Şimdi Ara

Honeywell T3R/T3/T3M Kullanıcıları Paylaşım Platformu (226. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.613
Cevap
108
Favori
196.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • oquzdag O kullanıcısına yanıt

    Salondaki 2 hattı tam kapat sonra sadece çeyrek tur aç, tabi epey bir beklemen lazım durumun ne olduğunu anlamak için. İşte bu nedenle yerden ısıtmada debimetreli kolloktör şart.

  • Çok övüldüğü için geçen yıl bir dünya para verip t3r oda termostatı aldım. Aldığım günden bugüne bir türlü konforlu ısınamadık. övülen termostat bu mu dedim. Bazen terletiyor bazen de üşütüyordu. Herhalde vücut ısım değişiyor o yüzden bana bir soğuk bir sıcak geliyor diye düşünmeye başladım. bazen de dairede çok ısı kaybına bağladım. yani sorunun kaynağını bir türlü bulamadım :)


    Geçenlerde annemlere boschun en ucuz on/off termostatını aldım. evin sıcaklığı o kadar güzeldiki. artık t3r'yi atıp boschunkini almaya karar vermiştim. kombim de vaillant eco tec intro. sonra forumda biraz araştırma yaptım. bir arkadaşın tavsiyesi ile kombinin servis menüsüne girip brölür ayarını 20'den 2'ye çektim. şu an ilk defa ev çok stabil ısınıyor. ayardan önce termostatı takip ettim. termostatın yak emrine kombinin bazen tepki vermediğini gördüm. yani sorun kombinin ayarlarındaymış. böyle sorunlar yaşayan arkadaşlar varsa buna da bakabilirler. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Dünya varmış :)





  • arasira kullanıcısına yanıt
    Brölür ayari derken kapandiktan sonra 20 dk sonra yansin ayarini 2 dk mi yaptiniz. Yoksa alev boyunu mu kistiniz o kismini acar misiniz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Termostat off yaptıktan sonra brolür ayarı ne fark eder? Gibi bir soru aklıma geldi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • oquzdag O kullanıcısına yanıt
    Acaba termostat ac emri vermesine ragmen kombi parametrelerinden dolayi kombi yan emrini yerine getirmiyor muydu?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • torato T kullanıcısına yanıt

    Forumdan bir arkadaş söyledi hocam ne işe yaradığını ben de bilmiyorum. Evde ısı kaybı biraz fazla termostat sık aralıklarla yanma emri gönderiyor. Fakat kombi devreye girmiyordu çoğu zaman. Tabi termostatın da öğrenme modu sapıtıyordu. 2dk.ya Çekince termpstata göre yanıyor kombi. Kombinin de tekrar yanma süresi ile ilgili bir ayarı var herhalde ben de tam bilmiyorum ama bunu yapınca sıcaklık dalgalanması olmadı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasira -- 19 Aralık 2023; 21:32:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • torato T kullanıcısına yanıt

    Brülör kitleme süresi diye bir ayar var, bu ayar çok uzun olursa termostat yan dese bile kombi yanmayabiliyor, bu özelliğin süresi ve aç/kapa termostat bağlı olduğunda çalışıp çalışmayacağı kombi yazılımı ile alakalı. Benim kombide termostat aç/kapa yaptığı zaman devre dışı kalıyor, ama eğer termostat sabah ortam sıcaklığı yükseltmeye programlandı ise ve ortam ısınmadığı için termostat yan dese bile kombi kendi max kazan değerini bulup kapandı ise benim kombi o süreyi bekliyor.

  • Herkese merhabalar, aranıza Eskişehirden t3r ile katılıyorum, petek ısıtmalı ve demirdöküm nitromix, 5 gün önce montajı yaptım ve yerini değiştirmiyorum, beklemedeyim, 4 günde optimizasyon oldu. tüketiml tam oturmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Hocam size birsey soracagim. Ben kombi parametre ayarlarindan alev boyunu otomatikten %50 ye aldim diyelim. Burada kombi en fazla %50 ye cikar sonra duruma gore alev boyunh kisar mi? Yoksa sabit hep % 59 alev boyu ile mi yanar?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 22 günlük ortalama 2,9m3 havalar güzel gidiyor izmirde.

  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    Hocam termostatı saatte 3 kere çalışssın diye ayarladım ama 3’ten fazla çalışıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi arkadaşlar benim kombi vitopend 100 ilk çalıştırma da sanki Alevi çok yüksek başlıyor ayrıca 6 1 standart ayarda kullanıyorum termostatı. 1 dk çalışıp duruyor ve bazen sık devreye giriyor kısa çalışıp kapatıyor. Sanki bu çalıştırmalarda çok gaz harcıyormuş gibi bir sonuç çıkarıyorum. Benle aynı kombiye sahip arkadaşlar çalışma oranını ne yaptı. Saatte 3 ve 2 dakikaya ayarlarsak tüketim azalmış olur mu. Birde geçen bir arkadaş yazmıştı sanırım benle aynı model kombi kullanıyordu. İlk başlangıçtaki alev ayarını kıstım diye yazılmıştı bende ki kombi de bu ayar nasıl yapılır. Özellikle aynı kombiyi kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2CR 3 ayarladığımda veya 1 ayarladığımda hiç böyle bir şey ile karşılaşmadım, ama ev ısınmıyor ise daha fazla yakma ihtiyacı hisetmiş olabilir, veya termostat 3 kez devreye giriyordur ama kombi kendi paramatreleri nedeni ile yanıp sönüyor olabilir.

  • torato T kullanıcısına yanıt

    En fazla %50 ye çıkar, hep %50 ile yanmaz, gerekiyor ise yine kendi parametrelerine göre alev boyunu kısar.

  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    Hocam hiçbirşey değişmedi 3’e aldığımda. Hatta kombi kapandıktan bir iki dakka sonra bile kombinin tekrar çalıştığını gördüm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.