet pantolonu ve motosiklet botu da edinin. Eger kararli iseniz ilk once ekipman alin sonra geri kalan para ile sifir olmazda ikinci el bir cbr falan bakarsiniz. Ekipman paranizi ayirin ona gore butcenizi ayarlayin.
    Ekipman bu isin en onemli kurali, ekipmansiz motora binilmez bakkala bile gidilmez. Allah korusun herhangi bir kazada birseyde zarar goren malin yenisi alinir birseyler ayarlanir ama zarar goren uzuv geri gelmez. Parcalanan sinirler, kopan parmaklar, kirilan kemikler eskisi gibi olmaz. Bunlarda bu isin diger yuzu yazmak zorundayim. Kendinize motor uzerinde guvenmeyin hicbirzaman her zaman korkarak binin, her zaman kotuyu dusunun ama her aninda tadini cikarin boyle birsey motor kullanmak bir kere o seleyi oturdunuz mu bir daha gecmis olsun birakmaz adami





    Hocam gerçekten çok faydalı oldu bana bunlar.

    160 km/h Motosiklet ile ulaşacağımı sanmıyorum yani en azından tam olarak hakim olana kadar. o yüzden şuanlık tekrar honda kafama yattı gibi. Zaten genelde şehir içi yapacağım okula gidip geleceğim.

    bazen honda motorlarını görüyorum gaza basmasıyla tüm sokak inliyor nerdeyse hani 10 bin tl vermişken seside iyi olsun isterdim fakat sanırım benim gördüklerim 600 cc falan neyse varsın sesi olmasın sorun değil.

    burada eğitim alacağım biryer yok fakat ankarada yakın çevrede varsa gidebilirim hocam. birde ehliyet kurslarında eğitim vermiyorlarmı ? Bu küçük motorlarla racing motorlarının sürmesi aynı mı. Yani illaki farklılıklar vardır fakat küçük motorları süren bir kişi bu motoru kullanabilir mi ?

    Koruma içinse kask,mont,eldiven kesinlikle alacağım zaten fakat dizlik motosiklet pantolunu falan ,bot falan bunları düşünmemiştim. fakat fiyat makul ise onlarıda düşünebilirim yoksa biraz erteleyebilirim.

    Birde bu ilandakini beğendim sizce fiyat olarak falan nasıl. ?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-2013-cbr250r-1500km-de-147022890/detay

    Honda cbr 250 'ye max ne kadar para verilir ?

    Zaten 250cc icin 160km/s tehlikeli hizlar. Kitapciklarinda falan max. hiz 140km/s saat yazar. Ruzgarli havalarda falan 130-140km/s hizlardan sonra ufak ccler gezmeye baslar, tirlardan falan cok etkilenir otobanda. Onemli olan otobanda en azindan 100-130 km/s hizlari arasinda rahatla gidebilmenizdir.

    Evet senin o sesi olanlar ya ozel egzos taktiranlardir ya da 600 cc ve uzeri motordur ama bence egzoza 500-100 tl para bayailacagina git onun yerine motosiklet pantolonu ve botu al en basta. Motosiklet pantolonu ve botu en sonradan akla gelen ekipmanlardir ama en az bir kask ve eldiven kadar onemlidir. Cok farkli turleri var pantolonlarin normal kot pantolon gibi gozukenleri var mesela ama icinde korumalari var onlar biraz daha uygun fiyatli. Motosiklet magazalarinin sitelerinden arastirin feyizoglu, motomax, motoplus, motosikletim, anes falan dunya kadar site var.

    Bot neden onemli dersen, herhangi bir kazada en cok hasar goren yerlerden biri ayaklardir bilek kirilmasi, tendon yirtilmasi, parmaklar falan. bunlarin hepsini korur motosiklet botu ayrica motora hakimiyeti arttirir cunku bir ayaginizda arka fren digerinde vites var.

    Simdi tum ekipmanlari orta kararli birseyler alirsan 1300-1500 TLye tamamlayabilirsin. Kask, eldiven, mont, motosiklet pantolonu ve motosiklet botu.

    Ankarada 2 tane iyi egitim veren kurum var. ekside, Googleda aratin yorumlari falan okuyun.
    http://www.atom-karinca.com/
    http://www.motorokulu.com/

    Ehliyetiniz yok ise hemen basvurun 2-3 ay suruyor ehliyet isleri, parayi yatirana veriyorlar zaten ama beklemek gerekiyor iste. Ehliyet kurslarindaki hocalar genellikle kulaktan dolma bilgilerle ogretiyor bu isi profesyonel yapan kurum ve kisilerden almaya calisin derim. Biraz fazla para verin ama sonucta kendinize yatirim yapiyorsunuz paranin cok degeri olmamali.

