Şimdi Ara

Hoparlörden Gelen Lanet Cızırtı Sesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
2
Favori
220.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt

    Evet hocam çok iyi özetlediniz. Bu Amfinin 5 V' u üzerindeki parazit direkt olarak amfi output' una "supply modulation" olarak biniyor. Anakartın iyi olması gerek galiba parazitsiz 5V vermesi için (keşke evimde osiloskop olsaydı da ölçebilseydim) (benimki giriş seviyesi b450 bir anakart - belki de anakartım sorunludur*-). Benim hoparlörün amfi'sinin girişindeki regulator kesinlikle berbat buna eminim (çok ucuz bir hoparlördü bir kaç sene evvel indirimde almıştım). Peki mesela bu pahalı "gaming" anakartları da aynı bu soruna sebep olur muydu ne düşünüyorsunuz ("cici-bici renk desen" dışında USB supllyları da daha stabil mi onlarda)?

    Bu parazitik frekansların işitilebilir frekanslarda olması da gerçekten sinir bozucu.




    belki de anakartım sorunludur*

    Eğer böyle bir durum var ise bu parazitik etkiler USB harddisklere de zarar vermez mi? Onlar da sanırım stabil bir voltaj istiyor, (çok hassas derecede motor hızının 5400 rpm olması gerek mesela); yoksa kendi içlerindeki regulatör yok ediyor mudur o parazitik voltajları?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDynamicRange -- 17 Ekim 2020; 2:38:55 >




  • 16 yıl önceki konuyu canlandırsam da eğer hoperlörlerin yakınında wifi modem varsa bu sinyaller cızırtıya neden olabiliyor. Benim başıma geldi başta birine de faydası olabilir diye yazıyorum.

  • İki gün önce Thonet Vander Laut 2+1 hoperlör aldım. Malzeme kalitesi sesi falan gayet güzel. Ancak bir cızırtı var ki beni deli etti. Pc kapalı iken cızırtı geliyor. Açıkken geliyor. Bluetooth ile telefona bağlıyken geliyor. Güç kablosunu değiştirdim. Kısasını taktım, uzununu bağladım yok. Elektriği uzatma kablo ile başka bir prizden getirdim yok. Burada yazılanları tek tek okudum ama pratik bir çözüm yok. Derken uyduların kablolarını kontrol etmek aklıma geldi. + ve - lerin yerlerini değiştirdim ve mutlu son. Cızırtı yok oldu. Neredeyse iade edecektim. Artı yerine eksiye bağlamak cızırtıya sebep oluyormuş. Sizlerle de paylaşmak istedim.

  • muzunman M kullanıcısına yanıt

    uydu dediğiniz hoparlar setinin hoparlörümü.? ona giden + - değiştirmekle hiçbirşey olmaz gene olacaktır.

  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    O kadar haklısın ki! Sorunu çözdüm sanmıştım. Aynen devam ediyor. Bende kelepçe ile uyduları masanın altına kelepçe yardımı ile sabitledim. Kendimden uzaklaştırmış oldum böylece. Artık duymuyorum masanın altında olduğu için. Kendimce böyle bir çözüm bulmuş oldum.

  • muzunman M kullanıcısına yanıt

    haklı ve banlı...

  • Olsun. Yine de haklı. Ama bu sorun hala devam ediyor. Uydular masanın altında olsa da odaya sessizlik hakim olduğunda bu cızırtı devam ediyor. Bu nasıl bir saçmalık? Kaliteli bir hoparlör olsa da 50 yıl öncesinin teknolojisi ile mi üretilmiş? İlla içini açıp devreleri mi değiştirmek gerekiyor? Bunu herkes yapamaz ki. Hem neden 1 haftalık hoparlörün içini açmak zorunda kalalım. İade etmek le de uğraşmak istemiyorum. Zaten bir hafta oldu geri alırlar mı bilmiyorum. Hepsiburada da olumsuz yorum yazdım bu ürün hakkında. Yayınlamadılar. Olumlu olunca anında yayına alıyorlar. İnsanlar satın almaya devam ediyor bu cızırtı fabrikasını.

