Şimdi Ara

HP'den para iadesi alma serüveni |Kazanılmış Dava|

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar herkese, uzun zamandır bu konuyu açmayı bekliyordum. Durumu kısaca özetleyeyim öncelikle.

    2011 Ocak yılında yine bu forumdan görerek Turkcell'den taahhütlü olarak almış olduğum HP Pavillion-DM1 dizüstü bilgisayarım 2012 yılının ağustos ayında kullanılamaz hale geldi. Bununla ilgili aşağıdaki sıradaki gibi "HP Total Care Center"a bilgisayarımı onarılması için verdim(Mecidiyeköy, Elden teslim). Belirttiğim sorunlar ve yapılan işlemleri detaylı yazıyorum.

    28.09.2012
    Şikayet
    Bilgisayar Açılmıyor, Mavi ekran veriyor, fanından aşırı derecede ses geliyor

    Yapılan işlemler
    Anakart, Fan, Sabit disk değişti.

    16.10.2012
    Şikayet
    Bilgisayar açılmıyor, mavi ekran hatası veriyor.

    Yapılan işlem
    İşletim sistemi kuruldu, genel bakım yapıldı.

    05.12.2012
    Şikayet
    Bilgisayar aşırı derecede ısınıyor, kendi kendini kapatıyor, şarj dayanmıyor.

    Yapılan işlem
    Fan ve batarya değişti

    12.01.2013
    Şikayet
    Aşırı ısınma, kendi kendini kapatma, şarj olmuyor, harddiskten ses geliyor.

    Yapılan işlem
    Hdd, fan değişti.


    En son Ocak ayında aldıktan sonra da hiçbir şekilde düzgün bir şekilde kullanamadım bilgisayarımı. Her seferinde daha kötüye gitti durumu o kadar işlem yapılmasına karşı. Bu süreçte İstanbul/Beşiktaşta'ki "Tüketici Hakları Derneği"nden ve "Alo Tüketici Hattı(175)"ndan bilgi aldım ve kesinlikle haklı olduğumu öğrendim. Tabi internette de araştırma yaptım fakat tam bir bilgiye ulaşamadım, belki ilerde böyle bir sorun yaşayan için rehber olabilir bu yazı ve başımdan geçenler.

    4. kez servise vermeden önce HP müşteri hizmetlerini aradım ve ürünün sürekli arızalandığını, kanunlarda belirtileni söyleyerek değişim istediğimi söyledim tabi ki ret yanıtı geldi. İşin ilginç yanı kendilerini kanunlardan üstte tutarak "Şirket kurallarımız böyle" diyerek reddettiler. Tabi bu yanıtı beklediğim için daha HP Türkiye'den aranmadan HP genel merkezine mail attım ve durumu özetledim. Ve 3 gün sonra HP Türkiye'den arayıp yine olumsuz yanıt verdiler.


    Gelelim hukuki sürece;
    Ürünün faturası annemin üstüne olduğundan dilekçeyi onun adına yazdık. Tabi ki artık değişim değil iade hakkımı kullanmak istediğimi belirttim. (Verdiğimiz dilekçe aşağıdadır.)

     HP'den para iadesi alma serüveni |Kazanılmış Dava|


    Dilekçenin büyük boyutu için: http://s1307.hizliresim.com/1c/t/qsjnr.jpg

    Ailemin görev yaptığı yer ufak bir ilçe olduğundan biraz sıkıntı yaşadık. Çünkü oradaki heyetin tam bilgisi yoktu. Hatta mart ayının başında bunun garanti süresi geçtiği için işlem yapamayız demişler lakin dilekçedeki alındı tarihi sayesinde işleme sokabildik.

