Şimdi Ara

//HP PAVILION DV6 SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ \\ (599. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.098
Cevap
26
Favori
928.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 597598599600601
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: casual


    quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica


    quote:

    Orijinalden alıntı: casual


    quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica


    quote:

    Orijinalden alıntı: casual


    quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    Uyum sağlamaz. Zaten sıfırdan kurmanızı öneririm.

    iyi sallamışsın .. nasıl sağlamaz? aynı model de recovrey dvd oluşturulduysa cuk diye oturur ...

    fakat arkadaşa tavsiyem buna hiç gerek yok, kur temiz win10 u driverlarını indir hp den kullan.

    benim arkadaşla başka model dvd leri olmasına rağmen orj windowsu asla yüklemiyorum.. bir sürü gereksiz uygulamalar var, boşuna bilgisayarı kasıyor..



    Bu forumda defalarca tartışıldı defalarca denendi ama sonuç dediğim gibi. Bilip bilmeden sallamışsın diye konuşamazsın.

    kardeşim donanım aynıysa ki aynı model bilgisayarda aynıdır, driverlar yazılımlar cuk diye oturur, hı tabi lisanslama işinde laptopun altındaki lisansı girmek zorundasın, yada crakclersin

    fakat illa ki fabrikasyon driver , yazılımları isteyen kişi bu yolla kesin olarak istediğine kavuşur.. lisanslama tarafı işin ayrı tarafı ve çok basit.

    hı şöyle deseydin " buna gerek yok kur temiz bir windows10 indir hp den driverlarını al sana cillop gibi laptop" böyle dersen olur, yok aynı model bilgisayarın recovery dvd si olmazmış bilmemne bu karşındaki bilmiyor diye aptal yerine koymaktır,

    yada gerçekten sen bilmiyorsundur. bilmeyeni mazur görürüm sallayabilir, fakat karşındakini aptal yerine koyanı sevmem.

    çünkü bu heryerde yapılıyor, arabanı tamire götürürsün adam konuyu bilmedğin için seni aptal yerine koyar, bilgisayarını tamire götürürsün aynı şey, bu zihniyet bozukluğunun düzeltilmesi lazım.

    sözüm sana değil zihniyeti bozuk olan herkese.

    Not: hı şu denebilir, hp aynı modele sahip cihazlardaki recovery dvd lerinin oluşturulduğu cihaz dışında yüklenmesine izin vermiyor? yüklenirken bu durumdan dolayı uyarıyla karşılaşılıyor?

    işte bu farklı birşeydir, yani hp özellikle aynı model cihazların dvd lerinin yüklenmesini özellikle engelmemişse bunu olmuyor diye açıklamayazsın.. bu yüzeysel bir açıklama olur..

    oluyor fakat hp bu durumu engellemiş.. zira içindeki driverler vs aynı model cihazın tıpa tıp aynısıdır.



    Kimseyi aptal yerine koymuyorum. Bu forumdan zamanında kimileri bedava kimileri 83 tl ödeyerek recovery disc satın aldılar. Bi düşün neden para verdiler acaba? Kimse kimsenin cd'sini denemedi mi sanıyorsun?..



    Neyse sen nasıl bilmek istiyorsan öyle bil

    olmuyor.. diye yanıtladığın zaman karşıdaki insanda şöyle bir soru işateri oluşur ? donanımlar aynı neden olmuyor?

    laptop üreticileri bunu engelleyebilirler, bunu kasıtlı yaparlar recovery dvd satabilmek için.. fakat asıl cevap oluyordur, ama üreticiler artniyetli ve kasıtlı olarak bunu engellemişlerdir.

    böyle cevap verildiğinde tüketicilerin haklı olarak buna çözüm bulma olanakları bile olabilir.. olmuyor dendiğinde esasen donanımları uymadğı gibi anlaşılabilir..

    bu şey gibidir ps3 oyunları vardır, orjinal olmadıkça oynayamazsın bunu engellemenin amacı daha fazla para kazanmaktır ama birileri gelir engeli kırarlar sonra ücretsiz internetten indirip oyunu oynarsın.

