Şimdi Ara

HP'nin İade (Etmeme) Programında Yaşadıklarımız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
89
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evde benim, eşimin ve oğlumun olmak üzere 3 adet HP notebookumuz var. Geçtiğimiz 4 yılda oğlumun notebookunu Pavilon, benimkini ise Probook ile yeniledik ve değişim programından 480 TL ücret iadelerini aldık.


    Nisan ayında eşimin eskiyen notebookunu değiştirmek için HP müşteri hizmetlerini aradım ve talebim onaylandı. Ertesi gün HP Elitebook bir model satın aldık ve faturayı kendilerine gönderdik.


    Yaklaşık bir ay geçmesine rağmen herhangi bir dönüş alamayıp kayıt esnasında mail ile iletilen linke tıkladığımda "talebiniz reddedilmiştir" gibi bir mesaj gördüm ve HP müşteri hizmetlerini aradım. Ne hikmetse bu mesajı kendi sistemlerinde göremediler ve kayıt açarak ilgili ekibin arayacağını belirttiler.


    Aradan birkaç hafta geçmesine rağmen arayan olmayınca tekrar aradım, tekrar kayıt açıp ilgili ekibin arayacağını belirttiler ve yine arayan olmadı.


    Aradan geçen birkaç aydan sonra arayıp derdimi yine en baştan anlattım, yine arayacaklarını belirttiler ve dalga geçer gibi yine arayan olmadı :)


    Ertesi hafta bu kez arayıp sert bir üslupla konuşunca birine yönlendirdiler ve konuştuğum arkadaş bizzat arayacağının sözünü verdi. Sağolsun 2 gün sonra aradı ve aldığım ürünün ticari bir ürün olması nedeniyle programdan yararlanamayacağımızı belirtti. Yine de açıklamalarımı mantıklı bulmuş olsa gerek şikayetimi ileteceğini ve dönüş yapacağını söyledi, fakat bu kez o da dönüş yapmadı :)


    1- Ürünü satın almadan önce arayıp HP'den onay alırken ve böyle bir bilgi vermediler, verselerdi ya farklı bir model alırdık ya da 480 TL'nin peşine düşmezdik.

    2- Bireysel ürün nedir, kurumsal ürün nedir bir tüketici olarak bilme lüksümüz yok. Fiyat/performansı bize en uygun gelen ve markası HP olan notebooku aldık.

    3- Geçen yıl iadesini aldığım notebookun Probook olduğunu ve bu mantıkla onun da ticari ürün olarak geçtiğini söylediğimde yanıt veremediler.

    4- Beş aydır dalga geçer gibi her defasında kaydınızı aldık ve arayacağız demelerine rağmen arayan soran olmadı.

    5- Bunlara rağmen biz böyle uygun gördük diyerek konuyu kapatarak tam bir diktatörlük örneği gösterdiler.


    İşin 480 TL'sinde değilim, harcadığım zaman bu paradan daha değerli ve artık konu paradan çıktı. Resmen dalga geçiyorlar müşteriyle.


    Konuyu HP Global, ekşi sözlük, şikayet var gibi bir çok platformda gündeme getirip evdeki tüm notebookları da ilk fırsatta müşterisine saçma sapan davranmayan bir marka ile değiştirmeyi düşünüyorum.


    HP ürün alırken nasıl bir markanın müşterisi olacağınızı görün lütfen.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zatrox -- 3 Eylül 2021; 9:48:5 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.