Şimdi Ara

//HP PAVILION DV6 SERİSİ KULLANANLAR KULÜBÜ \\ (602. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.098
Cevap
26
Favori
928.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 600601602603604
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dv6 2135et 'in kasa sökümü videolarına bakmıştım, bayağı uğraştırıcı gözüktü, bu süreci yaşayıp işlemci termal macununu değiştireniniz oldu mu? 10 yıllık bilgisayar bunlar, termal macun sonrası performansta veya sıcaklıkta ciddi değişimler gözlemleyen oldu mu? Bizzat tecrübe edenin yorumlarını görmek istiyorum. (ki zaten bilgisayarı sıfır aldığımızda dahi sıcak çalışıyordu.)

    Evdeki eski bilgisayar ama internet, video, film için hala kardeşim kullanıyor, benim daha işimi görür.. Çıkma ram takviyesi yapabilirim, belki ssd ile falan canlandırırım biraz ama benim termal macun değişimi yapanların yorumunu merak ettim. (videolara bakınca diğer cihazlara göre biraz daha zorlu)
  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    Aynı makina bende vardı ilk macun yenilemesini aldıktan 5 sene sonra yapmıştım 2 sene önce düşmeden kaynaklı yorgun makinamı emekliye ayırdum :))pek çok kez internetten dissambly videolarıyla söktüm taktım macun yeniledim sıcaklık farkı oluyor alet daha bi serin çalışıyor ilk sökme işleminde hatta 3vida arttırmıştım :)))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Selamlar.

    Uzun süreden beri kullandığım dv6-6010et model dizüstü bilgisayarımı satıp, daha güncel bir bilgisayara geçmek istiyorum. İlgilenen arkadaşlar var ise irtibata geçebilir.

    Çizik vs. yok, Win 7 64 yüklü yalnız ati ekran kartını beceremedim tanıtmayı. Bir de fan düşük rpm'de gürültü yapıyor. Bunların dışında sorunsuzdur.


    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mvkrmz

    Arkadaşlar eski bir cihaz için yardım isteyeceğim. pavilion dv6 3320st

    Bu cihazı 8 yıldır kullanıyorum, defalarca format attım ancak böyle bir şey hiç olmadı.
    Dün Win 7 yükledim ve ekran kartının hiçbir şekilde algılanmadığını fark ettim. Driverı kurmaya çalışırken ekran kartını göremiyor. Aygıt yöneticisi ya da aklınıza gelebilecek herhangi bir yerde ekran kartı görünmüyor. Ekran kartının modeli AMD Radeon HD 6550M.

    Böyle bir olay daha önce NVIDIA kartlı bir laptopta başıma gelmişti. Onda BIOS menüsünden grafik kartını aktifleştirmiş ve yükleyebilmiştim.
    Ancak kendi laptopumda BIOS ayarlarında kesinlikle ekran kartı ile ilgili bir seçenek yok.
    HP'nin verdiği BIOS güncellemesini de daha önce kurmuştum. Yani BIOS güncellemek gibi bir seçeneğim de yok.
    Bilgisi olanlar bi fikir verebilirse çok iyi olur.
    Selamlar 2 ay geçmiş muhtemelen çözdünüz ama yine de yazmak istedim, çift ekran kartlı bilgisayarlarda önce onboard ekran kartı sürücüsünü kurmanız gerekiyor, ondan sonra sistem harici ekran kartını görüyor.




  • Termal macun yenilemeyi dusunen varsa ve eli yatkinsa kesinlikle yapsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimde bir ssd vardı yıllar sonra bilgisayara bir ssd takayım dedim fakat bir türlü beceremedim.

    Anladığım kadarıyla uefi yükleme yapılması gerekiyor. Bios güncel değil diye olmuyor diye tahmin ediyorum. Flash bellek ile biosa nasıl güncelleme atabilirim?

    Bir de biosun son güncel versiyonunu nerden bulabilirim?

