Şimdi Ara

HP 1510 yazıcıların kartuşu doluyor mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
9.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende HP nin 1210 modeli var.Yani aynı serinin 3 yıl önceki modeli.Kartuşlar farklıdır belki bimiyorum ama benim yazıcı 56 ve 57 no lu kartuşları kullanıyor.Kartuşun mürekkebi bittiğinde yazıcının programında kartuş boş gürünüyor artık ondan sonra kartuşu doldursan bile işe yaramıyor.Bir sürü şey denedim.Aynı benim kartuş modeli için verilen bant yapıştırma yöntemini denedim olmadı hiç biri işe yaramadı.Bu çipli kartuşlar doldurulduktan sonra çalışmıyor.Bahsettikleri çip resetleme aleti olursa belki işe yarar onu ilk kez duydum.Yoksa doldurulan kartuş çalışmıyor.Bir de eğer renkli kartuş doldurursan kesinlikle orjinal kartuşun renk ve görüntü kalitesini vermiyor.Başka bir arkadaşın başka bir model makinesinde (yine HP ama 1210 ya da 1510 değil)gördüm.Doldurulan kartuşla renkler berbat çıkıyor.Ama siyah kartuş için bir şey diyemem tabii.Denemek lazım.
  • Biten kartuşlar yeniden doldurulduğunda ilk kullandıgınız zaman kı verimi alamıyorsun renkler değişik bir hal alıyo en iyisi bittiginde doldurmak yerine yenisini almak
  • İşte size çatıdan düşmüş biri...

    Bende de bu printeden var. Evet kartuşları dolduruluyor. Printer'ın kutusuna bakarsanız uyumlu olduğu diğer kartuşlarıda görebilirsiniz. Üzerinde gelenler 5 ML'lik. Yazıcoğlunun olduğu sokakta ONLINE isimli bir firma var. Benimkilerin tanesini 6 YTL'ye doldurttum ayrıca daha büyük olan 2 tanede yedek aldım. 2 haftadır kullanıyorum. İşin gerçeği bende orjinal almak istedim ama adi herifler parayı kartuştan kazanıyor herhalde. Kartuşları garantili dolduruyorlar.
    Seçim sizin. Orjinal kartuş kullanırsak 1 senenin sonunda printerdan daha fazla kartul parası ödememiz gerekecek...

    Ek:
    Kartuş doldurulduktan sonra HP'nin programı kartuşu boş gösteriyor ama problem değil. Kartuş değişimi sonrası ilk seferde yaptığımız gibi kurulum yapıyoruz. Yani prointer otomatik bir sayfa basıyor sonra o sayfayı scaner'dan geçiriyorsunuz hepsi bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stat -- 24 Mart 2006; 11:23:26 >




  • bende bir kaç ay evvel aldım hp 1510c kartuş dolumu yapılıyo diye biliyorum yoksa kötü olur ya
  • En iyisi hp nin en ucuz modelini almak 3920 miydi neydi. Neyse kartuş resetlemek için bir bant yeterli ama resetlenecek yazıcı almak pek akıllıca değil. Neyse konuya geleyim kartuşunu kendin doldur bak benim sitemde anlattım fotoğraflar ile. incele .www.sevenhill.com
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nogretse

    En iyisi hp nin en ucuz modelini almak 3920 miydi neydi. Neyse kartuş resetlemek için bir bant yeterli ama resetlenecek yazıcı almak pek akıllıca değil. Neyse konuya geleyim kartuşunu kendin doldur bak benim sitemde anlattım fotoğraflar ile. incele .www.sevenhill.com



    Arkadaşım siteni inceledim kartuş dolumunu evde yapma fikri hoş ancak bu dolum işinin cipli kartuşlarda denenmemesi gerektiğinide belirtmişşin bu HP 1510 ların kartuşu çipli değil mi bunlarda evde doldurulabilir mi?

    Resetlemek için bant yeterli diyorsun bunu acıklarmısın nasıl oluyor ben pek anlayamadım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: stat

    Ek:
    Kartuş doldurulduktan sonra HP'nin programı kartuşu boş gösteriyor ama problem değil. Kartuş değişimi sonrası ilk seferde yaptığımız gibi kurulum yapıyoruz. Yani prointer otomatik bir sayfa basıyor sonra o sayfayı scaner'dan geçiriyorsunuz hepsi bu.



    Kartuş boş iken "Kartuş Denetle " hatası vermiyor mu? Bu hatayı verincede hiç bir işlem yapmıyor diye biliyorum.

    İlk seferde yaptıgımız gibi kurulum yapıyoruz dan kastın sürücünün kaldırılıp yeniden mi kurulması yoksa yazıcı ayarlarından "kartuş hizalama" gibi özelliklerin mi yeniden ayarlanmasını kastediyorsun?
  • Arkadaşlar birkaç çeşit resetleme var
    1- Eğer sadece bilgisayarda yenile uyarısı veriyorsa umursamayın resete gerek yok.
    2- Bazı yazıcılarda = Boş kartuşu çıkar, doldur, eskiden kalma boş bir kartuşu tak sonra çıkar doldurduğun kartuşu tak oldu bitt.
    3- Renkli kartuşu al siyah yerine tak sonra çıkar siyahı tak oldu bitti
    VEYA tam olarak nasıl yapıldığını hatırlamıyorum ama resetleme aleti yerine sağlam bir bantla kartuştaki bakır noktaların bazılarını kapatıyorsun kartuşu takıyorsun arıza veriyor çıkarıyorsun, bantları temizliyorsun ve tekrar takıyorsun.

