Şimdi Ara

hp ipaq 6340 divx player

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    HP ipaq 6340 kullanıyorum. Divx seyretmek üzere TCPMP 0.71 versiyonunu kurdum fakat iyi bir görüntü elde edemiyorum. .avi dosyasının çözünürlüğünü ekranın çözünürlüğüne uygun (erkan 320 x 240) veya onun üzerinde bile ayarlasam iyi bir görüntü elde edemiyorum. Bulanıklık oluyor. Bunun sebebi işlemci hızı mıdır, sd kartın okuma hızı mıdır? yoksa TCPMP' de bir sorun olabilir mi? Böyle bir sorun yaşayan veya konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Teşekkürler



  • Zamanında Hp6340 kullanmıştım ve TCPMP'yi de kullanmıştım. Bulanıklıktan kasdettiğini tam anlayamadım. Bu gibi bir gözlemi pek duymadık şimdiye kadar. Görüntünün akışında bir sorundan bahsetmiyorsan eğer dosyanın oluşturulma şeklinde göre farklı yorumlar yapabiliriz.

    1) Divx encoder ile avi'yi kendin yarattın >> Böyle ise 320x240'ı ne en, ne de boydan aşmayacak bir boyut kullanmak lazım. Filmin orantısına bağlı olarak 320x192 vb boyutlar oluşabilir. Encoderda (vetabii TCPMP'de) var olan smoothing ayarları kullanılmamalı, olabildiğince sharpness atıracak ayarlar seçilmeli.

    2) Video dosyası hazır gelmiş >> En-boy pixel sayısı ok düşükse tam ekran seyrederken büyütmesi ilk aka gelen bulanıklık sebebi. Bunun dışında özel bir neden olmamalı.

    Benim HP6340 + TCPMP denemelerimdeki esas sorun görüntü kalitesinden ziyade kare atlatması olmuştur. Zira OMAP 156mhz işlemci overclock'tan pek hoşlanmıyor ve 180'e bile çok zor çıkıyor. Bu da video için biraz zayıf. Qtek'teki 195mhz versiyon ise overclock için doğmuş ve 286'da adam gibi film seyredilebiliyor. 350mhz Intel XScale seviyesinde diyebiliriz.




  • Teşekkürler cevabınız için.

    divx encoder'la kendim küçültüyorum.
    Programın tercihlerinde "use 2-pass encoding", "deinterlace" seçenekleri var, bunların anlamlarını bilemedim. Bunlar ne işe yarıyor biliyor musunuz?
    Bir de xvid olarak da encode edebiliyor, daha mı iyidir kalitesi divx' e göre acaba?

    TCPMP' nin ayarlarında görüntü kalitesini low normal seçtiğimde takılmıyor ama görüntüyü bozuyor, normal seçtiğimde kare atlamada problem oluyordu. Encoder' ın birkaç ayarıyla daha oynadım daha iyi bir görüntü elde ettim gibi şu anda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.