    Simdi bu motor giris motoru biri 15-20 bin km kullandiktan sonra tarzinizi belirlersiniz. Ille racing kullaniyorum diye artik racing kullanicam diye birsey yok. Enduro, chopper, naked falan zamanla ogrenirsiniz ve hangisi hosunuza giderse o yolda devam edersiniz. O kucuk motorla racingleri surmek tabiki ayni degil racing motorlar (600cc ve uzeri) hata affetmeyen makineler, o yuzden baslangic motoru diye birsey var. Hatayi affedebilen gaz acmayi ogrenebilecegiz motorlardir 250cc ve asagisi. Insanlar ogresin kaza yapmadan sonra daha guclu makineleri kullanabilsin.
    Mesela buyuk cclere ornek vermesi acisindan videoyu izleyin; asagidaki eleman yine ucuz atlatmis, hersey deneyimle zamanla olacak merak etmeyin.\
    Dikkatli izleyin videoyu eleman sol ayagini yere basinca yanlislikla gaz verdigi bilegi donuyor hafiften, motor aninda ivmeleniyor ve ivmelendikce oturus pozisyonu duzgun olmadigi icin elemanin (dizleri ile motoru tutmuyor ayaklari peglerde degil) motor ivmelendikce gidonu daha siki kavriyor ve bilegi daha fazla donuyor ve daha fazla gaz aciyor ve sonrasi malum. Az deneyimli bir adam 600cc lik bir racing motorla farkinda olmadan yoldaki bir cukura girdiginde bile videodaki olay basina gelebilir o yuzden hersey zamanla deneyimle olacak. Mesela ben 20 bin km (2 senede) 250cc kullandim ama 2. motorumu 90-100 beygirlik bir motor dusunmuyorum cunku kullanamam daha o gucu kontrol edemem yeterli deneyimim yok. 650cc lik falan 50-70bg bir motor dusunuyorum. Onu da bir 20-30 bin kullandiktan sonra 1200cc lik falan motorlara gecerim diye dusunuyorum.




    2. el olarakta cbr 250nin sifiri 11 bin tl fakat sizin butceniz 10 bin falan yazmissiniz. o yuzden 7500-8500 TL arasinda bir motor bakin derim. Cunku geri kalan para ile ekipmanlari tamamlarsiniz.
    Olmasi gereken fiyatlarda bunlardir bana gore 2. elin. Sifirindan %20-25 farki olacak ki 2. el aldiginiza degsin yoksa arada 1000tl fark olunca sifiri ile 2. elle ugrasmaya degmez.
    2013 model olmaz da 2011-2012 model 10-20 bin km arasi olur. Eger bakimlari tam ise ve kazasi yok ise alinir ve 20-30 bin daha binilir sorun olmaz.
    Umarim faydali olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urunguu -- 12 Aralık 2013; 23:15:06 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: urunguu

    quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    quote:

    Orijinalden alıntı: urunguu

    quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    quote:

    Orijinalden alıntı: urunguu

    Yaklaşık 20 bin km Honda CBR 250 kullandım ve kışa girmeden sattım motorumu.
    İlk motorumdu ve başlangıç motoru olarak çok uygun bir motor.

    İlk zamanlarda 5000-6000 km dolmadan tam gaz açmamak lazım, 250cc diye düşünmeyin gazı açınca çok iyi uzuyor ve yeni başlayanlar için tehlikeli olabilir. Onun için size tavsiyem ilk 1000 km çok sakin kullanın, dönüşlere çalışın, frenlemeyi iyice oturtun. Her iki frenide hangi durumlarda nasıl kullanacağınızı test edin. Bol bol forumlarda falan okuyun yazıları. Viraj teknikleri, fren teknikleri falan.

    Ninjanın yetkili servisi ve yedek parçası hondaya göre zayıf. O yüzden bile Honda seçilmeli. Ayırca hondanın oturuşu daha kullanıcı dostu (touring tarzı racingden cok) ve şehir içi daha kıvrak motor. Sonuçta her ikisi de çok kaliteli ve birbirine yakın motorlar ama ben Honda tavsiye ederim. 2. eli de daha hareketli ve çabuk alınır ve satılır.

    Yakıt konusunda şehirlerarası 3lt/100 km yakar 100km civarı ortalama hızla falan takılırsanız. Şehiriçi sakin kullanımda 3,5lt/100km biraz agresifte 4lt/100km yakar. 4 litreden çok fazla yukarı cıkmaz tabi eğer dip gaz falan gitmezseniz. Zaten gitmeyin de motora iyice alışana kadar.

    Standart bakımları 80 lira civarı tutar. Sadece yağ-yağ filtresi değişimi, zincir temizleme, yağlama, hava filtresi falan. Esas para balatalar değişirse 150 lira civarı ön-arka balata toplamda. Orjinal lastikleri çok kötü onları değiştirmek lazım michelin pilot active olabilir mesela. Ya da 2. el alırsanız lastiklere mutlaka bakın eğer eski ve yıpranmış ise mutlaka değiştirin 500-600 lira masraftan kaçınmayın bir düşüp grenajları,sinyalleri falan kırarsanız o kadar masraf çıkar zaten. Zincir ve dişli takımı falan da 300 TL civarı olması lazım.

