Şimdi Ara

House of Marley EM-JH063-RA Rasta Over-Ear Kulaküstü kulaklık incelemesi ( 29$ )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • House of Marley EM-JH063-RA Rise Up Rasta Over-Ear Kulaküstü kulaklık incelemesi
    Kulaklığı, Marley’in resmi web adresi ve bir çok online alışveriş sitelerinde 149$ gibi bir fiyata sahip olmasının yanında Amazon’da Rasta modelinin 29$ fiyatında satışta olması ve bass ağırlıklık bir kulaküstü kulaklık arayışımın olduğu bir zaman dilimine denk gelmesiyle satın aldım. Kişisel bilgi, deneyimlerim ile yaptığım değerlendirmeyi burada anlatmaya çalışacağım.

     House of Marley EM-JH063-RA Rasta Over-Ear Kulaküstü kulaklık incelemesi ( 29$ )


    Kutu içeriği, tasarım;
    Klasik tasarım anlayışını koruyan Marley, kutunun arka yüzeyinde Bob Marley’in fotoğrafına her ürününde olduğu gibi Rasta modelinde de yer vermiş, sade hoş bir kutu tasarımı olmuş. Kutu içeriğinde çok şık kadife ye benzer bir yapıda çantası ile gelmesi, bu çanta gündelik olarakta kullanılır hissi veren cinsten duruyor.
    Marley kulaklıkları herzaman tasarımı ile ön plana çıkarken, bu modelde bu yönüyle fazlasıyla göz kamaştırıcı olmuş. Tamamen bez yapıda kaplanmış ve oldukça şık görüntüsünün yanında bu zenginliğin, kulaklığı birazda kaba hale getirdiğini söyleyebilsek de genel olarak oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Kulaklığın kafalık kordonu, düğmelerle motiflenmiş, kablo ve kulaklık ovallerinde klasik Marley renkleri olan yeşil,sarı ve kırmızı renkleri ile başarılı bir kombin uygulanmış. Kulaklık kablosunun kulaklıktan bir jak ile ayrılamıyor olması, bu denli güzel bir kulaklıkta büyük bir eksiklik olduğunu söyleyebiliriz. 3,5mm Jak “L” model ve altın kaplama olup, her iki tarafında da kırılmaları engelleyici önlem alınmış. Bu küçük ama kulaklıkdan ayrılmayan bir kablo için önemli bir detay.
    Kulaklığın silikonları deri yapıda değil, kolayca zarar görebilecek, çok basit tozu toprağı toplayan bir yapıda olması korkutsa da, ses izolasyonu muhteşem. Amfi ile kullanıp ses seviyesini çılgın seviyelere getirdiğinizde bile dışarıya sinek vızıltısı gibi bir sesten fazlası çıkmıyor. Kulaklığın kullanımında 1 saat üzerine çıkıldığında, benim sürekli olarak yaşadığım sorun olan konfor ve rahatlığını kaybettiği hissi oluşup, kulakta acıtmalara sebep olabiliyor.

    Teknik detay, ses karakteri;
    Kulaklık 50mm dinamik sürücülere sahip. Hernekadar araştırsam ve ürün elime geçtiğinde incelesemde çalıştığı frekans aralığı ve empedans bilgisine ulaşamadım. Dinamik sürücülerin hastalığı olan diafram ve kablo haşlanma sürecini burn-in ile aşarak, kulaklığı saatlerce bir çok farklı türde dinleme ve test etme imkanım oldu. Kulaklık genel olarak bass ağırlıklı, düşük frekanslara hitap eden bir karakteristik özelliğe sahip olduğunu söylerebiliriz.

    Tiz;

    Bass ve tizi tüm sıcaklığı ile hissetmek istiyorsanız çift diafram kulaklıklar şart..

    Bass karakterine sahip olan kulaklıklar için herhalde en çok merak edilen tiz performansıdır diye düşünüyorum. Tizler genelde bu tür kulaklıklarda ortadan kaybolur yada sönük kalırlar. Marley’in bu modelinde tizleri kaybetmesekte, basın en yoğun olduğu süreçte gayet rahat bir şekilde duyabilsekte, sıcak bir tonda alamıyoruz. Tizler bass ile gayet duyulabilir olup tatmin edici gibi dursa da, ses tonunun önü perdeli ve sıcak bir tonda alamıyorsunuz. Equalizer ile tizi daha da canlandırmaya çalıştığınızda sürücüler oldukça olumlu tepki verip tiz seviyesini başarılı bir şekilde yükseltsede bir AKG Y50 sıcaklığına ulaşamıyor, kulağınızı kaşındıramasanızda, iyi bir sonuş elde ediliyor. Bir diğer sevindirici tarafı sürücüler equalizere çok güzel tepki veriyor. Tizi köklesenizde, diğer tonlara bulaşması gibi bir sorun yaşamıyorsunuz. Bu durum ençok küçük tınılarda işe yarıyor. Flat ayarlarda, yüksek frekanslardaki küçük tınıları duyabilmek için konsantre olmanız gerekmekte çünkü bu sesleri oldukça eziyor. Equalizer ile tizi güçlendirildiğinde bu kötü durumu biraz da olsa telafi ediyor ancak, fazla değil. Tek bir kulaklıktan bass ve tizi tüm sıcaklığı ile hissetmek istiyorsanız çift diafram kulaklıkların tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

    Bass;

    Bass severlere müjde, titriyorsunuz!

