Şimdi Ara

Honda city 2022 Önerir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
14.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sıfır Clio, i20 gibi arabalara yeticek bütçem var Bütçemi biraz aşıyor ama alabileceğim bir fiyatı var. Sizce b segmet hacthback almaktansa b sedan alınır mı?




  • İnce uzun yolda görünce gülme geliyor ama iyi araçtır fakat motor vergi olayı ve tüketim soru işareti
  • Fotoğraflardan daha iyi görünüp gerçekte kötü görünen nadir arabalardan. Proporaiyonlari çok garip. Bagaj ihtiyacı yoksa almazdım bunu sanırım.
  • Bagaj ihtiyacı ve illa sıfır olsun takıntısı varsa alınabilir onun dışında ikinci el c sedan tercih edilir bence(bagaj ihtiyacı sebebi ile)

  • İyiki sormuşum. Bütçeyi zorlamaya değmez ozaman. Bagajın önemi yok.

  • 2010 kasasını her hafta kullanıyorum ona göre berbat olmuş yan yana getirdik böyle bir şey olmaz zaten arkadan biraz kutuyu andırıyordu tam berbat olmuş eski kasa çok daha güzel görünüyor. 1.33lt motorun 1.5lt versiyonunu getirmişler yıllardır kullanılıyordu bu motor söylenilene göre o kasa ile 1.6civicten daha performaslıymış. bana sorarsanız o kasayı değil de düşük km 2011-12 model city'i tercih ederdim çünkü gerçekten güzel LPG takilmamissa performans güzel 160a kadar soluğu güzel sonrası hacimden dolayı bayıyor. vites atışları çok seri gaz pedalına tepkinize göre hızlı değişiyor 80de dip gaz yaparsanız 2sn sürmeden 5ten 2ye düşürüp hemen hızlanıyor. yakıt olarak şehir içi 7.5lt yakıyorum ben fakat şehir dışı tüketim bir hayli düşüyor kasmadan 3 kişi 100-120 5.0lt tutturmuştum hiç de dikkat etmedim sadece yola çıkarken sıfırlanmıştım tüketimi. ilk sahibiyiz bu arada şu an 114binde ne LPG değdi ne de bir tornavida üzerindeki bujiler bile daha değişmedi.. 50binde bir şanzıman yağı ve düzenli 10binde bakım harici masrafımız olmadı. yine de seçmek size kalmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 7 Mayıs 2023; 21:53:15 >




  • Cvt konforu, atmosferik sağlamlığı, ekonomisi için alınır tabii, neden alınmasın. Clio vs alacağıma bunu alırım. Executive donanım 567bin uygun bence.

    Tabii beklentiyi yükseltmemek lazım. Bu aracın hedef pazarı hindistan vs asya pazarı. Ucuz, vasat bir araç. İç hacim bagaj ve motor şanzıman çok iyi.
  • Dar ve sedan olunca garip duruyor araba ama B segment mecbur bu şekilde üretecekler sanırım


    İlk ciktiginda inceledi bir kaç kişi YouTubede full paketi gayet iyiydi kol dayama LED far bagaj kapağı içi kaplama vs ama torpido sert plastik idi :)


    Fiyatı ne bilmiyorum ama full paketi çoğu B segment olmayan özellikleri ile dolu gibi ve otomatik olması güzel

  • merhaba bende nisan ayında aldım sıfır olarak şu an 3600 km deyim evet dışarıdan ince yada dar gibi görünüyor ama içi gayet iyi hatta araştırırken megane a bile bindim şoför kolltuğunu kendime göre ayarlayıp arkaya geçerek denedim bir çok aracı açık ara bunda vardı diz mesafesi istanbul içi 7,5-8 litre gibi sakin kullanımda uzun yolda 70-130 km arası 5 litre 120-200 arası 5,5 litre yakıtı şu anda ha 120 den sonra biraz yol sesi alıyor içerisi bagaj bence güzel anahtarsız giriş,oto far,digital klima,sis farı falan var dolusunda zaten gelen 10 araçtan 8 i dolu paketmiş zaten 10000 tl gibi bir farkı vardı alırken motor olarak ben hyundai blu dan geçtim 1,4 benzinliden buda 1,5 ama sanki ondan 3 kat daha kuvvetli ve seri geldi bana cvt şanzıman var bunda yani hiç vuruntu his yok geçişlerde istanbul için dur kalklarda çok güzel bence sormak istediğiniz olursa bildiğim varsa cevaplarım.

