Şimdi Ara

HP Teknik Servis Rezaleti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Yazım biraz uzun olacak fakat HP cihaz satın alacaklar için önemli bir konu olacağını düşünüyorum. Başlayalım ve siz de benim HP aldığım güne lanet etme sürecime eşlik edin



    7 Eylül 2020 tarihinde elime ulaşan HP Pavilion 14-CE3007NT cihazıma Windows 10 Pro kurulumu yapıp kullanmaya başlamıştım. Yalnız çok gürültülü çalışan fan ve 2-3 saat zor dayanan batarya (en düşük parlaklık ve sürekli maksimum güç tasarrufu modunda) problemi nedeniyle müşteri hizmetlerini aradım. BIOS güncellemesi yapmamı ve Windows 10 Home kullanmamı önerdiler. Ben de önerileri yaptım fakat hiçbir farklılık olmadı.


    Bu şekilde Şubat 2021'e kadar kullandım ve artık gına gelince müşteri hizmetlerini tekrardan aradım. Pil için kalibrasyon, fan için temizlik önerdiler fakat ben cihaz daha 6 aylık olduğu için içini kendim açmak istemedim ve servise yönlendirmek istedim. Servis kaydı açarken sorunlarımın neler olduğunu bana sordular. Ben de fanın neredeyse hiç susmadığını, pil kalibrasyonu yapıldığı halde şarjın hiç dayanmadığını, kalibrasyondan sonra da şarj olma süresinin uzadığını belirttim. Bu süper ilgili müşteri hizmetleri gidip sadece fan susmuyor ve pil olma süresi uzadı olarak not düşmüşler. 5 Şubat 2021 tarihinde cihaz onarıma gitti. 1 haftada arıza tespit ettiler. Sonradan ne durumda diye merak ettiğimde yurtdışından parça beklendiği yazıyordu.


    Ben de bunun üzerine 15 Şubat 2021 tarihinde müşteri hizmetlerini aradım. Söylenene göre yurtiçinden parça bulunmuş, değişimi sağlanmış ve kargo departmanındaymış. Ben de bunun üzerine hangi parçaların değiştiğini sordum ve sadece fanın değiştiği cevabını aldım. Bunun üzerine kan beynime sıçradı. Bataryayla ilgili sorunumla hiç ilgilenilmemiş bile (çünkü servis kaydına batarya dayanmıyor yerine sadece şarj süresi uzadı yazmışlar). Dedim ki batarya sıkıntım vardı. Onun üzerine cihazı kargo departmanından çekeceklerini söylediler. 15, 16, 17 Şubat boyunca 3 gün aradım ne durumda olduğunu sormak için. Her seferinde cihazınız hala kargo departmanında diyerek beni uyutuyorlarmış. Bir baktım ki UPS kargodan SMS geldi. Burada enayi yerine koyulduğumu anladım ve buna çok bozuldum. Meğerse UPS kargo cihazı almak için 15 Şubat'ta teknik servis merkezine gitmiş bile.


    Bunun üzerine 18 Şubat'ta tekrardan aradım ve cihaz gelirse ne yapacağımı sordum. İlgilenen arkadaş bununla ilgili bilgi alacağını ve beni sonradan arayacağını söyledi fakat iş işten geçti. Ne arayan oldu, ne de soran. Cihaz an itibariyle elimde. Temiz Windows kurulumu yaptım. Ne fandaki sorun çözülmüş, ne de batarya değişmiş. Bundan sonra hiçbir şekilde HP ürün almayacağım ve önermeyeceğim.


    Umarım HP teknik servise cihazınızı gönderdiğiniz zaman benim gibi problem yaşamazsınız. Şikayetvar'a, buraya ve birkaç yere daha yazmayı düşünüyorum ki insanlar bu rezaleti görsünler. Okuyan ve okumayan herkese teşekkür ederim. İyi günler.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.