    Hocam çok sağolun uzun uzun yazmışsınız elleriniz dert görmesin çok iyi bir açıklama oldu benim için

    hocam ben öğrenciyim. okula hergün gidip gelmem zor oluyor biraz birikmiş param ve birazda babamın desteği ile 10 bin tl bütçe var şuanda. aslında motorda hız çok önemli değil benim için. Zaten motorla nerdeyse yeni tanışacağım en azından bir racing motorla. yüksek hızlara çıkacağımı sanmıyorum bulunduğum şehirde buna müsait değil zaten. Sadece istediğim ara sırada olsa hızlanmalarda beni üzmesin yakıt açısından iyi olursun. Birde en önemlisi görüntü olarak biraz daha heybetli ve sesi güzel olsun. bu açıdan 10 bin tl'ye en iyi motor hangisi onu seçmeye çalışıyorum. Aslına bakarsanız bende honda düşünüyorum fakat bir arkadaşın ninja tavsiyesi üzerine biraz araştırdım vs. görüntü olarak vs oda güzel tabiki diğer özelliklerini pek bilmiyorum. birde bu zamana kadar hep araba kullandım motora geçmem kolay olacak mı onuda bilmiyorum.

    Birde hocam Honda cbr 125 ile 250 arasında görüntü açısından fark var mı. İnternetten baktığım kadarıyla pek fark görünmüyor. Birde 125 cc ve 250cc arasından hangisini önerirsiniz.

    Rica ederim. Oncelikle hiz onemli degil demissiniz cok dogru bir yaklasim. Hiz zamanla kullandikca geliyor zaten kullandikca motorun cogu arabadan cok daha atak olacagini goreceksiniz. 0-100 u 8,5 saniye olmasi lazim. Internetten bakin bmwnin 1 serisinde 1600cc 136 bg 220 torklu benzinli aracin 0-100u 8,7 saniye.

    O yuzden iciniz rahat olsun sehirici trafikte falan 250cc hic uzmez sizi. Mesela bir taksi sikistirdi diyelim arkadan ufak bi gaz acmayla aninda kacarsiniz sorun olmaz tabi eger dogru viteste iseniz. Neden cunku tek silindir oldugu icin alet, vites onemli torku belli devir araliklarinda verdigi icin oralarda seyretmek gerekiyor fazla baymamak lazim motoru. Kullandikca zaten alisilan seyler bunlar ben sadece fikir vermesi acisindan yaziyorum.

    Hiz konusunda ninjanin son hizi daha yuksektir yani 160km/s falan gorebilir tabi agirliginiza, yola falan bagli. Hondanin son hizi daha az ama torku yuksek oldugu icin esas sizin kullanacaginiz sehir ici hizlarda (60-100km/s arasi mesela) daha canlidir. Bu cok onemli bir etken bence.

    Ninjanin yesil rengi yakiyor ortaligi orasi oyle. Mesela onemli olan servis agidir. Mesela benim grenaj kirilmisti siparis verdiler tayvandan 2 hafta geldi ve takildi, kawanin da servis ve yedek parca sorunlari oldugunu duymustum. Bir de 250cc lerde ses aramayin ayrica oyle egzoz falan isine de girmeyin derim birakin ses cikmasin sorun degil yeter ki siz kullanmayi ogrenin, viraja girmeyi, durmayi (en onemlisi), trafikte konumlanmayi bunlar onemli birakin ses olmasin.

    Araba tecrubesi tabiki faydali olur ama motor kullanmak ayri bir dunya. Imkaniniz var ise egitim alin mutlaka. Gelin istanbula 300 tl ye falan hondanin guvenli surus 1 egitimini alin 2 gun boyunca. Motor neymis ne degilmis ogrenin. Egitim cok onemli ozellikle vurguluyorum duzgun bir yerlerden en az tam 1 gun olmak kosulu ile egitim alin. Sakaya gelmez bu motor ise 250cc deyip gecmeyin yanlislikla bir cukura girip yanlislikla gaz acarsaniz acemilikle tutamazsiniz motoru atar sizi uzerinizden o yuzden egitim mutlaka alin ve cok okuyun sabah aksam okuyun forumlarda bir suru forum blog var. Altin elbiseli adamin tum ogretici videolarini izleyin youtubedan.


    125cc nin neredeyse yari gucunde 250ccnin ve gorunus olarakta arka tekeri daha ince. Arka teker kalin olunca virajlarda kolaylik saglar ve frenleme iyilesir, dengesi daha iyi olur motorun. 250cc alirsaniz sikilmadan 20bin km falan yapabilirsiniz sizde ama 125cc belli bir sure sonra yetmemeye baslar. Ayrica 125cc otobanda falan biraz tehlike yaratabilir tabi sehiricinde de az yakar sorun cikarmaz. Mesela ben 250cc ile istanbuldan antalya yaptim bir arkadasla her hangi bir sorun cikmadi.

