Şimdi Ara

HP 6915

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sahip olan ya da kullanan birileri var mı? Almayı düşünüyorum önerilerinizi beklerim.



  • valla bende yenı aldım ama muthıs bı cıhaz tavsıye ederım
  • selam arkadaslar

    bu alette hem gps hem wireless ozelligi bir arada gorunuyor. gps ozelligini denedinizmi? kart falan icinde veriyorlarmi?

    nerden almistiniz ?

    genel olarak agirlik, hiz performans, telefon gorusmelerindeki ses kalitesi!? hakkinda izlenimlerinizi yazarmisiniz.
  • All in one bir alet. Boyutları ve ağırlığı da çok iyi. En önemli sorunları gereksiz klavyesi ve küçük ekranı. Klavye iptal edilip 240*320 bir ekran konulsaydı çok iyi olurdu. Çünkü kullananlar genelde ekran klavyesini tercih ediyorlar. Zira Resco Keyboard adlı mükemmel ve bir avuç içi bilgisayar için olmazsa olmaz bir program var. Türkçe klavye sunuyor. O varken aletin kendi karınca duası gibi klavyesini kullanmak akıl işi değil. Ekran klavyesini açtığınızda ise ekranın alt yarısı zaten klavyeye gidiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi syamaner -- 30 Eylül 2006; 12:54:41 >
  • Ben 3 gündür kullanıyorum..Klavye konusuna ben katılmıyor..

    Daha önce kullandığım imate jam de ekran klavseyi yüzünden çok sorun yaşadım.En basit örnek açık alanda hele birde güneş varsa klavyeyi görmeniz imkansız.Hangi tuşa bastığınız belli olmuyor.Tuş takımı açıldımı açılmadımı gözükmüyor bile.

    6915 in üzerindeki klavye son derece gerekli ve kullanışlı.Ben çok memnunum..

    Hız konusunda beklediğimden çok daha iyi.Yine jam le karşılaştırınca pozitif.

    En önemlisi de 3 günde hiç kilitlenmedi.Bir çok program yükledim kaldırdım.Arka planda bir çok uygulama çalışırken photo tuşuna basıp aynı zamanda explorer ı açmak gibi makineyi kilitlemeye yönelik her şeyi denedim ama şeytan kulağına tık yok. :))

    GPS olayı başlı başına tercih sebebi..Tomtom yüklü geliyor.Bu forumda TR haritası da bulmak mümkün..Son derece başarılı çalışıyor..Wireless aynı şekilde başarılı.Bence kötü olan photo kalitesi.Ama zaten bu tür cihazlarda bunun önemi yok.Hatta hiç olmasa daha iyi..

    Sorusu olan varsa cevaplamaya çalışırım..




  • Her şekilde mükemmel...

    Klavyesi olmazsa olmaz bende, cok büyük bir artı çünkü devamlı kullanıyorum klavyesini...

    bilgisayarda 10 parmak yazıyoruz zaten ve daha önceden 5510 nokia q klavyeli telefonu kullandığım için klavyeye accayip derecede alışığım ve msjları olsun diğer yazıları olsun çatır çatır yazıyorum :)

    Ekranın küçük olmasının tek dezavantajı her oyun çalışmıyor onun haricinde bir sıkıntı yok...

    programlar filmler oyunlar mükemmell...
  • Gün ışığında ekranı göremiyorsanız antirefle bir ekran koruyucu folyo kullanmanızı öneririm. Ben örneğin powerpoint sunumlarımı bir konferansa falan giderken uçakta düzeltebiliyorum. Türkçe olmayan o mikro klavye ile bu imkansız. Çünkü mutlaka Türkçe klavye gerekiyor bana. Ayrıca dolma parmaklarım o klavyeye basamıyor :) Yine de bu konu kişisel bir tercih meselesi. Ancak ekranın küçük olduğu açık net objektif bir konu maalesef.
    Haa bu arada size bir önerim daha olacak. Windows Mobile 5 sizin kapattım sandığınız tüm programları hafızada tutuyor. Bu da aslında iyi birşey değil. Lakeridge Software'in WisBar Advance adlı programını kurmup kullanmanızı öneririm.
  • Özellikle kullanan arkadaslar yorumlarını yazarlarsa biz alıcılar için büyük bir rehber olursunuz. Urunun pil suresi konusunda yorum yapacak var mı?