  • mosasaurus kullanıcısına yanıt
    Aralık 2021'den beri kullanıyorum.Eski kasalarıyla kıyaslandığında bence en yakışıklısı yeni kasa.Yazın uzun yolda klima hep açık 5,9'a kadar düştüm.Kışın 5.5'a kadar düşer uzun yolda.Devirli karışık kullanımda 6,5'ta seyrediyor tüketimi.Diz mesafesi olarak bir C sedan gibi aşırı iyi.Boyum 1,87m arka koltuğa da benle yakın boyda biri rahat rahat oturabiliyor,fakat araç tavanı çok az alçak(arka tarafta).Uzun boy sebebiyle kafa tavana az da olsa değebilir.Şehir içinde CVT şanzıman gayet konforlu pratikte vites olmaması sebebiyle.Performans olarak bi tık geride olduğunu hissediyorsunuz(121 hp),keşke turbo olsaydı diyor insan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hit2934 -- 25 Ekim 2022; 5:56:49 >
  • hit2934 kullanıcısına yanıt
    yeni kasayı kullanmadım fakat 2010 kasa bence hoş duruşu güzel. performans normal hocam turbo dizelden geçiş yaptıysanız tatmin etmez atmosferik sonuçta. ama 100hp olanının bile tatminkar bir performansı var. ben Corolla hybrid kullanıyorum, 1.4t 140hp Astra j de kullanıyorum bana çok kötü gelmiyor bu aracın performansı. belki bizim araca LPG takılmamış diyedir. bu arada LPG bu araçları öldürüyor ama ben bu araca LPG takılması gerektiğini düşünmüyorum sakin kullanınca gerçekten az yakıyor uzun yolda hız sabitleyiciyi açınca tüketim oldukça düşüyor.
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt
    Türkiye’de fabrika çıkışı City’nin LPG’lisi yok.Zaten araç fazla yakmadığı için gerek de yok.
  • huduhudu H kullanıcısına yanıt
    Hocam selam, 3 aylık sıfır km City kullanıcısıyım. Önceki aracım 2008 model opel astaraydı.
    Honda City nin bence en önemli eksileri izolasyon, bagaj açma ve kapama problemi ile yan dikiz aynalarının ısıtmalı olmayışı.
    1) Izolasyon problemi ile ilgili herhangi bir şey yaptırdın mı aracına?
    2) Yan dikiz aynaları ısıtma yok, onunla ilgili bir çözüm arayışın oldu mu?
    3) Bagaj açma kapatma problemi ile ilgili birşey yaptın mı? (Bagaj yayı takmak gibi)
  • duemind kullanıcısına yanıt

    evet 3 üde vasat yok hayır hiç bir şey yapmadım bir tek renkli cam yaptırdım şimdide koltuk kaplama deri gibi düşünüyorum

  • huduhudu H kullanıcısına yanıt
    Kazasız Belasız kullanırsın inşallah.
    Ben bagaj yayı alıp takacağım, dikiz aynaları için de bir yol bulacağız artık.
  • amin cümlemize

  • Hiç kullanmadım ama dışardan kıç tarafı sanki özellikle çirkin olsun diye asimetrik yapılmış gibi bir hali var. Bagaj kısmı 5-10cm daha yüksek yapılsa resmen araç güzelleşecek.
    Bir önce ki kasa kesinlikle daha simetrik ve güzel.
  • Aracin altini yenide olsa bir Kontrol ettirin, korozyona karsi yeterli sift atilmamis olabilir.. 2016 Hoda City de ciddi cürümeler var.

    https://www.facebook.com/reel/1343178386259615
  • duemind kullanıcısına yanıt

    Hocam aracı bende 15 aydır kullanıyorum, yan dikiz ayna ısıtma olmayışı ve izolasyon eksikliğine ilave olarak arka davlumbazların olmayışı benimde çok canımı sıkıyor.

    Arka davlumbazlara ne yapabilirim düşüncesi ile internetten araştırma yaparak lastiği sökmek suretiyle ses izolasyon malzemesi ile kapladım. ilk kat olarak ağır bariyet üzerinde de 10mm lik ses yalıtım malzemesi kapladım. ve tekerden seken taş seslerini %90 oranda ortadan kaldırdım. hazır yapmışken bunu ön davlumbazları sökerek altına uyguladım.


    Hazır bu malzemelerle haşır neşir olmuşken kapılarada bu malzemeleri uygulamaya karar verdim ve işe başlayıp kapı içlerini sökerek dış saca ilk kat ağır bariyer üzerinede yine 5 veya 10mm lik izolasyon malzemesi yaptım. kapı iç pandizotunada yumurta akustik süngerden ilave ettim.

    bu işlem sonrası kapılara dışardan vurduğumda duvara vurur gibi tok bir ses vermeye başladı. kapıların kapanma tokluğu premium arabalarınki gibi oldu diyebilirim. ben bile o kadar tokluk beklemiyordum.

    Yol sesi olarak ise oldukça iyileşme olduğunu söyleyebilriim.


    Adım adım gidiyorum, sanırım bundan sonraki çalışmam yüksek devirde gelen motordan gelen anırma sesini azaltmak için ön yolcu ve sürücü ayak altı bölgesine aynı malzemeyi uygulamayı düşünüyorum. sonrada bagaja geçerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avantgarde80 -- 23 Mayıs 2023; 16:59:25 >




  • Avantgarde80 kullanıcısına yanıt
    Anirma birazda cvt kaynaklı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.