Şimdi Ara

HP Pavilion DV6 3040st inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
0
Favori
8.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün Bimeksten DV6 3040st modeli notebook'u satın aldım. İlk izlenimlerimi DV6 başlığında paylaştım ancak, DV6 başlık olarak çok geniş bir ürün yelpazesini kapsıyor. Notebook arayışı içerisinde olanlara faydalı olması bakımından bu başlığı açarak almaktan memnun olduğum 3040st modelini, niye bu modeli tercih ettiğimi, kısmen bimeks ile izlenimlerimi ve zaman içerisinde bu cihazda edindiğim tecrübelerimi bu başlık altında paylaşacağım. Olabildiğince nesnel olarak yorum yapacağım ve almayı düşünenlerin en doğru kararı vermesini sağlamaya çalışacağım.

    Şu aşamada ürünü derinlemesine detaylı bir şekilde inceleyemedim. Zamanla bu mesajı güncelleyerek daha detaylı bilgiler vereceğim ve fotoğraf ve ekran görüntüsü ekleyeceğim.

    İlgili olabilecek linkler
    Bütün HP Pavilion DV6 3000 serisi bilgisayarları, karşılaştırmalı olarak burada bulabilirsiniz :
    http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF25a/321957-321957-3329744-64354-64354-4150017.html

    Diğer HP Pavilion ürünleri karşılaştırmalı olarak burada bulabilirsiniz :
    http://h10010.www1.hp.com/wwpc/tr/tr/ho/WF04a/321957-321957-3329744-64354-64354.html

    Donanım Haber DV6 serisi ana konusu + (3055et ve 3041et modelleri incelemesi):
    http://forum.donanimhaber.com/m_40598437/tm.htm




    HP Pavilion DV6 3040st

    Niye bu makinayı aldım?
    Elimde notebook almak için 2000 liralık bütçe vardı. Bütçenin üstüne çıkmak istemiyordum ama eğer gerçekten içime sinen, özellikleri ile beni cezbeden bir makina bulursam bütçeyi 2500'e kadar zorlamaya hazırdım. Dolayısıyla geniş bir fiyat aralığında araştırma yaptım.

    İşlemcileri araştırdığımda ilk olarak almışken en iyisi olsun mantığıyla i7 işlemcileri araştırmaya başladım. Fakat işlemcilerin teknik özelliklerine ve performanslarına baktığımda bu mantığın yanlış olduğunu anladım ve fikrim değişti.

    Şu an piyasada yaygın olarak bulunan i7 işlemcili notebooklarda genelde i7 720qm ve bazende i7 740qm bulunuyor. Bu modeller 2009 son çeyreğinde piyasaya sunulmuş 45nm (nanometre) işlemciler ve TDP (Thermal Design Power) değerleri 45 watt. 4 çekirdek içeren bu işlemcilerin L3 cache'leri 6MB.

    i5 işlemciler ise piyasaya 2010 ocak ayında giren, 32nm ve 35watt TDP değeri olan 2 çekirdekli ve L3 cachleri 3MB olan işlemciler. Bunun anlamı bu i5ler yukarıdaki i7lerden daha yeni teknoloji olup, daha az güç tüketip daha az ısı üretiyorlar.

    Performanslarını karşılaştırdığımda Notebookcheck sitesinde i7 720qm, i5 520m den daha üst sırada bulunmasına karşın, aradaki fark büyük görünmüyordu, bende uygulamada fark edilir bir sonuç vermeyeceğine karar verdim.

    Notebooklarda performans kadar (hatta belki daha fazla) güç tüketimi ve ısınmada önemli. Dolayısıyla i7 işlemcilerden vazgeçtim. Şu anda piyasada yeni model i7 620m işlemcilerde nadiren bulunabiliyor fakat bu işlemci i7 olmasına rağmen i5ler gibi 2 çekirdekli. TDP değeri i5 520m gibi 35 watt olan bu işlemci her ne kadar performans olarak i7 720qm'e çok yakın performans gösteriyorsa da hem bu işlemciyi içeren uygun bir notebook'a denk gelmedim, hemde sonuçta iki çekirdek alacaksam, i5 520m'in bana yeteceğine karar verdim.