    Sımdıden herkese tesekkurler
  • strong07 ve renegadealien_01

    yorumlariniz icin tesekkurler.

    telefon gorusmelerindeki ses kalitesi konusunda yorum yapabilirmisiniz, bu benim icin cok onemli ozelliklerden biri. ozellikle yurtdisiyla gorusurken, sesi duyamama, net anlayamama gibi durumlarda kalmak istemiyorum. nokiadan memnunum ve ses kalitesinin en iyi oldugu marka bence nokiadir, o nedenle kiyaslarsaniz sevinirim.

    pilin dayanma suresi, sarj suresi nasildir?

    en cok kac gb kart takabiliyoruz?

    ve makineyi nerden aldiginizi da yazarsaniz cok sevinirim. ben sadece teknosada goruyorum tr de.

    http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125070046&CS_Category=_CEP_BILGISAYARI__PDA_722&CS_Catalog=_TELEKOM




  • 6515im var. 2kart slotuyla benim kalbimi çalmıştı wifi kullanmicak ve gps kullancaklar olanlar 6515te kalsın çünkü 2+4gb kart takıp 6gb olarak mükemmel bir mp3 player oluyordu.. ama dayanamadm 6915de aldım. tuşlar 6515e göre biraz daha yassı ve malzeme daha ince beyaz ışığı geçirebilsin diye. ama güzel bir ürün. wifi kullanmicaksanız ama 6515 alın çnkü oda süperdi ve qwerty klavye ile pcden yazar gibi yazabiliyorm. qwerty gereksiz diyenler var üzülüyorm. yolda yürürken ansıl mesaj yazıyolar dokunmatik ekrana anlıyamıyorm. yada yazabiliyorlar mı? alet ztn kutusnda yazıyor 6915 mobile messenger diye =) kullanımı kolay olmasa ztn bu konuda iddalı olmaz. ondan rahat tuş takımını bitek Blackberryde gördm onuda kullanmak çok kasış ve özelliksiz bi alet blackberyy. klavesi süper ama onun oda ayrı konu =)

    6915 yada 6515 ihtiyacına göre birini al 2side mükemmel ekran bazen ufak geliyo cidden ama okadar çok +sı varki değişmem diğerlerine. sırf 6515 yüzünen artık qwertysiz telefon kullanamaz oldm. o hıza alışınca normal telefonlar hamallık geliyo.

    hoşçakal




  • Öncelikle Klavyedeki bir tuşla Türkçe karakterleri kullanabiliyorsunuz bunu belirtmek istiyorum.Türkçe karakter var ..

    Pil ömrü fonksiyonların kullanımıyla çok alakalı.Dün %80 le elime aldım cihazı.(16.00)GPS 1 saat açık kaldı.wifi açık..ama akşam onuda kapadım.Bugün bu saate geldiğimde %63 e düştü.(10.50)3 gün içinde sürekli program yükle kaldır usb ye taıkılı olduğu ve aynı zamanda usb den sarj olduğu için net bir kullanım süresi ölçemedim.Ama tahminim 2 tam gün en az gideceği.Kullanıma göre 3-4 günde olabilir..Ama pili 3-4 günde bitirecek arkadaşlar bu cihazı almasın.Çünkü bu süre cihazın fonksiyonlarının tam kullanılmadığını gösterirki ozaman bu kadar para vermeye gerek yok :))

    Ses kalitesi benim için yeterli.Herkesede tatmin edici gelir.Zira benim kulaklarım biraz ağır işitiyor:)) şaka bir kenara olumsuz diyebileceğim bir şey olmadı..Tabiiki bu yazdıklarımı 3 günlük bir kullanım değerlendirmesi olarak göz önüne alın lütfen..

