Şimdi Ara

Hosting için yardım istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sorunum şu:

    Bir web sitesi açmayı planlıyoruz ve açmayı planladığımız sitenin başlangıç olarak ne kadar web alanı kapsayabileceğini bilmiyoruz.
    Anlatmaya çalışayım. Bir proje var aklımızda, tutar mı bilmiyorum ama en azından denemek istiyoruz. Sosyal paylaşım sitesi tarzında olacak. - Hemen hiç girme öyle işlere Facebook falan varken ne anlamı var gibi yorumlara girmeyin arkadaşlar amacımız Facebook'a kafa tutmak falan değil zaten. :) -
    Bu sitenin amacı çok daha farklı olacak ve çok büyük hedeflerimiz yok zaten. Türkiye sınırları içinde belirli küçük bir gruba hitap edecek bir sosyal paylaşım sitesi sadece.

    Başlangıç olarak siteyi kurabilmek ve test edebilmek için ne kadar web alanına ihtiyacımız olur acaba? Bu işi yapabilecek bilgiye az çok sahibiz ama daha önce deneyimimiz olmadığı için ne kadar web alanı ihtiyacımızı görür bilmiyoruz.







  • Merhaba

    Başlangıç için 250 MB alanlı bir host ile başlayabilirsiniz deneyerek gelişerek hosting paketinizi yükseltebilirsiniz.

    Sosyal bir platform için iyi özellikler gerekir fakat şuan bunu düşünmeniz için erken ufak bir paket ile başlayıp sonradan siteniz geliştiğinde ziyaretçi kazandığında paket değişimi yaparak hizmet almaya devam edebilirsiniz.

    Paket olarak tavsiye edebileceğimhttps://www.ozkula.com/linux-web-hosting-sayfasi.html sitesi olacaktır paketleri inceleyebilirsiniz.

    Sunucular SSD ve ivy yeni nesil işlemcili buda size daha hızlı web site ve kesintisiz hizmet sunar




  • Çok teşekkür ederim cevabınız için çok yardımcı oldunuz. Bir şey daha vardı. Almak istediğim bir domain var fakat daha önceden alınmış. Bunun süresinin dolup ne zaman satın alınabilir olacağını nasıl öğrenebilirim? WHOIS bilgilerinde son kullanma tarihi 28 Şubat 2014 yazıyor ama hala satın alınabilir değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oklukk

    Çok teşekkür ederim cevabınız için çok yardımcı oldunuz. Bir şey daha vardı. Almak istediğim bir domain var fakat daha önceden alınmış. Bunun süresinin dolup ne zaman satın alınabilir olacağını nasıl öğrenebilirim? WHOIS bilgilerinde son kullanma tarihi 28 Şubat 2014 yazıyor ama hala satın alınabilir değil.

    Alınan domain süresi bittikten sonra 3-4 ay sonra alabiliyorsunuz 3-4 ay boyunca kapalı ama sahibi tarafından alınabilir duruyor süresi bitip 3-4 ay sonra tamamen boşa düşüyor o zaman herkes tescil edebilir hale gelmekte
  • Çok da uzunmuş be.
    .net boşta fakat .com olmasını istiyordum. O zaman şu soruyu da sorayım size.
    Kurumsallaşma ihtimali de olan, sosyal paylaşım platformu tarzında, .com uzantılı bir site mi ziyaretçiye daha çekici gelir yoksa .net uzantılı mı? Ya da ziyaretçiye çekici gelmesinden ziyade hangisi olması gerekir? Böyle bir ayrım yapmalı mıyım yoksa uzantı o kadar da önemli değil midir?

    Dünyaca ünlü sosyal paylaşım platformlarıyla yarışmak olmadığını söyledim amacımın. Fakat onlar kadar da kaliteli bir site oluşturmak istiyorum. Bu web sitelerinin neredeyse hepsi .com uzantılı. Bu konuya çok takılmalı mıyım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oklukk -- 1 Mart 2014; 17:07:46 >
  • Şansımı kaybettim domain sahibi tekrar almış, 2015e kadar bekleyemeyeceğime göre .net uzantısını alacağım. :)
  • isim değiştirme imkanın varsa başka bir ismin com uzantılısını tercih et derim. ama yok illa bu olcak diyosan o zaman mecburen net alcaksın zaten
  • Arayışlardayım zaten, olmadı .net olacak, çok da takılmamak lazım aslında.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.