Şimdi Ara

Honeywell T3R/T3/T3M Kullanıcıları Paylaşım Platformu (229. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.613
Cevap
109
Favori
196.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
22 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • haLiLx H kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba, hangi şehirdesiniz ? Bende baymak dolce vita almıştım 2-3 ay oldu, gelen servis garanti dışı kalır dedi. Gerçekten neye göre garantı dışı kalıyor diyorlar ilginç. Honeywell dışında termostat istemediğim içinde öyle kaldı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam servis geleceği zaman sökersin anlamazlar hatta geçen 3 senedir takılı cihaz bende servisi çağırdım cihazı sökmedim bakalım ne diyecekler diye birşey demediler. Doldurma musluğunu garanti kapsamında değişip gittiler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • t2r aldım alıcının üstündeki yeşil ışık bazen yanıyor bazen yanmıyor. yanmadığı zaman üstündeki düğmeye basınca yanmaya başlıyor ve kombi çalışıyor. bu ışıkla düğme ne işe yarar devamlı yanması gerekmiyor mu bağlantıyı gösterdiği için

  • Merhaba, t3M model termostat buldum, alınır mı acaba? T3R nin open therm olanı sanırım. Bir de sadece o.t varmış bu şekilde satın alınmış, kombi bağlantı modülü yokmuş, nasıl bağlanacak?
    Honeywell T3R/T3/T3M Kullanıcıları Paylaşım Platformu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi danielb2504 -- 24 Ocak 2024; 17:15:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • danielb2504 D kullanıcısına yanıt

    T3M kablosuz değil sanırım o nedenle röle kurusuna ihtiyaç duymuyor, direk kombiye kablo ile bağlanıyor

  • Herkese merhabalar yakın zamanda Honeywell kablosuz 2090 modelini kullanmaya başladım.honeywell termostanın eski aç kapa termostat ile arasında 1 1.5 derece kadar fark gösteriyor.Bu normal midir ?farklı bir ısı nem cihazı ile test ettim oda aç kapa termostat ile aynı gösteriyor ??
    Bir diğer konu bu termostatta öğrenme modu varmı acaba tıp teknolojisi var diye almıştım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel olarak öğrenme modlu akıllı kablosuz WiFi ile bağlanan termostat markaları ne var bilen var mı.

    Netatmo, honeywell arasında hangisi iyidir ? Honeywell de çok fazla model var. Anlaması güç

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Selamlar bende t3r termostat aldım. Fakat modülasyonlu mu almalıydım bilemedim. Birde baymak luna avant kombim var t3r yi nasıl montaj yapabiliriz yardımcımolan olursa sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honeywell T3R/T3/T3M Kullanıcıları Paylaşım Platformu
  • Merhaba arkadaşlar,
    Elektrik için N ve L olan kısmı kombi yanındaki şalter den alacağım, diğer kısım A ve B kombide klemens kısmına takacağım.
    Bağlantı doğru mu?
    Honeywell T3R/T3/T3M Kullanıcıları Paylaşım Platformu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • müzikadamı kullanıcısına yanıt

    Evet, N ve L 220 Volt besleme, A ve B kombi termostat girişine bağlanacak:


    Honeywell T3R/T3/T3M Kullanıcıları Paylaşım Platformu
  • Yoğuşmalı kombi kaç derece olmalı daire dubleks

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMC A kullanıcısına yanıt
    Yoğuşmalı kombilerde çok soğuklarda 55 derecede, bugünlerdeki gibi havalarda 51 derecede tutuyorum...
    Not : bu tamamen evinizin yalıtım & ısınma durumuna bağlıdır aslında...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Blc26 B kullanıcısına yanıt

    Hocam termostat taktıktan sonra 60 a aldım sanki aşağı derecelerde ev ılık kalıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Tamamen eve bağlı, yalıtım, petek metrajı gibi konular çok etkiliyor, Eskişehir gibi soğuk bir yerde bile bana 50 derece yetiyor, ama sıcak bir yerde bile 50 derecenin yetmediği olabiliyor. Yoğuşmalı kombide 55 derecenin pek üzerine çıkılması tavsiye edilmez, ancak ısınamıyorsanız mecburen 60 yapacaksınız.

