Şimdi Ara

HP PAVILION POWER KULLANICI KULÜBÜ (YENİ SERİ) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
834
Cevap
18
Favori
51.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • leonidas26 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Benim mühendislik alanım inşaat olduğundan elbette burda bilgisayar mühendisleri ve yazılım mühendisleri kadar iyi bir inceleme yapamıyorum. Buna bilgim yetmiyor:) Ama elimden geldiğince laptopu anlattım diyebilirim. Dediğim gibi benim laptop alma durumum acil olduğundan hemen aldımç. Siz elbette bekleyin. Böylece daha düşük bir fiyata sahip olabilirsiniz.

    Sorularınızı cevaplayayım;

    1-) Ram 32 GB seviyesine çıkabiliyor. Ama boşta 1 slot mu var 2 slot mu var onu bilmiyorum.
    2-) Laptopun alt tarafında çıkabilen bir batarya yok. Yeni nesil akıllı telefonlar gibi düşün. Kasa tamemen yekpare. Yani batarya kasanın içinde. Bu benim açımdan iyi bişey. Yekpare olması yani tümleşik olması laptopu biraz daha estetik kılıyor. Ama dediğim gibi bu sizin için problem ise başka modellere bakmalısınız. Ayrıca batarya çıkarılabilir olsa bile bataryayı çıkarıp sadece prizden gelen elektrik akımıyla laptopu çalıştırmak doğru değil sanırım. Çünkü elektrik kesintiye uğradığında, bu anakartınıza zarar verebilir. Pili daha uzun ömürlü kullanmak adına yapılan bu eylem pilden çok daha önemli bir parçaya zarar verebilir. Yani bataryası çıkan bir model bile alsanız bilgisayarınızın güvenliği açısından buna dikkat ediniz. Tabi bunu bilgisayar mühendisi arkadaşlarımız, daha detaylı anlatabilirler.

    Genel olarak; Asusla kıyasladığımda fiyat performansta biraz daha iyi bir ürün. Çünkü şu an Asus modelleride 4200 lira bandında. Kur çıldırmış vaziyette. Şu an 3.84 bandında. Tabi ben hem doların düşüşe geçeceğini maksimum 3.30 hemde yeni parçalar üretilince bu laptopların fiyatlarının 800-1000 tl arası düşeceğinin öngörüyorum ama bu Mayıs Haziran gibi olur. Maddi durumuna en uygunu hangisi ise onu al. Ben bu laptopu 3 sene kullanırım. Sonra kullanmam büyük ihtimalle. Ama ben alayım 6 sene beni götürsün diyorsan ona bişey diyemem;)

    Esen kalın...




  • rexics R kullanıcısına yanıt
    Bu batarya olayını hiç sevmedim hocam. Elimdeki laptop 7 senelik ve evde sürekli bataryasız sadece fişle kullanıyorum. Dışarı çıktığım zaman 3-4 saat bataryası gidiyor. ayrıca bataryasız kullanınca laptop daha az ısınıyor. cep telefonu gibi düşünün. batarya üstündeyken onun ısısı da cihaza geçiyor.

    ancak 2gr77ea modelinin çift fanlı olması bunu absorbe eder mi? kullandıkça anlaşılacak diye umuyorum. hp nin 480tl iade olayı olmasa aslında asustan avantajlı değil. ancak aradaki fiyat farkı hp yi cazip kılıyor. 7 yıllık hp deneyimimden sonra bir daha almamak için tövbe etmişken muadillerine göre fiyat avantajı sağlaması tekrardan bu markaya yönelmeme sebep oldu. Demek ki eski müşteriyi kaybetmemek için kampanya yapmak şart ve gerçekten işe yarıyor. Hp firmasını tebrik ediyorum.

    bu arabugün 3.999tlye düşmüş. bakalım dolar düştükçe daha da düşer diye bekliyorum. bu cihazı takip edenler fiyat paylaşırsa daha kolay denk getiririz diye düşünüyorum.