    laptopa orjinal windows un haricinde işletim sisteminin kurulmasının sakıncalı olduğunu düşünenler bile vardır, senin yorumunu okuyunca işte 100 tl bayılıp bu dvd leri satın alabilir.

    yanlış anlama o kadar kötü niyetli olmadığın belli, temiz windows kur demişsin. tabi driver sorunu olacak vs.. bunları da hp den indirebilir..

    neyse kusura bakma, sende detay vermek istememiş olabilirsin. burada bu firmaların çakallarınıda gördük zamanında, beyfendi yada hanım efendi o olmaz. mutlaka orjinal dvd lerini hp den satın almalısınız filan...

    ee insanlar parayı sokakta buluyo tabi.. neyse konu senle ilgili değil tekrar kusura bakma..

    Estağfurullah hocam.



    Çok net aklımda kalmış hatta yanlış olmasın diye tekrardan ufak bir araştırma yaptım o yüzden olmuyor dedim.



    Aynen temiz kurulumla mis gibi olur. Recovery disc'lerdeki kurulu işletim sistemleri çöplük gibi resmen. Sıfır kurunca yine dediğin gibi hp sitesinden driver'lar indirilcek tek zahmeti o.



    İyi akşamlar dilerim :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • HP Pavilion dv6 1233et kullanıcısıyım. Geçen hafta 750 EVO SSD taktım bilgisayara, performansı inanılmaz arttı.

    Bir de RAM yükseltmesi yapsam mı diye düşünüyorum. Bilgisayarda stok olarak 800MHz 4GB (2x 2GB) DDR2 RAM var. Bilgisayarın teknik özelliklerine baktığımda 8GB'a kadar RAM desteklediği yazıyor.
    -RAM'i yükseltmem mantıklı olur mu?
    -Gözle görülür performans artışı yaşanır mı?
    Bir de 32 bit işletim sistemi kurulu, 2009'dan beri 32 bit olarak kullanılıyor ancak şimdi araştırdım işlemcinin (P7550) 64 bit desteği varmış sanırım.
    -Bu bilgisayara 64 bit işletim sistemi yüklenir mi?
    -32 bitte 4GB'tan fazla RAM kullanılır mı?
    -En fazla kaç Mhz frekansta RAM kullanabilirim?
    -Herhangi bir markanın 4GB SO-DIMM bellek kullanılabilir mi?

    Bilgili arkadaşlardan yardım bekliyorum.
    Teşekkürler.
  • Merhaba. Pavilion dv6-6030st kullanıyorum. Windows 7 service pack 1. Bilgisayarima yakın zamanda format attırdım ve soğutucu fan değiştirttim. Driverleri tam yüklememe rağmen beats audio eskisi gibi ses vermiyor dışarıya hoparlörden. Naparsam yapayım olmadı. Bu neden olmuş olabilir?


    Fan takılırken hoparlörle alakalı bi sorun olmuş olabilir mi kasa içinde?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jermaine. -- 18 Şubat 2017; 15:13:9 >
  • arkadaşlar dv6-3010et cihazım var fakat calışmıyodu.Bugün anakartı dışarıdan çalıştırmak için söktüm pili bağladığımda ene KB3926QF D2 isimli chip çok fazla ısınıyor yanı dokunmak mumkun degıl ama pili çıkarıp kabloyla bağladığımda ısınma olmuyor fakat sokette kı ısık yanıp sonuyor ve tık tık diye ses geliyor anakarttan.Bilgisayarda powera bastıgımda herhangi bir tetikleme olmuyor hiçbir hareket yok yani bu chiple ilgili mi acaba sorun ya da herhangi bir bilgisi olan yardımcı olablecek var mı ?
  • Arkadaşlar dv6 3025et sahibiyim. Anakartın max kaç mhz ddr3 desteklediğini bulamadım. Sanırım üstünde 1+2 gb ddr3 1066mhz var ama ondan da emin değilim. Amacım 4+2 yapmak.



    Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HEP AYNI SORULAR ASLINDA BİRDEN FAZLA KEZ CEVAPLANAN SORULAR VAR. HALA TEKRAR TEKRAR SORULUYOR. BÜYÜK YAZMAMIN NEDENİ SORULARINIZIN CEVABI GEÇMİŞ SAYFALARDA VARDI. BİLGİLER KOLAY KAZANILDIKÇA UNUTULMASI DA KOLAY OLUR.
  • Merhabalar

    Hp Pavilion dv6-6010st laptop kullanıyorum
    İşletim sistemi windows 10 - 64bit
    Beats audio ile ilgili bir sorum olacak

    IDT High-Definition (HD) Audio yükledim ve beats audio çalışıyor fakat sağ alt taraftaki hoparlörden ses gelmiyor. (alta fotoğrafını yükledim) Aynı sorunu yaşayan var mıdır? Driver'den dolayı mıdır yoksa hoparlör mü bozuk çözemedim?

    Yardımcı olursanız sevinirim.






  • Merhaba Sayfa Adminlerine bu konuyu açtıkları için teşekkür ederiz.Kaybettiğiniz laptopunuzu bulmak için veya laptopunuz kaybolduğunda , çalındığında güvende kalmak için size bir tavsiyemiz var.
    www.kayitliurun.com sitesi size kayıp ve çalıntı ürünüzü bulmanızda yardım eden bir site. Temel mantığı çalınmış yada kayıp olmuş eşya ve araçları araştıran bir firma.Sitemize girip bu işleri yapmamız için gerekli tüm belge ve pantentleri görebilirsiniz Dedektif gibi ama insan değil çalınan yada kayıp olan eşyaları buluyoruz. Ayrıca site sadece kayıp çalıntı eşya dışında. Kullanmakta olduğumuz eşyaları ve araçları da güvene almak için kendi adınıza kayıt edebileceğiniz bir sistem barındırıyor. Tüm mağdurların dertlerine deva olmaya çalıyoruz. Üstelik tamamen "ÜCRETSİZ" İster mağdur olun ister tedbir alma amacı ile herkesi Kayıtlı Ürün Ailesine Bekliyoruz.




  • Aleyküm selam arkadaşlar!
    Ben de DV6 6005et kullanıcısıyım ve 7 yıldır aynı laptop'u memnuniyetle kullanıyordum ama sanırım artık harddisk'im ömrünü tamamlamış çünkü temiz format atmama rağmen çok geç açılıyor,tepkimeleri çok yavaşladı,yanıt verme hızı çok düştü.Yeni bir HDD arıyorum uygun fiyata 7200rmp ve fanı çalışmıyor.Sitelerde çok araştırdım ama çoğunlukla HDD ler sata 3 ben sata 2 500 gb 7200rmp hdd arıyorum.Nerden uygun fiyata bulurum? Seagate,WD ve Hitachi baktım ama tam kafamdaki hdd'yi bulamadım.Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
  • Kronossus kullanıcısına yanıt
    Sata 3 alabilirsiniz hocam sorun olmaz. Rpm olayina da pek takilmayin. 5400 daha avantajli aslinda.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    Sata 3 alabilirsiniz hocam sorun olmaz. Rpm olayina da pek takilmayin. 5400 daha avantajli aslinda.
    Sata 3 alsam bile chipset sata 2 olduğu için sata 3 sata 2 gibi çalışacaktır.Mesela Seagate'in bu ürünühttps://www.sanalmarketim.com/Urun/Seagate-ST500LM021-Laptop-Thin-500GB-32Mb-7200Rpm-Sata3-2-5--Disk/10307 aktarım hızı maksimum 600mb/s bilgisayarıma alıp taksam pc'yi uçurur mu(DV6 6005et)? SSD almak istiyorum ama 2011 de aldığım notebook ssd takılabileceğini sanmıyorum.Pc'nin aktarım hızı da önemli o konuda bilgim yok.Nasıl bulurum bilmiyorum.Şimdi 600mb/s hızında hdd alıp da pc 50-60mb/s arası aktarım hızına sahipse hdd den tam faydalanamam zaten.




