Şimdi Ara

HP OMEN 17-AN006NT (2CJ46EA) vs HP PAVILION NB 17-AB304NT (2ZJ49EA)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HP OMEN GAMING 17-AN006NT 2CJ46EA i5-7300HQ 12GB 128GB SSD 1TB 4GB GTX1050 17.3

    Artıları: Çift Fan, ışıklı klavye, 7200 rpm hdd

    Eksileri: 12 gb ram, 1 tb hdd

    HP PAVILION NB 17-AB304NT 2ZJ49EA İ5-7300HQ 16GB DDR4 128SSD 2TB HDD GTX1050Ti 4GB 17.3

    Artıları: 1050ti ekran kartı, 16 gb ram, 2 tb hdd

    Eksileri: Tek fan (her ne kadar her yerde Gaming diye lanse edilse de üretim amacı öncelikli olarak oyuna yönelik değil), 5400 rpm hdd, ışıksız klavye

    Bu iki cihaz arasında aşırı şekilde muallakta kaldım. HP para iadesinden dolayı bu markanın dışında cihaz bakmıyorum. Çok bir artısı olmadıktan sonra 17 inç dışında tercih etmeyeceğim. Hardcore bir şekilde olmasa da oyun için de kullanılacak. Özellikle bu iki bilgisayarı kullanıp tecrübe etmiş arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Bunun haricinde HP’nin diğer modellerinden tavsiyesi olan varsa şimdiden teşekkürler.

    Edit: Donanım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychô -- 6 Mart 2018; 21:43:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Pavilion tek fana rağmen çok güzel soğutan bir cihaz sebebini açıklayabilirim. keza omen 17 baya iyi o konuda. Fakat pavilion önermiyorum çünkü ab201 gibi stabil değil. Cpu da frekans ve fps sorunları donmalar oluyormuş. Eğer sorunlar olmasa kesinlikle alın derdim. Omen 17 ise tam bir canavar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Omen tarafında 4 gb’lık ram farkı ve 1050 ekran kartı düşünürüyor. Keza 1050 ve 1050ti arasında hem performans farkı hem de kullanım ömrü konusunda -kağıt üzerinde- geride kaldığı bir gerçek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • psychô kullanıcısına yanıt
    Kanmayın özelliklere. Omen 2 gömlek üstün kalite olarak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam öncelikle ben kendi tercihimi 1050ti den yana kullanırdım diye belirteyim. Neden dersen, En önemli parça zaten ekran kartı ve işlemci. İşlemcisi zaten yeterli . 1050 İLE 1050Tİ arasında 10 fps fark var. Bence bazen bu 10 fps kritik önem taşıyor.

    Kasa kalitesi olarak omen daha iyidir . Dediğiniz gibi pavilion gaming serisi değil aslında günlük kulanımlar için tasarlanmış.

    Tek fanlı olması bence avantaj, daha önce cift fanlı kullanıp aşırı derece ısınan cihazlar kullandım bende alırken tek fanlı olmasından teredit ediyordum ama bir çok bilgisaarın yakayamayacağı sıcaklık değerlerini yakaladım .

    Rami sonradan takarsın ama ekran kartını sonradan değişemezsin, tabi ben alırım uzun süre kullanırım derseniz 1050ti tercih edin, yok beni 2 -3 yıl idare etsin sonra başka cihaz alırım derseniz kesinlikle omen alın .

    Benim klavye ışıklı demekki yeni modellerinde ışığı kaldırmışlar . zaten ben hiç açmıyorum çok parlak ve tuşların üstündeki işaretler okunmuyor. H bazen ihtiyaç ama olsada olur olmasada benim için .

    Herkes çelik kasalı içinde en iyi donanım olan cihazı ister dışı güzel gözüksün ister sanki görücüye çıkaracağız . Ben dış görünümden ziyade donanıma daha çok önem veriyorum .

    Omen ısınma konusunda nasıl bilmiyorum iç tasarımını görmek gerek ama ısınacağını sanmıyorum, kalite olarakta paviliondan daha iyidir .