  • muzunman M kullanıcısına yanıt

    Kablolara ekli manyetik filtreler oluyor, yuvarlak kabloyu saran. Eksikliği yaşanıyor olabilir. Farklı sinyal kaynakları etki altına alıyor da olabilir.

    Ne değiştirildiğinde düzelmişti detaylı resim verilse daha güzel sonuç çıkar.

  • O dediğiniz manyetik filtrelerden görmüştüm. Hatta evde de vardı. Ama çok daha kalın olan kablolar için yapılmış büyükçe bir kelepçe gibiydi. Bu incecik hoparlöre takmak mümkün değil diye düşündüm ve peşine düşmedim. Dün son kez farklı bir odada denedim ve yine cızırtı gelince iade ettim. Ürünün linkini burada paylaşıyorum. Güzel bir hoperör idi. Üzülerek iade etim. Samsung soundbar aldım. Konu benim için kapandı. Ama almayı düşünenler iyice düşünsün derim.


    https://www.hepsiburada.com/thonet-vander-laut-2-1-multimedya-340w-ahsap-bluetooth-surround-ses-sistemi-ve-subwoofer-p-HBV0000195NHY?magaza=Harcabitmez


    Thonet Vander Laut 2+1 Multimedya 340W Ahşap Bluetooth Surround Ses Sistemi ve Subwoofer





  • muzunman M kullanıcısına yanıt

    Can sağlığı, hayırlısı olsun.

    Ancak kablo filtreleri için kablo iç çapının kelepçeyi kaplaması mecburi eğil. Olsaydı deneyebilirdiniz.

    peki yeni üründe vaziyet nedir?

  • Biliyormusun bende senin mesajını okuduktan sonra pişman olmadım değil. Keşke deneseydim. Birini iade et yenisini al epey param ve zamanım gitti. Ama buna bir yandan da seviniyorum çok daha iyisine sahip oldum. Her ne kadar giriş seviyesi bir cihaz olsa da yeni soundbarım gayet güzel. Cızırdama vızırdama yok. Eskisinden de güzel. Daha güçlü ve sorunsuz. Bir sıkıntı olmaz ise yıllarca kullanırım diye düşünüyorum.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    usta bu formun yapısı gereği siyaset adamı bozuyor.

  • muzunman M kullanıcısına yanıt

    sorunun nedeni birçok şeye bağlı pcnin ses kartı hoparlör sistemi manyetik alan topraklama vsvs yeni aldığınız sistem muhtemelen ya optik bağlı yada bluetotladır.

  • Arabanın radyosunu açıyorum cızırtı geliyor ikiside aynı sebepten dolayı mı?

  • melo550 M kullanıcısına yanıt

    usb calarken cizirti oluyorsa, 4 hoparlördende motor devrine göre cizirti geliyorsa, teyp aküye eksi tam bağlı degildir veya filtresi zayıftır.

    radyi dinlerken devamlı hışır hışır radyo tam çekmiyor gibi ise anten sorununuz vardır veya teyp iyi degildir. yeni usb teypler boş teneke, genel sorun, anfide varsa radyo hepten gidiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar bende 1+1 mikado v11b model hoparlör var aux kablosu ile telefona bağlantı yaptığımda seste herhangi bişe yok fakat televizyona bağlantı yaptığımda hoparlörden cızırtı sesi geliyor ve ses açtığımda cızırtı seside yükseliyor lütfen yardımcı olur musunuz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet3131. A kullanıcısına yanıt

    televizyonda sorun var,


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hoparlörümü aux-tx-bt ile tv'ye bağladığımda cızırtı geliyordu. Sesi açtıkça cızırtı artıyor, düşürünce düşüyor, bağlantıdan kaynaklı sanırım. Şimdilik sorunu çözmek adına tv ses açıp hoparlörü kıstım.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.