  • Arkadaşlar selamlar baymak duotec compact 30 kw modelini yeni satin aldim.
    Kaliteli bir oda termostatı arayışındayım.
    Honeywell t3r veya t4r hangisini önerirsiniz.?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • silent_engineer S kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    T4R kullanmadım, T3R'yi birkaç haftadır kullanıyorum, tüketim olarak henüz bir değerlendirme yapma şansım olmadı ancak önceki kullandığım düşük hassasiyetli oda termostatına göre konfor olarak oldukça memnunum şu an için. Bahsedildiği gibi, oda sıcaklığını oldukça stabil tutuyor.


    İncelediyseniz iki model arasındaki fark, T4R'nin opentherm bağlantı desteği sunması.

    Opentherm desteği olan termostatlar (bu örnekte T4R) içerinin ısı ihtiyacına göre kombinin yanma derecesini kendisi ayarlıyor.

    Bu tür bir cihaz, örneğin dış sıcaklık düşük ve dolayısıyla ısı kaybının yüksek olduğu durumlarda içeriyi ısıtabilmek için kombiyi yüksek bir sıcaklıkta çalıştırıp içerisi ısınıp ısı ihtiyacı azaldığında ya da ısı kaybının fazla olmadığı sıcak havalarda kombiyi daha düşük derecede çalıştırabilirken T3R gibi on/off termostatlar ise kombinin çalışma sıcaklığına müdahale edemeyip sadece açma kapama yapabilmektedir. Bu durumda kombi sizin elle ayarladığınız sıcaklık derecesinde yanacaktır.


    Dediğim gibi, T4R gibi opentherm destekli bir termostat ile kullanım tecrübem olmadı ancak mantıksal olarak düşündüğümüzde, şöyle yorumluyorum:

    Eğer evinizin izolasyonu iyiyse ve kolay ısınan bir yerse bence T3R gibi on/off bir cihaz yeterli olacaktır.

    Ancak evinizin ısı kaybı yüksekse, örneğin ılık havalarda 45C petek sıcaklığı ile ev ısınabilirken soğuk günlerde ısınamıyor ve kombiden petek sıcaklığını arttırma (50-55C gibi) ihtiyacı hissediyorsanız T4R gibi opentherm destekli bir termostat kombinin yanma derecesine elle müdahale etme ihtiyacınızı ortadan kaldırabilir.


    Evinizin izolasyon durumunu göz önüne alarak bu kriterlere göre karar verebilirsiniz diye düşünüyorum.


    Tabii bu arada, termostatın (bu örnekte T4R) opentherm özelliğini kullanabilmeniz için kombinizin de opentherm desteğine sahip olması gerekir.

    Kombinizin kullanım kılavuzunun 21. sayfasında gördüğüm aşağıdaki figüre göre sanırım kombiniz opentherm bağlantı desteği sunuyor:

    Honeywell T3R/T3/T3M Kullanıcıları Paylaşım Platformu

    https://www.baymak.com.tr/media/4838/baymak-duotec-compact-premix-tam-yogusmali-kombi-kullanma-kilavuzu.pdf


    Tabii yine de kendinizin de kombi içerisinde gelen kullanım kılavuzundan ayrıca kontrol etmenizi, hatta bu yönde herhangi bir kısıtlama olup olmadığı konusunda nette bir araştırma yapmanızı öneririm. Örneğin ilgili bir forum sayfasında Daikin kombilerin yeni yazılımlı versiyonlarında opentherm desteğinin sadece Daikin markalı modülasyonlu termostatlar için sağlandığını, farklı marka termostatlar için opentherm desteğinin kaldırıldığını okumuştum. Doğruluk derecesini bilemiyorum elbette.

    Tabii bu noktada, cihazların özelliklerini incelediyseniz, T4R'nin opentherm bağlantıya ek olarak on/off bağlantı desteği de olduğunu yani iki türlü de kullanabileceğinizi görmüşsünüzdür.