    Asus N61JQ'yu ve HP Pavilion DV6 3055ET'yi i7 olmalarından dolayı eleyince, geriye Samsung R580 JS01TR ve 3040ST kaldı ki malesef bu karşılaşmada Samsung'un pek şansı yoktu. Aydınlatmalı klavye, özellikle benim gibi gece ekran başında uyuyakalmayı seven biri için karanlıkta klavyede tuş bulma eziyetinden kurtulmak anlamına geliyordu. Ayrıca parmak izi okuyucu benim gibi sıradışı şeyleri seven biri için çok tatlı bir özellikti. Bunun dışında 3040ST'deki 5650 ekrantı, R580'deki GT330M den hem biraz daha iyi, hem de eğer yanlış hatırlamıyorsam daha az güç tüketiyor.

    Kafamdaki iki sorun daha önce çeşitli yerlerde okuduğum bazı HP modellerindeki ısınma ve HP'nin teknik servis durumuydu. Araştırmalarım sonucunda, edindiğim izlenim, HP'nin teknik servisini iyileştirdiği yönündeydi ve anladığım kadarıyla diğer bütün markalarda olan teknik servis sorunlarıyla kıyaslandığında HP daha sağlam bir alt yapıya sahipti. DV6 başlığında i5 işlemcili 3031et modelini alan arkadaşın sıcaklık değerlerini gördükten sonra da ısınma sorunu olmayacağına karar vererek makinemi almaya gittim.

    Bimeks macerası
    Makinemin satıldığı yer Bimeks'ti ve kampanya fiyatı olarak %20 indirimle 1733 liraya satılıyordu. ŞikayetVar'da diğer bütün mağazalar gibi Bimeks ile ilgili şikayetlerde vardı, bu yüzden hazırlıklı gittim. Yeşilköy Havalimanı karşısında bulunan Dünya Ticaret Merkezi içindeki Bimeks şubesi gerçekten güzel bir yer. Hemen hoş bir kız yardımcı oldu ki gerçekten hala onun hoşluğunu üzerimden atmışta değilim tam olarak . Bu hoşluk içerisinde kızın hangi modelle ilgileniyorsunuz sorusuna 30st dedim, kız bir an durdu 30 ama devamı ne dedi bende "eee...40" dedim. Hemen beni makinenin başına götürdü. Fiyat internet'te gördüğümden farklıydı, niye böyle olduğunu sordum, bu fiyata 1 sene bakım mıdır servis midir öyle birşeyin de dahil olduğunu söyledi. "Ne işe yarar bu hizmet?" soruma yılda iki kere formatlama, kurulum, vs. gibi bir cevap verince anladım ki ihtiyacım olan birşey değil. Almak zorunda mıyım dedim hayır dedi. Tamam dedim makineyi alıyorum. Kız makinayı getirdi sepete koydu.

    Bimeksin internet sitesinde gördüğüm garantiyi 5 yıla uzatma hizmet paketi orada duruyordu. Biraz bilgi aldım, sizinle paylaşayım sizde bilin. Bimeks 2 yıllık zorunlu üretici garantisine ek olarak size isterseniz satın alabileceğiniz kendi garanti hizmetini de sunuyor. 2 yıllık zorunlu garanti süresi içerisinde bir sorunla karşılaşırsanız Bimeks ürünü sizin adınıza üreticiye gönderiyor takibini yapıyor ve sadece ilk yıl için geçerli olmak üzere, size ürün serviste kaldığı süre boyunca kullanmanız için temel ihtiyaçları karşılayacak başka bir makina veriyor. 2. yıldan sonra bir arıza meydana gelirse bunun tamirini Bimeks'in anlaşmalı olduğu teknik servisler hallediyor. Ayrıca bu hizmeti satın aldıktan sonra 30 gün içerisinde vazgeçme hakkınız var eğer vazgeçerseniz Bimeks size ürün bedelini, 2 yıl geçerli olan bir hediye çeki olarak geri veriyor. Bütçem dahilinde olduğu için, kızın yanında çok net düşünemediğim için, zaten gerekirse 30 gün içerisinde vazgeçerim diyerek aldım bunu da.

