Şimdi Ara

Hostpot ağına giriş yapabilen router ya da extender.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
64
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, deprem bölgesinde görev yapmaktayım. Kaldığımız konteyner kentte Türk telekom'a ait ücretsiz wifi ağı var, kyk wifi sistemi gibi numaramızla giriş yapıp kullanıyoruz ve çekimi benim bulunduğum konteynera biraz zayıf geliyor. Kendi tplink routerımla bağlanmayı denedim fakat bir pop-up sayfası gelmediği için bağlantı sağlayamıyorum. Bu işlevi yerine getiren bir router, extender vb ürün var mıdır acaba? Yoksa da bu ağı sadece bilgisayar üzerinden değil de, tüm cihazlarımda nasıl kullanabilirim fikir verebilecek kişiler varsa sevinirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ağa katılan cihazlarınızda çerez kullanımı var. herkes kullanıcı adı ve şifre giriyor yani bir nevi hotspot ağına katılım söz konusu. bu durumda tek bir cihaz için login olma durumu söz konusudur.


    bu ağı sadece sana ait çok cihaz için nasıl paylaşırsın?


    ilk yöntem pc üzerinden ikinci bir usb wifi adaptör ile örneğin, https://connectify.me linkindeki gibi veya benzeri bir programı, o bahsettiğin ağa bağlı olan pc'de kurarak pc'den kendi diğer cihazlarına hotspot yayını yapacaksın. olur mu? olur. bloklanabilir misin? bunu ağ yöneticisine sormak lazım. mevcut ağı nasıl dizayn ettiler buna bakmak lazım. çok katı şartlar yok ise bağlanır. ayrıca kullanıcılara ait kota sınırı vardır diye düşünüyorum. kotayı aşarsan dikkati çekecektir. kotayı aşmasan bile sıkıntı yaşama ihtimalin de var.


    ikinci yöntem hotspot server ve hotspot kullanıcılarının eklenebildiği router olarak, mikrotik ürünler var. ucuz yollu outdoor bişi bulabilir misin bilmiyorum ama bu da tam olur diyemiyorum çünkü mevcut ağ sana ait olmadığı için sadece deneme durumun söz konusu olabilir. bu cihazda mevcut ağını bir hotspot server olarak router'a (senin kullanıcı adın ve şifre ile) ekledikten sonra bu server'a bağlanacak olan kullanıcı veya kullanıcılar için sana özel hotspot client ayarı yapılabilir. ip yapılandırması felan gerekecek.. bir de burada şöyle bir durum var. bu router sürekli ağa bağlı kalabileceği için dikkat çekebilir. sürekli bağlı kalsın diye bir şey düşünüyorsan bence bunu unut. hatta sen bu işi tamamen unut derim.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 21 Kasım 2023; 22:53:44 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.