    Gelelim koruma isine, mutlaka kask, mont ve eldiven, dizlik lazim bunlar olmadan sakin ha sakin motora binmeyin. Yazin kavurucu sicagida olsa thsirtle falan sakin binmeyin. Eger butceniz var ise motosiklet pantolonu ve motosiklet botu da edinin. Eger kararli iseniz ilk once ekipman alin sonra geri kalan para ile sifir olmazda ikinci el bir cbr falan bakarsiniz. Ekipman paranizi ayirin ona gore butcenizi ayarlayin.
    Ekipman bu isin en onemli kurali, ekipmansiz motora binilmez bakkala bile gidilmez. Allah korusun herhangi bir kazada birseyde zarar goren malin yenisi alinir birseyler ayarlanir ama zarar goren uzuv geri gelmez. Parcalanan sinirler, kopan parmaklar, kirilan kemikler eskisi gibi olmaz. Bunlarda bu isin diger yuzu yazmak zorundayim. Kendinize motor uzerinde guvenmeyin hicbirzaman her zaman korkarak binin, her zaman kotuyu dusunun ama her aninda tadini cikarin boyle birsey motor kullanmak bir kere o seleyi oturdunuz mu bir daha gecmis olsun birakmaz adami





    Hocam gerçekten çok faydalı oldu bana bunlar.

    160 km/h Motosiklet ile ulaşacağımı sanmıyorum yani en azından tam olarak hakim olana kadar. o yüzden şuanlık tekrar honda kafama yattı gibi. Zaten genelde şehir içi yapacağım okula gidip geleceğim.

    bazen honda motorlarını görüyorum gaza basmasıyla tüm sokak inliyor nerdeyse hani 10 bin tl vermişken seside iyi olsun isterdim fakat sanırım benim gördüklerim 600 cc falan neyse varsın sesi olmasın sorun değil.

    burada eğitim alacağım biryer yok fakat ankarada yakın çevrede varsa gidebilirim hocam. birde ehliyet kurslarında eğitim vermiyorlarmı ? Bu küçük motorlarla racing motorlarının sürmesi aynı mı. Yani illaki farklılıklar vardır fakat küçük motorları süren bir kişi bu motoru kullanabilir mi ?

    Koruma içinse kask,mont,eldiven kesinlikle alacağım zaten fakat dizlik motosiklet pantolunu falan ,bot falan bunları düşünmemiştim. fakat fiyat makul ise onlarıda düşünebilirim yoksa biraz erteleyebilirim.

    Birde bu ilandakini beğendim sizce fiyat olarak falan nasıl. ?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-2013-cbr250r-1500km-de-147022890/detay

    Honda cbr 250 'ye max ne kadar para verilir ?

    Zaten 250cc icin 160km/s tehlikeli hizlar. Kitapciklarinda falan max. hiz 140km/s saat yazar. Ruzgarli havalarda falan 130-140km/s hizlardan sonra ufak ccler gezmeye baslar, tirlardan falan cok etkilenir otobanda. Onemli olan otobanda en azindan 100-130 km/s hizlari arasinda rahatla gidebilmenizdir.

    Evet senin o sesi olanlar ya ozel egzos taktiranlardir ya da 600 cc ve uzeri motordur ama bence egzoza 500-100 tl para bayailacagina git onun yerine motosiklet pantolonu ve botu al en basta. Motosiklet pantolonu ve botu en sonradan akla gelen ekipmanlardir ama en az bir kask ve eldiven kadar onemlidir. Cok farkli turleri var pantolonlarin normal kot pantolon gibi gozukenleri var mesela ama icinde korumalari var onlar biraz daha uygun fiyatli. Motosiklet magazalarinin sitelerinden arastirin feyizoglu, motomax, motoplus, motosikletim, anes falan dunya kadar site var.

    Bot neden onemli dersen, herhangi bir kazada en cok hasar goren yerlerden biri ayaklardir bilek kirilmasi, tendon yirtilmasi, parmaklar falan. bunlarin hepsini korur motosiklet botu ayrica motora hakimiyeti arttirir cunku bir ayaginizda arka fren digerinde vites var.

    Simdi tum ekipmanlari orta kararli birseyler alirsan 1300-1500 TLye tamamlayabilirsin. Kask, eldiven, mont, motosiklet pantolonu ve motosiklet botu.

    Ankarada 2 tane iyi egitim veren kurum var. ekside, Googleda aratin yorumlari falan okuyun.
    http://www.atom-karinca.com/
    http://www.motorokulu.com/

    Ehliyetiniz yok ise hemen basvurun 2-3 ay suruyor ehliyet isleri, parayi yatirana veriyorlar zaten ama beklemek gerekiyor iste. Ehliyet kurslarindaki hocalar genellikle kulaktan dolma bilgilerle ogretiyor bu isi profesyonel yapan kurum ve kisilerden almaya calisin derim. Biraz fazla para verin ama sonucta kendinize yatirim yapiyorsunuz paranin cok degeri olmamali.