    Seçim konusuna geri dönecek olursak, yukarıda saydığım noktalar dışında, seçim için fiyat ta önemli bir faktör, zira en son iki hafta kadar önce baktığımda T4R fiyatı T3R'nin neredeyse iki katı idi. Ben de soğuk havalarda düşük kombi yanma derecesiyle ev ısınmadığından öncelikle T4R almak istemiştim, ancak fırsatçı satıcılar kış dolayısıyla fiyatları oldukça arttırdıklarından, uzun süre bekleyip fiyat düşmeyince T3R fiyatı da artmadan onu alayım en iyisi diyerek T3R aldım. (T4R fiyatı yılbaşından sonraki dönemde sadece iki gün/kez 800 TL civarı düşmüştü, onun dışında tepede sabitti.) Bildiğiniz üzere son birkaç haftadır ülke genelinde havalar pek aşırı soğuk ta değil ancak hafif soğuk olan günlerde kombi derecesini 55C yapmıştım, T3R'yi bağladıktan bir iki gün sonra baktım, konfor anlamında memnunum, sıcaklığI 50C'ye indirdim. Şu an bu havalarda sıkıntı yok. Belki hava çok soğuyacak olursa sıcaklığı tekrar 55C'ye çıkarıp öyle de bırakabilirim. Zaten 50C ile evin ısınabildiği havalarda kombiyi 55C'de çalıştırmak ta, muhtemelen yanma süresi düşeceğinden, tüketimi aşırı etkilemeyebilir diye düşünüyorum. İç sıcaklığı da 23C olarak ayarladım, şu an bu pek soğuk geçmeyen Şubat ayı itibariyle önceki düşük hassasiyetli oda termostatının benzer hava koşullarındaki performansına göre oldukça memnunum diyebilirim.

    Ancak başta da bahsettiğim gibi, henüz tüketim açısından bir kıyaslama yapma şansım olmadı. Bu arada genel gözlemim, benim güncel kullanım koşullarımda T3R'nin standart ayarlarıyla yaklaşık 5 dak çalışıp 5 dak durması şeklinde. Ancak ısıtılan alan biraz büyük ve kuzey cephe, standart bir dairede muhtemelen yanma süresi daha kısa olabilir.


    Opentherm desteğinin aradaki yaklaşık 2000 TL farka değip değmeyeceğini bu çerçevede siz de evinizin durumuna göre değerlendirebilirsiniz diye düşünüyorum.

    Umarım memnun kalacağınız bir seçim yaparsınız. Alacağınız ürünün şimdiden hayırlı olması ve sağlık ve huzurla kullanmanız dileğiyle...


    Selamlar...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ispanak99 -- 21 Şubat 2024; 1:34:31 >




  • Ispanak99 I kullanıcısına yanıt
    Üstad aydınlatıcı cevabınız için çok teşekkür ederim. Evet evimde ısı kaybı çok fazla 4 cephe açık ve izolasyon yok hemde son kat.aciklamanizdan sonra Tercihimi honeywell t4r den yana kullanacağım.

    Tekrar Çok teşekkürler cevabınız için.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • silent_engineer S kullanıcısına yanıt

    Rica ederim hocam. Dediğim gibi, bu benim cihazların çalışma mantığını düşünerek yaptığım bir değerlendirme. Umarım pratikte yanıltıcı bir sonuç vermez. T4R tipi bir termostat ile pratik kullanım tecrübesi olan birinin belki farklı yorumları ya da ekleyeceği şeyler olabilir, bilemiyorum.


    Bu arada, bu açıklamaları yaparken referans aldığım kaynaklardan birini paylaşmakta belki fayda olabilir. Belki siz de ürünleri incelerken görmüşsünüzdür, Honeywell sitesinde listelenen satıcılardan birinin sitesinde T4R ile ilgili açıklama sayfasında opentherm destekli termostatların çalışma prensibi hakkında aynı yönde bir bilgi mevcut:


    Honeywell T3R/T3/T3M Kullanıcıları Paylaşım Platformu


    Honeywell T3R/T3/T3M Kullanıcıları Paylaşım Platformu
    Honeywell T3R/T3/T3M Kullanıcıları Paylaşım Platformuwww.irka.com.tr
    Honeywell Y4H910RF4072 Kablosuz Programlanabilir Oda Termostatı - T4R
    https://www.irka.com.tr/urun/honeywell-home-y4h910rf4072-kablosuz-programlanabilir-oda-termostati-t4r

    Açıklamalarımı buradan da teyit edebilirsiniz. Belki siz zaten bu bilgileri önceden biliyor da olabilirsiniz ancak yine de bu konuda sorusu olabilecek farklı kişiler için de paylaşmış olayım.


    Netice olarak, siz nihai değerlendirmenizi yaparsınız. Tekrardan, memnun olacağınız bir seçim yapmanızı dilerim.

    Selamlar...





  • Ispanak99 I kullanıcısına yanıt

    Bu arada, bahsettiğim Daikin kombi opentherm uyumu konusunda Honeywell müşteri destek biriminden maille bilgi istemiştim. Verdikleri cevabı da aşağıda paylaşayım:


    Honeywell T3R/T3/T3M Kullanıcıları Paylaşım Platformu
  • 
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.