    Sonra çantalara baktım, kendime bir çanta seçtim postacı modeli, ve bir de Turkcell VINN modem aldım. Bütün bunlar olurken kız hep yanımdaydı. Koca mağazada - ki gerçekten büyük bir yer - satış temsilcisi sepetinizi dahi sizin yerinize sürüyor, size kasaya kadar istediğiniz konularda elinden geldiğince yardımcı oluyor.

    Ödeme sırasında Bimeksin 5 yıllık garantisine ürünün seri numarası işleniyor ve imzalatıyorlar. Sonra kurulum bölümüne götürüyorlar. Ben kurulumu kendim yapmak istediğimi söyledim beklememek için, sadece ürünün üzerindeki HP garanti belgesini damgalattım (bunu unutmayın). Ölü pixel varsa geri getirebiliyor muyuz dedim, normalde HP'nin geri alması için belli sayıda ölü pixel hatası olması gerekiyormuş ama Bimeks müşteri memnuniyeti adına 3 gün içinde kutusu ve içindeki her türlü karton,köpük,ambalaj, vs. ile getirilirse - sanırım sorun ne olursa olsun - kabul ediyormuş. Makinamı aldım ve çıktım.

    Heyecanla eve geldim - ki hala kızın etkisi altındayım, hüzünlüyüm biraz - kutuyu elime aldım, tam açmak üzereydim ki, kutunun üzerindeki model numarasına bakmak ancak aklıma geldi. Veee... DV3 4050ET!

    O an bir an için zaman durdu.

    İlk şoku atlattıktan sonra, tekrar herşeyi toplayıp geri yola koyuldum değiştirmek için. Neyse ki kutuyu açmamıştım daha. Ama bu hatadan dolayı kendimi salak gibi hissediyordum en sevmediğim şeylerden biridir böyle iade olayları. Hata bende mi kızda mı ondan da emin değildim. 30st dediğimi net hatırlıyordum ama gerisi muallaktı. Neyse, geri gittim, Bimeksin girişinde Biservis var kurulum yaptıkları. Yanlış model olduğunu söyledim, hemen kızı çağırdılar. Onu görünce yeniden kavuşmuş gibi sırıtmaya başladım. Kız hatanın kendisinde olduğunu söyledi özür diledi. Önemli olmadığını söyledim. Faturayı ve 5 yıllık garantiyi iptal ettiler. Kredi kartı çekimini iptal ettiler. Yeni ürünleri tekrar faturalandırdılar. Model numarasına bu sefer kendi gözlerimle baktım. 3040st...

    Kıza son kez baktım ve ayrıldık...

    Her ne kadar kısa bir tecrübe olsa da diyebilirim ki Bimeks müşterisine yardımcı olan bir firma.

    İlk izlenim

    Makinenin kasası "muhteşem". Alüminyum kasa üzerinde işlemeler var. Kapak üzerindeki HP logosu karanlıkta parlıyor. Tuşlar aydınlatmalı ve karanlıkta çok yardımcı olacak. Parmak izi okuyucu sorunsuz çalışıyor. Windows'u kurmak çocuk oyuncağı. İçinde çeşitli yazılımlar hazır yüklü geliyor örneğin Skype bile var. Bunlardan en ilginci HP QuickWeb denen program. Sistemi açarken Windowstan önce hemen başlıyor ve resim, müzik ve internete bağlanma gibi işlemleri Windows'u başlatmadan yapmanıza imkan veriyor. Tercih edenler olabilir ben bunu iptal ettim şimdilik.