    Simdi bu motor giris motoru biri 15-20 bin km kullandiktan sonra tarzinizi belirlersiniz. Ille racing kullaniyorum diye artik racing kullanicam diye birsey yok. Enduro, chopper, naked falan zamanla ogrenirsiniz ve hangisi hosunuza giderse o yolda devam edersiniz. O kucuk motorla racingleri surmek tabiki ayni degil racing motorlar (600cc ve uzeri) hata affetmeyen makineler, o yuzden baslangic motoru diye birsey var. Hatayi affedebilen gaz acmayi ogrenebilecegiz motorlardir 250cc ve asagisi. Insanlar ogresin kaza yapmadan sonra daha guclu makineleri kullanabilsin.
    Mesela buyuk cclere ornek vermesi acisindan videoyu izleyin; asagidaki eleman yine ucuz atlatmis, hersey deneyimle zamanla olacak merak etmeyin.\
    Dikkatli izleyin videoyu eleman sol ayagini yere basinca yanlislikla gaz verdigi bilegi donuyor hafiften, motor aninda ivmeleniyor ve ivmelendikce oturus pozisyonu duzgun olmadigi icin elemanin (dizleri ile motoru tutmuyor ayaklari peglerde degil) motor ivmelendikce gidonu daha siki kavriyor ve bilegi daha fazla donuyor ve daha fazla gaz aciyor ve sonrasi malum. Az deneyimli bir adam 600cc lik bir racing motorla farkinda olmadan yoldaki bir cukura girdiginde bile videodaki olay basina gelebilir o yuzden hersey zamanla deneyimle olacak. Mesela ben 20 bin km (2 senede) 250cc kullandim ama 2. motorumu 90-100 beygirlik bir motor dusunmuyorum cunku kullanamam daha o gucu kontrol edemem yeterli deneyimim yok. 650cc lik falan 50-70bg bir motor dusunuyorum. Onu da bir 20-30 bin kullandiktan sonra 1200cc lik falan motorlara gecerim diye dusunuyorum.




    2. el olarakta cbr 250nin sifiri 11 bin tl fakat sizin butceniz 10 bin falan yazmissiniz. o yuzden 7500-8500 TL arasinda bir motor bakin derim. Cunku geri kalan para ile ekipmanlari tamamlarsiniz.
    Olmasi gereken fiyatlarda bunlardir bana gore 2. elin. Sifirindan %20-25 farki olacak ki 2. el aldiginiza degsin yoksa arada 1000tl fark olunca sifiri ile 2. elle ugrasmaya degmez.
    2013 model olmaz da 2011-2012 model 10-20 bin km arasi olur. Eger bakimlari tam ise ve kazasi yok ise alinir ve 20-30 bin daha binilir sorun olmaz.
    Umarim faydali olur.


    250 cc ver üzeri motosiklete yeltenmem şuan. dediğiniz gibi önce motoru tanıyım ileride nasip olursa ona göre motosiklet alırım.

    Videoyu izledim gerçekten gözümü korkutmadı değil. ne olursa olsun dediğiniz gibi önce ekipmanları tam olarak alıp sonra motosikleti alacağım
    Sorun olmazsa gerek motor alırken gerek motor aldıktan sonra tekrar soru sorarım size.
    Herşey için çok sağolun hocam.

    Edit:http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-daelim-omur-den-roadwin-250-r-2012-146786075/detay
    birde şimdilik son olarak bu motor hakkında düşünceleriniz neler ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcExpertt -- 12 Aralık 2013; 23:22:21 >




  • Tabi her zaman soru sorabilirsiniz faydali olmussa ne mutlu bana.

    Hic duymadigim bir marka servisi var mi, distrubutoru nasil, yedek parcasi nasil. Bunlar cok onemli motorda araba gibi her yerde tamir olmaz, her yerde parcasi bulunmaz.
    Boyle bilinmeyen markalari direk eleyin derim. Tamam sekil olabilir motorda ama yari yolda birakinca 2-3 ay binemeyince bir sebepten dolayi yemisim seklini.
    Bu iste belli markalar vardir onlardan sasmayin derim. 4 japon (kawasaki, honda, suzuki, yamaha). KTM (avusturya), Triumph(ingiliz),BMW(alman) vs... bunlar mesela.
    motosiklet.net e uye olun orayi takip edin. CBR250R ile de konu basligi var 900 sayfa yazi var a-zye ogrenirsiniz herseyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urunguu -- 12 Aralık 2013; 23:35:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: urunguu

    Tabi her zaman soru sorabilirsiniz faydali olmussa ne mutlu bana.

    Hic duymadigim bir marka servisi var mi, distrubutoru nasil, yedek parcasi nasil. Bunlar cok onemli motorda araba gibi her yerde tamir olmaz, her yerde parcasi bulunmaz.
    Boyle bilinmeyen markalari direk eleyin derim. Tamam sekil olabilir motorda ama yari yolda birakinca 2-3 ay binemeyince bir sebepten dolayi yemisim seklini.
    Bu iste belli markalar vardir onlardan sasmayin derim. 4 japon (kawasaki, honda, suzuki, yamaha). KTM (avusturya), Triumph(ingiliz),BMW(alman) vs... bunlar mesela.
    motosiklet.net e uye olun orayi takip edin. CBR250R ile de konu basligi var 900 sayfa yazi var a-zye ogrenirsiniz herseyi.

