Şimdi Ara

HP 15-BC202NT 1DN08EA i5-7300HQ 12GB 1TB 4GB GTX1050 15.6 FreeDOS ( ANA KONU ) *KULLANICILAR KULÜBÜ* (57. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.796
Cevap
23
Favori
110.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 17 inçte throthle var hocam 15 de yok
  • Turbo Boost demek istedim hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En az 30 dk oynadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Hocam sıcaklıgı keske aidadan gösterseydiniz maks kaça çıkmış görebilirdik speccy anlık değer gösteriyor. Mesela 5 sn önce 80di şimdi 75 gibi.
  • hasobilo H kullanıcısına yanıt
    İlkinde kendim götürdüm ve gidip geri aldım, ikincide hp eve kurye gönderdi (UPS) ve kargoyla geri gönderdi. İntegrayla uğraşmadım hiç.
  • hocam aidatada orda gösteriyor en yüksek 74 derece gösteriyor . Speccy de çok şaşmaz hocam anlık ölçüyor 1 derece bile zor oynar .
  • Hocam testler için ellerinize sağlık.Classy hocamla kafamızda tek bir soru kaldı karar için.Oda Arthur hocam demişki hiçbir oyun vs %100 cpu yemediği için sorun yok demiş ve ayrıca sadece cpu %100 olduğunda işlemci kendini kısmış.Onun dışında ise o gta 5 vs görüldüğü gibi gayet düşük sıcaklıklarda oynanmış.Şimdi size ortak sorum Arthur hocamda GTA 5 cpu kullanımı %50 en fazla 70-80'ken breniac hocamda nasıl %100 oldu ?

    Şimdiden teşekkürler..
  • Bir kaç sayfa önce bunun cevabını arkadaş vermiş aslında, ayarlarda farklılık olduğu için artan fps yegöre işlemcinin yükü artmış olabilir . Bende şu an high ayarlarda gta 5 oynuyorum %80 kullanumlara kadar çıkıyor . Oyunda ortam farklılıklarından ve gece gündüz olayından bile işlemci kullanımı fark edebilir ama %100 kullanım hiç görmedim bende 2 saate yakın oynadım .
  • Hocam o zaman ben son soruyu sorup kapatıyorum konuyu.

    - Arthur hocam yani o zaman kısaca şey diyebilirmiyiz anladığım kadarıyla.İşlemci kısma olayı anladığım kadarıyla sadece %100 cpu'da oluyor.%99 bile değil %100.Onun dışında hep turbo boost devrede ve 3.50 oluyor hız doğrumudur ?

    Kısacası siz o tüm battlefield 1 , gta 5 gibi ağır oyunların tamamında o düşük ısı değerlerini işlemcide en ufak kısma bile yapmadan aldınız anladığım kadarıyla.Eğer öyleyse kararımı verdim tamamen daha fazlada kurcalamaya gerek yok.Notebookcheck yaptığı incelemede işlemciden kısıyor derkende demekki %100'de kıstığı için 99'daki durumu göremedi

    Ha bide hocam 2. olarak şimdi aklıma geldi bir önceki sayfada 60 derecede koruma vs dediniz o sadece programla ilgili demi normal zamanda değil ?




  • Aynen öyle amaişlemci %100 yük almadığı sürece kısmıyor . Şu anki tespitim öyle . Notebookcheck ne yapıyor bilmiyorum . Veriyor voltajı haliyle işlemci kısıyor kendini . Ha bu tür %100 işlem gücü isteyen işler yapıyorsanız şimdilik bu bilgisayar canınızı sıkabilir Şu an aklıma gelen render işlemi %100 işlemci isteyen bir durum . Ama muhakkak düzeltilecektir diye düşünüyorum .