    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hp-power-pavilion-15-cb008nt-intel-core-i7-7700hq-islemci-16gb-1tb-4gb-gtx1050-2gr77ea-gaming-noteb-312632582




  • leonidas26 kullanıcısına yanıt
    Bence siz Asusla devam edin. HP size uygun değil bataryası yüzünden. Ayrıca Asus HPden daha güvenilir bir marka sanırım. Yani ben hiç Asus kullanmadım. Ama herkes Asus HPden iyi diyor. Siz ne için bir laptop alacağınızı net belirlerseniz kararınızı ona uygun hale getirebilirsiniz. Mesela sürekli oyun oynayacak adama bu bilgisayarı önermem. Ama şunu söyleyeyim; emin olun Asus en az bunun kadar ısınıyordur. Ordayken fanına baktım Asusun. Hangi akla hizmet tek fan yapmışlar ilginç. Bence HP soğutması en az Asus kadar iyidir. Ama dediğim gibi batarya içerde:) Karar sizin. HP markasını sever miyim? Çok değil. Ama umarım beni bu ürünüyle şaşırtırlar. Çünkü hem ABD hem de EU da beğenilmiş.
  • Yılbaşında ne kadaar olur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasım başında teknosadan 3500 tlye aldım ve açıkcası üzüldüm çünkü ekim ayında 3200-3300 civarında gidiyordu. Şimdi gördüğüm fiyatlara inanamıyorum.
    Ehonomi çoh eyü gerçekten.
  • n11 den kuponla 250 300tl indirim alsak 480tl de hp indirimi olsa makul fiyata alınabilir sanırım

    bu yolu izlesek daha mı mantıklı olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gael kullanıcısına yanıt
    n11 de 250-300 tl kupon olayı 11.11 de vardı. o tren de kaçtığına göre bundan sonra yılbaşı kampanyasını beklemek lazım. ancak 11.11 kadar bir indirim olacağını zannetmiyorum.

    gittigidiyor da %5 indirim oluyor arada onu takip etsek daha iyi. fiyat olarak da n11 den ucuz oluyor. gittigidiyorda 24 kasımda 3.899tl idi. 150 tl indirim + 100 tl chippara + 480 hp iadesi ile 3.170 tlye geliyordu.
  • leonidas26 kullanıcısına yanıt
    forumda satılan kuponlardan bahsetmiştim, 2 tl ye veya 5tlye 3000 e 200 TL gibi satılan indirim kuponları var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gael kullanıcısına yanıt
    evet bu model için şuan ki kuponlarla 275 TL değerindeki kupon 3.500 TL ve üzeri alışverişlerde, olan kupon kullanılabilir.

    11.11 de aynı miktarlar için 350-400 tl kupon kullanılıyordu. ben bir önceki mesajda yanlış yazmışım.
  • Hp cb-008nt notebook'a samsung 960 evo m2 nvme SSD'yi taktım. meşakatli bir süreç sonunda bambaşka bir alet oldu. aslında uzun bir yazı yazmıştım yarıda kalmıştı taslak olarak kaydetmiştim şimdi girdiğimde taslaktan uçmuş. üzüldüm. şimdi tekrar yazdım inşallah yapacak kişilere yardımım dokunur. öncelikle bütün yazıyı okuyun ondan sonra işlemi yaparken tekrar okuyarak işlemi yaparsınız. bazı karar aşamaları olduğu için tümünü okumakta fayda var. bu kadar uzun olmasından korkmayın sonucu çok tatlı oluyor

    öncelikle notebookumuz m2 nvme uyumlu SSD istiyor. bunu karşılayan bir kaç marka var. bios+windows+şifre+firefox+google ulaşma sürem 10 saniye bile sürmüyor. hdd cızırtısı bitiyor. bad sector derdi yok sarsmadan kullanayım masayı sallamayım derdi bitiyor. kesinlikle tavsiye ediyorum. SSDnizi sipariş ederken ister evo ister başka birşey alın tek tırnaklı modelini alacaksınız. fotoğrafından mutlaka teyit edin.