    @Angelica



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmariacci -- 3 Mayıs 2020; 1:0:51 >
  • elmariacci kullanıcısına yanıt
    uefi şart değil hocam. Ben eski HP dv6'ya sandik marka SSD takmıştım Normal yükleme yaptım kullandım. Bios eğer güncelleme aldıysa üretici sitesinde pc seri numarası ile aratıp bulabilirsin. Ya da hp müşteri hizmetlerini arayıp, seri numarasını söyleyip mail atmalarını isteyebilirsin. Eskiden maille alabiliyorduk en güncel sürümü , hala öyle mi bilmiyorum ama.
  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Hocam windows 10 u flash bellege windowsun sitesinden indiriyorum. Orijinal key im var yukleme oncesi onu giriyorum. Buralarda sorun yok. Hdd komple bilgisayardan soktum ssd yi taktim. Ssd yi bilgisayar görüyor ama bicimlendir veya Windows'u yukle dedigimde hata veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elmariacci -- 3 Mayıs 2020; 10:27:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mvkrmz M kullanıcısına yanıt
    Hocam 2014-2015 yılında ben de aynı sorunu yaşamıştım.Ekran kartımız da aynıymış bu ekran kartı çok sıkıntılıydı.Farkındaysanız amd sitesinde bu ekran kartına yazılım bulamazsınız çünkü makyajlı 5650dir kendisi.Windows 10 kurulu bende de başka bir yerden ekran kartını bulabilmiştim ve hala elimde var isterseniz pm'den ulaşın upload ediyim.
  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    Hocam benim de kardeşim kullanıyor şu an ssd alıcam yakın bir zamanda(dolar 7 olmasına rağmen evet maalesef),termal macun yenilesem de iyi olur alet biraz kendine gelir diye düşünüyorum.Aleti 5-6 kez söktüm taktım haliyle baya alıştım ama hiç termal macun işine girmeye cesaretim el vermedi çok karışık olduğu için içi.Biraz bilgi verir misiniz acaba?
  • elmariacci kullanıcısına yanıt
    Hocam boot menüsünden yükleme yapıyorsunuz değil mi?
  • BaDBoY21 kullanıcısına yanıt
    dv6 3340et'ye yükledim de hdd ölü vaziyette olduğundan dolayı yavaş yakın zamanda ssd alıp denicem bakalım.
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Hocam hortlatmış gibi oluyorum ama bu bilgisayarlarda fan çok büyük bir sorun diye biliyorum ben de kullandım çünkü.
  • Kendi 8 yıllık dizüstü bilgisayarımın termal macunlarını yeniledim ancak 10 yıllık HP 'yi yenilemedim, benim kullandığım bilgisayara göre biraz daha zahmetli olduğunu görünce hiç dokunmadım, hâlâ kullanılıyor ilk alındığı günkü haliyle.. 10 yıl olmuş.

    (youtube, internet vb ayrıca yazı işleri için kullanıyor kardeşim.)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    Benim de kardeşim öyle kullanıyor ama bilgisayar her açılışta smart disk 301 hatası vermeye başladı son 1-2 yıldır bakıyım soruna dedim(hep enter diyip geçiyordum) hdd uçmuş demek oluyormuş ben de almışken ssd alıyım diyorum bir de termal macun yenilesem baya etki eder diye düşündüm ama bakalım.
  • Sürekli mi oluyor bilmiyorum ama bizim bilgisayarda da açılışta hata veriyor bazen, olağan şekilde başlat deyip devam ediyoruz.

    Cihazı ben kullansam hatalarını giderirdim, kendi bilgiyarıma ssd taktım az çok faydası oldu.. HP de değişiklik yok.. Kardeşim ne yaşıyor bilmiyorum, evet ağır ama çileden çıkarttığını görmedim.. Ben hdd hızına bile çileden çıkıyordum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ssd yi taktim flash ile yuklemeye çalıştım bir turlu olmadi. Bicimlendir ditince hata veriyordu. Sifir kutusu acilmamis ssd idi. Oyle bıraktım eski bilgisayar olunca daha cok ugrasmak istemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fuckulteli kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam ben bir deniyim ssd+termal macun denicem bakalım.Umarım baya fark olur çünkü yaklaşık +300 lira bir harcama yapıcam.
  • elmariacci kullanıcısına yanıt
    Valla bilemedim hocam.Forumlara baktınız mı acaba?
  • 2 gun arastirdim bıraktım ondan sonra evde baska bilgisayarda var o yüzden cok onemlo degildi benim icin. Ama meraktan tanidik bir bilgisayarciya bilgisayari verip deneyecem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 600601602603604
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.