    Çok sağolun hocam dediklerinizi yapacağım. Bayağı yordum sizi elleriniz dert görmesin




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    quote:

    Orijinalden alıntı: urunguu

    Tabi her zaman soru sorabilirsiniz faydali olmussa ne mutlu bana.

    Hic duymadigim bir marka servisi var mi, distrubutoru nasil, yedek parcasi nasil. Bunlar cok onemli motorda araba gibi her yerde tamir olmaz, her yerde parcasi bulunmaz.
    Boyle bilinmeyen markalari direk eleyin derim. Tamam sekil olabilir motorda ama yari yolda birakinca 2-3 ay binemeyince bir sebepten dolayi yemisim seklini.
    Bu iste belli markalar vardir onlardan sasmayin derim. 4 japon (kawasaki, honda, suzuki, yamaha). KTM (avusturya), Triumph(ingiliz),BMW(alman) vs... bunlar mesela.
    motosiklet.net e uye olun orayi takip edin. CBR250R ile de konu basligi var 900 sayfa yazi var a-zye ogrenirsiniz herseyi.

    Çok sağolun hocam dediklerinizi yapacağım. Bayağı yordum sizi elleriniz dert görmesin

    Rica ederim. Son bir videoda paylasayim

    Cok komik ya bu video ama kamilin onde gideni. Motosiklette viraj almak arabaya benzemez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urunguu -- 12 Aralık 2013; 23:40:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: urunguu

    quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    quote:

    Orijinalden alıntı: urunguu

    Tabi her zaman soru sorabilirsiniz faydali olmussa ne mutlu bana.

    Hic duymadigim bir marka servisi var mi, distrubutoru nasil, yedek parcasi nasil. Bunlar cok onemli motorda araba gibi her yerde tamir olmaz, her yerde parcasi bulunmaz.
    Boyle bilinmeyen markalari direk eleyin derim. Tamam sekil olabilir motorda ama yari yolda birakinca 2-3 ay binemeyince bir sebepten dolayi yemisim seklini.
    Bu iste belli markalar vardir onlardan sasmayin derim. 4 japon (kawasaki, honda, suzuki, yamaha). KTM (avusturya), Triumph(ingiliz),BMW(alman) vs... bunlar mesela.
    motosiklet.net e uye olun orayi takip edin. CBR250R ile de konu basligi var 900 sayfa yazi var a-zye ogrenirsiniz herseyi.

    Çok sağolun hocam dediklerinizi yapacağım. Bayağı yordum sizi elleriniz dert görmesin

    Rica ederim. Son bir videoda paylasayim

    Cok komik ya bu video ama kamilin onde gideni. Motosiklette viraj almak arabaya benzemez.





    Motoru aldığımda sanırım fazla viraja girmem ben Yana yatarak dönüyorlar anlamıyorum nasıl düşmüyorlar. Ben yavaş yavaş dönerim sanırım 1 sene falan




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    quote:

    Orijinalden alıntı: urunguu

    quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    quote:

    Orijinalden alıntı: urunguu

    Tabi her zaman soru sorabilirsiniz faydali olmussa ne mutlu bana.

    Hic duymadigim bir marka servisi var mi, distrubutoru nasil, yedek parcasi nasil. Bunlar cok onemli motorda araba gibi her yerde tamir olmaz, her yerde parcasi bulunmaz.
    Boyle bilinmeyen markalari direk eleyin derim. Tamam sekil olabilir motorda ama yari yolda birakinca 2-3 ay binemeyince bir sebepten dolayi yemisim seklini.
    Bu iste belli markalar vardir onlardan sasmayin derim. 4 japon (kawasaki, honda, suzuki, yamaha). KTM (avusturya), Triumph(ingiliz),BMW(alman) vs... bunlar mesela.
    motosiklet.net e uye olun orayi takip edin. CBR250R ile de konu basligi var 900 sayfa yazi var a-zye ogrenirsiniz herseyi.

    Çok sağolun hocam dediklerinizi yapacağım. Bayağı yordum sizi elleriniz dert görmesin

    Rica ederim. Son bir videoda paylasayim

    Cok komik ya bu video ama kamilin onde gideni. Motosiklette viraj almak arabaya benzemez.





    Motoru aldığımda sanırım fazla viraja girmem ben Yana yatarak dönüyorlar anlamıyorum nasıl düşmüyorlar. Ben yavaş yavaş dönerim sanırım 1 sene falan

    Bu videolari paylasiyorum ki egitimin onemini kavrayin diye.
    Egitimsiz olmuyor bilincli motosiklet surmek hele turkiyede daha cok onem verilmesi lazim. Malum yollar, soforler, insanlar... (Devam etsem sabah olur)

    Son bir motorcu sozu ile kapatiyorum.
    Dusmemis motorcu yoktur henuz dusmemis motorcu vardir .