    fark şu: HP PAVILION POWER KULLANICI KULÜBÜ (YENİ SERİ)
    BURADA YAZILI OLANLARI UYGULARKEN BİLGİSAYARINIZA ZARAR VEREBİLİRSİNİZ. YETKİN DEĞİLSENİZ YETKİN BİRİNDEN YARDIM ALIN. YAPILAN İŞLEM BİLGİSAYARINIZIN GARANTİ DIŞI KALMASINA DA NEDEN OLABİLİR. GARANTİ DEVAM ETMESİNİ İSTİYORSANIZ HP KENDİ SİSTEMİNDEN SSD SATIYOR. FİYATI 1000TL GİBİ RAKAMLARDA VE ÖNERDİĞİM ÜRÜNDEN ÇOK DAHA EKSİK YANLARI VAR.

    ssd'nizi aldınız kargo geldi. öncelikle lazım olacak aletler: yıldız saatçi tornavidası, düz uçlu tornavida, eldiven(pudrasız), paket lastiği, 16GB USB bellek, yedekleme işlemleri için başka bir bellek ya da harici HDD. arka kapağı açtığınızda iç kısımlara dokunmanız durumunda parmak iziniz neredeyse silinemeyecek şekilde yüzeye çıkıyor. bu da kapağın açıldığını gösteren bir işarettir. ayrıca vidaları sökerken boyalarının kalkmaması için vida başına paket lastiğini tutturup tornavidayı kullanırsanız boya kalkmaz.

    öncelikle nasıl bir kurulum yapacağınıza karar vermeniz lazım. 2 şansınız var. Biri imaj kopyalama diğeri ise temiz kurulum. imaj kurulum biraz sakat bir işlem ama çok hızlı bir şekilde tamamlanıyor. imaj aldığınızda iki diskinizde de uefi sistemi kalacağı için başlangıçla ilgili sorunlar oluşuyor. denedim ve tekrardan temiz kurulum yaptım. imaj alarak yapmak istiyorsanız da bir kaç seçeneğiniz var. öncelikle aşağılarda detaylı bahsedeceğim ssd takma işlemini yapıyorsunuz. daha sonra notebooku başlatıp bahsedeceğim programlar yardımıyla işlemi gerçekleştiriyorsunuz. samsung bu işlem için "samsung data migration tool" diye bir program yapmış. SSDyi taktıktan sonra bu programı indirerek (halen eski hddsiniz tabi) kuruyorsunuz ve ssdye taşıma işlemi yapıyorsunuz. bilgisayarı yeniden başlattığınızda windows açılış size hangi işletim sisteminden bilgisayarı başlatayım diye soruyor bölümlendirme 3 olanı seçerek SSDdekinden başlangıcınızı yapıyorsunuz. ilk yöntem bu. diğeri ise macrium reflect isimli bir programı kullanarak bu işlemi yapabiliyorsunuz.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    benim önerim ise temiz kurulum yapmak. böylece eski hdd'mizi arşiv ve dosya saklamak için kullanırken işletim sistemini ve günlük bütün işlerimizi ssd üzerinde yapmış olacağız eski hddde hiçbir eski işletim sistemi artığı kalmayacak. recovery de gidecek ama windows serial key'i biosda gömülü olduğu için sıkıntı olamayacak. bunun için windows tuşu+arama kısmına gelip cmd yazıyoruz ve komut istemini açıyoruz.
    şunu yazıyoruz fotoğrafını çekip saklıyoruz ya lazım olursa diye:
    wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey


    buradan sonra yedek alma, kurulum dosyası indirme, kapak açma işlemi ve temiz kurulum yapmayı anlatacağım:

    ÖNCELİKLE ESKİ HDDDEKİ BİLGİLERİNİZİ YEDEKLEYİN ÇÜNKÜ İŞLEM SIRASINDA ONU DA BİÇİMLENDİRECEKSİNİZ.
    Ben sadece firefoxda kayıtlı şifrelerimin fotoğrafını çektim. eğer kısa zamanda fotoğraflarla belgelerle bilgisayara birşeyler attıysanız başka bir harici diske belleğe ya da bulut hesabına yedek alın.