    Çekirdek ısısı internet kullanımında 30 - 35 derece civarında. Haliyle fan sesi yok. Varsayılan olarak üç tane güç planı var. HP Recommended (tavsiye edilen), Power saver (güç tasarrufu), ve High Performance (yüksek performans). HP Recomended da 2 saat kadar internette dolaştım kullandım şarj %50 ye indi. Yani şarj 3.5 - 4 saat gidiyor eğer sistemi zorlamazsanız.

    Görüntü ve ses olması gerektiği gibi. Ben çok beğendim. İki tür grafik işlemci seçeneği var. Biri High performance GPU ki bu 5650 ekran kartı olsa gerek, bir diğeri de Intel Power saving GPU. Tam olarak emin değilim ama ikincisi yani Intel olanı sanırım i5 işlemcilerin içindeki GPU çekirdeğini kullanıyor. Ayarları değiştirmediğiniz sürece pilde çalışırken otomatik olarak Intele geçiyor, geçerken soruyor. Şarja takınca tekrar yüksek performans grafik işlemciye geçiyor.

    Cihazın tek eksisi sol alttaki el koyulan bölümün ısınması. Benim tahminim o bölgede ekran kartı var ve o ısınıyor. Büyük bir sorun değil, yani sırf bunun için kesinlikle bu cihazdan vazgeçmem ama bunu da bilin. Sağ taraf soğuk, sol taraf sıcak.

    Teknik özellikler
     HP Pavilion DV6 3040st inceleme


    Performans

    Windows performans değerlendirmesinde işlemci ve grafik değerleri 6.7, hard disk 5.9, hafıza 5.5. Hafızanın düşük olmasının sebebi 3gb ram olması, bunu yükseltirseniz değerde yükselecektir.


    Şimdilik bu kadar. Şu an için cihazla ilgili fazla birşey yazamadığımın farkındayım ama zaman içerisinde birçok şey yazmayı planlıyorum. Bu mesajı düzenli olarak güncelleyeceğim, resimler vs. ekleyeceğim şimdilik taslak olarak kabul edin.

    Kız harbiden tatlıydı ama...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RickRaven -- 18 Temmuz 2010; 19:04:18 >







  • Hayırlı olsun hocam güle güle kullan.. Sende benim gibi Bakırköy'lüymüşsün eskiden ne güzel Town Center'da Bimeks vardı her zaman gider ordan ucuz ucuz alırdım.. Capacity açıldıktan sonra sanırım istedikleri verimi alamadılar kapattılar..

    Çok güzel ve akıcı bir yazı olmuş.. Resimleri bekliyoruz..
    Ayrıca imza imza imza.. DV6 sayfasına 3040ST içinde imzalar hazırlıyorum şimdi.. imzanıza eklersiniz umarım
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın. Resimler ve test sonuçları ile desteklersek çok faydalı olacağını düşünüyorıum...
  • Hikaye tadında güzel bir inceleme olmuş hocam emeğinize sağlık. Cihazdan fotoğraflarla da desteklerseniz daha iyi olur. Bir de cihazı tam olarak ne kadara aldınız acaba?
  • @Alfren, teşekkür ederim. İmza hazırlanınca ekleyeceğim.

    @visceroid, resimleri en kısa zamanda hazırlayacağım.

    @Neytiri, ürünü %20 indirimle 1733 liraya aldım. Kampanya için son gün 19'u. Ama kampanyayı uzatabilirler.
  • hocam bende bgn bu makinayı aldım bimeksten kız mız yoktu ama bnde pc ye aşık oldum.HOCAM BU İNTELİN TURBO BOOST ARACI VARYA ONU BULAMDIM ACABA NERDEN İNDİREBİLİRM..
  • Güzel bir inceleme olmuş teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a.hikmet

    hocam bende bgn bu makinayı aldım bimeksten kız mız yoktu ama bnde pc ye aşık oldum.HOCAM BU İNTELİN TURBO BOOST ARACI VARYA ONU BULAMDIM ACABA NERDEN İNDİREBİLİRM..


