Şimdi Ara

HP Presario CQ56 klavye sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar. Pc bilgim zayıf olduğundan acil yardımınıza ihtiyacım var yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    ikinci el bir HP Presario CQ56 laptop aldım bir yakınım vasıtası ile.Laptop oldukça temiz görsel olarak hiçbir sorun görünmüyor. Orjinal işletim sistemi linux imiş.Ben önce Win 7 kurdum sonra aşağıda anlatacağım sorunun işletim sisteminden kaynaklanacağını düşünüp Xp kurdum ama sorunum düzelmedi.Sorunum şudur:
    Pc bormal şekilde açılıyor fakat her açılışında enter a basmamı istiyor karşılama ekranında. Format vs sonrasında aynı şey devam ediyor aşamadık.Pc ilk açılışta yön tuşlarından birine en az 1 kez basmazsam masa üstünde bulunan hiçbir simge,program çalışmıyor yada açılmıyor.Ayrıca masa üstünde bulunan bir programın üstüne yada herhangi bir klasöre bir öğeyi sürükle bırak yapamıyorum.Bundan başka tarayıcı ister internet explorer ister mozilla ya da crome olsun bütün tarayıcılarda internet sayfası açtığımda adres çubuğuna,google arama çubuğuna,facebook anlık mesaj kısmında,msn konuşma penceresinde,klasör isim değiştirme vb.yerlerde yazı yazarken p,s,h,g gibi harflere ait tuşlara bastığımda yazmış olduğum yazı siliniyor ya da yazılan yazının tamamı seçilip yanıp sönmeye başlıyor ya da yazdığım kelimede harfler arasında boşluklar ortaya çıkıyor.Ya da yanlış yazdığım harf yada kelimeyi silmek için silme tuşuna bastığımda yazılan yazının tamamını siliyor.Format atmaya çalıştığım zamanda yine aynı şekilde sıkıntı çıkarıyor ve harddiskimi bölemiyorum ne yazık ki.Acaba sorun donanımsal mıdır? Klavyesinde sorun olabilir mi?Yardımcı olabilecek arkadaşlara çok teşekkür ederim.







  • bios ayarlarını "optimization default" yapmayı denediniz mi? klavye tuşuna bastıktan sonra tuochpadin çalışması laptop un kendi yazılımyla ve kısayol ayarlarıyla ilgili olabilir bir nevi "touchpad" kilidi gibi birşey olabilirh...harf hataları almanız bir yazılım-ayar sorunu olduğunu gösterir kanımca, klavye ya da touchpad da sorun olacağını zannetmiyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HünkarBeğendi -- 27 Aralık 2011; 18:09:26 >
  • şuanda birşey daha denedim ve usb yolu ile ayrı bir klavye bağladım.Onu kullanarak yazı yazdığım zaman bütün tuşlar çalışıyor.Esc tuşuda çalışıyor onu söylemeyi unutmuşumda.ayrıca bu tuşların çalışmaması bir önceki mesajda yazdığım yerlerde oluyor ama wordpad de vs. programlarda forum sayfalarında facebook mesaj kısmında filan olmuyor.İnternet tarayıcının adres çubuğuna laptopun klavyesi ile yazmaya başlarsam takmış olduğum usb kalvye çalışmıyor.,enteresan bir durum doğrusu.yazılımsal bir sorun olması durumunda format attıktan sonra ve driverları kurduktan sonra sorunun çözülmüş olması gerekmez mi?
  • denedim fakat değişen birşey olmadı
  • Yardımcı olabilecek kimse yok mu arkadaşlar?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.