    MEDİA CREATION TOOL İLE WİNDOWS KURULUMU YÜKLEME

    temiz kurulum için windows kurulum dosyalarına ihtiyacımız var ve lisansımız var. lisansımız biosda ama bize kurulum lazım. bunun için windows tuşuna basıp "media creation tool" yazıp giriyoruz. çıkan uygulama bizden usb bellek istiyor. en az 16 GB'lık olmalı. içindeki bütün bilgileri silerek orjinal windows kurulumunu belleğe yazacak. işlemi yaptıktan sonra yedek de aldığımıza göre kapağı açıp ssdyi takabiliriz.

    ARKA KAPAK AÇMA İŞLEMİ

    Cihazı kapattık. uykuda bırakmayın sakın. ters çevirdiğinizde alt tarafta 4 adet vida ve üst tarafta iki adet vida göreceksiniz. bunları boyası kalkmayacak şekilde paket lastiğini de kullanarak sökün. daha sonra 4 adet kauçuk ayaktan üstteki ikisini düz tornavida yardımıyla çıkartın. bunların altında ise 2 adet vida var ve diğer vidalardan daha büyükler. bu yüzden diğer vidalardan ayırarak kenara koyun unutmayın. geri takarken vida yuvalarını bozarsınız. böylece üstten 4 alttan 4 toplam 8 vida elde etmiş olacaksınız. şimdi ince kenarlı plastik bir malzeme ile (ben cam filmi çekme aparatı ve plastik mutfak kaşığı kullandım sadece tırnakla da yapabilirsiniz ama tınağınız kırılabilir) arka kapağın kenarlarını hafif hafif kaykıltarak tırnaklardan kurtarın. kenarlardaki tırnaklar dışın kapağın orta kısımlarına gelen tırnaklar da var insan sökerken orada da mı vida kaldı diye düşünüyor ama biraz sabırla onları sökün. bu işlemler sırasında ya pudrasız eldiven takın ya da kapak içlerine dokunmamaya çalışın kapağın açıldığı anlaşılabilir. kapağı açtığınızda karşınıza şu görüntü çıkacak:
    HP PAVILION POWER KULLANICI KULÜBÜ (YENİ SERİ)

    Burada SSD'nin pasif olarak havalandırılacağını göreceksiniz. yani taktığınız yerin yanından sürekli hava geçip cpu soğutma için kullanıldığı için pasif olarak ssd de soğuyacak. şimdi ssd'mizi yuvasına takmak için vidaya ihtiyacığımız var. gelen kutuda vida olmadığı için gereksiz bir vida bulup onu kullanacağız. fotoğrafta en sağ orta tarafta mavi bir kart var üstünde 1917 yazısı var onun sağ üstündeki vidayı söküp bu iş için kullanabilirsiniz. herhangi birşeyin yerinden oynamasına neden olmayacaktır çünkü söktüğümüz vidanın öbür tarafında bir vida daha var ve yardımcı kartı tırnak tutuyor. vidayı da elde ettik. şimdi ssd'mizi 45 derece açıyla yuvasına ittirerek karşı tarafındaki çentik vida yerine oturana kadar aşağıya hafifçe basıyoruz. vidamızı yerine takıyoruz fazla sıkmadan ve gevşek bırakmadan.