  • quote:

    Orijinalden alıntı: urunguu

    quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    quote:

    Orijinalden alıntı: urunguu

    quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    quote:

    Orijinalden alıntı: urunguu

    Tabi her zaman soru sorabilirsiniz faydali olmussa ne mutlu bana.

    Hic duymadigim bir marka servisi var mi, distrubutoru nasil, yedek parcasi nasil. Bunlar cok onemli motorda araba gibi her yerde tamir olmaz, her yerde parcasi bulunmaz.
    Boyle bilinmeyen markalari direk eleyin derim. Tamam sekil olabilir motorda ama yari yolda birakinca 2-3 ay binemeyince bir sebepten dolayi yemisim seklini.
    Bu iste belli markalar vardir onlardan sasmayin derim. 4 japon (kawasaki, honda, suzuki, yamaha). KTM (avusturya), Triumph(ingiliz),BMW(alman) vs... bunlar mesela.
    motosiklet.net e uye olun orayi takip edin. CBR250R ile de konu basligi var 900 sayfa yazi var a-zye ogrenirsiniz herseyi.

    Çok sağolun hocam dediklerinizi yapacağım. Bayağı yordum sizi elleriniz dert görmesin

    Rica ederim. Son bir videoda paylasayim

    Cok komik ya bu video ama kamilin onde gideni. Motosiklette viraj almak arabaya benzemez.





    Motoru aldığımda sanırım fazla viraja girmem ben Yana yatarak dönüyorlar anlamıyorum nasıl düşmüyorlar. Ben yavaş yavaş dönerim sanırım 1 sene falan

    Bu videolari paylasiyorum ki egitimin onemini kavrayin diye.
    Egitimsiz olmuyor bilincli motosiklet surmek hele turkiyede daha cok onem verilmesi lazim. Malum yollar, soforler, insanlar... (Devam etsem sabah olur)

    Son bir motorcu sozu ile kapatiyorum.
    Dusmemis motorcu yoktur henuz dusmemis motorcu vardir .


    Çok sağolun hocam iyi oldu paylaşmanız. Şimdi başka sitelerdende araştırıyorum videolar izliyorum. Herşey için çok sağolun




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    quote:

    Orijinalden alıntı: pr0gedys

    Sanırım ekipmanların yok önceliği ekipmana ver bilmediğini söylüyorsun 250 cc olsa bile dikkatli olunması gereken araçlar.

    Hocam ekipmanları alacağım. şimdilik eldiven,mont almayı düşünüyorum sizce yeterli olur mu ?

    Hepsini almalısın dizlikli pantolonlar var kot pantolon gibi görünen onlardan al düştüğün zaman ilk hasarı karşılayan yerdir pekcok düşüş pozisyonunda bacaklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pr0gedys

    quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    quote:

    Orijinalden alıntı: pr0gedys

    Sanırım ekipmanların yok önceliği ekipmana ver bilmediğini söylüyorsun 250 cc olsa bile dikkatli olunması gereken araçlar.

    Hocam ekipmanları alacağım. şimdilik eldiven,mont almayı düşünüyorum sizce yeterli olur mu ?

    Hepsini almalısın dizlikli pantolonlar var kot pantolon gibi görünen onlardan al düştüğün zaman ilk hasarı karşılayan yerdir pekcok düşüş pozisyonunda bacaklar.

    biyerde okumuştum yere ilk eller sonrada kafa çarpıyormuş diye. cbr 250 nin tek kötü yanı bence etrafta çok bulunması ve lastikleri bence.




  • Ben olsam kawasakiyi tercih ederdim çift silindir cbr den daha atak makınadır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    Merhaba arkadaşlar Motosiklet almak istiyorum aklımda şuan honda cbr 250 veya ninja 250 var. aslında tip olarak ninja 250 hoşuma gidiyor. Max bütçe 10 bin tl.
    Şunu belirleteyim fazla motosiklet kullanmadım. birkaç kere kullandım fakat büyük motor değildi. Alsam öğrenmem zor olur mu ?
    birde vergisi, Yakıtı vs nasıl olur. motorsiklet hakkında çok az bilgiye sahibim yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada öğrenciyim okula gidip gelmek için alacağım

    edit: Ninja 250r ikinci el fiyatlarına baktığımda 10bin tl civarında sıfır fiyatı 5000 euro. Hangisini almak daha mantıklı