    Dostum hayırlı olsun gerçekten çok tatlı bir makine. Yalnız Turbo Boost aracı derken ne kastettin anlamadım. İşlemci otomatik olarak turbo boost'u devreye sokuyor güç gerektiğinde. Core Temp yazılımını indirip hem işlemcinin o anki hızını hem de çekirdek sıcaklıklarını görebilirsin.
  • Hayırlı olsun gerçekten , en kısa zamanda bir tane almak temennim
  • Kardeş bimeksten alış veriş yapan biri olarak nasıl gece kuşu kampanyasını takip etmedin.Aynı ürün saat 21:00 / 09:00 arası ve başka ürünler de % 25 indirimli satılıyo.Şu an itibarili ile saat 03:30 ve ürün % 25 indirimle 1.625 tl.Neyse alınmış alınmıştır.Hayırlı olsun bende şimdi aldım.++++ D11 ekran kartı olduğunu belirtmek gerek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: viztay

    Kardeş bimeksten alış veriş yapan biri olarak nasıl gece kuşu kampanyasını takip etmedin.Aynı ürün saat 21:00 / 09:00 arası ve başka ürünler de % 25 indirimli satılıyo.Şu an itibarili ile saat 03:30 ve ürün % 25 indirimle 1.625 tl.Neyse alınmış alınmıştır.Hayırlı olsun bende şimdi aldım.++++ D11 ekran kartı olduğunu belirtmek gerek.

    gece kuşu kampanyası ile alınca 5 yıllık garantiden faydanalamıyorsunuz.
  • Bu gece kuşu olayı güzelmiş.
    Ben bu cihazı sevdim açıkçası. Gerçi ekran kartı n61 serisinden daha kötü ama tasarım ve malzeme kalitesi mükemmel görünüyor.
    Şu lys yerleştirme olayları bitsin muhtemelen ben de bu seriden bir notebook alırım.
  • neden 3 gb ram neden bluetooth yok? bu ne aptal iş ya?
  • benimde dikkatimi çekti bu kadar şık makinede blutootun olmaması.
  • bu makinanın ekranı dokunmatikmi? yoksa aşağıdaki video incelemede farklı bi modelmi?

    http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/d5dce92fe09d21d210d77545b0856e452eabc10586162ea72acf65a181af6d62e996954c63b7a03218000
  • @RickReaven
    yazın çok güzel olmuş cidden bende bu aralar bir notebook almak istiyorum ekran kartı fena olmayan (starcraft2 yi low-med çalıştırsın yeter) incelemen çok iyi oldu. grafik performansı hakkındaki incelemeni en kısa surede bekliyoruz :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: landowner

    bu makinanın ekranı dokunmatikmi? yoksa aşağıdaki video incelemede farklı bi modelmi?

    http://www.ktunnel.com/index.php/1010110A/d5dce92fe09d21d210d77545b0856e452eabc10586162ea72acf65a181af6d62e996954c63b7a03218000


    Hayır.. bunlar 5450 kullanan modeller..
  • birde 3040st ile 3031et arasında ben sadece 320gb-500gb disk farkı gordum dogrumudur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vlkn

    birde 3040st ile 3031et arasında ben sadece 320gb-500gb disk farkı gordum dogrumudur?


    İşlemci farklılıkları var.. 3031 450 kullanırken 3040 520 kullanıyor..
    İkiside aynı işlemciler gerçi.. aralarındaki tek fark turbo boots'ta 520'nin 333 Ghz daha hızlanabilmesi..
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın. Sormak istediğim model numarasının sonundaki st veya et ne demektir?
    kasada bir farklılık varmı ?

    ayrıca 5.5 bellek puanı biraz garip geldi. kapasite mi alakalı yoksa ramlerin timingleri ile mi tam bilmiyorum. 5.5 biraz düşündürücü.

    Fotoğraflarla genişletirseniz ilk mesajı hoş olur. Ayrıca şuanda diğer konuda catalyst in son güncellemesi yapılınca sağ taraftaki ısınmanında ortadan kalktığı konuşuluyor. 60derece civarıymış oyunlarda ki bu değer müthiş.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.