    şimdi beni saatlerce uğraştıran bir detaydan bahsedeceğim. buraya kadar herşey normal ssdyi taktım elimde kurulum(usb bellekte) var açılışı ondan yapıp istediğim yere işletim sistemini kuracağım. bunu yaptığımda kurulum hazırlık aşamasında %1de kaldı. eski hddnin partitionlarını sildim. yine kaldı. eski hdd'ye partition oluşturdum. bu sefer %95'de takılı kaldı. sanırım HDD'yi her koşulda primary olarak görüyor ve kurulum dosyalarını kurarken hataya sebep oluyor. ben de çözüm olarak (arka kapağı vidalamadan takmıştım) kapağı açtım ve ssd'nin hemen sağında üstü mavi bantlı hdd kablosunu (hdd'nin sol altında gözüküyor) çıkartarak bilgisayarı açtım. ilk başta bios hata verdi. benim bir hdd vardı nereye gitti tarzında isyanlara girdi kendini yeniden başlattı ve artık eski hdd'den umudu kesti. şimdi bir ince nokta daha var. siz ssd'yi taktıktan sonra hdd kablosunu söküp kurulumu bitirirseniz ve eski hddyi tekrar takarsanız yine iki işletim sistemi sorunuyla boğuşursunuz. bu yüzden benim deneme yanılma sırasında arada yaptığım bu işi sizin baştan yapmanız lazım:
    ssdyi taktıktan sonra hddye hiç dokunmadan arka kapağı vidasız şekilde takıp usbden windows kurulumunu başlatın. bu sırada özel kurulum kısmına gelerek eski hddye ait partitionları silin ve ssd üzerine de partition açarak en büyük kısmı seçerek kurulumu başlatın. kurulum hata verirse bilgisayarı kapatıp kapağı açarak yukarıdaki fotoğrafta işaretli olan HDD'nin kablosunu önce siyah kısmını kablo tarafından girerek nazikçe havaya kaldırıp kabloyu sökün ardından tekrar kuruluma girin. kurulumu tamamladıktan sonra bilgisayarı kapatın tekrar kapağı açın ve söktüğünüz hdd kablosunu dikkatlice yerine takın. kapağı takıp vidaları ve ayakları yerine takın. bilgisayarı açtığınızda hızına şaşıracaksınız! windows update ne kadar driver varsa hepsini orjinal olarak indiriyor. 3-4 saat ve 3-4 kez yeniden başlatmayla driver ve işletim sistemi updateleri de tamamlanıyor. Bang Olufsen driver'ı dahi windows update ile geliyor.

    Tek eksik SSD driver ve yazılımı. Bunun için samsung aldıysanız sansung'un sitesinden nvme driver ve samsung magician yazılımını indirin. nvme driver ssd'nizin sağlığı için gerekli. windows içinden gelen driver genel driver. magician yazılımı ise ssd'nizin durumunu görmeniz, benchmark yapmanız ve overprovisioning yapmanız için gerekli. 3-4 kez benchmark yapıp sayfayı yenileyip smart özelliğe girdiğimde en fazla 50 dereceye çıkmış bir ssd gördüm. gayet iyi bence. normalde 25-30 derece arasında çalışır durumda. overprovisioning özelliği ise ssd'nizin yüzde 10luk bir kısmını ben senden alayım dosya aktarımında takas işlemlerini orada yapayım böylece ssd'nin ömrü daha uzun olsun diyor. bir nevi odanın içinde kenara bir masa atma olayı gibi. ben yaptım. detayını araştırır bulursunuz benden bu kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sameoldstory -- 13 Aralık 2017; 15:2:38 >




  • rexics R kullanıcısına yanıt
    Ram 2 adet 8GB samsung başka slot yok hocam.

    pil ömrü konusunda hp support assistant programında bir yerlerde pilin kalan ömrünü ve kaç döngü şarj edildiğinin istatistiklerini gösteriyor.
    ayrıcahttps://www.notebookcheck.net/HP-Pavilion-15-Power-i7-7700HQ-GTX-1050-Laptop-Review.230382.0.html linkinde detaylı incelemede battery life kısmında batarya övülüyor. 70Wh gücünde.
  • sameoldstory kullanıcısına yanıt
    Üstad ben de sizinle aynı yollardan geçtim.

