Şimdi Ara

Honda Civic Hybrid ilk 1000km tüketim sonuçları. (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
492
Cevap
7
Favori
252.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bwnim berak ettiğm Hybrid bir aracın kalkışına yardımcı olan elektrik motoru 3 sene sonrada aynı perfomans veriyormu ? yani aküler eskisi gibi güçlü itiş sağlıyormu ? eğer sağlamıyor ve her geçen gün de çekiş zayıflıyorsa biraz düşünmek lazım..

    Birde benim 5.2 V8 imden sonra sizin verdiğiniz 4.5 lt vs çok tuhafıma gidiyor :) bizde 17 lt yaptıkmı göbek atıyoruz da :)
  • arkadaşlar son zamanlardaki eğilim ve tv programları ile hybrid otomobil nedir diye bir bilgi edineyim dedim teşekkürler faydalı oldu.

    benimde maliyeci olarak bir katkım olsun isterim; biliyorsunuz ki onceden otomobil vergileri kg üzerinden alınıyordu şimdi ise motor hacmi ve yaşa bakılıyor tabi ne zaman çıkacagını bilmiyorum ama Ab standartları çercevesin de belkide 4-5 yıla kadar co2 salınımı yada co2 ve ses (gürültü) düzeyi dikkate alınarak bir vergilendirme sistemi gelecegi düşünülmekte. bilginize...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgao2000

    Bwnim berak ettiğm Hybrid bir aracın kalkışına yardımcı olan elektrik motoru 3 sene sonrada aynı perfomans veriyormu ? yani aküler eskisi gibi güçlü itiş sağlıyormu ? eğer sağlamıyor ve her geçen gün de çekiş zayıflıyorsa biraz düşünmek lazım..

    Birde benim 5.2 V8 imden sonra sizin verdiğiniz 4.5 lt vs çok tuhafıma gidiyor :) bizde 17 lt yaptıkmı göbek atıyoruz da :)



    Önümüzdeki ay tam 3 sene olacak aracı alalı, araç 95000 km oldu bile. Az yakınca çok geziyosunuz. :)
    Herhangi bir performans kaybı ya da yakıt tüketiminde artış yok. Ilk günkü gibi çalışıyor araba... :)
  • artıkın ful elektrikli arabalar çıktı, hybritrin ömrü başlamadan bitti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caucass

    artıkın ful elektrikli arabalar çıktı, hybritrin ömrü başlamadan bitti

    Hoort!

    Sayın @caucass,

    Şehir içi kullanacaksanız, her gün monoton bir şekilde belli saatlerde, belli yerlerden belli hızla geçiyorsanız, hayatınızda süprizlere yer yoksa tamam, sadece elektrikli bir araç işinizi rahatlıkla görebilir.

    Ama, 'evden çıktım işe gidiyorum' derken bir telefonla güzargah değiştirip farklı yerlere uğramak zorunda kalırsanız, terlersiniz; acaba akü yetecek mi, yolda kalır mıyım, hay şu arabayı almasaydım vs.

    Menzil artmadan elektrikli araç almak BENCE maceradan başka bir şey değil. Sadece elektrik enerjili araçların, menzil olayı çözülmedikçe hybrit araçların ömrü uzun olacaktır.

    Saygılar.




  • Arkadaşlar merhaba;
    Uzun süredir iş yoğunluğu nedeni ile foruma giremiyordum.
    Sıfır olarak aldığım 2007 model, düz vites, premium Civic sahibiyim.
    Arabamdan çok memnun olmakla birlikte eşimin de araba kullanmak istemesi fakat düz viteste özellikle kalkışlarda sorun yaşaması ve vites değiştirirken dikkatinin dağılması nedeni ile Civic'i satıp veya takasa verip OTOMATİK VİTES arabaya geçiş yapmayı düşünüyorum.
    Bir de çocuğun bakıcısını akşamları evine bıraktığım için HER GÜN 20 KM ALANYA'DA ŞEHİRİÇİ YOL yapıyorum.
    Ev kredisi ödediğimiz için araba değişikliğinde mümkünse cebimden hiç para çıkmasını istemiyorum.
    Lpg taktırma işini bir ara düşündüm fakat pek sıcak bakmıyorum.Dizel otomatik sedan arabaların 2.ellerine hem fiyat hem de sorunsuzluk açısından soğuk duruyorum.

