Şimdi Ara

Honda Type-r ve motorsiklet kazası Altunizade (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
5.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • O type r yerinde 60 yaşında yaşlı biri de olabilirdi, arkadan o hızla gelen kalabalığa yer açmak için paniklemişte olabilirdi, aracı bozulmuş sağa çekmeye çalışıyor olabilirdi , sinyal hafif kusur. Type r trafik akış hızında, makas yok , hız yok, sağa hızlı geçiyor ve sinyal yok.

    Motorcular dakikalardır bir çok trafik kuralını ihlal ederek geliyorlar, makas var , aşırı yüksek hız var ,tehlikeli sürüş var , sinyal onlarda da yok, sağdan sollama var. Motorun Polo arkasından çıkıp kaza yaptığı yere gelmesi 3 saniye sürüyor. Bu kaza olmaması için araç sürücüsünün gözünü kırpmadan aynayı izlemesi gerekiyordu. Aynaya baktım, hızlı gelen motor grubunu gördüm, yol vermek için panikleyip sağa kaçtım, ben kaçana kadar yanıma gelmiş diyebilir. Kayda değer ceza alacağını sanmıyorum. Motorcu gence allah rahmet eylesin, Allah ailesine sabır versin zor gerçekten.

    Hayatınızı bu kadar ucuzlaştırmayın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Peki neden adam akıllı şeridinde gitmek yerine bir sağa bir sola geçiyor. ?
    Motor olması her yere girer çıkar anlamına mı geliyor ? Suç motorcunun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motorcu belki makas atıyor felan ama, ben arabanın zort diye sağa kırmasına takıldım, sanki bilerek yapmış gibi geldi bana.
    Öyle kırılır mı direksiyon şerit değiştirirken.Sinyal minyal de göremedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi researcher12 -- 23 Haziran 2019; 10:8:59 >
  • 4 te 3 motorcu, 4 te 1 de tayyarcı hatalı. Motorcular yolun ortasında bir araya gelip, hızlı şekilde trafik akan yolu panayır alanına çevirmişler. Garibim tayyarcı motorcularla gazlamamış bile. tek hatası; sağa kırarken kafasını omuzdan geriye çevirip yola bakmaması. Aslında orda gazlayan motorcuların alayı hatalı ve suçlu. Olan tayyarcıya oldu. Durduk yere bir canın gitmesine neden oldu. O vicdan azabıyla nasıl yaşayacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iquique -- 23 Haziran 2019; 10:14:26 >
  • Type-r ın sinyal vermeden şerit değiştirmesi tabii ki de hata. Fakat arkadan gelen zikzak çizen motorları görünce panikle sol şeriti boşaltmak istemiş de olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam zaten sol şeridi boşaltmaya çalışıyor, sağından araç geçersen olacağı budur.
    Gecenin karanlığında kör noktasında kalmış, birde dörtlüleri yakmış gidiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero-man -- 23 Haziran 2019; 10:22:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2017 yazıyor üst kısımda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SuperchargerrEgeaa S kullanıcısına yanıt
    Motorcu suçlu ama araç sahibi de suçlu sinyal neden vermiyor ve arkasına bakmıyor ben daima motorculara araba gibi davranırım gene takip mesafemi bırakırım yazık.

    Motorcular da dörtlüleri yakıp ha yol bizim istediğimiz gibi hareket ederiz havasındalar malesef burası türkiye onlarca acemi ve ehliyeti hak etmeyen insanlara ehliyet verilip trafiğe çıkarılmasını seyrediyoruz neyse ki yeni ehliyet alanlar biraz daha sıkı eğitimden geçiyorlar allahtan ciddi bir trafik denetlemesi yapılması gerekir.

    Geçende hastam vardı u dönüşü yapılmayak yoldan u dönüşü yaptım ve kırmızıda geçtim trafik polisi bir anda belirdi hemen aracından inip önüme geçti hemen sağa çektim haklısınız dedim özür dilerim yazın cezayı öderim dedim sizin de göreviniz dedim insanlık budur yoksa polise hır gür çıkaran kavga çıkaran insanlardan nefret ederim ve cezası ödedim ceza puanı da yedim bir daha da yapmadım.

    Daha ciddi bir yaptırımlar gerekiyor aslında adam alkollü araç kullanmaktan kaç kere ehliyeti kaptırıyor gene ehliyetsiz kullanmaya devam ediyor ve çevirmede ya kaçıyor plakaya yazdırıyor plaka sahibi de haberi yok .




  • sadece motorcu suçlu değil arkadaşlar. araç sürücüsüde suçlu ama malesef ülkemizde sinyal vermeme gibi bir saçmalık insanımızda mevcut.
    tabii sinyal verse bile bi anda yanınızdan motorcu geçebiliyor.

    birde arkadaşın kullandığı motorlar malesef kişiyi gaza getirebiliyor. birde arkadaş grubuyla sürüyorsa malesef kaçınılmaz bu tarz kazalar.

    Allah rahmet eylesin.
  • Motorcuların video çekmek için kaotik ortam yaratmaları çok tehlikeli, araç sürücüsünün aynalarına baktığını düşünüyorum ama saniyelik olaylar; dikize bakarsın yok, birde bakmışsın arka kör noktadan sağında bitivermiş.

    Evet eğitim şart ama motorucuların da altındakinin taşıt olduğunu bilmesi ve kurallara uyması şart. Daha hiç bir motorcunun trafikte nizami gittiğini görmedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İki makas atan araç birbiriyle çarpışmış. 50% binici dengeli ve tecrübeli olsaydı böyle bir duruma zaten girmezdi, hadi girse bile ters tarafa yatirmaya çalışması hayatini kurtarirdi


    Araçlardan biri motosiklet olduğu için sonuç ağır olmuş.