    Cihazı satın alır almaz 250 gb ssd + 1 tb depo hdd şeklinde bir dönüşümle daha bir zevkle kullanıyorum.

    Ciddi ciddi farketti, samsung evo güzel seçim oldu gerçekten.

    Size sormak istediğim bir detay olacak, şöyle ki ssd'ye temiz kurulum yaptım; sonrasında yüklediğim hp suppprt assistant programı ile güncelleme kontrolü yapmak istediğimde "cihazınız analiz ediliyor" safhasında gri bir "x" sembolü beliriyor ve program güncelleme veya yeni mesaj bulamıyor.

    Siz bu programı yüklediniz mi?

    Program yüklüyse ve kullanıyorsanız sizdeki durum nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar elimde 1 adet HP pavilion 15-n285st mevcut. garantisi bitti. dizüstü piyasasına biraz uzak biriyim. Bu cihazı ikinci el olarak kaçtan satışa çıkarabilirim yardımcı olabilecek bir arkadaşımız varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar iyi gğnler 2 gün önce hp pavilion cb 008nt modelini aldım bilgisayarın sol kısmından cızırtı geliyor galiba hdd den yukarıda arkadaş da yazmış nasıl çözebiliriz? bios güncellemesi ni de bugün yaptım hafif seste azalma oldu ama bazen geliyor
  • Şu an GittiGidiyor Media Markt mağazasında HP Power Pavilion 15-cb008nt Intel Core i7-7700HQ İşlemci 16GB 1TB 4GB GTX1050(2GR77EA) 3999 TL

    Son üç ürün ibaresiyle denk geldim.

    Yapı Kredi Worldcard ile Cüzdan uygulaması üzerinden katılarak 100 TL puan da kazanmak mümkün.

    Satın almayı düşünen arkadaşların bilgisine...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sameoldstory kullanıcısına yanıt
    Hocam ramin arttırıldığını bana teknosa çalışano söylemişti. 32 gba kadar artıyor demişti. Sanırım 8leri çıkarıp yerine 16lar takılıyor. Zaten siz çok daha derin incelemişsiniz. Teşekkürler. Emeğinize sağlık:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamer306 T kullanıcısına yanıt
    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hp-pavilion-15-cb008nt-2gr77ea-i7-7700hq-16gb-1tb-gtx1050-4gb-gddr5-notebook-307876192

    3.909tl şuanda gittigidiyorun teknosa mağazasında. ayrıca 100tl de world puan veriyor.

    fiyatlar daha da düşecek. ekim ayında 3700-3800 arasına satılıyordu. bu fiyatlara inerse alacağım. beklemedeyiz




  • Tamer306 T kullanıcısına yanıt
    Evet bende de aynı sıkıntı var. çözmek için birkaç deneme yaptım (hp hardware diagnostic uefi yükledim, support asistantı kaldır yeniden kur vb.) yine de olmadı. sanırım analiz sırasında bizim ssdyi beğenmiyor ve küsüyor :) ya da hp gömülü programları tam anlamıyla göremediği için de hata veriyor olabilir. mesela sure connect, cpu cooling programı 3d drive guard falan. belki onları eksiksiz görmek istiyordur. ya da hp recovery kısmını göremiyor diye de olabilir. sonuç olarak önemsiz olduğunu düşünüyorum.
  • leonidas26 kullanıcısına yanıt
    Hocam beklediğiniz fiyatlara uyabilecek bir fiyat var şu anda.
    Hızlıca bir göz atın derim.
    3799 TL, worldcard varsa da 100 TL puan kazanarak 3699'a denk gelir.

    Link aşağıda:

    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/gaming-hp-pavilion15-cb007nt-2gr76ea-core-i7-7700hq-2-8ghz-8gb-1tb-15-6-gtx1050-2gb-w10-320162361
  • Tamer306 T kullanıcısına yanıt
    007 kodlu olan bu 008 değil, ve linkteki satıcının yeterli referansı yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.