Şimdi Ara

HPI E10- DRIFT 2x7.2v BATARYA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba.

    Başlıktada belirttiğim gibi HPI E10- DRIFT'e 2 adet 7.2v veya 1 adet 9.6v batarya takılabilinir mi ?

    Bu araca takabileceğim mah'ları yüksek tavsiye edebileceğiniz bataryalar varmı ? Model , marka ve kullanım sürelerinide yazarsanız sevinirim.

    Teşekkürler.



  • Açtığınız ilk konu altında devam etseydiniz daha şık olmazmıydı ? :)
    Konuya gelince neden 2 adet 7.2v pil pakedi bağlamak istediğinizi anlamış değilim.Bunu unutun :)
    Anladığım kadarı ile pilleri siz birleştirmeyeceksiniz.Bunun için hazır satılan 7.2v pil paketlerinden almanızda fayda var.Kullandığınız motoru,escyi vs. bilmiyorum ama 3000mAh veya üzeri nimh pil paketleri işinizi görecektir sanıyorum.
  • Cevap için teşekkür ederim.

    1-Sizde buraya yazdınız demek burada birşey var
    2-Tabikide ben bağlamayıp hazır kitlerden alacağım.Fakat demek istediğim HPI E10- DRIFT'e 2 adet 7.2 4600 mah'lık pil grubu yada mah'ları daha düşük pil grubu takabilirmiyim.Tek pil zaten çalıştırmaz :)

    Birde bu araca takabileceğim mah'ları yüksek tavsiye edebileceğiniz bataryalar varmı diye sormuştum.Ama bakıyorum da sadece bilgi vermek yerine çoğunlukla eleştiri yapılıyor.
  • Hayır iki adet pil grubu takamazsınız.Araçta 6 cell sub-c pil kullanmanız gerekiyor. Tabii bunu değiştirebilirsiniz ancak standart bu şekilde.
  • Teşekkür ederim.
  • Araç rtr ise, üzerinde 27t saturn motor varsa 7,2V 2500mAh batarya ile 30-35dakika sürüş yapılabilir. Kendimden biliyorum :)

    Neden 2 adet pil paketi kullanmak istemeni anlamadım? Biri bitince 2. pil paketini takarsın. 2 pil paketini paralel bağlayarak mah'i arttırabilirsin belki ama aracın ağırlığını ve dengesini olumsuz etkilicektir. Hiç tavsiye etmiyorum.

    Çok para vermek istemiyorsan ebayde 7 dolara 7,2V 2500'lük çin malı piller satılıyor, ben aldım fena değil. 2-3 aydır kullanıyorum, sorun yok..
  • Teşekkür ederim.

    Biraz araştırma yaptım ve 4600 mah'lık pil almaya karar verdim.Tek pil uzun süreli kullanım.Belki biraz daha pahalı olacak ama kısa süreli ve pil değiştirme eziyetinden kurtulmuş olacağım.

    Birde gerçekten bu hastalık oldu bende.Bu hafta ilk önce TRAXXAS SLASH modelini yaz başında ise HPİ E-10 ve birde sürat teknesi almayı düşünüyorum.
  • 4600'lük pille rtr HPI E10'u en az 70-80 dakika sürersin diye tahmin ediyorum
  • Bana pil ve şarj aleti tavsiye edebilirmisiniz ?

    Şarj aletinin otomatik kesicili olması iyimidir ?
  • Markaları pek bilmiyorum. Bende hpi'ın 300mA'lik şarj aleti var. otomatik kesicisi yok. Şarj süresini hesaplayıp ona göre fişten çekiyorum. Yavaş şarj her zaman daha iyidir. 2500'lük pili 9 saat şarj ediyorum. Ama 4600'lük pil için bu şarj aleti yetmez, yeter ama çok uzun bir şarj süresi olur.

    Onuda şöyle hesaplıyoruz. Şarj aletin 300mA, pil 4600mAh ise. 4600/300=15,333 Yani şarj süresi 15-16 saat arası.

    Otomatik kesicili olması iyidir, tam dolduğunda keser. Şarjda unutma derdin olmaz. Ama normal şarj aletine göre pahalıdır.
  • Şarj aletini demirbaş olarak bir kez almanızı tavsiye ederim.
    Bende intellect 4600mAh pil paketlerinden aldım kullanıyorum.15td motorla 1 saate yakın gidiyor fazla yormadan.Zaten 20 dakikadan sonra dikkat dağılıyor,motor/esc ısınmaya başlıyor.Hiç durmadan kullanmak pek mantıklı değil bence.
  • Arkadaşlar 4600mah lık pil kullanan varmı yada bana diyebilirmisiniz lipo piller nimh pillerden daha dayanıklıdır yada kullanım süreleri daha uzundur gibi.

    Fikirlerinizi alabilirmiyim ?

    Hafta sonu 3300 lük pil grubu aldım karaköyden.Fakat oradaki adam bana 4600 lük bir pili ölçtüğümde 4600mah vermeyeceğini söyledi.Bu doğru mudur ?

    Piyasada satılan 4600mah lık piller gerçekten de denilen kadar kötü yada kullanım süreleri açısından 3300mah lık pile eşitmidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.