Şimdi Ara

HP G62 Model Laptop Kısa süre sonra hata verip kapanıyor. Çok acil yardım!!1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar. Yukarıda belirttiğim modeldeki laptop yaklaşık 10-15 dakika çalıştıktan sonra kapanıyor ve sonra ki açılışta aşağıda ki hatayı veriyor.



    Enterla devam ediyorum bu defa da yaklaşık 1 dakika sonra kapanıyor. Sıcaklıkla alakalı bir hata mutlaka ancak laptopta genel anlamda bir ısınma söz konusu değil. Yalnızca işlemcinin olduğu bölge hafif sıcak. Ancak 10 katı sıcaklıkta çalışan laptoplar biliyorum. İçini açıp macununu yeniledim, fanı temizledim, yerine sağlam oturttuğuma da eminim. Neden kaynaklanıyor olabilir? Yabancı forumlarda defalarca kez sorulmuş ancak, pek birşey anlayamadım. Acil bir şekilde yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim. Hayırlı forumlar.







  • Bilgisayarın normal çalışırken sıcaklık ölçen programlardan biriyle sıcaklıkları bir ölç resim koy ona göre yorum yapalım hata yüksek sıcaklık hatası ve bilgisayar kendini korumaya almak için kapatmış biosta sıcaklık ayarları var belirli bir sıcaklıga gelince kapanması için orayada bakmanı öneririm belki değerler düşüktür o yüzden ısınmadan kapanıyorda olabilir
  • Yorum için teşekkürler öncelikle. Program kurup ss alabilecek kadar vaktim olmuyor maalesef. Altında soğutucu, işlemcinin yanında da mini vantilatörle soğutmaya çalışıyor olmama rağmen. Bios' a da baktım ancak sıcaklık ayarlarıyla ilgili hiç bir ayar bulamadım. Şimdi tekrar açıp foto almaya çalışacağım.
  • TJ.MAX yazan kızım 106
    CPU 47 derece görünüyordu. Foto alamadan kapandı yine maalesef.
  • Aldığın hata da sıcaklık problemi yaşadığı ifade etmiş. İşlemci sıcaklığı aşırı yükseliyor ve cihazın zarar görmemesi için sistem kendini kapatıyor.
    Klasik laptop fan kirlenmesi tarifi yine.
    Fan temizliği yaptırırsanız hiçbirşeyi kalmaz hocam. Garantisi varsa servise verip kapanıyor dersen ücretsiz yaparlar büyük ihtimal. Uğraşamam dersen bi bilgisayarcıya götür fan temizliği yaptır. Elin yatkınsa kendin yapabilirsin.
  • Hocam fan tertemiz. Dönüşüde iyi. Macunlarıda yeni sürdüm. Elektriksel olabilir mi acaba?
  • pc healt statusta olması lazım sıcaklık ayarları oyle hatırlıyorum işten geldim pcden biosa girip bakamadım daha ama senin fanlar yerine oturmamış olabilir mi cpu normal aslında sıcaklık olarak bataryaylamı calıstırıyorsun bataryayı söküp denermisin birde sadece sarjz aletiyle aşırı akımdan da olabilir kısadevredende kapanabilir pc
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarioGomez44

    Hocam fan tertemiz. Dönüşüde iyi. Macunlarıda yeni sürdüm. Elektriksel olabilir mi acaba?

    fanın temiz olduğunu bakarak anlayamayabilirsin. fan odası içine tıkanmış toz yumakları görülmeyebiliyor. hava sirkülasyonunu engelliyor. makina ile temizledim.
    termal macunu yeniledim. vidaları sıktım. artık kapanmıyor.

    daha önce diz üstüne koymak imkansızdı. bıraktığım yerleri ateş gibi ısıtıyordu. Ama artık normal sıcaklıkta. dizimi yakmıyor.
  • MarioGomez44 kullanıcısına yanıt
    bakır boru tam oturmamış macun iletim yapmıyor onlara bir daha bakın sıcaklık eskisi gibi değişen bişey yoksa bakır blogu yenıleyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.