Şimdi Ara

Hoparlörden Gelen Fıs Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Hoparlörlerimden gelen fıss diye bir ses var. Müzik çalmadığı ve ses yüksek olduğu zaman bariz bir şekilde duyulabiliyor.
    Sırf bu sesten dolayı hoparlör değiştirdim ama sonuç aynı.

    Ses girişinden olabileceğini düşündüm. Jakları çıkarttım sonuç değişmedi.
    Elektrikten olabileceğini düşündüm.evin farklı yerlerinde denedim. Sonuç değişmedi.

    Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.



  • arkadaşım hoparlörün yanında elektronik bir alet varmı wifi veya başka aletler??
    eğer var ise elektronik cihaz etkiler ..
  • Çok benzer bi sorun bende de var. Epey uzun yazıcam, şimdiden, kusura bakmayın. Ben laptop kullanıyorum ve kendi hoparlöründe hiç bir sorun yok. Ancak, bunun nedeni cidden sorunsuz olması mı, yoksa aslında onda da fıss sesi var da, sesin frekansı düşük olduğu için hoparlör sesi çıkaramıyor mu ya da çıkarıyor ama hoparlörün sesi nispeten az olduğu için duyulmuyor mu; bilmiyorum. Ancak kulaklık taktığımda sürekli bi fıss sesi var arka planda. Bazen, uzun süre, ses çıkaran bir şey yapmayınca ses kesiliyor ama ses çıkarma ihtimali olan(!) herhangi bi aksiyonda anında geri başlıyor. Mesela youtube'u mu açtım, bazen anında fıss sesi başlıyor; bazen ses hemen gelmiyor ama bi videoya tıkladığım an kaçınılmaz olarak başlıyor; videonun sesinden önce hafif bi patlama gibi fıss sesi başlıyor, ardından videonun sesi geliyor. Mesela facebook da bildirim mi gelecek, önce fıss sesi başlıyor (saliseler kadar kısa bi süre bu), ardından bildirim sesi geliyor.

    Durum da öyle karışık ki, sorunun tam kaynağını bulamıyorum. 1-2 gün içinde bir sürü şey değişti, haliyle hangi değişken buna neden oldu çözemedim. Win10'dan, win8.1 pro ya döndüm, temiz kurulum yaptım. (Daha önce win7 ultimate ve win8.1 pro kullanmıştım. Kısaca son win sürümlerinin hepsi daha önce denendi ama o zamanlar sorun var mıydı bilemiyorum. Çünkü, kulaklık ya yoktu ya da farklıydı, bozuktu vs) Aynı günler içinde, (eski kulak içi kulaklığım bozuldu diye) sipariş ettiğim yeni kulaklık çinden geldi, bi de ayrıca oyun için logitech g230 aldım. Önceki kulaklığı epey bi süre bozuk kullanmıştım, arızasından dolayı sesi çok kısıktı, haliyle bu sorun vardı da ben mi duymuyordum, yoksa sorun yok muydu bilemiyorum. Ayrıca yeni kulaklıklardan biri tek girişli, mikrofonlu kulaklık(eskisi de böyleydi); diğeri ise mic ve kulaklık girişi ayrı ayrı olan bi kulaklık. İkisi de (bu fıss sesi hariç) hem kulaklık, hem mic olarak sorunsuz çalışıyor. Sanırım sorun kulaklıklarda ya da kulaklıkların giriş türlerinde değil ama emin de olamıyorum. Ayrıca yenilerden, mikrofonlu olan kulaklığım, diğerinden daha yüksek bi sese sahip ve daha rahatsız edici seviyede fıss sesi veriyor. Bu da beni, "eskidende sorun vardı ama bozuk kulaklığın ses kısıklığından dolayı duymuyordum" fikrine itiyor. Şu da var ki, o kulaklık bozulmadan önce de böyle bi sorun hatırlamıyorum ama o ara win10 mu kullanıyordum, win8.1 mi onu da hatırlamıyorum.

    Durum böyle karmaşık olunca; sorun ses sürücüsünde mi, yoksa win8.1'de mi, veyahut win8.1'e yeni gelen bi güncellemede mi, yoksa kulaklıklarda mı bilemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 3 Ocak 2016; 17:21:06 >




  • Benim şöyle bir önerim var ses kablosu kasa metal bir yere değiyor mu kabloda deformasyona uğramış mı bu ses kartına kadar gider.Lakin bir arızam sa kablonun metal yere değmesin den parazit yapıyordu kablo yeniledim.Şikayet kalktı, sende de böyle olabilir eğer ses çipinde değilse...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede hep olmuştur çare sesi kısmak kullanmıyorken zaten pek yüksek ses açmıyorum sorun olmuyor.O fıss sesi başka bir elektronik aletten kaynaklanmıyor denedim.
  • Realtek audio hd ayarlarıyla oynama yapmışsın fabrika ayarlarını internetten bul
  • aygıt yöneticisinden via hd audio'yu devre dışı bıraktığım anda ses kesildi, tekrar etkinleştirdiğimdeyse bu kez fıss sesi değil, ince, kulak çınlaması gibi bir ses gelmeye başladı. kulaklığı çıkar-tak yaptım ama hala çınlama sesi geliyordu. ses çıkaracak herhangi bir şey yapınca ise tekrar fıss sesine döndü. artık ses aygıtlarının sürücülerinden yani via hd audio'dan kaynaklı olduğu kesin gibi bir şey, konuyu ilk açan arkadaş da bi denesin bence. şimdi sürücüyü silip baştan yükleyeceğim vs. bir şeyler yapacağım, sonucu yazarım.