    Anlattığım bu hususlara yönelik araştırma sırasında aklıma ISITMALI KOLTUK, 6'lı CD ÇALAR ve ELEKTRİKLİ KATLANAN YAN AYNALAR. VSA gibi ilave özellikleri olduğunu ve sakin kullanımda şehiriçi ve dışında dizel ve lpg'li araçlar kadar yakıt tükettiğini düşündüğüm CİVİC HYBRİD modeli geldi.(inşallah yanlış bilmiyorumdur)
    Özellikle sahibinden.com sitesinde yaptığım araştırma sırasında benim Civic ile hemen hemen aynı fiyata Hybrid Civic'ler olduğunu gördüm. (arabamın temizliği ve 45.000 km'de olması nedeni ile değerini 33.000 TL olarak düşünüyorum)

    örnek 1-http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-ilk-sahibinden-servis-bakimli-temiz-honda-civic-hybrid-75327835/detay/
    örnek 2-http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-ilk-sahibinden-otomatik-vites-2008-model-honda-civic-hybrid-74675494/detay/
    örnek 3-http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-honda-plaza-camkiran-dan-73930565/detay/

    Belki örnekteki arabaları satılığa çıkartan arkadaşlar da yazımı okuyacaktır fakat benim civic'i satıp örneklerdeki arabalardan birini alırsam akıllıca bir iş yapmış olur muyum.Yoksa "en iyi 2.el araba, sıfır alıp binmekte olduğun kendi arabandır" prensibini uygulayıp ev kredisi bitene kadar (2015 Mayıs) hiç araba değişikliğine girmeyeyim mi?
    Özellikle hybrid kullanan değerli arkadaşlardan bana tavsiyede bulunmalarını rica ediyorum.
    Selam ve saygılar...




  • hooort' :) hocam daha akıllıca bi seçim olsaydı sizinkiyle aynı fiyata vermezlerdi o hybridi. sizinkinden daha güçlü daha konforlu ve daha donanımlı bir araçtır o.lpg takılmadığı ve yakıt ekonomisi de asgari olduğu için sattıklarını düşünüyorum.öyle olunca benzine tamah,para da etmiyor.hybrid civic hondanın elinde patladı!
  • 2009 civic hybrid kullanan birisi olarak aracımdan çok ama çok memnunum..hybrid otomobil almanın amacı zaten yakıttan tasarruf sağlamak,görüntü olarak klasik honda çizgisinde bir model,donanım olarakta sanruf hariç elegance serisi ile aynı donanıma sahip...şehir içnde ortalama 20-25 kuruş gibi bir tüketimi olan bu araçların çokta tutmamasının nedeni bu teknolojinin yeterince tanınmıyor olması ve 1.4 motoru olabilir diye düşünüyorum
  • Honda hybrid sahibi arkadaşlar,
    Aşağıdaki internet sitesinde aracınızı daha ekonomik kullanmak için öneriler, teknikler var. İnceleyiniz. (HCH-II dedikleri şey honda civic hybrid, kısaltmaya bayılıyor bu amerikalılar)

    http://www.cleanmpg.com/forums/showthread.php?t=1306
    http://www.cleanmpg.com/forums/showthread.php?t=14295
    http://www.cleanmpg.com/forums/showthread.php?t=13754



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsanokur -- 18 Haziran 2012; 18:35:51 >




  • Bence araçlarını satıp normal benzinli alsınlar
    ülkemizde tutmadı hybritler, tutunacağıda yok sanırım
    kısa yoldan benzinli ve düp
  • Hybrit alıp almama konusuna verilecek en güzel cevap Honda bu arabayı üretmeye devam ediyormu etmiyormu sorusunun cevabıdır?
    Etmediğine göre sonuç başarısızdır ve almaya gerek yoktur!
  • 2011 yazında küçük bir avrupa turunda uğradığım Hollanda'daki kuzenim bu arabaya biniyordu, bizim çok ilgimizi çekti çünkü daha önce böyle bir arabadan haberimiz yoktu, alalı daha 1 yıl olmuştu, Hollanda'da hybrit araçlarda vergiyi sıfıra indirmişler ve ek olarak da 5 yıl başka bir vergiden de muafmış, kuzenimin söylediğine göre 12 bin euro kadar kazancımız var demişti ve araçtan da memnundu, hala sıfırının satıldığını söylemişti. Ben 1995'den beri dizel araç kullanıyorum, masraf çıkarttığı, bakımlarının çok pahalı olduğu gibi söylentilere yıllardır gülüyorum, eğer siz istediğiniz gibi rahat araba kullanmak isterseniz tabiki dizel araç çok ekonomik, örneğin ben 2005 model Megane 2 ile 1 depo yakıtla (kitabında 55 lt yazar ama 61 lt alır) 1525 km yaptım. Ancak hybrit araçlar vergi muafiyeti olursa şehir içi için tartışmasız en iyi seçenek olur. Bir de bu araçlar dizel araçlardan çok daha sessiz. Tam elektrikli araçlara gelince aylık 250 lira pil kirası düşünülürse araç özel kullanıcılarının %80'ine hitap etmeyecek çünkü birçok kişi zaten ayda 2 depo yakıt bitirmiyor ancak çok km yapan şirketler için eşsiz bir ekonomi sağlayacak bence.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serdar3121

    Hybrit alıp almama konusuna verilecek en güzel cevap Honda bu arabayı üretmeye devam ediyormu etmiyormu sorusunun cevabıdır?
    Etmediğine göre sonuç başarısızdır ve almaya gerek yoktur!