    Sonuç olarak birçok pda ve pda -gsm kullanan biri olarak bu cihaz diğerleriyle mukayese edilemeyecek kadar hem malzeme kalitesi,hem görünüm (cihazın resimleriyle elinize aldığınız görüntü algılaması çok farklı bende resimlerde çok beğenmiyordum fakat elinize aldığınızda malzeme kalitesi ve fonksiyonellik büyüleyici) hemde kullanış olarak çok daha iyi.Aldığım için çok memnunum...




  • aynn katılıyorum. nette bakarken ıy bu tipszi şey be derdim. şidm alete aşğım.arkadaşlarımda nette görünce çekilsiz diyodu cebimden çıkarıp kurcalamalarına izin verdiğimde heps aşık oluyodu alete. ki gerçekten bi ağırlığı var aletin ilginç =)
    yani tasarım olarakta etkileyici. bu olay benq p50 yada nokia e61de yok ama aklınızda bulunsun =) (kjamda baya havalı kaydırıp yazıyosun vs ama malzemesi kötü şimdiye kadarki en iyi malzeme-imate-casper-benq-hp arasında sıralicak olursam hp-benq/imate-casper şeklinde..

    hoşçakal..
  • Arkadaslar bu foruma yeni katıldım. Gecen hafta 6915 aldım. Benim bir sorum var: internette bazı resimleri acamıyorum.mesela hurriyetim. com daki galeri gibi, ya da superonline daki videolar gibi. Bilgisi olan varsa sevinirim. Ayrıca ekran koruma folyosunu nerede bulabilirim.
    tesekkurler
  • bende 6915 almayı düşünüyorum kullananlar sorularımı yanıtlarsa çok sevinirim.
    1.navigasyonu nasıl verim li mi?
    2.navigasyon olarak kullandığımızda pil ömrü nasıl oluyor?
    3.wireless kalitesi nasıl o ekranda sağlıklı olarak explorer kullanabiliyomuyuz.
    4.genel özellikleri göze batan artıları neler?
    5.eksi yönleri neler
    6.müzik ve telefon görüşmelerinde ses kalitesi nasıl?
    7.skype performansını test ettiniz mi ?
    8.cepte taşırken rahatsızlık düzeyi çok mu?
    9.max kaç gb hafıza kartını destekliyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan_ -- 2 Ekim 2006; 21:44:57 >
  • 1-Navigasyonu Navturk le kullanıyorum çok iyi..
    2-GPS açık 3-4 saat de pili bitiriyor..
    3-Wireless başarılı ..Ekran boyutuna takılmayın çünkü daha büyük olması taşıma sorunu yaratıyor.(Imate PDA II gibi)Ama olmazsa olmaz diyorsanız ekran sizi uymaz.
    4-Bence en büyük artı malzeme kalitesi,GPS,Wireless,GSM birarada olması ve klavyesi..
    5-Pil süresi denebilir.Elinizden düşürmezseniz 1 günde bitiyor..(Daha önce çok kurcalamakla tahmini 2 gün gider demiştim gitmiyor.. :)Ama benzer cihazların hepsi aynı durumda)
    6-Telefon konuşmasında sorun yok..Müzik dinlemedim ama denemek için baktığımda beni tatmin etmişti..
    7-skype testi yapmadım..
    8-Telefonla mukayese ederseniz rahatsızlık verici .Ama sanırım zamanla alışıcam.Birde Bluetooth kulaklık kullanmak sorunu biraz çözecek gibi..
    9-Bildiğim kadar 1GB tı HP onaylıyor..Ben 1 GB kullanıyorum sorun yok..
  • "strong07" cevapların için teşekkür ederim
  • netfront 3.3 trial version yukledim, scrollda biraz agır kalıyor ya da takılıyor. Bu programın full versiyonunu neredn bulabilirim(free).
  • arkadaşlar bu aletle skype kullanan var mı? Ya da kullanılabiliyor mu?
  • Skype yükledim çalışıyor..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.