    Sonuç olarak uzun süre kullanırım derseniz 1050ti tercih edin ama az bir süre kullanıp sonra model değişirim derseniz omen daha mantıklı .

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • ARTHUR. kullanıcısına yanıt
    Yukarıda arkadaşın da dediği gibi Pavilion tarafındaki işlemci istikrarsızlığı beni düşündürüyor. Ani hız düşüşleri oluyormuş, bir çok kullanıcı tarafından teyit ediliyor, stabil bir cihaz değil dolayısıyla. Bazı kullanıcılar windows kaynaklı olduğunu ve windowsun güncelemelerle bu sorunu gidereceğini söylüyor fakat bundan emin olmak biraz güç. Kullanım olarak iki cihazı da tecrübe etmedim ama işlemcini frekans sorunu var ise kullanım sırasında sinir bozucu olacağını düşünüyorum. Şeytan diyor bu kadar kafa yorma, al birini geç. Araştırdıkça başka bilgisayarlara yöneliyorum. Bütçemin olmadığından değil fakat bir notebook’a fahiş fiyatlar vermek istemiyorum. En son Omen’in AN005NT modeline kadar çıktım. 1050ti ve i7 işlemcisi var çok çekici geliyor fakat piyasası 5.5k civarı.



    Kıymetli yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim. Sizi rahatsız etmeye devam edebilirim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arthur baya tecrübeli bu işlrede. Onda 17lik pavilion un ab201 olanı var ve harika bir cihaz . Ama ab301 stabil olmadığı için öneremiyorum. Al geç yapanlar oldu sonucu hüsranla bitti iade ettiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben aldım integrada özgür bey gerekli açıklama yaptı ,
    işlemci ve anakart arasında bir sorun yüzüden fps drop oluyor ,
    BİOS güncellemesiyle çözülecek gibi bu seriden alanların bazıları bunu yaşadı çünkü.
    kronik değil gibi görünüyor.
    integra yı arayarak takipte kalabilirsin.
    iade ettim ama aklım hala bu makinede , kasasıda şıktı canavar gibi makineydi. +480 hp iadesinide unutma.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kemal31 kullanıcısına yanıt
    Integra'dan çok HP Destek'ten net bir açıklama gelse daha tatmin edici olacak sanki. "Gibi görünüyor" diyerek 3500 lira bağlamak istemiyorum. 480 lira iadesi olduğu için HP marka bakıyorum zaten, iadesiz fiyatıyla kıyaslarsak daha güzel cihazlar bulunabilir. Yorumunuz için teşekkürler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pavilion’un işlemci sorunu windows 10 ile alakalı ise başka bir windows sürümü kursak emin olamaz mıyız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kemal31 kullanıcısına yanıt
    HP Omen 17-AN006NT bu sorunlar giderildimi ? genel sorun mu acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tolgaaksoy34

    HP Omen 17-AN006NT bu sorunlar giderildimi ? genel sorun mu acaba
    arkadaşlar omen ile ilgili araştırma yaparken tesadüfen bu muhabbeti gördüm. pavilion daki sorunun kaynağını biliyorum, ısı koruması. işlemci belli bir dereceyi geçtiğinde frekansını 3'te bire indiriyor ve fps epey düşüyor bir süre. ısı kaynaklı çünkü kasa ince ve tek fan. bu sorunu aşmak için güç yönetiminden işlemci en yüksek işlemci durumunu %100'den %99 a indirmek gerekiyor bu sayede turbo boost pasif oluyor ve standart frekansın üstüne çıkmıyor işlemci. o da çözüm olmazsa %90 a indirip standart frekansın da altına inmek gerekiyor hala hız düşüşü var ise. zariflikten ve fiyat avantajından ödün verip omen de alınabilir bu size kalmış. şahsen boost hızlarını önemsemiyorum çok verimsiz frekanslar boost frekanslar aşırı ısı üretip aşırı güç çekiyor işlemciler boost frekanslarda.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.