    Ynen programla ilgili normal zamanda sürekli işlemci zorlanmadığı için kısmıyor kendini ama program sürekli tam güçte çalıştırmaya çalıştığı için kısıyor . Valla benimde kafam karıştı ne oluyor ne bitiyor toparlayamadım . Yanlış bilgi vermekte istemiyorum emin olamadım. Yarın hp ile bir görüşeyim durum daha netlik kazanacaktır .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARTHUR. -- 19 Nisan 2017; 21:33:35 >
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Pavilion 17t'deki stres testimiz ilginç sonuçlar verdi. Bunun nedeni, ilk CPU stres testimiz, sıcaklık veya güç tüketimine bakılmaksızın herhangi bir belirti vermeden saat hızlarının kalıcı olarak azaltılmasını gösteriyor gibi görünüyordu. 2.8 GHz işaretinde başlayıp 2.58 GHz'e düşmeden 2.41 GHz'e kadar düşen frekanslara tanık olduk. Tüm bu süre boyunca, sıcaklıklar 55 °C'de kararlıydı ve bu da bu yanlış davranışın sıcaklıkla hiçbir ilgisi olmadığını kanıtladı. Tuhaf bir şekilde, bununla birlikte, kombine stres testimiz sırasında saat hızlarının kendiliğinden bu noktanın ötesine geçtiğini fark ettik. Şu anda, dört çekirdekte 3.4 GHz kararlı frekansları ve 72 ° C sıcaklıkta hala mükemmel kabul edilebilir bir CPU stres testi gerçekleştirmeye karar verdik.

    Burada herhangi bir belirti vermeden diyor hocam neyden kaynaklandığını bilemiyorlar tahmin olarak baska bir paragrafta driver uyusmazlıgı yada bios sorunu olabilir demişler.




  • onlar test yaparken muhtemelen eski bios vardı odan sonra bir bios çıktı benimki guncel ama duzeltme yok . Yarın görüşeceğim bakalım ne diyecekler .bios ile çözülür
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _CLasSy_

    17 inçte throthle var hocam 15 de yok

    throthle nedir hocam cahilliğimi mazur görün.
  • İslemci frekans kisiyormus yukarda attigim uzun paragrafi okuyun hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende işlemci %100 anlık olarak görüyor yani %40 ile %100 arasında gidip geliyor kullanım işlemci kısma olayında arkadaşın anlattığı şu bence işlrmci sürekli %100de çalışırsa kendini kısıyor ama anlık %100 olduğunda bir engelleme yapmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • T. B sadece tek işlemci yüklerinde çalışması lazım. Çok çekirdek işlemci kullanımı olan işlemlerde çalışmıyordu, intel sitesinde açıklaması vardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Evet bencede işlemci olayına takılmamak gerek yoksa bizbu işin içerisinden çıkamayacağız Sonuçta kullanım esnasında sorun çıkarmıyor .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hp kırk yılın başı düzgün bir iş yaptı onuda eline yüzüne bulaştırdı ya
  • Hocam işlemci kısma sorunu 17 inçte var 15 inçte bir problem gözükmüyor notebookcheckde 17 inçin işlemcisinin turbo frekanslara ulaşamadığı yetersiz kaldığı bu yüzdende ısılarının düşük olduğu yazıyor.
    Tam performansa ulaşamayan işlemci zaten az ısınır normal hocam.Yukarda yazdığım şey 17 inç incelemesinin Temperature kısmında geçiyor.Okuyabilirsiniz Stress Testide okuyun ayrıntılı anlatıyor.

    Google translate ile çevirebilirsiniz gayet anlaşılır çeviriyor zaten.

    15 inç inceleme :https://www.notebookcheck.net/HP-Pavilion-15t-bc200-X7P44AV-7700HQ-UHD-GTX-1050-Laptop-Review.212948.0.html


    17 inç inceleme :https://www.notebookcheck.net/HP-Pavilion-17t-ab200-Notebook-Review.197952.0.html




  • Arkadaşlar 480 tl iade onay e postası geldi. Kaç güne yatıyo bu mail Geldikten sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5556575859
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.