    Bu kulaklıkta düşük frekanslar fazlasıyla ön planda. Bass karakteristiği taşıyan kulaklıklarda en çok dikkat ettiğim, bassın diğer frekanslarda olumsuz etkilere neden olucak etkileridir. Bu konuda Marley, gerçekten çok iyi iş çıkarmış diyebilirim. Kulaklık gümbür gümbür basları size tattırırken, diğer sesleri boğma etkisi kesinlikle yapmıyor, yüksek ses seviyelerinde basda hiçbir bozulmaya sebep olmuyor.
    Peki düşük frekanslardaki başarısı kusursuz mu? Değil, kimi basın gövdeli olması, yada dolgun olması şeklinde telaffuz ettiği bir eksikliğin varlığını bu kulaklıkta hissediyorum. Basslar çok hoş bir titreme ve hissedilir olsada tüm bütünlüğü ile düşük frekanslar kulağınıza saldırmıyor, “birşeyler eksik yahu” düşüncesini detaylıca kendinizi verdiğinizde hissediyorsunuz. Bu durumu fazla kafanıza takmayın, çünkü bu açığı kapatabilmek için kulaklık fiyatınızı oldukça yukarılara taşımanız gerektiğini düşünüyorum. “Olmadı şimdi bu eksiklik” diyebileceğiniz bir durum söz konusu değil. Genel olarak gayet başarılı.

    Genel ses kalitesi;
    Küçük bir eksi notuda buradan verelim. Ses fazlasıyla net ve temiz yalnız, flat deseniz değil, Hd ses kalitesi sıcaklığında deseniz o da değil, En doğru tabir; “flat ses kalitesinin bir tık üzeri sıcaklıkta” şeklindedir diye düşünüyorum. Hd ses sıcaklığı alamasanızda, kulaklığın hitap ettiği müzik türlerinde bu eksikliği aracayağınızı sanmıyorum.

    Amplifikatör Tepkisi;

    İşte bu! Daha çok titriyorsunuz!

    Fiio e11 taşınabilir kulaklık amfisi ile bir çok kulaklık kullandım. Bass seven biri olarak amfinin kendi bass özelliğini açıp yüksek ses seviyelerinde dinlemeye çalıştığımda kulakiçi kulaklıkların(bazı modeller) dışında aldığım sonuç; “bazırtt..buzurtt..bızırtt..” bass kalitesidir.

    Bu kulaklığı amfi ile kullanın! Fakat güzel bir amfi ile kullanın..

    Bu güne kadar bu amfinin gücüne dayanabilen en iyi kulaküstü kulaklığı kullandığımı söyleyebilirim. Titreşim seviyesini mütiş seviyelere çıkarıyor, bass kalitesini bozmuyor ve diğer frekanslara bu durumu kesinlikle olumsuz olarak yansıtmıyor. Bu durumda 50mm lik devasa sürücülerin etkisi büyük tabiki. Bass titreşimden ötürü kulaklıkdan rahatsız edici materyal titreşim sesi almıyorsunuz. Mükemmel keyifli birkaç müzik dinledikten sonra bas titreşiminden ötürü artık rahatsız olmaya başlayacağınız kesin ancak, bu kulaklıktan değil insan olduğunuzdan kaynaklanan bir problem olucaktır. Kulaklığın amfiye tepkisini gerçekten çok başarılı buldum ve çok beğendim yalnız, iyi bir amfi ile kullanmanızı tavsiye ederim. Brainwavz 001 gibi giriş seviyesi bir amfi ile kullanmak isterseniz kulaklıktan nefret edebilirsiniz. Ben denedim, yüksek ses seviyelerinde bas bozuk, ses bozuk!

    Sonuç olarak kısa bir değerlendirme daha yapacak olursam; Enstrüman ağırlıklı müzik türlerinde sizi utandırmasa da, alıp uzaklara götürecek bir kalite de beklemeyin. Rap, pop ve benzeri müzik türlerinde özellikle de bir amfi ile kullanırsanız mükemmel hazlar yaşatacağı kesin. 149$, hatta bazı modelleri (Denim) 200$ fiyatını hak eden bir kulaklık mı? Kesinlikle değil ancak, 29$ a alınabiliyor mu? Bu fiyata, aynı karakter söz konusu olduğunda daha iyisini bulabileceğinizi sanmıyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Okuduğunuz için teşekkür ederim.


    Youtube inceleme;

    https://www.youtube.com/watch?v=OH6LDPz4EpU

    Ürünü temin edebileceğiniz amazon linki;
    https://www.amazon.com/gp/product/B009NS7AE4/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zambidis -- 23 Ağustos 2016; 11:09:03 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.