    edit: sürücüyü kaldırınca sorun halloluyor ama hiç bir ses de gelmiyor tabii aygıt yöneticisinde "donanım değişikliklerini tara" diyerek windows'un otomatik bulmasını sağladığım sürücü de aynı sorunu çıkardı. sürücüyü komple kaldırıp, laptopı aldığım firmanın yayınladığı son sürümü indirip, kurdum. sorun devam etti. bende via'nın sitesinden son sürümü indirdim. birazdan onu deneyince ikinci bi edit eklerim. bu arada mikrofonlu kulaklığı taktığımda, mikrofon olarak, laptopın kendi mikrofonunu kullandığını, kulaklığınkinin devre dışı olduğunu tespit ettim.

    edit2: son sürüm sürücünün de bi hayrını görmedim desem yeridir tek değişen sesi tamamen kıstığımda bu fıss sesi de gidiyor. önceden de gidiyordu diye hatırlıyorum ama bugün denediğimde (ki bi çok işlem yapıldı sürücü kur/kaldır vs, yani yine ortalık karıştı) sesi tamamen kapatsam da fıss sesi gitmemişti. şimdi, en azından, ses gerektiren bişey yapmadığım esnada kulaklığı çıkarmaya üşenip, sesi kapatarak çözebileceğim yeniden gerçi zaten g230'da çok çok az bu sorun, dikkatimi çekmiyor, özellikle dikkat kesilerek farkediyorum desem yeri, diğer kulaklığı zaten telefon için aldığımıda düşünürsek çok da önemli bi problem değil benim için ama çözülse fena olmaz. ek not olarak; sürücü yüklenirken codec yüklenmesi esnasında ses bi kesiliyor, bi geliyor, bazen çınlamaya dönüyor. yani o codec kısmından bi şüpheleniyorum ama ne yapabilirim bilmiyorum.

    bu arada önemli bi uyarı da bulunayım. iki kulaklıkla sırayla deniyordum falan, mikrofonlu kulaklıkta iken acaba fıss sesi "mikrofonu dinle" özelliğinden falan mı, diye kontrol ettim, ondan değilmiş. yani mikrofonu dinle kapalı idi. o özelliği merak ettim, biraz kurcaladım. mikrofonu dinleyi açınca haliyle epey bi arka plan gürültüsü artışı oldu, sonra noise cancelling(gürültü engelleme) ile bunu hallettim falan, neyse; ben bu "mikrofonu dinle"yi kapatmayı unutup, noise cancelling açık ama echo cancelling(eko engelleme) kapalı olarak unutup, kulaklığı çıkarıverdim. bilgisayarın kendi hoplarlörü de son sesteymiş. amanın o nasıl bi eko, nasıl bi ses... yemin ediyorum korkudan bilgisayarı power tuşuna basılı tutarak kapattım adama kafayı yedirir, deney yapılsa 3 saatten sonra insanları delirttiği falan ispatlanır siz siz olun, mikrofonu dinle özelliğini kapatın, illa açacaksanız da hiç olmadı noise cancelling ve echo cancelling'i açın. bilgisayarı geri açtım, yine aynı ses, yine korkudan kapattım en son bi daha açtım ve açılır açılmaz hoparlörü mute'a aldım, ayarlara girip echo cancelling'le denedim, ve deli cesareti ile sesi açıp kontrol ettim, bi nebze katlanılır bi sese dönüşmüştü. neyse sonra komple kapadım mikrofonu dinleme özelliğini ve noise / echo cancelling özelliklerini ne olur ne olmaz diye açık bıraktım. amma da uzun oldu yine, kısacık başlamıştım yazmaya ama önemli yani, ben yandım, siz yanmayın. o ses nedir öyle yaa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snelius -- 4 Ocak 2016; 14:50:39 >




  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim. Gördüm ki benim gibi sorun yaşayan birçok kişi var.

    Hoparlörü Tv'nin yanında kullanıyorum ama şu testleri de yaptım.

    Hoparlörü hiçbir ses vericisine bağlamadan ve hiçbir elektronik cihazın bağlı olmadığı 3 farklı prizde denedim.

    Sonuç maalesef hep aynı oldu. Sesi ayarını yükselttiğimde sonuç değişmedi.

    Çözümü olan varsa yardımlarını bekliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.