    Allah'tan rahmet diliyorum..

    Motora başlangıç 101
    kural 1:
    - araba gibi diğer araçların tampon v.b. pasif güvenliği vardır. Binici olarak alinacak riskleri en aza indirmek kendi sorumlulugunuzdur.
    Kural 2:
    2'den fazla motorlar grup sürüşüne girer, grup sürüşünde gereksiz serit değiştirilmez. Lider- wingman ve artçı koordinasyon ile binmelidir.
    Grup sürüşünde sürüşe baslamadan brifing verilerek başlangıç bitiş noktasi ve stratejisi tartışılmalıdır. Sürüş tecrübesi en az tecrübeli üyeye göre olmalidir.
    Grup sürüşü tum biniciler icin tecrübe ve sabır işidir.


    Edit:Buna ek olarak araç sürücüsü de belki daha çabuk fren yapip iyice sola yanaşabilseydi binici bir tik daha şanslı olabilirdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 23 Haziran 2019; 12:0:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • burada araç motoru görememiş olabilir zira motor hem araba gibi degil hem de çok fazla manevra yaptığından birden adamın yanında bitiyor. görememesi doğal.
    insan da biraz akıllı mantıklı olacak arkadaş. neyin tehlikeli neyin riskli olduğunu süzecek ona göre davranacak. ben motorcu olsam belli bir hızda, mümkün olduğunca az şerit değiştirerek ve hız kurallarına uyarak motoru kullanırım. türkiyede trafik motorlar için ekstra tehlikeli zaten. mutlu ve psikolojisi yerinde olan insan böyle motor kullanmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben daha motorunu bir taşıt olarak motorlu araç olarak görüp de şerit takip eden, ışıkta beklerken araç olarak şeridin ortasında duran motorcu görmedim.

    Yol benim değilse de şerit çizgileri benim şerit dışı yol kenarları benim diye düşünerek sürüyorlar. Işıkta beklerken arabamın yanında durup kaputa dayanan var, which I want to kick his head

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yolda gördügü tüm boş alanlari kendi alani zannedip sürekli sag sol yapan motorcu tayfasi var oldugu sürece ölen de cok olur yaralanan da
    suç motorcunun bence de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah rahmet eylesin, uzuv kopması var sanırım ilk yanına gidenlerin verdiği tepki bunu gösteriyor.. İki tarafta hatalı maalesef :/

    Ülke içler acısı bir duruma geldi, ne şöförü şöför ne insanı insan.. Cahilliğin, kanunsuzluğun bu kadar prim yaptığı bir zaman dilimi daha olmamıştı bu ülkede, ahlaki bir çöküş ve yok oluşun eşiğinde ülke.. Yazık çok yazık..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok dert edecek bir şey yok, bir apaçi daha gitmiş. Kazada ölenin başka apaçilik yaptığı videolar da var. Onları izleyince hak yerini bulmuş diyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bat-Man

    https://m.takvim.com.tr/yasam/2019/06/23/son-dakika-haberi-uskudarda-korkunc-kaza-otomobil-motosiklet-grubuna-daldi-1-olu-2-agir-yarali

    Allah rahmet eylesin.
    Habere bak , başlığa bak. Motorcuların tanıdığını var sanırım gazetede full otomobili suçlamışlar.. Kamera kaydı olmasa yolda kuzu gibi 50-60 km hızla giden motora bilinçli daldı diye herkes öyle bilecek.



    “otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolda ilerleyen bir motosiklet grubundaki Berkcan Karabulut'un kullandığı 34 FV 2892 plakalı motosiklete çarptı. Kontrolden çıkan otomobil, aynı gruptan 34 KK 833 plakalı motosiklete çarptıktan sonra bariyere vurarak durabildi.”

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • suç hem civic'te hem de motorcuda. ikisi de kurallara uymuyor. motorcu hatasının bedelini çok acı bir şekilde ödemiş Allah rahmet eylesin.
  • https://www.instagram.com/p/By2g7lDHOBl/
    trafikta böyle hareketler yapan birisi ölümü göze almıştır. zira bu hareketin verdiği mesaj "bakın ben ölümü bile göze alıyorum, çok cesurum"

    böyle bir video paylaşıp bundan faydalanıyorsan, sonucunu da göze alacaksın.
    darwin reyiz bir kere daha haklı çıktı.
  • Üzücü ama suç motor grubunda şerit tanımadan sağdan soldan her şeride dalmışlar.

    Ayrıca video yu çeken suçun büyük bölümüde sende bağıra bağıra sağdan soldan adamın yanına gelip gaza getiriyosun oda sen çekiyosun hava yapayım diye sağdan milleti geçmeye çalışıyo.

    Birbirinizi makas atarak gaza getirmeseniz motorsikleti araç gibi kullansanız bu kaza olmazdı.

    Arabanın suçu yok arkadan gelen grup dikiz aynasından kimbilir nasıl göründünüz biriniz sağdan biriniz ortadan.Gazlayan arkadaş araç için tam kör noktada ve aniden hızlanmış sürücü onu nasıl görecek..

    Video çeken ve diğerleri birbirinizi gaza getirmeseydiniz bu kaza olmazdı.Trafik terörü yarattıktan sonra ağlayıp sızlamanın alemi yok .

    Umarım herkes bu kazadan ders çıkarır olan gencecik bir cana oldu..
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.