  • Kronossus kullanıcısına yanıt
    600 mb/sn olayi biraz hikaye hocam ve zaten dediginiz gibi sata 2 hizinin ustune cikamayacaktir sistem.

    Ssd alma sansiniz varsa ssd alin zaten. Okuma yazma sata 2 de dusuk olsa bile hdd ile ssd inanilmaz farkediyor. Cunku onemli olan iops olayi ve bu konuda ssd acik ara önde. Ben kullanmistim 2010 model dv6 da ssd.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    O zaman Dv6 60005et modeli ssd takılabilir mi? Çünkü her modele olmuyormuş özellikle eski modellere.Bir forumda okumuştum biri almış,olmamış ve ssd'yi tekrar satmak zorunda kalmış.Ben de böyle bir durum yaşamak istemiyorum.Uyumlu olup olmadığını nasıl öğrenebilirim benim pc'nin? İnternetten araştırıyorum şu ana kadar net bir bilgiye ulaşamadım.Her model değişiyormuş.Sata 2 ssd almak en mantıklısı hiç olmazsa sistemle tam uyumlu ve fiyat olarak daha hesaplı olmuş olur diye düşünüyorum.
  • Kronossus kullanıcısına yanıt
    Sata 2 ssd diye bir sey yok hocam kafanızı takmayin ona. Ayrica sizin makina benim ssd taktigim makinadan yeni. Calismama sansi yok gonlunuz rahat olsun.

    Model olarak sandisk ssd plus oneririm. Daha iyisi o makina icin gereksiz masraf olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    Sata 2 ssd diye bir sey yok hocam kafanızı takmayin ona. Ayrica sizin makina benim ssd taktigim makinadan yeni. Calismama sansi yok gonlunuz rahat olsun.

    Model olarak sandisk ssd plus oneririm. Daha iyisi o makina icin gereksiz masraf olur.
    Bilgisayarım SSD Sata 3 destekliyormuş.Bu SSd lerde önemli olan okuma ya da yazma hızı değilmiş.Esas olan IOPS değeriymiş.
    Bu arada benim HDD'nin sağlık durumu.Harddiskinizin değiştirilmesi tavsiye edilir diyor.
    Bu IOPS değerini SSD alırken nasıl öğrenebilirim.PC eski ama iyi baktım pc'ye.Şu an bile hızı iyi AMA açılışı uzun sürüyor.




  • Kronossus kullanıcısına yanıt
    Iops olayından bende bahsettim hocam gozunuzden kacmis sanirim. Iops degerlerini firmalar pek paylasmiyor ancak yapilan test sonuclarindan elde edebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    Iops olayından bende bahsettim hocam gozunuzden kacmis sanirim. Iops degerlerini firmalar pek paylasmiyor ancak yapilan test sonuclarindan elde edebilirsiniz
    http://ssd.userbenchmark.com/Compare/Kingston-SSDNow-UV400-240GB-vs-Corsair-Force-LE-240GB/m137815vsm42143 bu 2 markanın ürünü kıyaslanmış ama ben pek anlayamadım sanki Kingston iyi gibi duruyor ama sonuç sanki Corsair lehine.SSD teknolojisine yabancı olduğum için değerleri yorumlayamıyorum.Sizce hangisi daha iyi? Bu 2 marka arasında karar kılacağım sanki.




  • Kronossus kullanıcısına yanıt
    pm den cevapladım hocam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dv6 6020et modelini kullanıyordum ancak anakartım bozuldu . anakart satacak olan varsa bana ulaşabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    pm den cevapladım hocam.
    nasılsın kardeşim

    hp dv6-6030st modeli gelicek banada bir kaç sorum var saba müsaitsen dön kardeşim
  • 
Sayfa: önceki 597598599600601
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.