    Velhasıl mart ayının ortasına doğru dilekçe işleme girdi, nisan ayının sonlarına doğru bilirkişi incelemesi için bilgisayarı teslim ettik. Bilirkişi raporu da dediklerimizi tasdiklemiş ve bu yönde rapor yazmış. Bu rapora istinaden hakem heyeti kararı mayıs ayının ortalarında çıktı ve HP'ye yollandı. 15 gün itiraz süreleri olmasına rağmen itiraz etmediler (ben de uyuyan yılanı uyandırmadım, hiç arayıp sormadım karar çıktı ne zaman vereceksiniz paramı diye). Daha sonra Müşteri Hizmetlerinden arandım ve kararın ellerine ulaştığını, fatura sahibinin adına olan bir banka hesabının yazılı olarak görülebileceği bir belge ve iade işlemi için onay faksı istediler. Bu işlemler de hallolduktan sonra son olarak yaklaşık 10 gün önce bilgisayarı onarım merkezine tespit için gönderdik, bilgisayar ellerine ulaştı, kontrolleri yapıldıktan sonra (kargo dahil toplamda 5 gün sürdü) ödeme fatura sahibinin yani annemin hesabına faturadaki miktar ödendi. Bir de ne hikmetse daha önceleri iade vs. için aradığımda ağzıyla konuşmayan müşteri hizmetleri bu sefer "Çağlar Bey" diye diye kibarlıktan öldü.


    Dilim döndüğünce bir şeyleri anlatmaya çalıştım sizlere, eksik gördüğünüz sormak istedikleriniz varsa lütfen çekinmeden buyrun. Ve büyükşehirlerde bence çok daha hızlı karar çıkabilir. Oradaki tecrübesizlik bu kadar uzamasına sebep oldu, hakkınızı arayın.


    Ha bu arada ben ne mi yaptım? Asus N56 serisi bir bilgisayar aldım ve çok mutluyuz! :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackolik -- 25 Temmuz 2013; 23:29:22 >







  • Bravo işi takip edip halletmişsin. Bende çok değişim aldım peşini bırakmayarak böyle işlerin vatandaşın bilinçli olması lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür şeylerde firma karşısında koyun olunmaması gerektiğini bir kez daha hatırlattığınız için teşekkürler.

    Hp de müşteri memnuniyeti ürünleri kadar berbat olduğuda yeniden ortaya çıktı.

    Yeni bilgisayarınız hayırlı olsun , n56 üzmeyecek bir makina yaklaşık 4 aydır kullanıyorum. Tek sorunum subw. jackını kırdım aldığım gün , servise vermeyede üşeniyorum :)
  • Rica ederim görevimiz.

    Böyle firmalara pabuç bırakmamak lazım. Üşenen, uğraşmayan birisi olduğunda yaptıkları yanlarına kar kalacaktı.

    Teşekkürler @IstenmeyenTuy bence yaptır onu bir yolunu bulup, onsuz bilgisayar hiçbir şeymiş gibi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hackolik -- 26 Temmuz 2013; 12:22:29 >
  • Benzer durumda olanlara emsal teşkil ediyor.
  • 2013 mart ayında aldığım dell laptop 4 kez arıza yapması sonucunda 1 aylık yoğun mail ve telefon trafiğinden sonra mahkeme işlerine gerek kalmadan kendileri 2 hafta önce iade kararı aldı ve mutlu bi ayrılık oldu... sizin açınızdan sevindim bende asus düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar_85

    2013 mart ayında aldığım dell laptop 4 kez arıza yapması sonucunda 1 aylık yoğun mail ve telefon trafiğinden sonra mahkeme işlerine gerek kalmadan kendileri 2 hafta önce iade kararı aldı ve mutlu bi ayrılık oldu... sizin açınızdan sevindim bende asus düşünüyorum.

    Ne güzel uğraşmadan almışsınız paranızı :) hayırlı olsun.
  • takdire şayan...
  • daha önce hp cihaz alıp sonradan pişman olanlardanım, özellikle müşteri ilişkileri ile görüşülürken yüzüme telefon kapatılması beni çok kızdırmıştı. o günden sonra yemin ettim başa markalara yöneleceğime. şimdi asus k55vd cihazımla gayet mutluyum. artık asustan şaşmam...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.