    Dostum durumunu bilmiyorum. Ninja çift Şilindirli olduğu için çok yakar. 250cc lik bir motor Için Çift silindir gereksiz ama cbr hem tek silindir hem enjeksiyonlu. Yakıt olarak baya bi fark eder ayrıca arasında 3 bin TL gibi bir fark var. Bana sorarsan cbr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinar123


    quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    Merhaba arkadaşlar Motosiklet almak istiyorum aklımda şuan honda cbr 250 veya ninja 250 var. aslında tip olarak ninja 250 hoşuma gidiyor. Max bütçe 10 bin tl.
    Şunu belirleteyim fazla motosiklet kullanmadım. birkaç kere kullandım fakat büyük motor değildi. Alsam öğrenmem zor olur mu ?
    birde vergisi, Yakıtı vs nasıl olur. motorsiklet hakkında çok az bilgiye sahibim yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada öğrenciyim okula gidip gelmek için alacağım

    edit: Ninja 250r ikinci el fiyatlarına baktığımda 10bin tl civarında sıfır fiyatı 5000 euro. Hangisini almak daha mantıklı

    Dostum durumunu bilmiyorum. Ninja çift Şilindirli olduğu için çok yakar. 250cc lik bir motor Için Çift silindir gereksiz ama cbr hem tek silindir hem enjeksiyonlu. Yakıt olarak baya bi fark eder ayrıca arasında 3 bin TL gibi bir fark var. Bana sorarsan cbr

    Çok sağolun hocam bende cbr alacağım artık kesinleşti diyebilirim. Yılbaşında sizce fiyatları ucuzlar mı ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinar123


    quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    Merhaba arkadaşlar Motosiklet almak istiyorum aklımda şuan honda cbr 250 veya ninja 250 var. aslında tip olarak ninja 250 hoşuma gidiyor. Max bütçe 10 bin tl.
    Şunu belirleteyim fazla motosiklet kullanmadım. birkaç kere kullandım fakat büyük motor değildi. Alsam öğrenmem zor olur mu ?
    birde vergisi, Yakıtı vs nasıl olur. motorsiklet hakkında çok az bilgiye sahibim yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada öğrenciyim okula gidip gelmek için alacağım

    edit: Ninja 250r ikinci el fiyatlarına baktığımda 10bin tl civarında sıfır fiyatı 5000 euro. Hangisini almak daha mantıklı

    Dostum durumunu bilmiyorum. Ninja çift Şilindirli olduğu için çok yakar. 250cc lik bir motor Için Çift silindir gereksiz ama cbr hem tek silindir hem enjeksiyonlu. Yakıt olarak baya bi fark eder ayrıca arasında 3 bin TL gibi bir fark var. Bana sorarsan cbr

    Çok sağolun hocam bende cbr alacağım artık kesinleşti diyebilirim. Yılbaşında sizce fiyatları ucuzlar mı ?

    Honda fiyatları genelde hep aynıdır tâki yeni bir kasa çıkana kadar. Alacaksınız kış aylarında yani bu zamanlarda alabilirsiniz. Pazarlikta sünnetir diyelim ve seni Showroom a yollayalim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cinar123


    quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    quote:

    Orijinalden alıntı: cinar123


    quote:

    Orijinalden alıntı: pcexpertt

    Merhaba arkadaşlar Motosiklet almak istiyorum aklımda şuan honda cbr 250 veya ninja 250 var. aslında tip olarak ninja 250 hoşuma gidiyor. Max bütçe 10 bin tl.
    Şunu belirleteyim fazla motosiklet kullanmadım. birkaç kere kullandım fakat büyük motor değildi. Alsam öğrenmem zor olur mu ?
    birde vergisi, Yakıtı vs nasıl olur. motorsiklet hakkında çok az bilgiye sahibim yardımcı olursanız sevinirim. Bu arada öğrenciyim okula gidip gelmek için alacağım

    edit: Ninja 250r ikinci el fiyatlarına baktığımda 10bin tl civarında sıfır fiyatı 5000 euro. Hangisini almak daha mantıklı

    Dostum durumunu bilmiyorum. Ninja çift Şilindirli olduğu için çok yakar. 250cc lik bir motor Için Çift silindir gereksiz ama cbr hem tek silindir hem enjeksiyonlu. Yakıt olarak baya bi fark eder ayrıca arasında 3 bin TL gibi bir fark var. Bana sorarsan cbr

    Çok sağolun hocam bende cbr alacağım artık kesinleşti diyebilirim. Yılbaşında sizce fiyatları ucuzlar mı ?

    Honda fiyatları genelde hep aynıdır tâki yeni bir kasa çıkana kadar. Alacaksınız kış aylarında yani bu zamanlarda alabilirsiniz. Pazarlikta sünnetir diyelim ve seni Showroom a yollayalim :)

    Peki hocam gidelim görelim Çok sağolun




  • pcexpertt kullanıcısına yanıt
    Bence yaza kadar bekle alıp bu havalarda süremessin zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pr0gedys

    Bence yaza kadar bekle alıp bu havalarda süremessin zaten.

    Hocam kış aylarında daha ucuz olabilir diye düşünüyorum o yüzden yoksa bende 2-3 ay beklemek istiyorum aslında
  • pcexpertt kullanıcısına yanıt
    Hondanın piyasası fazla düşmez araştırın ama belli miktarda bi düşüklük varsa fiyatta kesinlikle güvendiğiniz bi ustaya gösterin. Temiz olması imkansız gibi bişeydir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.