    Arkadaşım merhaba,

    Honda Civic sedan hybrid yeni kasa olarak üretilmekte ve Amerika ve Kanadada halen satılmaktadır:


    http://automobiles.honda.com/civic-hybrid/

    http://www.honda.ca/civic_hybrid

    Ayrıca hb araçların gözde olduğu Avrupada sedan versiyonun yerine satılmak üzere 2012 yılı için Civic hb modelinin de hybrid versiyonu üretimi üzerinde çalışıldığı belirtilmektedir:

    quote:

    Third generation (2011- )

    Main article: Honda Civic (ninth generation)
    The Civic Hybrid, launched in 2011 in the U.S. and Canada as a 2012 model year, has a larger 1.5-liter i-VTEC engine and a lithium-ion battery pack instead of nickel-metal hydride. The 2012 Civic Hybrid delivers a combined EPA rating of 44 mpg-US (5.3 L/100 km; 53 mpg-imp) for both city and highway driving cycle, an improvement from 40 to 43 mpg-US (5.9 to 5.5 L/100 km; 48 to 52 mpg-imp) city/highway for the previous model.[28]

    It comes with improved aerodynamics and Honda ECO Assist technology.[29] The ECO Assist technology is an information system to help the driver adopt a more fuel-efficient driving style,[30] and is proven to improve fuel economy by about 10% for Honda's hybrid vehicles in Japan.[31]

    The hatchback version of the Civic Hybrid is under development, said to be released in 2011 or 2012 to replace its sedan version in Europe.[32]



    http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_Civic_Hybrid


    Sonuç: Honda Civic Hybrid modelini halen üretmektedir.:)

    Hatta Honda firması hybrid teknolojisine yapmış olduğu yatırımı arttırmaktadır.

    Bu açıdan sonuç başarılıdır.:)

    http://world.honda.com/Hybrid/

    Alttaki linkte daha da fazla bilgi mevcuttur.

    http://world.honda.com/HybridWorld/index.html

    Çevreyi minimum düzeyde kirleten hybrid araçlara, ilk alımda ve kullanımda devlet desteğinin sağlanmadığı; "ne yapsak da vatandaşları biraz daha söğüşlesek" mantığı üzerine kurulu bir vergi sistemi yüzünden acaip bir pazar dinamiğine sahip olan ülkemizde bu araçların satılmıyor olması bu araçları başarısız kılmaz.

    Selamlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serdar3121

    Hybrit alıp almama konusuna verilecek en güzel cevap Honda bu arabayı üretmeye devam ediyormu etmiyormu sorusunun cevabıdır?
    Etmediğine göre sonuç başarısızdır ve almaya gerek yoktur!

    Birader araç üretiliyor hala avrupa'da amerika'da gayet de iyi satıyor, bizim gerizekalı türk honda getirtmiyor pahalı olacağı için ve fazla talep görmediği için. Üretildiğine göre de demek ki almak mantıklı.
  • Yalnız bir konu var ki, 100 km'de kaç litre yaktığı değil de, 1 depo benzinle ne kadar gittiğini yazabilir misiniz şu anda kullanıcısı varsa? Ben de 2009 1.4 hybrid civic araştırıyorum 2. el . Bir de depo kaç litre alıyor? Bizdeki 1.6 2009 civic sedan A/T, 45 litre alıyor 400 km gidebiliyoruz en fazla şehir içi.
  • dikkate değer bir ekonomisi yok
  • Bu hafta Amerikadaydım, şunu söyleyeyim biz burada hybridleri tartışırken Amerikalının sokakları Hybrid priuslar ile dolu, o kadar çok ki, neredeyse her sokakta bir iki tane var , ayrıca full elektrikli de bir hayli gördüm özellikle evlerin bahçelerinde şarj olurken, yani adamlar bu konuda almış yürümüş hele V8 6.000 CC lerin arasında bu kadar hybrid görmek beni şaşırttı açıkçası.
  • Eeeee ....
    orası Amerika...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaancan01

    Yalnız bir konu var ki, 100 km'de kaç litre yaktığı değil de, 1 depo benzinle ne kadar gittiğini yazabilir misiniz şu anda kullanıcısı varsa? Ben de 2009 1.4 hybrid civic araştırıyorum 2. el . Bir de depo kaç litre alıyor? Bizdeki 1.6 2009 civic sedan A/T, 45 litre alıyor 400 km gidebiliyoruz en fazla şehir içi.

    Ben de bir süredir Civic Hybrid araştırıyorum.
    Civicler hoşuma gidiyor ama benzinli almayı göze alamadım.
    Hybrid'e yöneldim onlarında yenisi yok Türkiye'de.
    Siz bakalı 1 ayı geçmiş bir sonuca vardınız mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caucass

    Eeeee ....
    orası Amerika...

    valla yasiniz basiniz nedir bilmiyorum ama yaptiginiz yorumlar sadece yorum sayisini arttirmak amacli olsa gerek. konunun hepsini okudum sizin yorumlariniz kadar sacma sapan yorum gormedim. insan bilmedigi yerde susmayi ogrenmeli bence.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.