    1,2 ve 3 ü dene 4. yöntemi bulayım tabi 4 de olmazsa paşa paşa gidip reset makinesi veya yeni kartuş alman gerek sen en iyisi hp nin 50 ytl lik yazıcılarından al resetleme derdi yok.
  • evet
  • bi arkadaş 25 ytl demiş kartuş fiyatına.1.si o kartuş orjinalmi 2.si orjinalse bile acaba kaç msayfa çıktı almayı düşünüyor 25 ytlye aldığı kartuşla.az önce baktım bi internet sitesinden 200 sayfa word çıktısı alabildikleri bir kartuşa 53 ytl vermiş insanlar.yani kartuş doldurmak tam anlamıyla bir gereklilik.kim ne derse desin.ama tabii maddi hiç bir sorunu olmayan biri ne düşünür orasını bilemem
  • dolmuyor arkadaşlar
  • 1510'un kartuşlarını doldurabiliyorsunuz fakat her zaman içini boş gösteriyor
  • bu kartuş doldurma işi ve chip olayı zaten bugünlerde avrupa birliği yüksek mahkemelerine taşınmış durumda, tüketici kurumları yazıcı ve kartuş üreten firmalardan chip kullanan bir firmayı mahkemeye vermişti, sonuçta satın aldığınız bir üründe istediğiniz marka ve model sarf malzemesi kullanılabilmeli. bu olay satın aldığınız bir otomobilde sadece belli marka akaryakıt kullanmaya zorlanmak gibi birşey. ama çok şükür HP ve diğer firmalar otomobil üretmiyorlar yoksa benzinin litresini kimbilir kaçtan satarlardı bize???




  • bende bugün doldurttum arkadaşlar oldukça iyi.
    22 syfa bastım takar takmaz çok güzel çıkıyor sayfalar...
    bu arada antepde yaşayan arkadalar için tavsiyem APEX firmasında doldurtun.
    adamlar uzman.10ytl ye dolduruyorlar.biraz pahalı geldi bana ama heralde deydi.

    edit:bu arada printer hp 1510



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedBullVodka -- 5 Mayıs 2006; 21:47:42 >
  • @RedbullVotka

    Pekala şimdi yazıcı kartuşu dolu mu görüyor boş mu?

    Chip reset gibi bir şey yaptılar mı?
  • kartuş boş görünüyor.chip resetlemek gerekiyormuş falan dedim dolduran adama.yok öle bişey dedi.
    yani bana dediğine göre chip falan resetlemedi.
    benim merak ettiğim acaba kaç sayfa basabilicem.
    bu arada siyah kartuşu ilk taktığımda printer bir afalladı.hata msjı verdi.kırmızı ışığı yandı söndü falan...
    snra aleti fişten çektim biraz bekledim tekrar taktım problem yaratmadı.
    bakalım ne kadar basabilecez.
  • Üzerindeki 336 numaralı 5ml orijinal kartuşu ile herhalde 100-120 normal A4 sayfa basılabiliyor.

    Ama 338 numaralı olan 11 ml kartuş tekrar dolumda 19 ml doldurulabiliyormuş.(Kartuş dolduran adam öyle söyledi)
  • ben kendi kartusumu kendim dolduruyorum,aynı soru işaretleri ile 1510 aldım,ilk kartusu bitirdim ve kendim doldurdum siyahı,hiç bir sıkıntı ile karşılaşmadım.ama eski tip kartuşlar ile bir fark var.. bu kartuşların içinde sünger yok.eskiler süngerli idi.. alın yarım litre kaliteli gren seviyesi normal bir mürekkep, enjektör ile kendiniz doldurun.. kartuş başı dolum maliyeti 1 ytl olur en fazla :)))
  • quote:

    Orjinalden alıntı: didim

    Üzerindeki 336 numaralı 5ml orijinal kartuşu ile herhalde 100-120 normal A4 sayfa basılabiliyor.

    Ama 338 numaralı olan 11 ml kartuş tekrar dolumda 19 ml doldurulabiliyormuş.(Kartuş dolduran adam öyle söyledi)


    eğer 120 sayfa basıcaksa doldurtmak anlamsız olur.ben orjinal beraberinde gelen 5 ml lik kartuşla sanıyorum 350 sayfa falan bastım.yanlız saymadım ama oldukça fazla bastığımı biliyorum.
    eğer bu 120 sayfa basıcaksa doldurtmak yerine 11ml lik orjinal kartuş alırdım, 11ml lik orjinal kartuşda 480 sayfa basardı diye tahmin ediyorum.o zamanda dolturtmakla orjinal almak aynı paraya gelirdi.
    200 sayfadan daha az basarsa bida dolturtmam çünkü çok anlamlı görünmüyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.