Şimdi Ara

Honda CVT Şanzıman

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar. CVT şanzımanlı 2012 model Honda Jazz aracı kullanırken fark ettiğim bi durum hakkında fikrinizi istiyorum. Kullanırken karışıklık yaşamıyorum ama aklıma takıldı.

    Vites kolundaki düğmeye ayak frende değilken basılmıyor. Ancak bu durum sadece P de iken geçerli. D-N arasında ne o butona ne de frene basmaya gerek kalmadan geçiş yapıyor. Yine R'den N'ye herhangi bir şeye basmadan geçiyor ancak N'den R'ye geçmek için butona basmak gerekiyor.

    Aynı şekilde D'den S'ye geçerken de butona basılıyor, tam tersi durumda ise gerek yok.

    İlk kez otomatik araç kullandığım için soruyorum, ne butona ne frene basmadan geçtiği yerlerde bu şekilde kullanmak bir sorun oluşturur mu, yoksa bunlar sadece birkaç kolaylık esamesi mi?

    Son olarak ışıklara yaklaşırken rahatlıkla N'ye alabiliyorum ancak yüksek hızda da alınabiliyor mu? Bunu sadece meraktan soruyorum hiç denemedim.

    Teşekkürler.







  • sistem R ve S ye geçişlerin yanlışlıkla yapılmasını engelliyor demek ki, amaç budur. R geri vites ki yanlışlıkla atmak sıkıntı olur, S modu da çok yakacağı için yine sıkıntıdır diye düşünmüşler. ama boşa almak için tuşa basmana gerek yok istediğin zaman veya acil durumda hemen geçer demişler. mantıklı değil mi hocam ?

    ilk çalıştırmada P den D ye almak için de tuşa basmak gerekiyor normalde. ama yolda giderken veya duraklamalarda nasıl hatırlamıyorum. yokuş aşağı N ye almayı deniyorum bazen, 2-3 km yokuş oluyor Belende, ama tuş kısmını hatırlayamadım şimdi.
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Evet dedikleriniz mantıklı.

    Aracı P'den çıkarmak için tuşa kesin basmak gerekiyor, tuşa basmak için de frene basmak gerekiyor evet.

    Tuş önemli değil, demek ki yüksek hızda da alınabiliyormuş. Teşekkür ederim
  • Yazdığınız yazıyı dıkkatlıce okursanız aslında sizde neden tuşa basılarak vites değiştiğinizi anlayacaksınız. P konumu aracın park konumudur elınızın kolunuz deyip güvenli moddan vitese geçip aracın hareket etmesını önlemek amaçlı yapılmış bir güvenlik örneğidir. Bütün temel sebebi bu aslında
  • pek çok otomatik vitesli araçta bu böyledir zaten. d'den n'ye ya da r'den n'ye geçerken düğmeye basmak gerekmez direkt tık diye atarsınız.

    ama n'den ileri ya da geri vitese geçerken basmak lazım. bence bu bir güvenlik önlemi. n'ye atınca boşa geçiyor şanzıman sadece bir risk teşkil etmez, ama vitese alınca araba hareket edecek. bunu bir çocuğun kaşla göz arasında yapmaya çalışacağını varsaymış olabilirler.
  • Farklı fikirler varsa gelsin ama ben cevabımı aldım herkese teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.